Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #9,521
ürün sipariş vereceğiniz zaman yardımcı olurum bunun için gidip karcherın en üst serilerini almaya gerek yok kullandığım makine ferm power grm1026 gayet işimi görüyor tazyiki gayet başarılı önemli olan kesinlikle foam lance gidip uyduruk bir şey almayın verim alamazsınız. Mjjc foam cannon ile su koysan köpük atıyor o derece işi fantaziye çeviriyor resmen :) önemli olan bağlantı aparatları doğru alındıktan sonra hiç bir sorun yaşamadan keyifle yıkarsınız haftada bir 2 saate terapi hazır. İnanın benzinlikte yıkadığım günleri hiç ama hiç özlemiyorum ki şu an şartlarım çok daha zor olmasına rağmen (hortum kablo makineyi aşağı indirmeden dolayı).
Biraz düşündüm otoparkta en sona tarafa park edersem aracın sol tarafı bosta oluyor hiçbirşey olmuyor o tarafta sağ tarafındada haftasonu belki araç olur onada dikkat ederek yıkayabilirim galiba. Makine olarak nilfisk core 130 düşünüyordum dediğiniz makineyede bakarım. hortum olarak nasıl bi hortum kullanıyorsunuz bende ortalama 30 metre boru alsam kurtarır. foam lance ikinci kısımda belki alınabilir suanda ilk makineyi alma planım var foam lance cok şart değil marolex pompayla idare ederim muhtemelen. mjjc lere baktım çinden aldığında yaklaşık 3200 tlye mâl oluyor

Emre44

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
Biraz düşündüm otoparkta en sona tarafa park edersem aracın sol tarafı bosta oluyor hiçbirşey olmuyor o tarafta sağ tarafındada haftasonu belki araç olur onada dikkat ederek yıkayabilirim galiba. Makine olarak nilfisk core 130 düşünüyordum dediğiniz makineyede bakarım. hortum olarak nasıl bi hortum kullanıyorsunuz bende ortalama 30 metre boru alsam kurtarır. foam lance ikinci kısımda belki alınabilir suanda ilk makineyi alma planım var foam lance cok şart değil marolex pompayla idare ederim muhtemelen. mjjc lere baktım çinden aldığında yaklaşık 3200 tlye mâl oluyor
yarın hava koşulları sıkıntı çıkartmazsa arabayı yıkamayı düşünüyorum resimleri çekip atarım bakarsın duruma göre genişlik olarak bir tık pay olması lazım araçlar yan yana durmamalı. hortum olarak normal bildiğiniz 25 metrelik hortumu evden uzatıyorum. olursa makineyi aldığınızda fazla vakit kaybetmeden direk foam lancei alın kesinlikle rahatlık basınçlı pompa ile yapılacak iş değil. ve alırsanız mjjc bir tık pahalı olabilir ama ömürlük bir ürün ve kesinlikle efsane köpük atıyor ben her yıkamamda az sarfiyat ile bol köpük elde ediyorum ve inanın mutlu ediyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
yarın hava koşulları sıkıntı çıkartmazsa arabayı yıkamayı düşünüyorum resimleri çekip atarım bakarsın duruma göre genişlik olarak bir tık pay olması lazım araçlar yan yana durmamalı. hortum olarak normal bildiğiniz 25 metrelik hortumu evden uzatıyorum. olursa makineyi aldığınızda fazla vakit kaybetmeden direk foam lancei alın kesinlikle rahatlık basınçlı pompa ile yapılacak iş değil. ve alırsanız mjjc bir tık pahalı olabilir ama ömürlük bir ürün ve kesinlikle efsane köpük atıyor ben her yıkamamda az sarfiyat ile bol köpük elde ediyorum ve inanın mutlu ediyor.
araçların neden yan yana olmaması gerekiyor acaba yan taraftaki araca su sıçramasın diyemi

