Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Öne çıkan konu #1,161
Ekli dosyayı görüntüle 1518 Ekli dosyayı görüntüle 1519 Ekli dosyayı görüntüle 1520
Yeni bir newmix vakasi olmaz umarim.

Degisiklik bunlar bugunluk. Trox marka sampuanlar agir yikama icinmis. Kostikliymis. Ne yapacam bunu bilmiyorum. Motor temizleyici baya bazik plastiklere zarar vermeyecegini soyledi uretici. Kirlerin anasini aglatacak orasi belli de temizlerken ortaligi haşat etmese bari. Lastik parlatici, torpido parlatici ve detayci dedikleri ph notr. Torpido parlatici revive gibi kıvamlı. Detayci dedikleride 5 e bir sulaniyor plastik, hali, koltuk heryerde kullanmalikmis bildigimiz verso. Bakalim deneyelim gene yazarim insallah. Video yok bu sefer.

Bayadir uzagim arabanin ustunde bu aralar karabulutlar esiyor. Bayramdan once kaza yaptik camurluk gitti yaptirirken kaportacinin ciragi on cami kirdi o degisti ardindan 2. enjektorun fisi bozuldu vuruntulu vuruntulu cekmeye cekmeye gittik. Simdi binanin onunde kapiyi dengesizce acip carpan, tas ile arabanin ustune resim cizenler var su badireleri bir atlatayim donecegim buralara. Arabayi yikayasim yok pasak icinde yok kus bokuymus, kirecmis, boya korumaymis hic yuzune bakasim, islerin basina gecesim yok. Yılmış gibiyim.

Rabbim kimseye gostermesin boylesi isleri ve beterlerinden saklasin. Kimsenin tekerine tas degmesin.

Valla dolar yukselmis, ona buna zam gelmis hic umrunda olmuyor insanin, basina daha daha boyutlu isler gelince.

Bol detayli gunler

Selametle
.allahın izniyle geçer gider inşallah sıkma canını !!!

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
10.000 kilometrede 1 periyodik sıvı bakımlarını yapıyorum aracıma
Hepsi servis ürünü olarak;

Hava Filtresi
Yakıt Filtresi (2 bakımda 1)
Polen Filtresi
Yağ filtresi
Liqui Moly LL 4200 5w30 ürünleri ile periyodik bakımımızı yaptık :super:

Bakımı hallettikten sonra kaput altı temizliği ile başladım
3D Grand Slam ile sıkıp fırçaladım ardından ilaçlama pompasıyla çok sağı solu ıslatmadan durulamasını yaptıktan sonra
Auto Glym VRC ile koruma uyguladım :utandim: ;

Sonra Auto Glym Multiwash ile ön yıkama ardından çift kova Zymöl ile yıkamamız yapıldı final bırakayım :halay:

Kuş beyler daha araca dönüp bakmaya fırsat vermeden :of:

Seviyoruz gün batımını :komik:

İzlemekten sıkılanlar için :komik: Bizde isteriz farklı farklı araçlara uygulama yapmayı ama olmayınca napalım eldekiyle idare ediyoruz :cay:
Elinize sağlık hocam kazasız belasız kullanın. Bi sorum vardı bende 1.6 TDI kullanicisiyim (105hp) motul yağ kullandım en son bakımda liqui moly ninde iyi bir yağ olduğunu biliyorum kullanıcı olarak yorumlarınız nedir önerir misiniz bariz fark gördünüz mü normal yağlara göre

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Elinize sağlık hocam kazasız belasız kullanın. Bi sorum vardı bende 1.6 TDI kullanicisiyim (105hp) motul yağ kullandım en son bakımda liqui moly ninde iyi bir yağ olduğunu biliyorum kullanıcı olarak yorumlarınız nedir önerir misiniz bariz fark gördünüz mü normal yağlara göre

