Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #9,261
3000 KM’lik yolculuktan sonra ilk olarak jantlara 1/2 sulandırılmış k2 roton pro sıktım 2-3 dk bekledikten sonra 2250 ml suya 60ml Flowey Ev17 koydum ve marolexle köpük atıp K2’nin jant fırçası ile iç kısımları güzelce fırçaladım. Daha sonra tekrar köpük atıp dandik 5li detay fırçaların en büyük olanı ile jant yüzeylerini güzelce fırçaladım. Daha sonrasında 1:15-1:20 sulandırılmış KC MZR ile lastiklere birer fıs sıkıp üstüne şampuan atıp onun üstüne cif ultra hızlı yağ sökücü sıktım çünkü lastikler aşırı kirli çamurluydu ve SGCB Lastik fırçası ile fırçaladım. Onun ardından davlumbazların halı kısmına şampuan köpük atıp davlumbazları lastik fırçam ile fırçaladım böylelikle üstündeki kötü yapışmış çamurlar gitti basınçlı su ile tertemiz oldu. Plastik olan davlumbaz içlerinede KC MZR ve köpük atıp yine aynı şekilde fırçaladım. Daha sonrasında marolex ile aracı komple şampuanladım ve temassız yıkamamı gerçekleştirdim. Duruladığım soğuk kaportaya 3 kapak meguiars sarı şampuan ile vileda kovamı iyice köpürttüm ve Purestar Wash mitt ile temaslı yıkamamı gerçekleştirdim. ( Güneş altında yaptıgımdan kaputa eldiveni değdirince kaputtan cok az duman cıktı :( ) Daha sonrasında dandik marka bez ve smartbee nin kingdry ile kuruladım. Sonrasında ilk camlara daha sonrasında kaportaya fusso coat uyguladım. En son olarakta cartainer lastik parlatıcı aplikatörü ve sarp deri vinil koruyucu ile lastiklerimi parlattım. ( Aplikatördenmidir Lastik parlatıcımdanmıdır bilemedim ama uygulaması aşırı zordu lastigin üstünde kaymıyor hep takılıyordu cok zor uyguladım.) Bugün 10.30da petrole gittim geldiğimde 13.00 dı yani 3 saatimi petrolde geçirdim ve cok güzel bi finish oldu.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
3000 KM’lik yolculuktan sonra ilk olarak jantlara 1/2 sulandırılmış k2 roton pro sıktım 2-3 dk bekledikten sonra 2250 ml suya 60ml Flowey Ev17 koydum ve marolexle köpük atıp K2’nin jant fırçası ile iç kısımları güzelce fırçaladım. Daha sonra tekrar köpük atıp dandik 5li detay fırçaların en büyük olanı ile jant yüzeylerini güzelce fırçaladım. Daha sonrasında 1:15-1:20 sulandırılmış KC MZR ile lastiklere birer fıs sıkıp üstüne şampuan atıp onun üstüne cif ultra hızlı yağ sökücü sıktım çünkü lastikler aşırı kirli çamurluydu ve SGCB Lastik fırçası ile fırçaladım. Onun ardından davlumbazların halı kısmına şampuan köpük atıp davlumbazları lastik fırçam ile fırçaladım böylelikle üstündeki kötü yapışmış çamurlar gitti basınçlı su ile tertemiz oldu. Plastik olan davlumbaz içlerinede KC MZR ve köpük atıp yine aynı şekilde fırçaladım. Daha sonrasında marolex ile aracı komple şampuanladım ve temassız yıkamamı gerçekleştirdim. Duruladığım soğuk kaportaya 3 kapak meguiars sarı şampuan ile vileda kovamı iyice köpürttüm ve Purestar Wash mitt ile temaslı yıkamamı gerçekleştirdim. ( Güneş altında yaptıgımdan kaputa eldiveni değdirince kaputtan cok az duman cıktı :( ) Daha sonrasında dandik marka bez ve smartbee nin kingdry ile kuruladım. Sonrasında ilk camlara daha sonrasında kaportaya fusso coat uyguladım. En son olarakta cartainer lastik parlatıcı aplikatörü ve sarp deri vinil koruyucu ile lastiklerimi parlattım. ( Aplikatördenmidir Lastik parlatıcımdanmıdır bilemedim ama uygulaması aşırı zordu lastigin üstünde kaymıyor hep takılıyordu cok zor uyguladım.) Bugün 10.30da petrole gittim geldiğimde 13.00 dı yani 3 saatimi petrolde geçirdim ve cok güzel bi finish oldu.
Fusso candır dayanım , su iticilik harika. Fusso yu öncama uyguladınmı. Uyguladı isen herhangi parlama yada ışık patlaması yaptımı ön camda.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Fusso candır dayanım , su iticilik harika. Fusso yu öncama uyguladınmı. Uyguladı isen herhangi parlama yada ışık patlaması yaptımı ön camda.
En son 26.03 tarihinde yapmıştım ön camlara bi zararını görmedim zaten silecek açarsanız hemen farkediliyor silecek değen kısımla değmeyen kısım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
@emirhaneness Camdaki etkisini ben de merak ediyorum, eğer sorun olmazsa yağmur kaydırıcı yerine daha iyi olur
Ben 6 ay once on cama uyguladım eğer silecek çalıştırmazsanız yagmur kaydırıcılardan daha uzun ömürlü oluyor performansını zaten anlatmaya gerek yoktur herhalde

