Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #1,181
Bakımı dışarda yapıyoruz hocam arkadaşımın dükkanında filtreer değişip her şey yerine takıldıktan sonra araca binip yarım kontak yani çalıştırmadan çevirip ışıklar sönene kadar aç kapa yaparak yaklaşık 8-9 kere pompadan ilk başta yüksek bir vızıltı sesi duyacaksınız aç kapa yaptıkça bu ses azalacak normale dönecek bu işlemi tekrarladıktan sonra marşı biraz geç alır veya almaz ise yine tekrarlayabilirsiniz, havayı tam atamadıysa da sistem marşı biraz uzatacaktır sonrasında çalışır,aracım 2013 model hocam
Tam tahmin etiğim gibi., hocam soruyu "özellikle" sordum sebebi; 2009 sonrası üretilen VW marka araçlarda mazot filtresi değiştirildikten sonra sistemin içinde kalan hava malesef yarım kontak yapılarak alınanamaktadır.! Bu şekilde yaparak mazot pompasına ciddi zararlar verirsiniz., ve Mazot pompası ciddi pahalı bir parçadır.,

Evet eskiden 2009 model öncesi araçlarda yarım kontak yapıldığında mazot pompası kendiliğinden aktive oluyordu ancak 2009 sonrası bu değişti ve sistemin içindeki havayı tahliye etmek için aracı VCDS veya Odis ile bilgisayara bağlayıp manuel olarak aktive ederek havayı tahliye etmek gerekiyor.,

VEYA eğer bunu yapma imkanınız yok ise;

Eski mazot filtresi sökülür., mazot filtre muhafazasının içindeki kirli yakıt boşaltılıp yerine benzinciden yeni alınmış taze mazot haznenin kapasitesinin "çeyreği kadar" koyulup (filtreyi koyduğunuzda taşmaması için) yeni mazot filtresi yavaşça yerine takılır., sonrasında yavaş yavaş yeni mazot ilave ederek filtre muhafazasının en üst sınırına kadar doldurulur., 4-5 dk. bekleyip filtrenin mazotu emmesi beklenir., bekleme sonrası filtre mazotu emip mazot seviyesinde azalma olursa tekrardan azar azar ilave yapılıp üst sınıra kadar doldurulur., Filtrenin contası hafifçe mazotla ıslatılır., filtre haznesinin kapağı takılıp montaj vidaları çaprazlama olarak sıkıldıktan sonra., Marş a bastığınızda araç marşı tek marşta hiç zorlanmadan hemen alır :)

Aşşağıda 3 farklı video paylaşacağım., video lardan 1.ci sinde sistemde kalan havayı bilgisayar yardımı ile tahliye ediyorlar., 2.ci sinde ise mazot ekleyerek., 3.cüsünde ise sizin yaptığınız gibi eski usul yapıyorlar ve mazot pompası ciyak ciiyaakk bağırıyor.,

En sağlıklı yöntem sıfır hata;

VCDS veya Odis yoksa yapılması gereken yöntem;

En kötü senarjo (kesinlikle yapılmaması gereken yöntem);

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Tam tahmin etiğim gibi., hocam soruyu "özellikle" sordum sebebi; 2009 sonrası üretilen VW marka araçlarda mazot filtresi değiştirildikten sonra sistemin içinde kalan hava malesef yarım kontak yapılarak alınanamaktadır.! Bu şekilde yaparak mazot pompasına ciddi zararlar verirsiniz., ve Mazot pompası ciddi pahalı bir parçadır.,

Evet eskiden 2009 model öncesi araçlarda yarım kontak yapıldığında mazot pompası kendiliğinden aktive oluyordu ancak 2009 sonrası bu değişti ve sistemin içindeki havayı tahliye etmek için aracı VCDS veya Odis ile bilgisayara bağlayıp manuel olarak aktive ederek havayı tahliye etmek gerekiyor.,

VEYA eğer bunu yapma imkanınız yok ise;

Eski mazot filtresi sökülür., mazot filtre muhafazasının içindeki kirli yakıt boşaltılıp yerine benzinciden yeni alınmış taze mazot haznenin kapasitesinin "çeyreği kadar" koyulup (filtreyi koyduğunuzda taşmaması için) yeni mazot filtresi yavaşça yerine takılır., sonrasında yavaş yavaş yeni mazot ilave ederek filtre muhafazasının en üst sınırına kadar doldurulur., 4-5 dk. bekleyip filtrenin mazotu emmesi beklenir., bekleme sonrası filtre mazotu emip mazot seviyesinde azalma olursa tekrardan azar azar ilave yapılıp üst sınıra kadar doldurulur., Filtrenin contası hafifçe mazotla ıslatılır., filtre haznesinin kapağı takılıp montaj vidaları çaprazlama olarak sıkıldıktan sonra., Marş a bastığınızda araç marşı tek marşta hiç zorlanmadan hemen alır :)

