Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #5,501
Teşekkür ederim:) glaze üzeri fusso uygulayalı 16 gün oldu(kaputa) fusso taş gibi duruyor daha, tahminim 3 ay dayanır ama sadece tahmin ediyorum:D Bu arada şu dipnotu ekleyeyim kaputa glaze üzeri fusso tavana sadece fusso attım kaputta dokunma hissiyatı daha kaygan 3 3,5 ay dayansa bile ben sırf kayganlık için glaze üzerine atmayı tercih ederim kayganlık benim için çok önemli:arkadass:
Benim için de öyle aslında verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Glaze'nin sarfiyatı nasıl 1 kutudan ne kadar cıkar

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün evde kalmayı planlıyordum ancak sabah dışarı çıkmışken aradan da motoru çıkardım. Fotoğraf kaliteleri çok düşüyor malesef görüntü baya bozuluyor.
İlk durum bu şekilde

Motor soğurken izalasyona 1:20 VP CC geçtim. Pek istediğim gibi olmadı, koltuk temizliği için makineyi kullanırsam aradan çıkartmayı düşünüyorum baya tozluydu çünkü yeterince temizlenmedi.

Yıkama kısmında ilk önce uzaktan basınçlı su tuttum ardından elimdeki ön yıkama köpüğü ile kaput altı ve motora giriştim. Kaba bir fırçalama ardından tekrar duruladım.

Ardından 3D Orange Degreeser, KC GS ve VP Bilberry ile heryere fıslayıp giriştim.
Fırçalama ve durulama sonrası hava tutup alabildiğim kadar suları kuru bezle aldım.

Forumdan aldığımız KC MP'yi fısladım ve yayılması için biraz hava tuttum. Sonrasında 10 dakika kadar bekleyip kabasını aldım.
Finaller

Çok başarılı olmuş. Emeğinize sağlık.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bugün evde kalmayı planlıyordum ancak sabah dışarı çıkmışken aradan da motoru çıkardım. Fotoğraf kaliteleri çok düşüyor malesef görüntü baya bozuluyor.
İlk durum bu şekilde

Motor soğurken izalasyona 1:20 VP CC geçtim. Pek istediğim gibi olmadı, koltuk temizliği için makineyi kullanırsam aradan çıkartmayı düşünüyorum baya tozluydu çünkü yeterince temizlenmedi.

Yıkama kısmında ilk önce uzaktan basınçlı su tuttum ardından elimdeki ön yıkama köpüğü ile kaput altı ve motora giriştim. Kaba bir fırçalama ardından tekrar duruladım.

Ardından 3D Orange Degreeser, KC GS ve VP Bilberry ile heryere fıslayıp giriştim.
Fırçalama ve durulama sonrası hava tutup alabildiğim kadar suları kuru bezle aldım.

Forumdan aldığımız KC MP'yi fısladım ve yayılması için biraz hava tuttum. Sonrasında 10 dakika kadar bekleyip kabasını aldım.
Finaller

Maşallah Vehbi Koç görse duygulanırdı :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhabalar maşallah aracınız adı gibi inci gibi parlıyor bir sorum olacaktı size müsadenizle.
Yanlıs hatırlamıyor ise glaze üstü fusso12 sürmüstünuz dayanımı nasıl oldu acaba merak ediyorumda benim araç siyah opel kış'ın hem parlasın hem dayansın karadeniz yağmuruna diye düsünüyorum
Glaze üzerinde en fazla 2 ay dayanır bence.. O da iyimser düşünüyorum o yüzden 2 dedim :) Eğer kapalı otopark yoksa tavsiye etmem. Glaze olmadan bile 3 ayda bitiyor ömrü (kışın açık alanda) Hele çok kirli durursa 1,5 ayda gittiğine şahit oldum.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Glaze üzerinde en fazla 2 ay dayanır bence.. O da iyimser düşünüyorum o yüzden 2 dedim :) Eğer kapalı otopark yoksa tavsiye etmem. Glaze olmadan bile 3 ayda bitiyor ömrü (kışın açık alanda) Hele çok kirli durursa 1,5 ayda gittiğine şahit oldum.
Ağabey vallahi fusso12 hakkindaki tüm düsüncelerimi hayallerimi katlettin resmen :D Şaka bir yana evet araç dısarda hep karadeniz kışın sadece yagmur ve camur baska bisey yok fusso'nun 1.5 2 ay dayanmasi cok kotu oldu benim icin

