Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli

Autoglym interior cleaner ile içini bir güzel elden geçirdim, sonrasında da K2 Satina ile koruyucu katmanımızı oluşturduk. Satina aslında fotoğraflarda belli olmuyordur belki ama çok hoş bir finish rengi var, ben sevdim. Ayrıca ekranlara da yine K2’nin ürünü olan display cleaner uyguladım. Her şey buraya kadar güzeldi. Bakalım dayanım (toz tutma özellikle) nasıl olacak :)

BirayKorkmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir

Autoglym interior cleaner ile içini bir güzel elden geçirdim, sonrasında da K2 Satina ile koruyucu katmanımızı oluşturduk. Satina aslında fotoğraflarda belli olmuyordur belki ama çok hoş bir finish rengi var, ben sevdim. Ayrıca ekranlara da yine K2’nin ürünü olan display cleaner uyguladım. Her şey buraya kadar güzeldi. Bakalım dayanım (toz tutma özellikle) nasıl olacak :)
Autoglym Interior Cleaner ürününden memnun musunuz? Auto Finess Total Interior Cleaner ürünüm bittiği için yenisini alacağım ancak 250 TL iken Autoglym'in ürünü şuan autoglymturkiye sitesinde 138 TL. Baya fark var. Herhangi bir parlama, koku vb yapmıyor ise bu ürünü deneyeceğim tavsiyeleriniz doğrultusunda :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Autoglym Interior Cleaner ürününden memnun musunuz? Auto Finess Total Interior Cleaner ürünüm bittiği için yenisini alacağım ancak 250 TL iken Autoglym'in ürünü şuan autoglymturkiye sitesinde 138 TL. Baya fark var. Herhangi bir parlama, koku vb yapmıyor ise bu ürünü deneyeceğim tavsiyeleriniz doğrultusunda :)
Ben memnunum açıkçası iş görüyor. İnterior cleaner’da kullandığım 2. Ürün o yüzden şu daha iyidir veya şundan daha iyidir diyemem ama kendisinden memnunum diyebilirim rahatlıkla :)

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Autoglym interior cleaner ben de kullandım. bana göre biraz yarı parlak bir finish bırakıyor. mat bitişli değil yani. ben mat bitişli sevdiğim için değiştirdim ve şuan kullandığım ürünlerden memnunum. yarı mat ürünler arasında iyi olabilir kişiseldir. mat finiş istiyorsanız naçizane shiny garage - sams detailing - spirzt öneririm kullandıklarım ve deneyimlediklerime göre.

BirayKorkmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Autoglym interior cleaner ben de kullandım. bana göre biraz yarı parlak bir finish bırakıyor. mat bitişli değil yani. ben mat bitişli sevdiğim için değiştirdim ve şuan kullandığım ürünlerden memnunum. yarı mat ürünler arasında iyi olabilir kişiseldir. mat finiş istiyorsanız naçizane shiny garage - sams detailing - spirzt öneririm kullandıklarım ve deneyimlediklerime göre.
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, oldukça aydınlatıcı oldu. Matlık benim de önceliğim. Autoglym'in ürünü indirime girmişken satın aldım, deneyeceğim eğer sonuç parlak olursa Shiny Garage ürününü denerim, onun da fiyatı Auto Finess'e göre uygun.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün günlerden K2 :) rotonu (k2 şişeye 1:1 seyreltmiştim) jantlara sıkarak başladım, sonrasında bela ile köpüklendik, köpükler ağır ağır akarken K2 Jant fırçası ile jantları ve davlumbazları temizledim.

Roton’u ben çok sevdim, iyi temizliyor, kokusu iyi, 1:1’e rağmen kesinlikle kuruyup yapışması kolay değil, Jant fırçasını da beğendim, kullandığım ilk jant fırçası o yüzden karşılaştırma yapamayacağım :) ama beklentilerimi karşıladı ve malzemesinin piano black jantta kolay kolay çizilme yapmayacağını düşünüyorum. Bela’nın temizlemesi başarılı ancak koku konusunda gsf’i çok seviyordum o yönden biraz zayıf kaldı, ama tabi göreceli ve önemli değil bence :) Köpük yoğunluğu iyi diyebilirim ama sanırım magifoam daha iyi. sonrasında bathe+ ve gyeon eldiven ile çift kova temaslı yıkamamızı yaptık. Gyeon havlu ile kurulandıktan sonra elixir ile kaportayı hallettik. Sonra camlara K2 nuta geçtim. Nuta’nın kokusu hoş, ama temizliği hakkında yorum yapmayacağım çünkü şartlarını zorlayacak bir durum yoktu :)

sonrasında ise en merak ettiğim yere geldim, lastik parlatıcı sigma pro. Sigma pro şükürler olsun ki beni hayal kırıklığına uğratmadı. Az az kullanarak uyguladım, istediğim parlaklığı (ya da matlığı demeliyim) verebildi. Mat lastik seven biri olarak beklentilerimi karşıladığı için çok memnunum.

