Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,501
Aracımın direksiyonuna kaplama diktirdim. Vision paket olduğu için direksiyon plastikti. Aldığımızda kendimiz internetten universal alıp dikmiştik. Fakat kozmetik olarak güzel durmuyordu. Herhangi bir eskime belirtisi olmamasına rağmen değiştirmek istedim. 2 Temmuz 2025 itibariyle 1750 tl verdim. Benim içime sindi. Yapışkan bantla yapıldı iç kısmının yapıştırılması. Bally kullanılmadı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Aracımın direksiyonuna kaplama diktirdim. Vision paket olduğu için direksiyon plastikti. Aldığımızda kendimiz internetten universal alıp dikmiştik. Fakat kozmetik olarak güzel durmuyordu. Herhangi bir eskime belirtisi olmamasına rağmen değiştirmek istedim. 2 Temmuz 2025 itibariyle 1750 tl verdim. Benim içime sindi. Yapışkan bantla yapıldı iç kısmının yapıştırılması. Bally kullanılmadı.

Araba 2 Model gençleşmis resmen kardesim :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
RIWAX markasının lastik parlatıcısını (reklam değildir) kullandım. Özellikle kirli lastiklerde kullandım ki, çamur maskeleme özelliği var mı yok mu onu görmek istedim. (jantlar biraz kirli, kusura bakmayınız.)
Şişenin ağırlığı var ile yok arasında, hatta içimden dedim ki, herhalde içinde ürün yok.
Uygulaması basit ve hızlı, lastik yanağına sıkın, biraz bekleyin bitti gitti.
Akma yok, uygulama sonrası çabuk kuruyor, yani silmeye gerek yok.
Güzel ve baskın olmayan bir kokusu var.
Etraf duman altı kalmıyor.
Hidrofobik etkisi var fakat bu etki ne kadar sürer bilmiyorum.
Özetle, ürün hoşuma gitti ama sanırım en fazla 4 set lastik için kullanılabilir. Benim elim biraz bol, 2. uygulamayı yaptım. 3.uygulama ile şişede ürün kalmaz diye tahmin ediyorum.
Trimlerde hiç denemedim ama bana kalırsa trimlere de uygulanabilir.
Fotoğraflar aşağıya bırakıyorum. (reklam değildir, reklam değildir, ya şunu yazmak kadar... neyse)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu sefer Atas üzmedi.(reklam değil) Boyasız dış plastik parçalar için Atas Fasco kullandım. (reklam değildir)
Kokusu var ile yok arasında ve rahatsız etmiyor. Aerosol tipi bir ürün olduğu için direkt olarak yüzeye sıkmanızda fayda var. Dar veya küçük alanlarda uygulama için beze veya süngere sıkıp uygulama yapabilirsiniz. Beze sıkıp parçalara da sürdüm, tabi direkt sıkmak ile biraz fark olabiliyor.
Sarfiyat benim açımdan biraz fazla oldu. Benim elim bol, bazen çok ayarsız kullanıyorum. sonuç olarak, dış plastik parçaları bol olan 2 otomobile kullandım ve ürün bitti :D :D
Uygulama yaptığım parça hidrofobik hale geldi ama bu etki ne kadar sürer bilemiyorum. Bir daha satın alır mıyım, muhtemelen alırım. Pratik bir ürün, ama illa ürünün fazlasını bastırmadan silmek için yanınızda bez olması lazım. Ben her uygulama sonrası ürün sağa sola akmasın diye biraz bekleyip bez ile bastırmadan sildim.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

İnstagramda ry direksyon kaplama var. O mu yaptı hocam. Malzeme trendyolda 600 tl ama dikebilir miyim emin olamadım

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
İnstagramda ry direksyon kaplama var. O mu yaptı hocam. Malzeme trendyolda 600 tl ama dikebilir miyim emin olamadım
@direksiyonlara_fısıldayan_adam a diktirdim hocam. Benim de aklıma geldi satın alıp dikmek ama ben düğme trimlerini riske atmamak için airbagın fişini sökmeden düğmeleri sökerek yapacaktım ama çok vaktimi alırdı. Yapan arkadaş 5-6 senedir yapmasına rağmen 1.5-2 saate yakın uğraştı. Değer mi bilemedim.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu akşam sıkıntı basınca çıktım benzinlikler yoğundu bi sinir geri döndüm. Ama içim içimi yedi bari şu motora girişeyim deyip tekrar çıktım :)

Bir tur duruladıktan sonra Pompaya şampuan ekleyip köpükle döndüm tam öne geldiğimde şarjı bitti ne yazık ki. Eldivenimi de arabada unutunca motorda bulunan süngerle idare etmek durumunda kaldım. Kestirme fırçası ile ayak pegleri, amortisörler, çamurlukları fırçaladım.
Durulama ve kurulamadan sonra Motosiklet için aldığım Motul cilayı plastik aksam ve grenaja uyguladım oralete benzer bir kokusu var o kadar güzel kokuyor ki üstüne sıkası geliyor insanın

Netice olarak aksiliklerle birlikte asıl amaç olan stres boşaltımı tamamlanarak bilinen mekan terkedilmiş, yorgunluk kahvesi eşliğinde foruma girilmiştir. Hayırlı geceler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Haftasonu dış yıkamasını yaptım. Kova şampuanı olarak TacSystem Mystic shampoo kullandım. Cok iyiydi… Lastiklere Meg All Season Dressing kullandım Carpronun sünger aplikatörü ile. Ne yalan söyleyeyim aplikatörü sevemedim. Normalde dış yıkama sonrası petrolde iç temizliğini yapmam ama mecburiyetten petrolde iç temizliğinide yaptım. Temizlik sonrası Koch Ts kullandım. Alt Plastiklerin Korumasını Adbl İnterior Qd ile yaptım. Bıraktığı finish cok iyi. En sonada Adbl sentetik waxın boncuklanmasını bıraktım. Parlaklık konusunda tatmin etmesede boncuklanması seramiklerle yarışır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Az önce eski beyaz led sisler arıza lambası yakıyor diye photonun mini h7 ledini tanesine 650₺ verip aldım. Açıklamasında ve satıcıya sordugumda arıza yakmadıgı soyleniyordu. Az önce sisleri değiştirdim photonda arızaya düşüyor. Ekranda uyarı görmekten canım sıkıldığı için hiç yoktan 1300₺ para verdim hala yanıyor. Paketi açtığım için muhtemelen iadede almayacaklar

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Az önce eski beyaz led sisler arıza lambası yakıyor diye photonun mini h7 ledini tanesine 650₺ verip aldım. Açıklamasında ve satıcıya sordugumda arıza yakmadıgı soyleniyordu. Az önce sisleri değiştirdim photonda arızaya düşüyor. Ekranda uyarı görmekten canım sıkıldığı için hiç yoktan 1300₺ para verdim hala yanıyor. Paketi açtığım için muhtemelen iadede almayacaklar
Hocam Canbus modülleri var bunlar için, onları alıp takabilirsiniz. Ben osram led ve osram canbus kullanıyorum, üniversal diyor ama sizinkilere uyar mı bilmiyorum belki photon un da canbusu vardır. Led ışıkların çektiği akım normal ampulden düşük olduğu için araç sanki kısa devre var ampul yanmıyor gibi algılayıp arıza veriyor. Canbus bulamazsanız oto elektrikçilerde bu akım problemini çözmek için basitçe bi direnç eklettirebilirsiniz far kablosuna paralel olarak herhangi bi soruna sebep olmaz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arka plakalık lambasının biri patlamıştı o yenisi ile değiştirildi. Aracın arkası önüne göre yüksek oldugu için arkaya soguk press yaptırdım şuan arkasıda yere yaklaştı :) Önü biraz daha basacağım coilden müsait vakitte o zaman dahada iyi duracak inş. Şuan eskisine göre bence daha iyi :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arka plakalık lambasının biri patlamıştı o yenisi ile değiştirildi. Aracın arkası önüne göre yüksek oldugu için arkaya soguk press yaptırdım şuan arkasıda yere yaklaştı :) Önü biraz daha basacağım coilden müsait vakitte o zaman dahada iyi duracak inş. Şuan eskisine göre bence daha iyi :)
Zevkler ve renkler tartisilmaz.Ben orjinalciyim ya :) En Fazla arabaya Cam Filmi yapiyorum. :terlisırıtan: