Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Garaja İndik Tekrar
Hava Filtre Kutusunu Boruları Dahil Tozunu Nemli Bez İle Aldım.

Gelelim Cam Altı Su Tahliye Bölgesine.

Davlumbaz & Alt Takım Temizliğinden Sonra Kolları Sıvadım.

Klima Havalandırma Fanı, Valet Pro Sünger Çubuğu İle Temizledim.

Cg Orange Degreaser 1:10 İle Fırçaladım Çıkmayan Yerlerde Oldu Agresif Sulandırma Gerek Görmedim (1:3 Gibi)

Bijon Göbeğini Boyadim Motip 690 Derece Isıya Dayanıklı Boya İle.

Rüzgardan Dolayı Garaja Geçmek Zorunda Kaldım Fazla Resim Cekmedim Strese Soktu Bu İş :)

Ve Gezme Vakti.
Detayın dibine vurmuşsunuz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Hor kullanılmış ve boyası bakımsız kalmış bir Fd6'yı hayata döndürmeye çalıştım :)
Flowey Hard- Medium ve Menzerna 3800 sonrası m700 ile silip sonrasında ZR53 ile korumaya alındı :sicak:

Emeğine sağlık Ahmet parlaklık çok güzel görünüyor

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Geçen hızlı soru cevap başlığı altında kaput ta ki kireç oksidasyonu için soru sormuştum.
3D eraser denedim pek işe yaramadi.
Daha sonra Menzerna 2500,3800 ve sealing Wax uyguladım.
Tamamen Amatör bir uygulama oldu. Kireç lekeleri gitti. Tekrar olmaz inşallah.

Ellerinize sağlık. Sonuç güzel görünüyor. Bazen benim de aracımın bagaj kapağında sebebini bilmediğim kireç lekeleri oluşuyor. Anlamadım bir türlü.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Geçen hızlı soru cevap başlığı altında kaput ta ki kireç oksidasyonu için soru sormuştum.

Sonuç tatminkar görünüyor emeğinize sağlık,fakat dediğiniz geri gelme durumu bazen mümkün olabiliyor. Umarım emeğinizin karşılığını almışsınızdır :)

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Hor kullanılmış ve boyası bakımsız kalmış bir Fd6'yı hayata döndürmeye çalıştım :)
Flowey Hard- Medium ve Menzerna 3800 sonrası m700 ile silip sonrasında ZR53 ile korumaya alındı :sicak:

Elinize sağlık finaller güzel gözüküyor “bahsedildiği kadar ince mi Honda boyası” valla bende kendi aracıma yaptım ufak tefek kıvrım noktalarında nazarlık oldu açıkçası nasıl ayırt edebiliyoruz arac üzerinde kalınlığını inceliğini

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Emeğine sağlık gayet iyi olmuş kireç lekesinden kurtulmanın en iyi yollarından birisi polisaj yapmak.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Eline sağlık üstad:)
Zr53 ün dayanımı nasıl acaba ?
Teşekkürler hocam, zr53 'ün koruma vaadi 3 yıl ama 1 yıl civarı bir dayanım gösterebiliyor (iyi bir bakımla :) )

Aracı canlı olarak gördüm. Mat kaplama yapılmış gibiydi. Çok bakımsız ve kötü durumdaydı.
Ellerine sağlık Adminim çok güzel olmuş.

Vakayı canlı gördün :) Teşekkürler Can :opucukx:

Eline sağlık kardeşim, çok güzel olmuş, parlaklık oldukça başarılı
Master beğendiyse olmuştur :partix: Sağol abi :gulumsemex:

Ellerine sağlık adminim, yanıyor :alevv:
Teşekkürler Berkay , birşeyler yapmaya çalıştık :)

Emeğine sağlık Ahmet parlaklık çok güzel görünüyor

Teşekkürler abii, kimden öğrendik :)
@Pro emeğine sağlık admin bey,zr53 duygulandırdı herkesi :)
Eski zr53'ler kürleşti diyorlar doğru mu :) Bi kaç tane numunelik kalmıştı uyguladık :terlisırıtan: Sağol Canımm:opucukx:

Elinize sağlık finaller güzel gözüküyor “bahsedildiği kadar ince mi Honda boyası” valla bende kendi aracıma yaptım ufak tefek kıvrım noktalarında nazarlık oldu açıkçası nasıl ayırt edebiliyoruz arac üzerinde kalınlığını inceliğini
Teşekkürler hocam, Honda verniği genel olarak yumuşak bir vernik diğer marka araçlara nazaran. Polisaj öncesi boya ölçer şart :) Aksi halde nerede boya ince nerede kalın bilmek zor

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Ellerinize sağlık. Sonuç güzel görünüyor. Bazen benim de aracımın bagaj kapağında sebebini bilmediğim kireç lekeleri oluşuyor. Anlamadım bir türlü.
Teşekkür ederim. O kadar dikkat ediyorum fakat neden tekrarliyor anlamadım.
Sonuç tatminkar görünüyor emeğinize sağlık,fakat dediğiniz geri gelme durumu bazen mümkün olabiliyor. Umarım emeğinizin karşılığını almışsınızdır :)
Teşekkür ederim. İnşallah tekrar geri gelmez . Zaten kaput ta taş izleri vs var benden önceki sahibi boyatmis rezil gibi tekrar boyaticam kısmet ise
Emeğine sağlık gayet iyi olmuş kireç lekesinden kurtulmanın en iyi yollarından birisi polisaj yapmak.

Aynen kesinlikle polisaj harici diğer kimyasallar pek işe yaramıyor en azından kaporta akşamında onu öğrenmiş olduk.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Her jant değişiminde 5-6 balyoz yemeden çıkmayan jantlar için bir deneme yaptım diyebilirim. Özellikle oturduğu göbek çevresinde oluşan paslardan kaynaklı oluşan kaynama çok zora sokuyordu. Lastikçiler alışkın balyoz vurmaya ama kazayla biri janta gelmeden artık bir çözüme kavuşturmak istedim. Hazır sökmüşken kaliperlere de kötü işçilikle de olsa bir boya attım. Göbek ve kaliper için çeşit çeşit tel fırçalar ile temizlenip ardından balata spreyi ile temizlendi. Astarın ardından kırmızı keçe ve 2 kat ısıya dayanıklı boya uyguladım. Diskleri bantlamayı düşünmüyordum ancak kaba da olsa az biraz yapayım en azından temizlenene kadar az fren de tutsun dedim. :smilex:
İlk hali

Pas temizlendikten sonra

Berbat bir maskeleme sonrası :sussx:

Astar kuruduktan sonra kırmızı keçeyle geçtim.

Motip ısıya dayanıklı boya iki kat.
Elinize sağlık tertemiz olmuş.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Elinize sağlık, çok güzel netice almışsınız. Polisajla olacağını yazmıştım, sizde hakkını vermişsiniz.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Bugün bu güzelliği satıp fb7 kasa honda aldım. Kötü mü ettim iyi mi ettim bilmiyorum
Selam hocam, ben bu görüşe katılmıyorum şu sebepten; illa ki teori de iyi araba kötü araba vardır tabii ki fakat önemli olan sizin beğenmeniz. Kötü araba yoktur, bakımsız araba vardır diyelim. Tekrardan hayırlı olsun, Allah daha iyilerini nasip etsin.