Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #5,841
Merhabalar
Uzun süren ev önü, sokak, benzinlik macerasından sonra müstakil bir ev alıp hemen garaj işine koyuldum. Evin iki yanı boş alandı. Demir profil ve sandiviç panelle üstleri kapattırıp zemine de fayans döşettim. Çeyizler içinde koçtaştan plastik dolap aldım.
Böylece 2 tane kapalı garajım olmuş oldu. Şimdilik bir tanesi boşta.

Allah inşallah herkese garaj nasip eder. Teşekkürler

Rabbim ağız tadıyla oturmayı, aracınızı yıkamayı nasip etsin güzel günlerde oturun hocam. Aracınızı da nazarlardan korusun maşallah:nazar:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün araçta değilde hesapta bir değişiklik oldu maalesef :)

Hafta içi birkaç ürün almıştım az önce güvenlik aradı kargonuz var diye bende ürünlerim geldi diye sevinirken karşıma bu çıktı :(

1.228 lira ney lannnn...

Bana da geçen gün fahri müfettişin yazdığı ceza geldi. Otomobil içindeyim, motor da çalışıyor , sırf kaldirima iki tekerlek dokunuyor diye ceza yazmış. Bir seferde çıkmaz sokakta park halinde telefondan lokasyon girişi yaparken fahri müfettiş ceza yazmıştı, neymiş seyir halinde telefon elimdeymis yalana bak ya. Yarın öbür gün de radar gibi gözleriyle hız tespiti yaparlar. Polis bile bazen önce uyarıyor, bunlarda ceza girişi yapıyor.
Hız olayı da bi değişik, bölünmüş yol diye limitte gidersin arkandan ceza gelir niye belediyeye ait yerden hızlı geçmişindir. Ne levha var ne uyarı var. Yaz gönder

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Hafta içi birkaç ürün almıştım az önce güvenlik aradı kargonuz var diye bende ürünlerim geldi diye sevinirken karşıma bu çıktı :(

1.228 lira ney lannnn...

Abi çok geçmiş olsun, sınır kaçtı? Kaç km yapmışsın ki?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bana da geçen gün fahri müfettişin yazdığı ceza geldi. Otomobil içindeyim, motor da çalışıyor , sırf kaldirima iki tekerlek dokunuyor diye ceza yazmış. Bir seferde çıkmaz sokakta park halinde telefondan lokasyon girişi yaparken fahri müfettiş ceza yazmıştı, neymiş seyir halinde telefon elimdeymis yalana bak ya. Yarın öbür gün de radar gibi gözleriyle hız tespiti yaparlar. Polis bile bazen önce uyarıyor, bunlarda ceza girişi yapıyor.
Hız olayı da bi değişik, bölünmüş yol diye limitte gidersin arkandan ceza gelir niye belediyeye ait yerden hızlı geçmişindir. Ne levha var ne uyarı var. Yaz gönder
Bu fahri müfettiş olayı benide çok kızdırıyor maalesef adamlarda hiç tolerans yok bizim yaptığımız ufak tefek şeylere hemen yaz gönder ama kendileri yapınca bir şey olmaz.

Hız olayı zaten başlı başına enteresan bizim memlekette. Adamlar otoban gibi 4 şeritli yol yapıyorlar hız sınırı 70 köprü üstü vs 50 İnsan hız sınırına uymaya çalışırken kaza yapar :)

Tamam hız sınırı koyulur bir şey demiyorum ama 3-4 şeritli bölünmüş yolda hız sınırını 50 km ye düşürülüp o noktaya radar koyup insanlara çok yüksek rakamlarla ceza yazmak nasıl bir davranış onu çözemiyorum.

