Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #8,701
Konusunu ve detaylı videosunu paylaşmadan önce 2 Kasımda uyguladığım ve halen etkisi devam eden yerli malı lastik parlatıcısının kısa videosunu paylaşmak istedim.
Ürünü uyguladıktan sonra km sayacına bakmadım ama aşağı yukarı 200km yol yapmışımdır. Hemen ertesi günü üst üste su içinde sokaklardan geçtim. Her seferinde aha şimdi etkisi gitti, şimdi kirlendi dedim. Aracın tek kirlenmeyen yeri lastikler oldu.
İçeriğindeki kimyasalı carpro yeni ürünü darkside adlı lastik parlatıcısında da kullanmış.
Neyse efem, vakit ayırıp videoyu düzenleyip konusunu açınca taşlar daha iyi oturacak :)

BirayKorkmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Hayat koşuşturması, yoğunluğu derken sonunda bu sabah erken saatte sabah sporu niyetine uzun zamandır ihmal ettiğim aracımı yıkayabildim.

Rengine hayran olduğum, çok sevdiğim arkadaşım da bana eşlik etti. En keyiflisi de yorgunluktan sonra sahile arabaları çekip sabah çayı içmekti..

primrose tufts meaning

Son düzenleme:

Sadri

Acemi Detaycı
Üye
İl
SİNOP
Konusunu ve detaylı videosunu paylaşmadan önce 2 Kasımda uyguladığım ve halen etkisi devam eden yerli malı lastik parlatıcısının kısa videosunu paylaşmak istedim.
Ürünü uyguladıktan sonra km sayacına bakmadım ama aşağı yukarı 200km yol yapmışımdır. Hemen ertesi günü üst üste su içinde sokaklardan geçtim. Her seferinde aha şimdi etkisi gitti, şimdi kirlendi dedim. Aracın tek kirlenmeyen yeri lastikler oldu.
İçeriğindeki kimyasalı carpro yeni ürünü darkside adlı lastik parlatıcısında da kullanmış.
Neyse efem, vakit ayırıp videoyu düzenleyip konusunu açınca taşlar daha iyi oturacak :)
lastik parlatma işine ( özellikle yıkamacıların yaptığı) pek sıcak bakamıyorum ama sizin lastikte abartılı değil. aracı köpükledikten sonra kalan şampuanla lastik- jantları fırça ile geçiyorum ve sonuç gayet yeterli oluyor bana. (cilalı şampuan)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
lastik parlatma işine ( özellikle yıkamacıların yaptığı) pek sıcak bakamıyorum ama sizin lastikte abartılı değil. aracı köpükledikten sonra kalan şampuanla lastik- jantları fırça ile geçiyorum ve sonuç gayet yeterli oluyor bana. (cilalı şampuan)
Lastiğin temiz görüntüsü çok hoşuma gidiyor. Araç azıcık tozlu bile olsa, lastikler temiz gözüküyorsa aracın tozlu hali gözüme batmıyor :)
O nedenle ben illa ki lastik parlatıcı kullanıyorum. :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürker :) pw’yi 5-6 senedir kullanıyorum hiç öyle bi şikayetim yoktu hatta çevremede aldırtmıştım onlarda bahsetmedi hiç hocam
Bu tarz ürünlerde su iticilik bezede geçiyor aslında pw yi bu yüzden bırakmıştım kurulama bezi ömrü yarı yarıya azalıyordu ben bu şekilde tecrübe etmiştim sizde sorun yaratmaması gayet güzel :) şuan jantlara falan kullanıyorum bazende ayrı bir bezle camlara uyguluyorum

OY53

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bu tarz ürünlerde su iticilik bezede geçiyor aslında pw yi bu yüzden bırakmıştım kurulama bezi ömrü yarı yarıya azalıyordu ben bu şekilde tecrübe etmiştim sizde sorun yaratmaması gayet güzel :) şuan jantlara falan kullanıyorum bazende ayrı bir bezle camlara uyguluyorum
Ben her yıkama da kullandığım için nerdeyse su kalmıyor artık aracın üstünde bezi de çok kullanmıyorum o yüzden :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Uygulayalı uzun süre geçen sarp hala görüntü olarak tatmin edici. Artık pek ucuz olmasa da ekonomik ürünlerin iyi performans göstermesine çok seviniyorum. :smilex:

Kirlilik durumu

Jantlara Roton yaptım,

K2 Pro Bora Prewash ürününü sonunda deneyebildim. 1:10 foam lance ile kullandım. Ürünün kir sökme performansı güzel, yüzeyden akıp gitmiyor ancak bence pek foam lance ile atmaya gerek yok. Kapalı ve serin ortamda yıkadığım için kurumaya yorum yapamam ama kuruma yapmıyorsa benzinlikle modifiyesiz ilaç pompasıyla kesinlikle iş yapar. Bu kadar köpüksüz olunca akıp gidecek diye bekliyorsunuz ancak fotoğraflar 2dk sonrası falan olması lazım yüzeye yapışıp kalıyor. Araçta pek hidrofobi kalmadığı için kaportada pek sorun yoktu ancak camlar boncukladığı için aktı gitti, hidrofobik yüzeyde de aynısı olursa sıkıntı olabilir.