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim hocam cümlemize kazasız belasız kullanmak nasip olsun,liqui molly yağ benim için motulden bir tık daha iyi oda şu açıdan sürekli yolda yağ sıcaklığı takip ediyorum soğuması daha hızlı motule göre ısınması biraz geç oluyor ,yoğun sıkıştırmalarda liqui ve motul diğer markalara göre daha iyi bi dayanım sağlıyor takip ettiğim koşullarda iki yağ hemen hemen aynı diyebiliriz fakat LM bana biraz daha sessiz geliyor daha akıcı sürüş hissiyatı veriyor gibi geliyor.
İki yağda orjinal olmak kaydıyla uzun vadede kullanıcıyı üzmez diye düşünüyorum bizim yağ hacmine daha uygun ambalajları da benim için geçerli sebep 4,6-4,7 gibi yağ alıyor motorlar ekstra 1 lt almak ile uğraşmamakta mantıklı geliyor.

Yorumlarım tamamen kişiseldir :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
:super:Şimdi diyeceksiniz ki her gün burada bu arabanın fotoğrafları fakat sizde detaycılar olarak bilirsiniz ki çıkacak kir arabada durmaz :komik:

Deri koltukların bakımını ihmal etmem duruma göre 2-3 ayda bir temizlik ve koruma uygulamalarını yaparım farkettim ki bayramdı seyrandı arkadaşların düğünüydü gidip gelirken vücut simleri vs gibi hiç sevmediğim şeyler bulaşmış neyse eşin dostun canları sağolsun hiç mesele değil kirlenecek ki bize uğraş olsun :utandim: öyle mi yapsam böyle mi diye düşünürken başladım içini ve koltuklarını süpürmeye koltukların önceki fotoğrafları;

Colourlock ürünleri favorim başka ürün aramıyorum sorana da tek tavsiyem oluyor sabunsu yapısıyla köpürerek yaptığı temizlik benim için diğer ürünlere göre çok iyi seviyorum bu ürünü :öp:

Başladık çitilemeye ;

El ayak yolculuk esnasında bazı yaramazlıklar durumları olmuş küçükler tarafından :utan:;

Neyse hallettik buraları da ;

Volkswagenciler bilir bu direksiyonlarımızın nasıl sevimsiz bir deri olduğunu, el temizliğine o kadar dikkat etmeme rağmen çok kısa bir sürede bu hale geri geliyor ;

Direksiyon üzerinde çalışırken:super:

Tabi koltuklarla uğraşırken eğil bükül kapı menteşeleri de gözüme çok batınca oralara da 3D Grand Slam ve fırça yardımıyla giriştim koltukların neminin kurumasını beklerken,tabi öncesi fotoğraf çekmeyi unutmuşum :saskin:;

Uv korumalı deri koruyucumuzu uygularken sünger yardımı ile yüzeye yayıp viskoz bez ile yüzeyden fazlalığı alıyoruz ;

Buradan sonra da bir iki finish bırakayım eğilip bükülüp iş yapmak cidden zor :yazik: ama karşılığını alabildiğimiz emekleri hepimiz seviyoruz <3

Göğüs ve trimler Gtechniq Matte Dash etkisi devam ediyor hafif nemli bezle tozunu aldım ;

Finish fotoğraflarını koruyucuyu uyguladıktan sonra çektim hafif parlaklığı buna nazaran :utandim:

Ee rahat duramadık:sicak: jant davlumbaz detaylı girişip bir de dış yıkama yaptım onları uzatmayayım bir fotoğraf bırakıp kaçayım;

Göz gezdiren,okuyan herkeses teşekkür ederim kotanıza ettiğim tacizlerden dolayı özür dilerim :utandim:

Denk gelen herkese kahve borcum olsun ödeşiriz :fisilti:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
:super:Şimdi diyeceksiniz ki her gün burada bu arabanın fotoğrafları fakat sizde detaycılar olarak bilirsiniz ki çıkacak kir arabada durmaz :komik:

Deri koltukların bakımını ihmal etmem duruma göre 2-3 ayda bir temizlik ve koruma uygulamalarını yaparım farkettim ki bayramdı seyrandı arkadaşların düğünüydü gidip gelirken vücut simleri vs gibi hiç sevmediğim şeyler bulaşmış neyse eşin dostun canları sağolsun hiç mesele değil kirlenecek ki bize uğraş olsun :utandim: öyle mi yapsam böyle mi diye düşünürken başladım içini ve koltuklarını süpürmeye koltukların önceki fotoğrafları;

Colourlock ürünleri favorim başka ürün aramıyorum sorana da tek tavsiyem oluyor sabunsu yapısıyla köpürerek yaptığı temizlik benim için diğer ürünlere göre çok iyi seviyorum bu ürünü :öp:

Başladık çitilemeye ;

El ayak yolculuk esnasında bazı yaramazlıklar durumları olmuş küçükler tarafından :utan:;

Volkswagenciler bilir bu direksiyonlarımızın nasıl sevimsiz bir deri olduğunu, el temizliğine o kadar dikkat etmeme rağmen çok kısa bir sürede bu hale geri geliyor ;

Tabi koltuklarla uğraşırken eğil bükül kapı menteşeleri de gözüme çok batınca oralara da 3D Grand Slam ve fırça yardımıyla giriştim koltukların neminin kurumasını beklerken,tabi öncesi fotoğraf çekmeyi unutmuşum :saskin:;

Uv korumalı deri koruyucumuzu uygularken sünger yardımı ile yüzeye yayıp viskoz bez ile yüzeyden fazlalığı alıyoruz ;

Buradan sonra da bir iki finish bırakayım eğilip bükülüp iş yapmak cidden zor :yazik: ama karşılığını alabildiğimiz emekleri hepimiz seviyoruz <3

Göğüs ve trimler Gtechniq Matte Dash etkisi devam ediyor hafif nemli bezle tozunu aldım ;

Finish fotoğraflarını koruyucuyu uyguladıktan sonra çektim hafif parlaklığı buna nazaran :utandim:

Ee rahat duramadık:sicak: jant davlumbaz detaylı girişip bir de dış yıkama yaptım onları uzatmayayım bir fotoğraf bırakıp kaçayım;

Göz gezdiren,okuyan herkeses teşekkür ederim kotanıza ettiğim tacizlerden dolayı özür dilerim :utandim:

Eline sağlık, kotalar sana feda olsun, bize bunlarla gel:)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@can26 her dakika bile atıyor olsanız sorun yok yeterki bol foto bol görsel şölen içersin.. Ellerinize sağlık tertemiz olmuş heryeri..

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@can26 hiç yakıştıramadım sana . kandıyorsun bizi . dogruyu söyle yeni kaplattın deri döşemeyi demi . bide nettten bi kaç pis resim buldun yok temizledim yok parlattım yemezler aslanım. basbayagı sıfır bu koltuklar.:komik::komik::komik:

ama şu bir gerçek ki ''so good job'' eline saglık süper.:alkis:

direksiyon için bir öneri vereyim . derinin een büyük düşmanı terdir. ve el içinde merokrin ter bezleri vardır. kabaca vücut pisligini dışarı atan ter bezleri sınıfındadır..bu salgıda bu özellikleriyle derinin anasını aglatır. ben uzun yolda sürücü eldiveni kullanıyorum. sürücü eldiveni diye geçer.

ilk başta biraz itici gibi gelebilir ama şöyle ki bir çok sürüş sporunda eldiven çok önemli bir ekipmandır. bisiklet kullandıgım için de çok çok alışıgım.

alacak olursan kaliteli kuzu derisi almaya çalış esnek ve daha terletmeyen ( zaten şeklide buna uygun dizayn edilmiştir) daha saglıklı olur.
parmaklı parmaksız yazlık kışlık gibi olur genelde.

Roadster Sürücü (Kahverengi) – Altezzoso Deri Eldiven | Deri Ürünleri

güzel bir örnek. mesela .