Ama çok çalışıyorlar gerçekten tatil hafta sonu falan dinlemeyip evine kadar gönderiyorlar :)
Abi çok geçmiş olsun, sınır kaçtı? Kaç km yapmışsın ki?
Saol kardeşim geçti malesef yapacak birşey yok :) 4 şeritli yol hız sınırı 50 km ben 110 ile geçmişim yani hız sınırının %50 sinden fazla olduğu için en yüksekten yazılıyor ama öyle bir yere koymuşlar ki 76 ile bile geçsem aynı cezayı yazacaklardı zaten :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu fahri müfettiş olayı benide çok kızdırıyor maalesef adamlarda hiç tolerans yok bizim yaptığımız ufak tefek şeylere hemen yaz gönder ama kendileri yapınca bir şey olmaz.

Hız olayı zaten başlı başına enteresan bizim memlekette. Adamlar otoban gibi 4 şeritli yol yapıyorlar hız sınırı 70 köprü üstü vs 50 İnsan hız sınırına uymaya çalışırken kaza yapar :)

Tamam hız sınırı koyulur bir şey demiyorum ama 3-4 şeritli bölünmüş yolda hız sınırını 50 km ye düşürülüp o noktaya radar koyup insanlara çok yüksek rakamlarla ceza yazmak nasıl bir davranış onu çözemiyorum.

Ama çok çalışıyorlar gerçekten tatil hafta sonu falan dinlemeyip evine kadar gönderiyorlar :)

Saol kardeşim geçti malesef yapacak birşey yok :) 4 şeritli yol hız sınırı 50 km ben 110 ile geçmişim yani hız sınırının %50 sinden fazla olduğu için en yüksekten yazılıyor ama öyle bir yere koymuşlar ki 76 ile bile geçsem aynı cezayı yazacaklardı zaten :(
Çoğu yerde levha yok, sagolsunlar tuzak kurar gibi de radarı koyuyorlar. Bir sene 15 defa Kütahya'ya gidip gelmiştim, her seferinde de stres olmuştum. Kaç km/h ile gideceğim belli değil. Sadece Bilecik Bozüyük hattında büyüteç ile bakılacak boyutta levha var başka da hiçbir yerde yok. Birgün radarin yanına yanaştım cezayı kestiniz mi diye sordum sana birşey yok hadi devam diye göndermişlerdi

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Geçmiş olsun. Ceza işi sakat. Güvenlik için Caydırmak için değil de avlamak için yapılıyor bazı yerlerde. Özellikle köprü altlarından geçerken . 50 yazıyor dümdüz yolda. 4 şeritli. Ben 50-55 arası gidiyorum sağdan Ceza yazılıyor diye paylaşım vardı ama daha tehlikeli yani arkadan ya vuracaklar ya saydıracaklar insan Stres oluyor

ayrıca. Hergün aynı yerden gidip gelen birçok kişi ceza yiyor günde 2 kere ama ceza kağıtları çok sonra geliyor. O güne kadar gergün ceza yeniyor. Dikkat

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çoğu yerde levha yok, sagolsunlar tuzak kurar gibi de radarı koyuyorlar. Bir sene 15 defa Kütahya'ya gidip gelmiştim, her seferinde de stres olmuştum. Kaç km/h ile gideceğim belli değil. Sadece Bilecik Bozüyük hattında büyüteç ile bakılacak boyutta levha var başka da hiçbir yerde yok. Birgün radarin yanına yanaştım cezayı kestiniz mi diye sordum sana birşey yok hadi devam diye göndermişlerdi
Bu radarlar yüzünden uzun yoldan nefret eder oldum gerçekten hem levha tabela yok hemde koydukları yerlerdede öyle hız belirliyorlar ki aracı o hızda tutmak için resmen ecel teri döküyorum uzun yol değilde aracı belirledikleri hızda tutmak yoruyor beni :D Mecburende kurdukları tuzaklara düşüyoruz . 15 seferde ceza yemeden gidip gelmek kesinlikle çok büyük başarı sende muhteşem azim ve sabır varmış :D
Geçmiş olsun. Ceza işi sakat. Güvenlik için Caydırmak için değil de avlamak için yapılıyor bazı yerlerde. Özellikle köprü altlarından geçerken . 50 yazıyor dümdüz yolda. 4 şeritli. Ben 50-55 arası gidiyorum sağdan Ceza yazılıyor diye paylaşım vardı ama daha tehlikeli yani arkadan ya vuracaklar ya saydıracaklar insan Stres oluyor

ayrıca. Hergün aynı yerden gidip gelen birçok kişi ceza yiyor günde 2 kere ama ceza kağıtları çok sonra geliyor. O güne kadar gergün ceza yeniyor. Dikkat
Teşekkür ederim. Caydırıcılık falan değil kesinlikle tuzak amaçlı yapılıyor 90 lık değil 70 lik değil de 50 lik yerde bekliyorlar.
Artık cezalar çok hızlı geliyor salı günü kesilmiş cumartesi teslim bu ara biraz nakit ihticacı var uzatmıyorlar :D

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@occan, ceza hızlı geliyorsa bi nebze iyi . Televizyonda servis şöförleri isyandaydı . 30.000-50.000 liraya yakın borçları birikmiş adamların hergün 2-3 kere aynı yerde ceza yemişler yada ona benzer birşey . Toplanmışlar protesto ediyorlar dı televizyonda görmüştüm

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Dün çamur yağdığı için hızlıca bir dış yıkama yaptım. İçerisi de hafif tozluydu hemen bir spritz ile geçtim. Acelem olduğu için fotoğraf çekemedim. Bugün makineyi şaşmaza bakıma götürdüm. Dolphin marka 200 bar diye satılanlardan.
Ustaya sordum kaç yaşındadır diye 2004 civarı dedi. Pek problemimiz yoktu zaten subap o ringleri değişti hem de yağı değiştirdim. 4 sene önce konulan yağa göre baya temiz çıktı, 20W-50 yağ koydu ses de biraz daha düzgünleşti. Çeşmeyi fazla açınca makine basınçtan stop ediyordu ancak bu konu yine de çözülmedi. Tetik konusunda da tetikli kullanman zararlı bu tipte tetiksiz kullanman gerek dedi bende zaten pek tetikli kullanmadığımdan ses etmedim. Hortum toplanırken tabanca dönmediğinden bahsettim 75 tl dedi. Suyu da aşırı basınçtan kurtarırım 100 tl dedi bende yaptırmadım sade bakımı o ringleri yaptırdım geldim. 100 liraya mal oldu. 2002 stopun ilerisinde lazım olan varsa.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Az önce yanlış konuya aşağıda yazdıklarımı yazmışım hemen düzelttim.

Bir cesaret ile sabahın erken saatlerinde 5 ay sonra Subaru'yu yıkadım :)
Flowey X50 uyguladım. Şimdi sıra X3 ve S90'da onların da icabına bakarsam öğleden sonra sabaha kadar uyurum :) (sabah 6'dan beri ayaktayım

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu

Flowey X50 uyguladım. Şimdi sıra X3 ve S90'da onların da icabına bakarsam öğleden sonra sabaha kadar uyurum :) (sabah 6'dan beri ayaktayım
Eline sağlık hocam o zaman fotoları bekliyoruz :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Hakan abi bey yaşıyormuş :saskin:

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara

1.228 lira ney lannnn...

Geçmiş olsun hocam Balıkesir Merkezde okul önüne radar koymuşlar 30 la gitmem gereken yerden 40 ile geçtiğim için buna benzer bir ceza yemiştim benim de aklıma o geldi...

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sabahtan beri 3 otomobil yıkadım. Birazdan sanırım bir yere yığılıp 8 saat uyayacagim. Bittim ya, su kaybı bir yandan ağzımda maske bir yandan, sıcak bir yandan ...
Ellerimede x50 bulaştı herhalde şu tutunca boncuk boncuk oluyor :D (bu kısım şakaydı tabiki :) )
Bittim demismiydim, bittim bittim.