Kova yıkama sonrası,
Kaportaya KC FB uyguladım

Kil eldiveni ardından, M700, kaportaya Fusso, camlara Gtechniq G5, plastiklere PSS, davlumbazlara Barebones, lastiklere de TW Wet N Black uyguladım. Bu sefer parlatıcıyı sürdükten sonra sildim toz çekme durumunda bir düzelme olacak mı göreceğiz.
Finaller, şu kadar uygulamaya bu kadar kötü final fotoğrafı yakışmadı ama yapacak bir şey yok akşamları telefon çok kötü çekiyor. :(

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Uygulayalı uzun süre geçen sarp hala görüntü olarak tatmin edici. Artık pek ucuz olmasa da ekonomik ürünlerin iyi performans göstermesine çok seviniyorum. :smilex:

Kirlilik durumu

Jantlara Roton yaptım,

K2 Pro Bora Prewash ürününü sonunda deneyebildim. 1:10 foam lance ile kullandım. Ürünün kir sökme performansı güzel, yüzeyden akıp gitmiyor ancak bence pek foam lance ile atmaya gerek yok. Kapalı ve serin ortamda yıkadığım için kurumaya yorum yapamam ama kuruma yapmıyorsa benzinlikle modifiyesiz ilaç pompasıyla kesinlikle iş yapar. Bu kadar köpüksüz olunca akıp gidecek diye bekliyorsunuz ancak fotoğraflar 2dk sonrası falan olması lazım yüzeye yapışıp kalıyor. Araçta pek hidrofobi kalmadığı için kaportada pek sorun yoktu ancak camlar boncukladığı için aktı gitti, hidrofobik yüzeyde de aynısı olursa sıkıntı olabilir.

Kova yıkama sonrası,
Kaportaya KC FB uyguladım

Kil eldiveni ardından, M700, kaportaya Fusso, camlara Gtechniq G5, plastiklere PSS, davlumbazlara Barebones, lastiklere de TW Wet N Black uyguladım. Bu sefer parlatıcıyı sürdükten sonra sildim toz çekme durumunda bir düzelme olacak mı göreceğiz.
Finaller, şu kadar uygulamaya bu kadar kötü final fotoğrafı yakışmadı ama yapacak bir şey yok akşamları telefon çok kötü çekiyor. :(

Bora 1:10 için baya sulu kalmış :tekkas: Eline emeğine sağlık Emirhan, kışlık mode on olmuş Fussolar uygulanmış :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bora 1:10 için baya sulu kalmış :tekkas: Eline emeğine sağlık Emirhan, kışlık mode on olmuş Fussolar uygulanmış :)
Valla bende şaşırdım abi, daha köpüklü bir ürün bekliyordum hele ki benim makine biraz daha fazla köpürtmesine rağmen hala az. Ben sulu olmasına rağmen akmamasına şaşırdım. Bir sefer de pompayla atıp deneyim bari. :smilex:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Valla bende şaşırdım abi, daha köpüklü bir ürün bekliyordum hele ki benim makine biraz daha fazla köpürtmesine rağmen hala az. Ben sulu olmasına rağmen akmamasına şaşırdım. Bir sefer de pompayla atıp deneyim bari. :smilex:
Emirhan bey merhaba, K2 Bora Plus snow Foam olmadığı için köpürme kapasitesi düşüktür. Elde püskürtücü pompa yoksa Foam Lance ile kullanılabilir ancak ana kullanım şekli bir püskürtücü ile uygulamak. :)

Mrtcpt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Yalova
Arkadaşımın aracına küçük bir parlatma operasyonu yaptım. Sürece ait çok fazla görüntü olmadığı için konu açmak istemedim.

Ön yıkama olarak ceviz ve magifoam kullandım. Lastiklerin temizlenmesi için Alta Foam içine Bilt Hamber Surfex (lastikler için müthiş etki gösteriyor). Demir tozu için Tuga Chemie'yi tercih ettim reaksiyon süresini seviyorum ve çoğu demirtozu sökücü gibiv kokusu rahatsız etmiyor. Kil için klasik olarak Marflo Kil Eldiveni (magfioam ile tekrar dönüp eldiveni kullanıyorum). Köpük yapmak için Marolex 7000 kullanıyorum. Yıkama faslından sonra ince bir polisaj görmesini istedim aracın. Akülü Klpro Orbital ile 3d one ve 3d yumuşak sünger kullandım. Daha sonra da yine orbital makine ile Turtle Wax Graphene To The Max Wax'ını kullandım. Bu wax'ı ilk defa kullanıyorum hatta bu aracı sırf o yüzden istedim arkadaşımdan. Wax'ı sürmesi bir keyif. Ne uygularken ne de silerken açık ve rüzgarlı havada bile sorun çıkarmadı. Ön cama Carbon Collective Platinium Glass uyguladım (yağmurlu gün performansını umuyorum ki paylaşabileceğim). Lastiklere ve dış plastiklere 3d Magic Dressing uygulandı. Jantlara ise sürmekten büyük keyif aldığım Poorboys Wheel Sealant'ı uyguladım.

Kirli hali;

Lastik ve SurfexHD

Temiz hali;

Merhaba bende ford mondeo aracımın temizliği için marolex axel 7000 almayı ve ph nötr şampuan ile temizlemeyi düşünüyorum. Mini kompresör ile modifiye etmek istemiyorum. Genel olarak marolex axel 7000 i önerir misiniz, benim işimi görür mü? Görüşleriniz benim için çok kıymetli, sağlıcakla kalın...