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@can26 hiç yakıştıramadım sana . kandıyorsun bizi . dogruyu söyle yeni kaplattın deri döşemeyi demi . bide nettten bi kaç pis resim buldun yok temizledim yok parlattım yemezler aslanım. basbayagı sıfır bu koltuklar.:komik::komik::komik:

direksiyon için bir öneri vereyim . derinin een büyük düşmanı terdir. ve el içinde merokrin ter bezleri vardır. kabaca vücut pisligini dışarı atan ter bezleri sınıfındadır..bu salgıda bu özellikleriyle derinin anasını aglatır. ben uzun yolda sürücü eldiveni kullanıyorum. sürücü eldiveni diye geçer.

ilk başta biraz itici gibi gelebilir ama şöyle ki bir çok sürüş sporunda eldiven çok önemli bir ekipmandır. bisiklet kullandıgım için de çok çok alışıgım.

alacak olursan kaliteli kuzu derisi almaya çalış esnek ve daha terletmeyen ( zaten şeklide buna uygun dizayn edilmiştir) daha saglıklı olur.

Hahah koltuklar yeni abi Art Car sağolsun :komik::komik:

Bizim vw grubunun gerçekten direksiyonu sevimsiz abi bmw de vs daha önce bu gibi durumlarla karşılaşmıyordum krem falan sürmem hatta terli el ile dokunmam falan ama maalesef böyle saçma bi olay oluyor :utan:

Eldivenide takınca tribe giriyoruz abi sonra istanbulparktayız gibi :mutlu: mini jcw , gp2 gibi ateşli bi makina alırsam şöyle alcantaralı o zaman sıfırdan itibaren bu şekilde kullanırım sanırım :komik:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Linkteki ürün gerçekten güzelmiş. Ben de bir zamandır bakınıyordum güzel kaliteli bişi ama daha uyguna bulabilirim dite düşünüyordum var mı başka alternatif dostum değerlendirip karar vereyim. Arabada her zaman klima açıktır serin olur ama ellerim deriyle temaa edince zaten rahat hissetmiyorum çok yapış yapış geliyor bana temiz olsa da elim hissettiriyoe hatta sık sık yıkarım zaten ya da telefon kılıfı bile yağlanır falan.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Başladık çitilemeye ;

Eline sağlık.

Çok güzel bir bakım olmuş.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Başladık çitilemeye ;

Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
10.000 kilometrede 1 periyodik sıvı bakımlarını yapıyorum aracıma
Hepsi servis ürünü olarak;

Hava Filtresi
Yakıt Filtresi (2 bakımda 1)
Polen Filtresi
Yağ filtresi
Liqui Moly LL 4200 5w30 ürünleri ile periyodik bakımımızı yaptık :super:

Bakımı hallettikten sonra kaput altı temizliği ile başladım
3D Grand Slam ile sıkıp fırçaladım ardından ilaçlama pompasıyla çok sağı solu ıslatmadan durulamasını yaptıktan sonra
Auto Glym VRC ile koruma uyguladım :utandim: ;

Sonra Auto Glym Multiwash ile ön yıkama ardından çift kova Zymöl ile yıkamamız yapıldı final bırakayım :halay:

Kuş beyler daha araca dönüp bakmaya fırsat vermeden :of:

Seviyoruz gün batımını :komik:

İzlemekten sıkılanlar için :komik: Bizde isteriz farklı farklı araçlara uygulama yapmayı ama olmayınca napalım eldekiyle idare ediyoruz :cay:
Hocam mazot filtresini değiştirdikten sonra havasını nasıl aldınız.? Anladığım kadarıyla filtreleri yetkili servisten alıp bakımı kendiniz yaptınız doğru mu anlamışım..? Bu arada araç kaç model?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hocam mazot filtresini değiştirdikten sonra havasını nasıl aldınız.? Anladığım kadarıyla filtreleri yetkili servisten alıp bakımı kendiniz yaptınız doğru mu anlamışım..? Bu arada araç kaç model?
Bakımı dışarda yapıyoruz hocam arkadaşımın dükkanında filtreer değişip her şey yerine takıldıktan sonra araca binip yarım kontak yani çalıştırmadan çevirip ışıklar sönene kadar aç kapa yaparak yaklaşık 8-9 kere pompadan ilk başta yüksek bir vızıltı sesi duyacaksınız aç kapa yaptıkça bu ses azalacak normale dönecek bu işlemi tekrarladıktan sonra marşı biraz geç alır veya almaz ise yine tekrarlayabilirsiniz, havayı tam atamadıysa da sistem marşı biraz uzatacaktır sonrasında çalışır,aracım 2013 model hocam