Merhabalar detail forum ailesi.
Ramazan ayının ilk günü iftara kadar hava da açık ve 9-10 derece iken terapiye girdik

.
En son ki terapi 18 Ocakta idi

. 6 hafta boyunca şehir içi ve şehirler arası kullanıldı, yağan kardan da nasibini aldi. Baya kirli idi.
İlk olarak iç mekanda el faraşi ile her bölge bir kenara süpürülde ve çakmaklıktan çalışan simbo süpürge ile süpürme işlemi sona erdi. Sonra 1:15 oranında sulandırılmış i2 ile tüm plastik aksam temizlendi, kapi eşiklerini iki kere İ2 ile temizledim. Torpido ve torpido alt kısmını koch chemi TS ile diğer plastik aksamları meguiars suprema ile korumaya aldım. Kumaş kısımlari küçük kirler oluşunca o anda oluşan kirli duruma göre o bölgenin tamamına müdahale edecek şekilde araçta K2 lotar, fırça, bez tutuyorum. Dolayısıyla kumaş kısımlari temizlemek için ekstra vakit ayırmadim.
İkinci olarak kauçuk paspaslari koch chemi gs 1:20 oranında sulandırılmış olarak detay fırçası kullanarak temizledim. Meguiars hyper dressing ile korumaya aldım.
Sonra epoca 2 litrelik el basınçlı pompaya 20 ml magifoam ekledim, bir litrelik şişede gs , ayri bir litrelik şişede R1 ( 1:10 ) , detay fırçası, cartainer lastik fırçası, auto brite davlumbaz fırçası, sgcb 45 jant fırçası ile jant-lastik-davlumbaz temizliği yapıldı.
Üçüncü olarak ön yıkamaya geçtim. İki tür alta foama 25 ml magifoam ekleyip aracı kol kası yardımıyla aracı döndüm. Ön kapıların teker tarafına, arka tampon üstüne iki üç fıs gs de sıktım. Onlar etkisini gösterirken, 2 litrelik epocaya hazırladığım 20 ml lik magifoam ile aracın altını ulaşabildiğim yerleri köpükledim. Karlı yollardaki tuzlardan dolayı oluşabilecek dezenformasyonlari en aza indirmek için araç altını yıkamaya çalıştım. Sonra tüm aracı durulayıp, çift kova yıkamaya geçtim.
Kova şampuanı olarak fraber neve, 5 litrelik kovaya 30 ml ekledim. Yıkma eldiveni prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini diğer eldiven ile de dış plastik aksamı yıkadım. Detay fırçası ile geçilecek yerleri geçtim. Durulayıp, kaporta ve camlarda kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını ve dış plastik aksamı başka bir bez ile kurulayıp temizledim. Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda meguiars 40 ile korumaya aldım. En son Kasım ayındaki yıkamada fusso coat soft99 kullandım diye hatırlıyorum. En son ki terapide de adbl sentetik sprey wax kullanmıştım. O yüzden herhangi bir wax kullanmadım.
İftar vakti yaklaştığı için kurulama bitince aracı garaja çektim. Bugün sabahtan Lastik parlatıcı olarak fraber gommenara kullandım. Camları içten ve dıştan K2 nuta ile geçtim. Koku olarak her zaman ki gibi kahve çektirdim

, 50 liralık. Herkese iyi detaylar