Aşşağıda 3 farklı video paylaşacağım., video lardan 1.ci sinde sistemde kalan havayı bilgisayar yardımı ile tahliye ediyorlar., 2.ci sinde ise mazot ekleyerek., 3.cüsünde ise sizin yaptığınız gibi eski usul yapıyorlar ve mazot pompası ciyak ciiyaakk bağırıyor.,

En sağlıklı yöntem sıfır hata;

VCDS veya Odis yoksa yapılması gereken yöntem;

En kötü senarjo (kesinlikle yapılmaması gereken yöntem);

Aynı yöntemle yapılmasını serviste de istediğimde formenimiz yakın aile dostumuz bizim araçlar için bu problemin olmadığını servistede hala kara düzen yapıldığı bilgisi verildi hocam,pompayı sadece düşük yakıt seviyeleriyle zorlanmaması gerektiği bilgisi verildi :utandim:

2. TDI aracım hatta hocamm hava yapmadan çalıştığı da oldu,hava yapıpta en çok yaptığı süre maksimum 3-5 sn olmuştur daha fazlası dakikalarc uğraşımız hiç olmadı dediğiniz yöntemler tekrar soracağım :fisilti:

Son düzenleme:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam 2016 model Golf 1.6 TDI aracım var., 1 ay önce aracı yetkili serviste 2.ci yıl bakımına soktum., Titiz olduğumu bildiklerinden servis alanına giriyorum bakımı gözümün önünde yapıyorlar., neyse tüm filtreler değişti sıra mazot filtresine geldi dedim böyle böyle bilgisayara bağlayıp yapacaksın abi gerek yok., tekrar anlattım halaa diretiyor., Sinirlendim dedim usta bak birbirimizi 2 senedir tanıyoruz sana nazımız geçiyor diye özellikle araca senden başkasına dokundurtmuyorum (ne serviste ne de dışarda).., benim bu konuda ne kadar hasta olduğumu biliyorsun dediğim gibi yapacaksan yap yoksa ben yapacak başka birini bulurum., Bilgisayar geldi (tablet bilgisayardan biraz hallice büyük bişey diagnoz cihazı diyorlar) 2dk. içinde sistemin havası alındı araç tek marşta aldı.,

Evrak işlemleri hallolurken abi bi gel aşşağıda bi araç var mazot filtresi değişecek eski usül yapacağız sen de gör dediler., tekrardan aşşağıya indik marşa basıldı araba ciyaak ciyakk bağırıyor sanki hava (-20 derece gibi) Dedim ustam bak Doğuştan bu işin profesörü veziri-azam gelse beni inandıramazsınız gel beraber Almanya'nın size her yeni araç çıktığında gönderdiği bakım onarım kitabını (Service Manual) açalım okuyalım.,

Bu işi yapmak kaç dk. sürdü sadece 2dk. yani

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hocam 2016 model Golf 1.6 TDI aracım var., 1 ay önce aracı yetkili serviste 2.ci yıl bakımına soktum., Titiz olduğumu bildiklerinden servis alanına giriyorum bakımı gözümün önünde yapıyorlar., neyse tüm filtreler değişti sıra mazot filtresine geldi dedim böyle böyle bilgisayara bağlayıp yapacaksın abi gerek yok., tekrar anlattım halaa diretiyor., Sinirlendim dedim usta bak birbirimizi 2 senedir tanıyoruz sana nazımız geçiyor diye özellikle araca senden başkasına dokundurtmuyorum (ne serviste ne de dışarda).., benim bu konuda ne kadar hasta olduğumu biliyorsun dediğim gibi yapacaksan yap yoksa ben yapacak başka birini bulurum., Bilgisayar geldi (tablet bilgisayardan biraz hallice büyük bişey diagnoz cihazı diyorlar) 2dk. içinde sistemin havası alındı araç tek marşta aldı.,

Evrak işlemleri hallolurken abi bi gel aşşağıda bi araç var mazot filtresi değişecek eski usül yapacağız sen de gör dediler., tekrardan aşşağıya indik marşa basıldı araba ciyaak ciyakk bağırıyor sanki hava (-20 derece gibi) Dedim ustam bak Doğuştan bu işin profesörü veziri-azam gelse beni inandıramazsınız gel beraber Almanya'nın size her yeni araç çıktığında gönderdiği bakım onarım kitabını (Service Manual) açalım okuyalım.,