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Pki glaze üzerine kiwami mi yoksa authentic mi :mutlu: bul karayı al parayı :alkisss:
Madem glaze atıyorum authentic ile devam ederdim ben olsam. Glaze üzerine kiwami de çok dayanmayacaktır çünkü.

Ayrıca kiwaminin beyaz araçlar için olan versiyonunda temizleyiciler mevcut. Öncesinde glaze kullanmak pek mantıklı değil.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Madem glaze atıyorum authentic ile devam ederdim ben olsam. Glaze üzerine kiwami de çok dayanmayacaktır çünkü.

Ayrıca kiwaminin beyaz araçlar için olan versiyonunda temizleyiciler mevcut. Öncesinde glaze kullanmak pek mantıklı değil.
Şu mantıklımı glaze + authentic 1 ay sonra kiwami

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
İlk durum bu şekilde

Finaller

:alkis:+10 hp:komik:
Ön yıkama:Flowey ev13(peçete testi baya başarılı çok az kir çıktı sadece tavanda biraz kir kaldı tavandan ürün iyi akmadığı için herhalde ya da tavan sıcak olunca çabuk kurumuş da olabilir)
Çift kova:Flowey 2.5( temizlik gücü iyi kayganlık orta koku muazzam)
Jant:Cg signature fırça vs kullanmadım bir de ürünü pek bekletemedim benzinlikte sıra vardı temiz görüntü güzel
Cam:Flowey S3 beğendim normal camsil ile farkı var mı ya böyle ürünlerin diyenler için evet kesinlikle var
Glaze:Cg Glossworks (babam süpermiş bu yav dedi:komik:)
Telefonu evde unuttuğum için öncesi fotoğrafları çekemedim bu yüzden konu açmadım buraya yazdım
Babam arabayı yıkamacıya vermiş bir defa baktım çizikler var şok oldum:eek: Neyseki babamdan söz aldım amcamın evi bahçeli orada bir polisaj gelecek:mutlu:
Göçük düzeltme ve arka çamurluklardaki sürtmeler için servise götürdük bugün adam diyor abi araba yaldır yaldır parlıyor sürekli boyaya elledi kaygan olunca hoşuna gitti herhalde:komik: Onlara göre parlak bana göre çizik:D
Çok konuştum finallere geçelim efenim
Güneşe ateş eden memlekette hedef şaşırtıyorsun bak karışmam:taraa:
Klimamız onarıldı.

Geçen sene götürdüğüm iki tamirci ön konsolun sökülmesi gerektiğini ve minimum 1500-2000 liraya hallolalacğını söylemişti. Bugün gittiğim usta pek soyguncu birine benzemiyordu. Detaylıca incelediğini, radyatör ve kompresörde sıkıntı olmadığını ve evaporatörü kontrol edeceğini söyledi. Ön konsolu sökmeden yarım saatlik uğraşla evaporatörü söktü.

Kaçağın sebebi belli oldu :)

Evaporatör tamir için başka bir yere götürüldü. Ne yapıldığını bilmiyorum. Usta 150 liraya tamir ettirdiğini söyledi sadece. Fotoğrafa bakacak olursak; bu parçaya ne yapılmış olabilir? Gördüğüm kadarıyla kaçak olan noktaya ek yapılıp kelepçe sıkılmış. Onarım sonrası kaçak testi yapıldı ve bir probleme rastlanmadı. Klima şuan buz gibi üflüyor. Umarım uzun süre böyle devam eder. Tüm bu işlemler 600 lira tuttu.