Bu arada yaklaşık 10-12 gün önce içini temizlemiştim. Autoglym ile temizleyip, satina pro ile korumaya almıştım. Arabayı her gün kullanmama rağmen (ve de her kullanışımda ilk 5 dk cam mutlaka açarım.) içeride nerdeyse toz yok diyebilirim. Gerçekten fiyat/performans olarak muazzam memnun kaldım. Yine o gün K2’nin oya silver sky kokusunu asmıştım, 10 gün boyunca kademe kademe çıkardım. Bugün tamamen çıkarmış oldum. Tahminim bu şekilde 1 ay dayanacaktır. Koku konusunda çok seçiciyimdir normalde ama bunu baya beğendim. Ama asıl eniştem bindi (o da detailinge meraklıdır) kokuyu aşırı sevdi bir kaç tane almamı istedi. haftaya indirim bitmeden bi toplu koku siparişi geçecek gibiyim , bir de yeni koku late midnight gelmiş o da fena değil gibi duruyor onu da denerim muhtemelen :) Yani özet olarak K2 ürünlerinde ön yıkama şampuanı dışında (Bela kesinlikle kötü değil ancak magifoamın üstünlüğü söz konusu gibi bu aralar) çok memnun kaldım diyebilirim :) neyse baya uzun bir yazı olmuş :D okuyan varsa çok teşekkür ederim okumayanlara da teşekkürler tabiki :) yardımcı olabilidiysem ne mutlu.

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün günlerden K2 :) rotonu (k2 şişeye 1:1 seyreltmiştim) jantlara sıkarak başladım, sonrasında bela ile köpüklendik, köpükler ağır ağır akarken K2 Jant fırçası ile jantları ve davlumbazları temizledim.
Roton’u ben çok sevdim, iyi temizliyor, kokusu iyi, 1:1’e rağmen kesinlikle kuruyup yapışması kolay değil, Jant fırçasını da beğendim, kullandığım ilk jant fırçası o yüzden karşılaştırma yapamayacağım :) ama beklentilerimi karşıladı ve malzemesinin piano black jantta kolay kolay çizilme yapmayacağını düşünüyorum.
siyah jantlar konusunda yorum yapmanız güzel omuş. bu konuda çekincem vardı, teşekkürler

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Roton’u ben çok sevdim, iyi temizliyor, kokusu iyi, 1:1’e rağmen kesinlikle kuruyup yapışması kolay değil, Jant fırçasını da beğendim, kullandığım ilk jant fırçası o yüzden karşılaştırma yapamayacağım :) ama beklentilerimi karşıladı ve malzemesinin piano black jantta kolay kolay çizilme yapmayacağını düşünüyorum. Bela’nın temizlemesi başarılı ancak koku konusunda gsf’i çok seviyordum o yönden biraz zayıf kaldı, ama tabi göreceli ve önemli değil bence :) Köpük yoğunluğu iyi diyebilirim ama sanırım magifoam daha iyi. sonrasında bathe+ ve gyeon eldiven ile çift kova temaslı yıkamamızı yaptık. Gyeon havlu ile kurulandıktan sonra elixir ile kaportayı hallettik. Sonra camlara K2 nuta geçtim. Nuta’nın kokusu hoş, ama temizliği hakkında yorum yapmayacağım çünkü şartlarını zorlayacak bir durum yoktu :)

sonrasında ise en merak ettiğim yere geldim, lastik parlatıcı sigma pro. Sigma pro şükürler olsun ki beni hayal kırıklığına uğratmadı. Az az kullanarak uyguladım, istediğim parlaklığı (ya da matlığı demeliyim) verebildi. Mat lastik seven biri olarak beklentilerimi karşıladığı için çok memnunum.

Bu arada yaklaşık 10-12 gün önce içini temizlemiştim. Autoglym ile temizleyip, satina pro ile korumaya almıştım. Arabayı her gün kullanmama rağmen (ve de her kullanışımda ilk 5 dk cam mutlaka açarım.) içeride nerdeyse toz yok diyebilirim. Gerçekten fiyat/performans olarak muazzam memnun kaldım. Yine o gün K2’nin oya silver sky kokusunu asmıştım, 10 gün boyunca kademe kademe çıkardım. Bugün tamamen çıkarmış oldum. Tahminim bu şekilde 1 ay dayanacaktır. Koku konusunda çok seçiciyimdir normalde ama bunu baya beğendim. Ama asıl eniştem bindi (o da detailinge meraklıdır) kokuyu aşırı sevdi bir kaç tane almamı istedi. haftaya indirim bitmeden bi toplu koku siparişi geçecek gibiyim , bir de yeni koku late midnight gelmiş o da fena değil gibi duruyor onu da denerim muhtemelen :) Yani özet olarak K2 ürünlerinde ön yıkama şampuanı dışında (Bela kesinlikle kötü değil ancak magifoamın üstünlüğü söz konusu gibi bu aralar) çok memnun kaldım diyebilirim :) neyse baya uzun bir yazı olmuş :D okuyan varsa çok teşekkür ederim okumayanlara da teşekkürler tabiki :) yardımcı olabilidiysem ne mutlu.
güzel uygulamalar olmuş elinize kolunuza sağlık

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Çeşitli projeler ve tez yazdığımdan yaklaşık 1 aydır fazla yoğun olduğum için aracın başına hem iyi hem kötü olaylar geldi. İyi şeylere genel bakım , balata ve bujileri değiştirip üstüne detay olarak da genel bi iç dış temizlik eklenebilir. İlk defa genel bakım haricinde parça değişmiş olduk , normal şartlarda ön balataların daha ömrü olsada arkalar bittiği için komple değiştim. Rodajını da yapmak uzun yola denk geldiği için ilk birkaç gün dışında feredo balatalardan memnunum diyebilirim. Bujilerin değişim sonrası pek fark ettiğim bişey olmadı , zaten genel olarak kondisyon iyiydi.

Aracın dışına gelecek olursak ;

sabah kalkıp arabayı güzelce yıkadım efendim , sonrasında güzel bir ön hazırlığımı işlemi ve ön hazırlık. Kilden sonra tekrar yıkayıp kurulama sonrası hemencecik otorparka geçtik efendim.
Otoparkta ise kafa lambası eşliğinde plastik trimler dahil Tac system Moonligt ile modumuzu yakaladık .Evet uzun çabalar sonrası doğdu güneşim fakat bizim işler Nanay !!

Kötü olaylar bakımından ise bu 1 ayda spor ve günlük rutinler dışında hiçbir işe zaman yok en son hafif çamurlanınca 2 tur su tutulmuş bir moonlight yüzeyi bırakayım.

https www yu

Yani tam 1 ay ve 3500 km oldu , fakat son yıkama dikkat edilmediği için tavanın kenarlarında ve aynadan akan su izleri hafif belli oluyor. Daha kireç olmamış fakat ilerde koruma olmasına rağmen ne derece olur pek fikrim yok şuanlık.

yansımaları ve su itişi genel olarak beğendim. 1ay olmasına rağmen hafif bir kayganlık var gibiydi temiz olmayan yüzeyde bile .
Genel olarak zaten seramikli ürünleri sevdiğimi belirtiyorum ama şimdi daha da bi olumlu yapım oldu , artık tüm seramik ailesiyle kanka gibiyiz birbirimizi severiz.
Bundan sonra da yine sio2 içerikli koruma ürünleriyle devam :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni makineyi Keir otoya bakıma götürdüm
2016 model 46500 km de 1.2 turbo edc icon donanım makyajlı kasa
Liqui moly toptec 4100 5w40 tam sentetik yağ
Mais yağ filtresi
Mais polen filtresi
Mais hava filtresi
Mais ön disk takımı
Mais ön balata
Mais alternatör kayışı seti( V kayışı)
Mais buji takımı
Mais kışlık cam suyu:)
Bosch silecek takımı( orjinal bulamadım listeden anlaşıldığı üzere:basx:)
Antifiriz değişti
Kampana bakımı ve boyanması
Rot balans ayarı

i hızlı resim

Son düzenleme:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keir otoya bakıma götürdüm
Liqui moly toptec 4100 5w40 tam sentetik yağ
Mais yağ filtresi
Mais polen filtresi
Mais hava filtresi
Mais ön disk takımı
Mais ön balata
Mais alternatör kayışı seti( V kayışı)
Mais buji takımı
Mais kışlık cam suyu:)
Bosch silecek takımı( orjinal bulamadım listeden anlaşıldığı üzere:basx:)
Antifiriz değişti
Kampana bakımı ve boyanması
Rot balans ayarı

i hızlı resim

Kazasız belasız güle güle kullanın.