Bu işi yapmak kaç dk. sürdü sadece 2dk. yani

Mutlaka yapılan bir yöntemdir imkanı vardır fakat malesef her şeyi usulüne uygun faydalanamıyoruz memleketimizde hocam arkadaşımın golf 7 aracı yakıtsız kalıp yolda kaldığında da aynı şekilde eski usul devam ettiler :of:

Burki54

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Torpido ve direksiyon için köpüren sabumsu fırça ile detaylı şekilde çalışabileceğim temizlik kimyasalı mevcutmu tavsiyeniz varmı? Auto finesse spritz kullandım kirleri iyi şekilde çıkardı güzel bir görüntü çıktı ortaya klima menfezleri içinde fırça ile temizlik yapmak istiyorum fakat köpüren kimyasal bulamıyorum

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Torpido ve direksiyon için köpüren sabumsu fırça ile detaylı şekilde çalışabileceğim temizlik kimyasalı mevcutmu tavsiyeniz varmı? Auto finesse spritz kullandım kirleri iyi şekilde çıkardı güzel bir görüntü çıktı ortaya klima menfezleri içinde fırça ile temizlik yapmak istiyorum fakat köpüren kimyasal bulamıyorum
Spritz temizlik için çokta etkili değildir.
Apc tarzı ürünler kullanın. Valet pro apc, autofinesse verso gibi.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Peki bu apclerin hepsi köpürürmü? Ve bu apcler her yerde kullanılırmı?

Verso pek köpürmüyor apclerin çoğu belirli sulandırma oranlarıyla her yerde iş görebiliyor

Köpük için en güvenli iç temizlikte kullanılacak ürünlerden AG interior shampoo öneririm veya 3D orange tercih edebilirsiniz arkadaşlarda önerilerde bulunacaktır :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Mutlaka yapılan bir yöntemdir imkanı vardır fakat malesef her şeyi usulüne uygun faydalanamıyoruz memleketimizde hocam arkadaşımın golf 7 aracı yakıtsız kalıp yolda kaldığında da aynı şekilde eski usul devam ettiler :of:
Bişey sorucam hocam bi ara far ayarı hakkında bir yazınızı okumuştum yanlışım yoksa sizin yazınızdı., kendi aracınız dan far kesilme çizgisinin bi fotoğrafını paylaşmıştınız doğru mu hatırlıyorum.? gördüğüm en iyi kesilme çizgisine sahip araçtı diyebilirim., ışık saçağı demeti hiç yoktu., cetvel gibiydi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bişey sorucam hocam bi ara far ayarı hakkında bir yazınızı okumuştum yanlışım yoksa sizin yazınızdı., kendi aracınız dan far kesilme çizgisinin bi fotoğrafını paylaşmıştınız doğru mu hatırlıyorum.? gördüğüm en iyi kesilme çizgisine sahip araçtı diyebilirim., ışık saçağı demeti hiç yoktu., cetvel gibiydi

Kendi aracımı paylaştım mı hatırlamıyorum burada hocam ama far konusu bende hatırlıyorum diğer forumlarda olabilir , Eskişehir’de yetkili serviste Maha marka lazerli cihazla araç bilgilerini vs girip çok hassas lazerli ayar yapıyor matrix gibi her yer kırmızı lazer çizgisi oluyor araç üzerinde milim sapma olsa makina ayara onay vermiyor varsa yakınlarınızda o cihaz kesinlikle tavsiye ederim, rot balanscıların kalibresiz cihazları gibi değil :cay:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kendi aracımı paylaştım mı hatırlamıyorum burada hocam ama far konusu bende hatırlıyorum diğer forumlarda olabilir , Eskişehir’de yetkili serviste Maha marka lazerli cihazla araç bilgilerini vs girip çok hassas lazerli ayar yapıyor matrix gibi her yer kırmızı lazer çizgisi oluyor araç üzerinde milim sapma olsa makina ayara onay vermiyor varsa yakınlarınızda o cihaz kesinlikle tavsiye ederim, rot balanscıların kalibresiz cihazları gibi değil :cay:
Konuyu buldum doğru hatırladım siz paylaşmışsınız., böyle kusursuz ve net kesilme çizgisi ve sıfır ışık saçağı demeti uzun zamandır görmemiştim.,

Son bakımda yetkili serviste ayarlattım., aracı bilgisayara bağlayıp ayar yapıyoruz sistem bizi yönlendiriyor vs. dedi ama tam istediğim gibi değil sanki :confused:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Konuyu buldum doğru hatırladım siz paylaşmışsınız., böyle kusursuz ve net kesilme çizgisi ve sıfır ışık saçağı demeti uzun zamandır görmemiştim.,

Son bakımda yetkili serviste ayarlattım., aracı bilgisayara bağlayıp ayar yapıyoruz sistem bizi yönlendiriyor vs. dedi ama tam istediğim gibi değil sanki :confused:
Şimdi hatırladım hocam diğer forumlarda aöz etmiştik sanırım :utandim:

Aracınız nedir bu arada farı nedir halojen,bi xenon,led ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bi-xenon 'lu Mk7 Golf var hocam
Şimdi size bir iki bilgi aktarayım hocam öğrendiğim kadarıyla başkalarına da referans olur belki;

Sizin paylaştığınız fotoğrafta ben ve arkadaşım araştırarak bi kesilme çizgisi oluşturmaya çalıştık duvar üzerinde hesaplamalarla fakat sonra çizgiyi ayarlarken farı çok yaydığımızı farkettim Fakat çizgi çok güzeldi benim için hoşuma gitmişti aydınlatma bazı yerlerde zayıf görünüyordu daha sonra yine araştırıp düşünürken servise yeni alınan bu cihazı denedik ilk kullanıcılarından olabilirim şöyle çizginin belirli mercek ve far tasarımına göre şekil aldığı sonuçlarına ulaştım bizim keyfimize göre yapılması gereken bir olay değilmiş :utandim: cihaz aracın ölçümünü yapınca sağ sol dağılımı çok farklı çıktı orjinalden cihazın farın markası ,aracın modeli vs gibi etkenleri baz alarak yaptığı ayarda durum şöyle ayak üstü çekmeye çalıştım pek bir düz duvar bulamadım cam üzerinde çizgi yayılıyor biraz daha sonra çekerim isterseniz sizin için bir duvarda ;

Araç dururken ;

Seyir halinde yayılım homojen;

Bariyere yakınlaşıp yan kesilme çizgilerini görmeniz için ;

Karanlık aydınlatmasız zeminde ;

Konuyu amacından saptırmadan şöyle özetleyeyim kesinlikle ezbere yapılacak işler değilmiş tamamen yapısına göre geometrik dağılımlar bizim düşündüğümüzden de hassas bir iş aslında ama çizgi konusuna benim gibi çok takılmamanızı sadece orjinal yapıya erişmenizi tavsiye ederim kesinlikle daha kaliteli bir iş oluyor benimde kurcalama hastalığım çizgiden çıktı :komik:

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Normalde otoportun içinde yıkama var, yıkadıktan sonra heryer çok müsait orda yapıyordum fakat kapalıydı. Kafaya taktığım için açık alanda yaptım şuan için bi sorun gözükmüyor :)
Hocam otoport un içinde self servis yıkama mı var? Bazen yıkama kalabalık oluyor, ya da gündüz güneş altında oluyor, yıkamak zor. Otoportta kapalı ise çok daha iyi.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Gün bitmeden taze taze e200 komple iç temizliği ikinci gün resmimizi paylasalım
Aksam karanlığına kaldığım için detaylı resimleri yarın umarım çekerim
İçi gerçek manada leş gibi olan koltukların lekeleri bir günde temizlenemeyen aracımızda tüm taban halısı koltuklar carpet verso ve orange ile dönüsümlü temizlendi direksiyon ve deri kokpit colourlock ile temizlenip korumaya alındı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ellerinize sağlık:) aracınızın da maşallahı var.
Ben de seneye araç yenilemek istiyorum E serisi ya da bmw 5 serisi ya da Audi A5 arasında gidip geliyorum. Memnun musunuz araçtan?

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık:) aracınızın da maşallahı var.
Ben de seneye araç yenilemek istiyorum E serisi ya da bmw 5 serisi ya da Audi A5 arasında gidip geliyorum. Memnun musunuz araçtan?

Hocam benim kendi aracım değildi bir yakınımın aracıydı benim leonum olduğu için bana cok ucuk geldi tabii diğer dediğiniz araçlardan a5 i kullanmadım ama 520 ve e200 arasında mercedesi seçerdim fakat a5 ile de e200 arasında görüntü olarak şahsen a5 i seçerdim
Bunun dışında araç kesinlikle harikulade bir arabaydı sessizlik kalite performans hepsi üst düzeydeydi umarım gönlünüze göre olanı alabilirsiniz

ProtechPlus

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam otoport un içinde self servis yıkama mı var? Bazen yıkama kalabalık oluyor, ya da gündüz güneş altında oluyor, yıkamak zor. Otoportta kapalı ise çok daha iyi.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet -2'de ve -3'de 2 tane selft servis yıkama var ben çoğu zaman orda yıkıyorum çok rahat oluyor kimse gelip gitmiyor rahat rahat yıkıyorum