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben 6 ay once on cama uyguladım eğer silecek çalıştırmazsanız yagmur kaydırıcılardan daha uzun ömürlü oluyor performansını zaten anlatmaya gerek yoktur herhalde
Ben de araç yüzeyinde kullanıyorum aynen etkisi çok iyi, camda da denerim öyleyse boşa yağmur kaydırıcı almaya gerek yok

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Ürünü beğendim. Hem caranabua hem sio 2 li wax , zannedersem şuan piyasada freebaldan başka yok.
Wonixx karnabua sio2 sprey kullanmış biri olarak yorumlarsak.

Wonixx in boyaya kattığı derinlik 1 , 2 tık daha fazla.
Wonixx in kaportada oluşturduğu hissiyatta ipkesilik 1,2 tık daha afazla.
Sio 2 nin vermiş olduğu parlaklık hemen hemen aynı.

Fotoğraflar wax uygulandıktan 7 saat sonra çekildi. Yani 7 saate freebal nerede ise hiç toz çekmedi. Bu yönü çok hoşuma gitti.
Wonixx te toz çekimi free baldan bir tık üstte.

Wonixx piyasada bulunamadığı için bence freebalın bu ürünü wonixx e alternaif olabilir.

Fiyat olarak kargo dahil 260 tl ye almıştım.

NOT: ÜRÜN UYGULAMASI.
Ürünü ,tüylü pamuksu wax ve cila bezi ile uygularsanız , ürüne söversiniz. Silmesi gerçekten zorlaşır ve iz bırakır.
Ben spark ın Twisted Pile bezi ile çok rahat ,bir gram zorlanmadan , wonixxten farksız uyguladım.

Birkan39

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Can abi yük yokken yokuş aşağı bu hızda hararetin alt çeyreğin hafif üstünde olması lazım. Eski radyatörde bu şekilde oluyordu en azından. Hava çok sıcaksa maksimum ortaya kadar çıkması lazım. Bugün hava çok sıcak da değildi. Yarın yüklüyken rampada deneyeceğim. Muhtemelen çizgiye kadar yükselecek.

Fan termiği civalı. Boşu boşuna değiştiğini düşünüyorum. Eski radyatör ve eski termik takılıyken hararet bu durumda bu seviyelere çıkmıyordu.

Ekstradan fan eklenebilir mi emin değilim. Su radyatörünün önünde klima radyatörü ve klima fanı var. Alan biraz dar. Problem kolayca çözülür umarım. Çok canım sıkıldı. Güya bakım sonrası iç dış temizlik yapacaktım. Şuan marşa basasım bile yok.

