Kromlardaki ve camlardaki lekeleri gidermek, boyalı panellerdeki demir tozu, reçine vs. partiküllerin temizlenmesi amacıyla başladık hazırlığa, önce aracın davlumbazlarına ulaşabilmek için leylek moduna aldım.
Arka tampondaki egzozdan gelen is lekeleri, teker arkalarında hafif çamur vardı.
Demir tozu temizleyici olarak Flowey R10 kullandım.
Divortex Car Wash v2 1:10 ile ön yıkama yapıldı.
Ön yıkama sonrası
R10 ile kaporta üzerindeki demir tozu temizliği. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi oldukça fazlaydı.
Demir tozu temizliği sonrası Valet Pro sarı orta sert kil ve 3D Final Touch kullandım. Tavan ve bagaj kapağında aşağıdaki görselde görünen ve oldukça fazla olan partiküller mevcuttu. Sadece 2 panele 1 araç killenecek süre ve emek rahat harcanmıştır. Geriye kalan panellerde tek tük denecek kadar vardı.
Sonunda kurulamaya geçildi.
Kurulama sonrası
Araç önce Adana daha sonra Mersin bölgesinde olduğu için cam ve kromlardaki kireç lekeleri uzun yıllarca güneşte kemikleşmiş. O yüzden elle çıkmayacağını anladığım mat kromların temizliği için etrafını kabaca maskeledim.
Aracın 4 cam çevresinde bulunan 6 çıta için yaklaşık 8 saat boyunca rotary makineye taktığım şaft, keçe, Menzerna Metal Polish ve bolca baskıya rağmen %100 sonuca ulaşılamasa da olabildiğince iyi bir kondisyona getirmeye çalıştık.
Keçelere yazık oldu
Aracın her aşamasında tam beladan kurtulduk derken yeni belamızı buluyoruz. Camlardaki kireç lekeleri de oldukça inatçı çıkıyor ve eldeki malzemeler ile en agresif çözümü bu şekilde üretebiliyoruz.
Bu şekilde bir tur geçtikten sonra tam sonda rayon pedimiz de patladıktan sonra elimde Farecla'nın sert süngeri vardı, onun ile AutoGlym cam pastası ile komple bir tur daha geçtim. Fark ettiyseniz başlarda bol fotoğrafla ilerlerken zaman geçtikçe bıkkınlıktan fotoğraf çekmeyi falan bırakıp sadece bitsin de gidelim artık minvalinde çalışmaya devam ettim. Okul zamanı olduğundan vakit bulabildikçe ilgilenebildim. O yüzden fotoğraf kaliteleri ve sayıları için kusura bakmayın.
Ön ızgarayı maskeleyecek vakit olmadığından çöp bezler nasıl işe yarar adlı çalışma.
A sütununda yarım karış, b sütununda fotoğrafta göründüğü kadar c sütununda ise parmak kadar piano black parçalar var ve evet tahmin edebileceğiniz gibi onlar da kireç lekesi...
3 kere UFS keçe Menzerna 400 geçmeme rağmen anca çıkan kirecin ardından sol taraftaki B sütunundaki parçanın maalesef komple çatlak çatlak olduğunu gördüm. Şimdiye kadar gördüğüm en kötü kireç lekeleriydi ve aracın sol tarafı daha çok güneş görmüş. Kromlarda en azından bir tahribat yoktu ancak sol orta piano blacki mahvetmiş.
Arkalardaki parmak kadar olan parça hariç hepsinin lekeleri bir şekilde temizlendi.
Farın da sonrasını çekmeyi unutmuşum.
Motor temizliğine geçiyoruz, çok fazla detaya inmeden (su tutmak yemedi) APC ve degreeser ile erişebildiğimiz yerlerde olabildiğince temizlik sağlamayı amaçladık.
Temizlik Sonrası
KC MotorPlast sonrası.
Aracın dışını tekrar yıkamak gerekliydi ancak çok fazla iş çıkaracağı için komple 2 kere M700 ile silinip sonra bir tur da İPA geçtikten sonra Soft99 Fusso uyguladım. Bu arada bana sürmesi ve silmesi kolay geldi genel kanı zor diye aklıma kalmıştı. Fotoğraf yine çekmemişim tabi.

En son da bu kadar bant çıktı.
İç temizliğe gelecek olursak temel olarak aşağıdaki malzemeler ve çeşitli fırçalar kullanıldı. İç mekan olarak kolçak kısmı ve direksiyon aşırı kir ve yağlı durumdaydı. Direksiyonun önceki halini yine çekmemişim ancak sonraki hali mevcut. Genel deri parçaları sadece matlaştırma amaçlı soft fırçayla geçmek yeterli oldu. Koltuklara da temiz kirli demeden Colourlock deri fırçası ve 1:5 PO ile giriştim. En son güzelce kuruduktan sonra KC LS uyguladım. Koku tamamen sentetik, matlığını bozmuyor ve kayganlık vermiyor. Ben ürünü beğendim açıkçası, kokusunu saymazsak tabi. Plastiklere de Flowey i2 1:15 oranında kullandım.
Bu havada kurumayacağı için tavan veya bazı bölgelerdeki altı süngerli kumaşlara dokunmadık. Düz kumaşlara da Würth köpük ile temizledik.
Aracı bu akşam aceleyle teslim ettiğimden final fotoğrafı maalesef bunlar dışında yok. Lastiklere 3D Magic Dressing geçildi ve camlar iç dış İPA ve ardından camsil ile geçildi.
Desteklerinden ötürü
@Mugzy 'ye teşekkürler. Yoksa büyük ihtimal bugün de yetişmezdi.