Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

GhostSoldier

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,501
Aracımın direksiyonuna kaplama diktirdim. Vision paket olduğu için direksiyon plastikti. Aldığımızda kendimiz internetten universal alıp dikmiştik. Fakat kozmetik olarak güzel durmuyordu. Herhangi bir eskime belirtisi olmamasına rağmen değiştirmek istedim. 2 Temmuz 2025 itibariyle 1750 tl verdim. Benim içime sindi. Yapışkan bantla yapıldı iç kısmının yapıştırılması. Bally kullanılmadı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Aracımın direksiyonuna kaplama diktirdim. Vision paket olduğu için direksiyon plastikti. Aldığımızda kendimiz internetten universal alıp dikmiştik. Fakat kozmetik olarak güzel durmuyordu. Herhangi bir eskime belirtisi olmamasına rağmen değiştirmek istedim. 2 Temmuz 2025 itibariyle 1750 tl verdim. Benim içime sindi. Yapışkan bantla yapıldı iç kısmının yapıştırılması. Bally kullanılmadı.

Araba 2 Model gençleşmis resmen kardesim :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
RIWAX markasının lastik parlatıcısını (reklam değildir) kullandım. Özellikle kirli lastiklerde kullandım ki, çamur maskeleme özelliği var mı yok mu onu görmek istedim. (jantlar biraz kirli, kusura bakmayınız.)
Şişenin ağırlığı var ile yok arasında, hatta içimden dedim ki, herhalde içinde ürün yok.
Uygulaması basit ve hızlı, lastik yanağına sıkın, biraz bekleyin bitti gitti.
Akma yok, uygulama sonrası çabuk kuruyor, yani silmeye gerek yok.
Güzel ve baskın olmayan bir kokusu var.
Etraf duman altı kalmıyor.
Hidrofobik etkisi var fakat bu etki ne kadar sürer bilmiyorum.
Özetle, ürün hoşuma gitti ama sanırım en fazla 4 set lastik için kullanılabilir. Benim elim biraz bol, 2. uygulamayı yaptım. 3.uygulama ile şişede ürün kalmaz diye tahmin ediyorum.
Trimlerde hiç denemedim ama bana kalırsa trimlere de uygulanabilir.
Fotoğraflar aşağıya bırakıyorum. (reklam değildir, reklam değildir, ya şunu yazmak kadar... neyse)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu sefer Atas üzmedi.(reklam değil) Boyasız dış plastik parçalar için Atas Fasco kullandım. (reklam değildir)
Kokusu var ile yok arasında ve rahatsız etmiyor. Aerosol tipi bir ürün olduğu için direkt olarak yüzeye sıkmanızda fayda var. Dar veya küçük alanlarda uygulama için beze veya süngere sıkıp uygulama yapabilirsiniz. Beze sıkıp parçalara da sürdüm, tabi direkt sıkmak ile biraz fark olabiliyor.
Sarfiyat benim açımdan biraz fazla oldu. Benim elim bol, bazen çok ayarsız kullanıyorum. sonuç olarak, dış plastik parçaları bol olan 2 otomobile kullandım ve ürün bitti :D :D
Uygulama yaptığım parça hidrofobik hale geldi ama bu etki ne kadar sürer bilemiyorum. Bir daha satın alır mıyım, muhtemelen alırım. Pratik bir ürün, ama illa ürünün fazlasını bastırmadan silmek için yanınızda bez olması lazım. Ben her uygulama sonrası ürün sağa sola akmasın diye biraz bekleyip bez ile bastırmadan sildim.

zcn06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

İnstagramda ry direksyon kaplama var. O mu yaptı hocam. Malzeme trendyolda 600 tl ama dikebilir miyim emin olamadım

GhostSoldier

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
İnstagramda ry direksyon kaplama var. O mu yaptı hocam. Malzeme trendyolda 600 tl ama dikebilir miyim emin olamadım
@direksiyonlara_fısıldayan_adam a diktirdim hocam. Benim de aklıma geldi satın alıp dikmek ama ben düğme trimlerini riske atmamak için airbagın fişini sökmeden düğmeleri sökerek yapacaktım ama çok vaktimi alırdı. Yapan arkadaş 5-6 senedir yapmasına rağmen 1.5-2 saate yakın uğraştı. Değer mi bilemedim.