Yağ kaçağımız artmaya başladı. Yarın kaçak bulunup triger, yağ ve filtreler değişecek.
Böylesi işten anlayan pratik çözüm bulan ustaları seviyorum. Serin günler dilerim:D

PcCoPaT

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bayramda insanlarla bayramlaşamayınca, aracımızla bayramlaşalım şekerini harçlığını verelim dedik :).
Direksiyonu Colourlock deri fırçası + Koch chemie GS ile temizleyip.Polisaj yapmış olduğum dış zemine Soft99 authentic uyguladım.
Temizlik öncesi

Direksiyon 50/50

Temizlenmiş hali

Bir direksiyondan çıkan kirler

Soft99 Authentic sonrası

Yağmur sonrası ilk boncuklanmalar

Buda bonus olsun :) Leon'a da Soft 99 Authentic uygulandı.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bayramda insanlarla bayramlaşamayınca, aracımızla bayramlaşalım şekerini harçlığını verelim dedik :).
Direksiyonu Colourlock deri fırçası + Koch chemie GS ile temizleyip.Polisaj yapmış olduğum dış zemine Soft99 authentic uyguladım.
Temizlik öncesi

Direksiyon 50/50

Temizlenmiş hali

Soft99 Authentic sonrası

Ellerinize sağlık. Pırıl pırıl pırıldıyor. Maşallah:nazar:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Ön yıkama:Flowey ev13(peçete testi baya başarılı çok az kir çıktı sadece tavanda biraz kir kaldı tavandan ürün iyi akmadığı için herhalde ya da tavan sıcak olunca çabuk kurumuş da olabilir)
Çift kova:Flowey 2.5( temizlik gücü iyi kayganlık orta koku muazzam)
Jant:Cg signature fırça vs kullanmadım bir de ürünü pek bekletemedim benzinlikte sıra vardı temiz görüntü güzel
Cam:Flowey S3 beğendim normal camsil ile farkı var mı ya böyle ürünlerin diyenler için evet kesinlikle var
Glaze:Cg Glossworks (babam süpermiş bu yav dedi:komik:)
Telefonu evde unuttuğum için öncesi fotoğrafları çekemedim bu yüzden konu açmadım buraya yazdım
Babam arabayı yıkamacıya vermiş bir defa baktım çizikler var şok oldum:eek: Neyseki babamdan söz aldım amcamın evi bahçeli orada bir polisaj gelecek:mutlu:
Göçük düzeltme ve arka çamurluklardaki sürtmeler için servise götürdük bugün adam diyor abi araba yaldır yaldır parlıyor sürekli boyaya elledi kaygan olunca hoşuna gitti herhalde:komik: Onlara göre parlak bana göre çizik:D
Çok konuştum finallere geçelim efenim
Elinize sağlık, finaldeki parlaklık beni de etkiledi vallahi

Klimamız onarıldı.

Geçen sene götürdüğüm iki tamirci ön konsolun sökülmesi gerektiğini ve minimum 1500-2000 liraya hallolalacğını söylemişti. Bugün gittiğim usta pek soyguncu birine benzemiyordu. Detaylıca incelediğini, radyatör ve kompresörde sıkıntı olmadığını ve evaporatörü kontrol edeceğini söyledi. Ön konsolu sökmeden yarım saatlik uğraşla evaporatörü söktü.

Kaçağın sebebi belli oldu :)

Evaporatör tamir için başka bir yere götürüldü. Ne yapıldığını bilmiyorum. Usta 150 liraya tamir ettirdiğini söyledi sadece. Fotoğrafa bakacak olursak; bu parçaya ne yapılmış olabilir? Gördüğüm kadarıyla kaçak olan noktaya ek yapılıp kelepçe sıkılmış. Onarım sonrası kaçak testi yapıldı ve bir probleme rastlanmadı. Klima şuan buz gibi üflüyor. Umarım uzun süre böyle devam eder. Tüm bu işlemler 600 lira tuttu.