BarisSamsunlu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
uzun yol sonrası aracı yıkadım fotoğrafları 1 gün sonra çekebildim.
ön yıkama citrus pre wash
temaslı gyeon bathe
jantlara k2 roton
lastik parlatıcı olarakta gyeon tire express kullandım lastik parlatıcıyı 2.kullanışım uzun süre kalıcılık sağlıyo yağmur uzun yol derken 2 hafta gibi tavsiye ederim.
wax olarakta meq 3in1 wax attık.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Yıkamayalı 1 ay olmuş zaten Vonix de ölmüştü Double Speede geri döndüm.
Kova yıkamada Nanolex Professional Shampoo'yu bu sefer 15-18L civarı olan kovaya 30 ml atarak kullandım, köpürme olarak yeterli ancak kir çözücülük biraz zayıf gibi geldi. Bir de bu kadar kirliyken Magifoam yapardım normalde Combo istediğim gibi sökmedi. Biraz da ondan öyle gelmiş olabilir. Demir tozu pek çıkmadı, hızlıca kil eldiveni geçip Double Speed uyguladım, kendi süngeri küçük olduğundan Klin'den aldığım yuvarlak aplikatörü kullandım baya güzelmiş, keşke önceden kullansaymışım dolapta yatıyordu. :smilex: Double speed sürüp silmeyi özlemişim Vonix'den sonra çok daha kolay geliyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Ben yaklaşık 10 yıldır aracımı kendim temizlerim. Kastamonu'dan Melih adında bir arkadaş ile tanıştık, sayesinde bu forumu öğrendim. Yaklaşık bir aydır forumu inceliyorum. Bartın'dan katılıyorum. Detay temizlik yapmıyormuşum. Grupta önerilen ürünlere göre ve bütçeme göre aşağıdaki ürünleri kullandim. Özellikle iç detay temizlik için tavsiye alabilirim . Önerileri dinlerim. Aracı her hafta yikadigim için temaslı yıkamaya ihtiyaç duymadım. Bir pazar sabahını C4 ün temizliğine ayırdım. Kışa girerken sağlam bir temizlik yapayım dedim. Jant temizliğinde flowey R1, araç şampuanı olarak auto brite magic foam, cam temizliğinde igl ecoclean glass cam temizliyici, kapı fitileri koruma için tunap 107, lastik parlatıcı cardarb lastik parlatıcı , kapı eşiklerini sulandırılmış arap sabunu ile temizledim. Kapı döşemesi , torpido, vites konsolu gibi yerleri hafif nemli bir bez ile sildim. En son araç boya bakımı için soft99 fuso ile pasta yapıp, temiz bir bez ile parlattım. Cam temizleyicinin kokusu güzel, araç içi güzel koksun diye 100 Gr kahve aldım, eve ancak iki gün sonra cikarabiirim . Detay fırçası olarak da cartainer 3 lü detay fırçası, cartainer lastik ve paspas fırçası kullandım.
#citroen, #C4 , #detay, #temizlik, #fitil, #pasta, ...

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Her 2 haftada bir olduğu gibi bu hafta sonuda aracı yıkadım. İlk jantlara k2 roton sıktım 1/2 sulandırılmış bi şekilde ardından 45-1500 sulandırdığım magifoamı sıkıp içini fırçaladım sonra tekrar jantlara köpük sıkıp detay fırçası ile fırçaladım lastiklerede köpük sıkıp fırçaladım şampuanla ön yıkamasını yapıp turtle wax zip ile temaslı yıkama yaptım. Birkaç çizik gibi biryer vardı oralara meguiars 3-1 wax attım ve son olarak lastik parlatıcı endurancei sürüp bitirdim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 hafta önce aldığım yeni aracımı ilk kez yıkadım. Uzun yoldan geldiğim için sinek lekeleri vardı. Flowey W18 %15 sulandırıp sıktım. Jantlara Flower R1 1:3, lastik ve davlumbazlara ANSF köpük ile fırça uyguladım. Tüm aracı 1:25 ANSF Marolex sprey pompa ve Pressito ile köpükleyip duruladım. Serviste uygulanan ne olduğunu bilmediğim koruyucunun etkisi ile iyi su iticiliği olduğunu gördüm. Birkaç noktada beyaz peçetede kir çıkmayınca temaslı yıkamadan LE black hole havlu kuruladım. Lastiklere Meg. Endurance (ütü fırça ile) sürdüm fırçayı çok beğendim. Camları Erla Glaso ve Carbonfaser bez ile temizledim. İç temizliği nemli bez ile yaptım. Koltukları süpürüp CarPro Fabric uyguladım. Sahler havuzlu paspasları serdim. Final resimler :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bu hafta sonu olan araç temizliğimi bu sabah 8 ile 11 arası bir benzin istasyonunda yaptım. Kullandığım ürünlerin büyük çoğunluğu @Sefa46 bey den temin ettim. Bazılarını @sajmora98 kardeşimin tavsiyesi ile aldım.
İlk olarak jantlara K2 roton sonra flowey R1 ile temizlikten sonra araç çok kirli değil idi. Aotu brite magifoam şampuanı 2 litre el basınçlı pompa ile uyguladım. Kuruluma havlusu purestar dublex kullandım. Müthiş bir havlu. Ben daha önce kas çalışıyormuşum. :) . Sonra dış plastik akşama meguiars 40, araç içi plastik aksma meguiars suprema, koltuk ve kapı döşemesindeki kumaş kısımlara K2 lotar, lastik parlatıcı fraber gommanera, camları 3d cam temizliyici ile sildim. Bu haftalık bu kadar yapabildim. Şimdi hedefte kova yöntemi ile temaslı yıkama var. Herkese iyi forumlar.. Buradan Sefa bey e ve Melih bey e çok teşekkür ediyorum.