Emre44

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
araçların neden yan yana olmaması gerekiyor acaba yan taraftaki araca su sıçramasın diyemi
su sıçraması illaki olur araç sahibi görse bizim gibi takıntılı insanlar değillerse umursamaz ama takıntılı bir adamsa sıkıntı çıkabilir :) o yüzden bir araba boyu boşluk olmalı en az yoksa size alanda kalmaz biraz genişlik gerekiyor.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Pederin aracı dışarıda portakal filesinin altında 7 aydır yatıyordu. Çıkayım biraz gezdireyim dedim.
Camları temizlemem gerekiyordu. Camlardaki toz 7 ayda kürleşmiş , beton gibi olmuştu
Uygulamada kullandığım ürün k2 . Geçen yıl 5 lt ürünü 150 tl ye aldım diye hatırlıyorum.
Gelelim ürüne ben bu ürünü kendi aracımda kirli camları temizlemek için kullanıyorum ve vazgeçilmezlerim arasında.
Tozlu pis , leş gibi camları harika bir şekilde temizliyor. Sileceklerin ömrü uzuyor. Bagajımdan eksik etmem. Silme bezini ise elimdeki sparkın twist bezini kullanıyorum, harika bir şekilde kiri pisi hapsediyor. Elimdeki bez 1 aydır arabada ve 12, 13 defa 5 camıda bunla sildim ona rağmen kiri pisi güzel hapsediyor ve bezi yıkama ihtiyacı hissettirmedi.
Ürün camda kaygan bir yüzey bırakıyor ve bez yüzeye takılmadan kayıyor.
Benim gibi temiz cam ve net görüş isteyen ler için tavsiye ederim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu sabah yağışsız havayı değerlendirdim ve kapı yalıtımında son kalan kapıyı tamamladım. Gerek yagıslı havalar gerek aracın evde olmamasından 1 aydır tamamlayamıyordum. Çok güzel bi uygulama oldu eskiden 120 ile giderken rüzgar yol sesinden şarkı güzel cıkmazdı şimdi aynı hızlarda ses 15te cok güzel müzik dinleniliyor. Araç içindede yükses ses seviyelerinde ses cok net gelmeye başladı. Akşam üstüne doğru iftarı beklerken dün sürtülen yerdeki boya kalıntıları ve çizikler vardı onu meguiars 3-1 wax ile çıkarttım. Meg her zamanki gibi cok güzel iş çıkarttı 4-5 kere iki nohut tanesi şeklinde uygulama yaptım şuanda çizik kalmadı. Geri kalan büyük çizikler polisaj işleminde inşallah.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Bu gün sadece iç temizlik yaparım diye başladığım temizlik, ön yıkama sonra çift kova yıkama ile son buldu .
İç temizlik de her zaman ki gibi flowey İ2 , (oran yarim litreye 1:20 )koruma olarak meguiars suprema.
Sonra jant,lastik ve davlumbaz temizliğinde flowey R1 kullandım. ( oran 1 litreye 1: 10).
On yıkama olarak flowey ev13, iki litrelik el basınçlı ilaç pompasına 1:20 oranında.
Kova yıkama da fraber neve kullandım. 5 litre suya 50 ml ekledim. Baya köpürdü.
Lastik fırçası cartainer, jant fırçası sgcb 45 cm lik. Detay fırçası cartainer 3 lü fırça setinden faydalandım. Yıkama eldiveni prustar white wash mite.
Kurulama havlusu wurties twisted duble plus, kapı aralarıni başka bir bez ile geçtim.
Cam temizleyici olarak igl glass ecoclean kullandım.
Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım.
Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım.
Hızlı cila olarak turtle shine dry kullandım. Bitti sayılır.

Son düzenleme:

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Biz araca değişiklik yapmak için alt korumayı açınca araç da bize bir değişiklik yapmak istemiş olacak ki yağlı bir manzara ile karşılaştık :keyifsizx:

1.6 tdi 105’lik clh motor, krank keçesinden yağ kaçırıyordu. Ayrıca su da eksiltmişti :aglax:

Halbuki benim amacım ilk çalıştırmada geç doldurma yaptığı ve yokuşlarda hafiften kaçırmaya başladığı için dsg basınç tüpünü ve mekatronik ile şanzıman yağını değiştirmekti. Netice olarak güçlendirilmiş tüpü ve mekatronik yağını epey zorlansam da kendim değiştirdim. Usta da nasıl yaptın diye şaşırdı :)

Şanzıman yağı tapasını açmaya gücüm yetmedi. Uzun boru falan da olmadığı için diğer işlerle birlikte o ustaya kaldı. Özet olarak 230.000 km ağır bakımı yapmış olduk. Yapılanlar:

Krank keçesi değişim

Elektrikli motor su devirdaim pompası değişim (ina)

(Aslında 20 bin km önce triger seti komple (devirdaim su pompası dahil) değişmiş. Ancak değişim yapan usta bu araçlarda elektrikli devirdaim pompası kullanıldığı halde elektriksiz olan modelden takmış. O yüzden su kaçağı buradandı. Neyse ki triger kayışını Continental marka takmış ve o sağlam çıktı. Herhangi bir yağlanma olmamıştı, o yüzden onu değiştirmedik.)

Antifriz değişimi (Petrol Ofisi Extended Lİfe Coolant Organik Kırmızı Antifiriz)

Motor yağı değişim (Petronas Syntium 5000 AV 5W-30)

Yağ filtresi değişim

Şanzıman yağı değişim (Motul Multi Dctf 2 litre)

Mekatronik güçlendirilmiş basınç tüpü montaj (wass-tronic)

Mekatronik yağı değişim (Febi 06162)

İyi ki basınç tüpü değişimi için alt korumayı açmışım diyorum. Bu vesileyle araç için riskli olan yağ ve su kaçağını ilerlemeden çözmüş olduk. Araçlarınız yeni de olsa su ve yağ seviyesini belirli aralıklarla kontrol etmeyi unutmayın. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum.

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Biz araca değişiklik yapmak için alt korumayı açınca araç da bize bir değişiklik yapmak
İstemiş olacak ki yağlı bir manzara ile karşılaştık :keyifsizx:

1.6 tdi 105’lik clha motor, krank keçesinden yağ kaçırıyordu. Ayrıca su da eksiltmişti :aglax:

Halbuki benim amacım ilk çalıştırmada geç doldurma yaptığı ve yokuşlarda hafiften kaçırmaya başladığı için dsg basınç tüpünü ve mekatronik işe şanzıman yağını değiştirmekti. Netice olarak güçlendirilmiş tüpü ve mekatronik yağını epey zorlansam da kendim değiştirdim. Usta da nasıl yaptın diye şaşırdı :)

Şanzıman yağı tapasını açmaya gücüm yetmedi. Uzun boru falan da olmadığı için diğer işlerle birlikte o ustaya kaldı. Özet olarak 230.000 km ağır bakımı yapmış olduk. Yapılanlar:

Krank keçesi değişim

Triger su pompası değişim (ina)

(Aslında 20 bin km önce Triger ve su pompası değişmiş. Ancak usta bu araçlarda elektrikli su pompası kullanıldığı halde elektriksiz takmış. O yüzden su kaçağı buradandı. Allahtan triger kayışını Continental marka takmış ve o sağlam çıktı. Herhangi bir yağlanma olmamıştı)

Antifriz değişimi (petrol ofisi-kırmızı)

Yağ filtresi değişim

İyi ki basınç tüpü değişimi için alt korumayı açmışım diyorum. Bu vesileyle araç için riskli olan yağ ve su kaçağını ilerlemeden çözmüş olduk. Araçlarınız yeni de olsa su ve yağ seviyesini belirli aralıklarla kontrol etmeyi unutmayın. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum.
Eline sağlık, geçmiş olsun. Erken teşhis hayat kurtarır derler.. güzel bir çalışma olmuş.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Biz araca değişiklik yapmak için alt korumayı açınca araç da bize bir değişiklik yapmak
İstemiş olacak ki yağlı bir manzara ile karşılaştık :keyifsizx:

1.6 tdi 105’lik clha motor, krank keçesinden yağ kaçırıyordu. Ayrıca su da eksiltmişti :aglax:

Halbuki benim amacım ilk çalıştırmada geç doldurma yaptığı ve yokuşlarda hafiften kaçırmaya başladığı için dsg basınç tüpünü ve mekatronik işe şanzıman yağını değiştirmekti. Netice olarak güçlendirilmiş tüpü ve mekatronik yağını epey zorlansam da kendim değiştirdim. Usta da nasıl yaptın diye şaşırdı :)

Krank keçesi değişim

Triger su pompası değişim (ina)

(Aslında 20 bin km önce Triger ve su pompası değişmiş. Ancak usta bu araçlarda elektrikli su pompası kullanıldığı halde elektriksiz takmış. O yüzden su kaçağı buradandı. Allahtan triger kayışını Continental marka takmış ve o sağlam çıktı. Herhangi bir yağlanma olmamıştı)

Antifriz değişimi (petrol ofisi-kırmızı)

Yağ filtresi değişim

Eline saglik hocam :alkis:

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese iyi geceler. Bugün Egea Cross 1.4 aracımı 10.000 km olmadığı ve garanti kapsamında olduğu için mecbur yıllık bakıma götürdüm. İstanbul Avrupa yakası Fiat servislerin hepsi farklı fiyat vermesine rağmen Maslak Akpınar servisinde yaptırdım ve diğerlerine göre fiyat makul oldu. Aracı yıkamamalarını özellikle rica ve ısrar ettim.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
bu işlere büyük hevesle bizde benzinlikte başladık. sağolsun benzinlikteki personel bizi uyarana kadar tabi. Bizi baya bi malzeme sahibi yaptı. Allahtan müstakil evim var ve bahçem mevcut. 2,5-3 senedir kurduğum ve hala almaya devam ettiğim setimle birlikte c.tesi yada pazar günleri hava koşulları el verdiğince terapi yapıyorum. acele etmeden çayımla kahvemle hanım oğlumla yavaş yavaş. aynı gün hem iç hem dış yapamıyorum o kadar diyim :) geçen içini temizliyim dedim arabanın bi baktım 4 saat sürmüş :) arada ekipmanı kurmak zor geldiği için benzinliğe gidip bi köpük su atıyım diyorum ama inanırmısınız hiç o zamanları özlememişim :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
bu işlere büyük hevesle bizde benzinlikte başladık. sağolsun benzinlikteki personel bizi uyarana kadar tabi. Bizi baya bi malzeme sahibi yaptı. Allahtan müstakil evim var ve bahçem mevcut. 2,5-3 senedir kurduğum ve hala almaya devam ettiğim setimle birlikte c.tesi yada pazar günleri hava koşulları el verdiğince terapi yapıyorum. acele etmeden çayımla kahvemle hanım oğlumla yavaş yavaş. aynı gün hem iç hem dış yapamıyorum o kadar diyim :) geçen içini temizliyim dedim arabanın bi baktım 4 saat sürmüş :) arada ekipmanı kurmak zor geldiği için benzinliğe gidip bi köpük su atıyım diyorum ama inanırmısınız hiç o zamanları özlememişim :)
bende ilk başladığımda bir iki ürün ve sünger dısında bişeyim yoktu gitgide arttı artmayada devam ediyor. Bakalım en son gittiğim yerde gerek arabaların sıra beklemesi gerek pompacının uyarması ile bende makine almayı düşünüyorum. ben binada oturuyorum iki tane yan yana boş yer olması lazım yıkayabilmek için yada sokağın kenarısına koyucam o şekilde yıkayacağım aracı bakalım inşallah umduğum gibi kullanma imkanım olur

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
bende ilk başladığımda bir iki ürün ve sünger dısında bişeyim yoktu gitgide arttı artmayada devam ediyor. Bakalım en son gittiğim yerde gerek arabaların sıra beklemesi gerek pompacının uyarması ile bende makine almayı düşünüyorum. ben binada oturuyorum iki tane yan yana boş yer olması lazım yıkayabilmek için yada sokağın kenarısına koyucam o şekilde yıkayacağım aracı bakalım inşallah umduğum gibi kullanma imkanım olur
niyetine girdikten sonra bi şekilde çözüm üretiliyor hocam ekipmanı kurması toplaması dışında gayet keyifli oluyor :)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Pompacı ne diyor ki hocam, isteyen istediği gibi yıkar aracını. Temizlik kavramı subjektiftir kimi gelir su döker gider temizledim der kimi gelir köpük su yapar kimi de bizim gibi detaylı girip temizler. sonuçta suya paranızı veriyorsunuz. Bu kafada olan pompacıları terslemek lazım bence, sırada bekleyen insanlar sizin temizlik yapmanız yüzünden beklemiyor, onların kapasitelerinin yetersiz olduğu için bekliyor. Avrupada gerekirse 3 saat beklersiniz ve sesinizi asla çıkartmazsınız bizim ülkemizdeki bu sabırsızlık ve saygısızlık bu yüzden gerektiğinde bozmak gerekiyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Pompacı ne diyor ki hocam, isteyen istediği gibi yıkar aracını. Temizlik kavramı subjektiftir kimi gelir su döker gider temizledim der kimi gelir köpük su yapar kimi de bizim gibi detaylı girip temizler. sonuçta suya paranızı veriyorsunuz. Bu kafada olan pompacıları terslemek lazım bence, sırada bekleyen insanlar sizin temizlik yapmanız yüzünden beklemiyor, onların kapasitelerinin yetersiz olduğu için bekliyor. Avrupada gerekirse 3 saat beklersiniz ve sesinizi asla çıkartmazsınız bizim ülkemizdeki bu sabırsızlık ve saygısızlık bu yüzden gerektiğinde bozmak gerekiyor
4 araç yıkamalık kapasitesi var gittiğim benzinliğin pompacı abiler ve petrolün müdürü sabah 8-11 arası pek bişey demiyorlar ama 11 den sonra cok kalabalıklaşıyor insanların ters bakısı beklemeleri vs pompacılar haliyle uyarıyor arabayı rahat yıkasam bile gölgede kurulamam gerekiyor ona bile müsade etmiyorlar bende her gitmeme bişeyleri eksik yaptığım için makine alıp otoparkta yıkamaya karar verdim. İnsanlar kalabalıkta beklemek zorunda degiller bence o yüzden bişey diyemiyorum. Tek tük araba olsa beklesinler ona bişey diyemem ama gittiğim petrol cok işlek oluyor sıra caddeye dogru uzuyor öğle saatlerine dogru.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
niyetine girdikten sonra bi şekilde çözüm üretiliyor hocam ekipmanı kurması toplaması dışında gayet keyifli oluyor :)
Petrole giderken eşyaları araca yüklemesi marolexi pompalaması jant davlumbaz temizliğinin uğraştırması süresi yetmeyecek derdi aracı güneşte kurulaması sıra beklemesi vs cok daha zahmetli o yüzden kapının önüne makine kurmak benim için hiçbirşey abi :)