Yağ kaçağımız artmaya başladı. Yarın kaçak bulunup triger, yağ ve filtreler değişecek.
Geçmiş olsun, yaz sıcakları gelmeye başladı artik klima sart

Temizlik öncesi

Direksiyon 50/50

Temizlenmiş hali

Soft99 Authentic sonrası

Elinize sağlık, direksiyonun temizligine ve kondisyonuna bayıldım. Bayide bile bu kadar temiz ve mat goruneni yoktur heralde

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Genel bir hızlı yıkama oldu lastikler hariç çünkü endurence hala çok güzel duruyordu.
Ceviz ön yıkama 2 litre veta ya 100 ml
Kwazara 50 ml Ev13
Çift kovada Purpe Velvet ve gtechniq eldiven
Kurulama Wizard Tiwested Pile
Koruma 1:1 sulandırılmış Sonax Bsd
Jantlara Multiwash tfr fırça ile temizlik
iç aksam temiz sadece tozu için Spritz
Kirli hali

Ekipmanlar.

Temizlerimiz.

:mad::mad::mad::mad::mad: Sabahına gene çamurlu yağmur yağdı. :yazik::yazik::yazik:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün krom cam çıtalarının montajını yaptım :)
Önce 1:7 green star ve vp fırça ile fitilleri temizledim. Veta pompada su ile duruladım. Kurulayıp bütün fitilleri m600 ile sildim. Montaj öncesi parça denemelerini yapıp montaja geçmeden her fitili tekrar m600 ile sildim. Çifttaraflı bantlara gelmeyecek şekilde çıtaların başlarına nokta şeklinde, ortalarına da çizgi şeklinde dayson siyah silikon uyguladım. Gayet sağlam tutmalarına rağmen garanti olsun diye üzerlerine de bant attım.

Piyasada çok daha ucuza çıtalar da vardı bu kadar fiyat farkına değermi diye düşünüyordum ama direklere gelen yerdeki ince kıvrımları görünce fiyatını hakettiğini anladım. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Temizlik öncesi

Direksiyon 50/50

Temizlenmiş hali

Soft99 Authentic sonrası

Ellerinize sağlık çok güzel boncukları.
Genel bir hızlı yıkama oldu lastikler hariç çünkü endurence hala çok güzel duruyordu.
Kwazara 50 ml Ev13
Kirli hali

Ekipmanlar.

Temizlerimiz.

:mad::mad::mad::mad::mad: Sabahına gene çamurlu yağmur yağdı.:yazik::yazik::yazik:
Ah ah o çamurlar üzdü :(
Önce 1:7 green star ve vp fırça ile fitilleri temizledim. Veta pompada su ile duruladım. Kurulayıp bütün fitilleri m600 ile sildim. Montaj öncesi parça denemelerini yapıp montaja geçmeden her fitili tekrar m600 ile sildim. Çifttaraflı bantlara gelmeyecek şekilde çıtaların başlarına nokta şeklinde, ortalarına da çizgi şeklinde dayson siyah silikon uyguladım. Gayet sağlam tutmalarına rağmen garanti olsun diye üzerlerine de bant attım.

Piyasada çok daha ucuza çıtalar da vardı bu kadar fiyat farkına değermi diye düşünüyordum ama direklere gelen yerdeki ince kıvrımları görünce fiyatını hakettiğini anladım. :)

Kazım abi ne güzel olmuş araba ya, babama Fio yu sattırıp Linea mı aldırsam :kop:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Kwazara 50 ml Ev13
Kirli hali

Ekipmanlar.

Temizlerimiz.

:mad::mad::mad::mad::mad: Sabahına gene çamurlu yağmur yağdı.:yazik::yazik::yazik:
Ellerine sağlık.;)
Klasik Mardin şaşırdık mı hayır:D
Authentic ile maketleri korumaya aldık:)
Seviyorsun sen bu uçakları

Gayet oturaklı duruyor. Dediğin gibi boş beleş bir ürün değilmiş Hayırlı olsun:atess: