Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Herkes iyidir inşallah.
Geçen ay ki terapi üzerine bir aydan fazla olunca eksikliğini hissettim:). Geçen hafta sonu iç temizliği, dün akşam da dış temizlik yapıldı. En son yıkamada fusso coat soft99 uygulamıştim. Etkisini ön yıkama şampuanı sonrası durulama da fotoğraf ile kayıt altına aldım:).

Artık araç yıkama sıralaması oluştu.
İlk olarak iç mekan temizliği, jant lastik davlumbaz , ön yıkama, çift kova yıkama, katı wax, cam silme, dış plastik aksamı koruma ( davmumazlar dahil), lastik parlatıcı sürmek. Sonra fotoğraflamak. :)

İç mekan temizliğinde flowey İ2, torpido koruyucu olarak Koch chemi TS, diğer plastik aksamları korumada meguiars
suprema kullandım. Sık sil yöntemi ile.

Lastik ve jantta flowey R1 ve cartainer fırça, davlumbaz ve motor temizliğinde Koch chemi gs kullanıldı.

Ön yıkama şampuanı flowey ev13 , alta foam ile kullanıldı. 45 ml kullanıldı. Çift kovada sam's detailing şampuanı 35 ml kullanıldi. 5 litre kovada. Yıkama eldiveni prustar polar white wash mite kullanıldı. Kurulama havlusu virtues twisted duble plus, kapi araları ve dış plastik aksamda binden aldım uygun fiyatlı 250 GSM lik havlu kullanıldı.

Wax olarak fusso coat soft99 uyguluyorum. Cila bezi süperclean den. Dış plastik aksamda koruma olarak meguiars 40 kullandım. Camlari K2 nuta geçtim. Lastik parlatıcı olarak fraber gommanera kullandım. Herkese keyifli sürüşler ve detaylar...

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bugün demirtozu temizliği yaptım. Kaputta fotografa göre sol tarafta Auto brite purple rain sağ tarafta ise k2 roton kullandım geri kalan kısımlarda k2 roton kullandım gayet güzel begendim. Ön yıkama olarak k2 bora yı ik foam pro 2 de kullanıyorum onuda çok begendim .

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün demirtozu temizliği yaptım. Kaputta fotografa göre sol tarafta Auto brite purple rain sağ tarafta ise k2 roton kullandım geri kalan kısımlarda k2 roton kullandım gayet güzel begendim. Ön yıkama olarak k2 bora yı ik foam pro 2 de kullanıyorum onuda çok begendim .
Demirtozu temizliğini aracı yıkadıktan sonra yapın. Kirli araçtaki trafik filmi roton’un boya üzerinde çalışmasını engeller. Evet bu şekilde daha çok morlaşır ama amaç bu değil, normal kir gittikten sonra geriye kalanları / boyaya yapışanları temizlemek. Jant için de aynı şekilde,

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Demirtozu temizliğini aracı yıkadıktan sonra yapın. Kirli araçtaki trafik filmi roton’un boya üzerinde çalışmasını engeller. Evet bu şekilde daha çok morlaşır ama amaç bu değil, normal kir gittikten sonra geriye kalanları / boyaya yapışanları temizlemek. Jant için de aynı şekilde,
Dediğiniz gibi bende normalde jantlara demirtozu temizliği yaparken ilk önce rutin temizliği yapıp güzelce duruladıktan sonra demirtozu temizleyiciyi sıkıyorum. Amaç yüzeyde kalan demirtozlarını temizlemek olduğu için bu şekilde daha doğrudur bence.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Teşekkür ederim. Nasıl uygulayacağımı biliyorum ama bu şekilde denemek istedim

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün yeni aldığım 100bar 36V akülü Bosch yıkama makinesini deneme şansı buldum.
Kısa tetik, foam lance, autobrite magifoam ön yıkma akabinde yine magifoam ile aracı dönüp kuzu postu yıkama pedi ile geçtim. Her panel sonrası makine ile temizledim pedi. Lastiklere meg endurance, kaputa turtle wax& dry uyguladım.
Toplam 5 x19 lt su kullandım. Birde yardımcım vardı. Finish fotosu biraz acele yıkama olduğu için çekemedim.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bugün yeni aldığım 100bar 36V akülü Bosch yıkama makinesini deneme şansı buldum.
Kısa tetik, foam lance, autobrite magifoam ön yıkma akabinde yine magifoam ile aracı dönüp kuzu postu yıkama pedi ile geçtim. Her panel sonrası makine ile temizledim pedi. Lastiklere meg endurance, kaputa turtle wax& dry uyguladım.
Toplam 5 x19 lt su kullandım. Birde yardımcım vardı. Finish fotosu biraz acele yıkama olduğu için çekemedim.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
19 litre su yeterli oldu mu hocam

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Jant-Lastik-Davlumbaz
Flowey R1 1:5
K2 Apc Strong 1:10
Kovanın içine Vonix v Floc
K2 Jant Fırçası
Soft Detay Fırçası
Jant Yıkama Eldiveni
Lastik Fırçası
Davlumbaz Fırçası

Ön Yıkama Temaslı Yıkama
Petrol Köpüğü
Cartainer Soft Detay Fırçası
Fraber Lindo
Vonix v Floc
Work Stuff Typhoon
Purestar Wash Pad

Yıkama Sonrası
Nasiol 60x90 Kurulama Havlusu
Smartbee QueenDry Kurulama Havlusu
Jant İçin Bez
Klin Glass Shine Cam Bezi
Wax Silme Bezi
Seramik Takozu
Meguiars Uygulama Pedi
Uygulama Pedi
Cartainer Lastik Parlatma Aplikatörü

Yapılan Uygulamalar
Vonix Blend Katı Wax
Auto Finesse Mint Rims Jant Waxı
Adbl Hybrid Glass Yağmur Kaydırıcı
Meguiars 40 Dış Plastik Koruyucu
Meguiars Endurance Lastik Parlatıcı

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Jant-Lastik-Davlumbaz
Flowey R1 1:5
K2 Apc Strong 1:10
Kovanın içine Vonix v Floc
K2 Jant Fırçası
Soft Detay Fırçası
Jant Yıkama Eldiveni
Lastik Fırçası
Davlumbaz Fırçası

Ön Yıkama Temaslı Yıkama
Petrol Köpüğü
Cartainer Soft Detay Fırçası
Fraber Lindo
Vonix v Floc
Work Stuff Typhoon
Purestar Wash Pad

Yıkama Sonrası
Nasiol 60x90 Kurulama Havlusu
Smartbee QueenDry Kurulama Havlusu
Jant İçin Bez
Klin Glass Shine Cam Bezi
Wax Silme Bezi
Seramik Takozu
Meguiars Uygulama Pedi
Uygulama Pedi
Cartainer Lastik Parlatma Aplikatörü

Yapılan Uygulamalar
Vonix Blend Katı Wax
Auto Finesse Mint Rims Jant Waxı
Adbl Hybrid Glass Yağmur Kaydırıcı
Meguiars 40 Dış Plastik Koruyucu
Meguiars Endurance Lastik Parlatıcı

Nasiol 60x90 Kurulama Havlusundan memnumusunuz bide aynı markanın yağmur kaydırıcısını almayı düşünüyorum iyimidir acaba

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Nasiol 60x90 Kurulama Havlusundan memnumusunuz bide aynı markanın yağmur kaydırıcısını almayı düşünüyorum iyimidir acaba
Ben yağmur kaydırıcısını aldım memnun kalmadım soft99 ultra glaco aldım. Nasiol yan camlarda dayanıyor ama ön camda sileceğin etkisiyle çok kısa sürede özelliğini kaybediyor

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Foruma kış öncesi son güzel havalarda iyi dilekler sunuyorum.

Dün bahçede kapıların altları , kapının altındaki lastikleri ve ayak eşiklerinin plastik ile birleşme yerini temizlemiştim. Fırça ,kc gs , su ve ıslak-kuru bez yeterli

Temiz yerleri video olarak çekmiş olduğumdan kısıtlı görselleri şöyle bırakayım.

uzun gifler

Bugun de Öncelikle aracın fitilleri ve cam fitillerini KC GS ile fırçalayıp , fırçanın girmediği yerleri trim sökme aparatı ile güzelce temizleyip cam ve fitil birleştiği yerleri de bezle temizledim.

resim paylaş

https://youtube.com/shorts/k90XvApNkmU?si=EP0ZGsXe0pzYcZa8

sonra Cam tavana geldim ve önce rayları , cam fitili ve ön taraftaki plastik rüzgarlığı temizledim

Daha sonra raylara azıcık yağ sürüp işlemi bitirdim. Fitil ve cam tavan temizliği sırasında içeriye az da olsa köpük, su ve kimyasal geldiğinden iç temizliği de yaptım.
Başta süpürge ile koltuk ve taban halısını süpürüp daha sonra flowey i2 ve iç temizleyici köpük ile tavandan koltuklara kadar her yeri silip kuruladım. En son da kapı ve ayak eşiklerini gerektiği yerde vp apc ile temizleyip bitirdim.

En son da haftalık rutin lastik havalarını kontrol edip hepsini 36 sabitleyip bi nevi kışa hazırladık. Böylelikle güzel havayı da değerlendirmiş olduk