Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #10,521
Detaylı dış yıkama ardından Demirtozu temizliğini yapıp peşine zift ve kil temizliğini yaptıktan sonra ıslak cam pastası uygulamasını yaptım. Ardından temaslı yıkamayı yapıp maskeleme ardından farlara zımpara uygulamasını yaptım. Liquid elementsin pastaları ile 3 aşamalı polisajı yapıp pastadan sonrs yıkamasını yapıp kurulayıp tüm aracı preple sildikten sonra Carpro CQ UK 3.0 ile korumaya aldım. 2-2.5 sene vaad ediyor parlaklığı elma şekeri dediğimiz kıvamda güzeldi sevdim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dün aracın ayna kapaklarını jant rengine boyatmak için boyacıya bıraktım. Normalde mat krom yapacaktım boyacı kanıma girdi jant rengine veya ön panjur rengine boyayalım uyumlu olur göz yormaz dedi daha öncedende jant rengine boyatmak kafamda vardı boyattım gitti :) Yalnız birşeyi hesaba katamadık jant kirlenince dahada koyulaşıyor ve ayna kapağı daha açık renkli kalıyor :) Bu sabahta aracın yıkamasını yaptım Blend katı wax uyguladım. Yüzeydeki sentetik wax bir türlü gitmiyor dayanımı cok uzun bende mecbur üstüne uyguladım katı waxı. Aracın demirtozu kil zamanı gelmiş yüzeyde pütürler var. Ön kaputtada yogun taş izi var en kısa sürede zımpara rotus ile yapacağım inşallah :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
hava rüzgarlı ve 30 dereceydi aracı gölgede yıkadım ancak sıcak ve rüzgarın etkisiyle sular yıkama esnasında hemen kuruyor. gündüz yıkama tavsiye etmiyorum bile bile yinede yıkadım işte :D su izleri kaldığı için akşam self yıkamada tekrar yıkayıp wax atacağım

srcn09

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün sabah erkenden 08:00 gibi eve yakın bir noktada benzin istasyonunda arabayı yıkadım. Yan yana 15 tane yıkama yeri var ve oldukça rahat bir yıkama ortamı sunuyor. Diyonize su ile durulama imkanı ve gölge olması da güzel oluyor su lekesi bırakmıyor.

Önce Meguiar's Iron Decon ile jantlara ürünü sıktım biraz bekledikten sonra ilk kirlerin yumuşaması için aracı yıkadım. Ardından aracı köpükleyerek Auto Glym yıkama eldiveni ve evden getirdiğim 5 LT su + kova ile aracı köpükledim. Jantlar, lastikler ve davlumbazlar ayrı ayrı fırçalar ile fırçalandı ve su ile aracı duruladım.

Durulama sonrası Purestar Supreme Drying Towel ile aracı kuruladım, etekler ve kapı araları ise Uber Blue kurulama havlusu ile kurulandı.

Aracın önceki sahibinden kalan kapı aralarında boyalı yüzeyde, yan aynalarda ve camlarda rahatsız edici boyutta kireç lekeleri vardı. ADBL WSR sıkarak MF bez ile sildim, kireç lekeleri çok rahat bir şekilde boyalı yüzeyden ve ayna camından çıktı. Ancak camlarda inatçı lekeler onları bir dahaki sefere önce Auto Glym car Glass Polish ile bir deneme yapıp ardından tekrar WSR sıkıp deneyeceğim.

Camları iç - dış Meguiar's D120 ve Purestar Glasscloth ile temizledim. Çok memnun kaldım bu ikili camlarda kesinlikle iz bırakmıyor.

Dış trimleri Meguiar's Hyper Dressing geçtim.

İç trimleri Meguiar's M40 kullandım daha önce mat olacak şekilde sulandırılmış Hyper Dressing kullanmıştım ancak o bile bir tık parlak kalmıştı, 1:3 oranda sulandırılmış M40 tek kelime harika bir fabrikasyon görüntü oluşturdu diyebilirim, çok beğendim.

Araç ikinci el olduğu için direksiyonu da temizlemek istedim ve colourlock markasının deri temizleyici ve Superclean Scrup Pad ile direksiyonu temizledim. MF bez ile kabasını alaradak, ardından colourlock markasının deri koruyucu ile scrup pad in mf kısmı ile ürünü yedirip en son harici bir mf bez ile üzerinden geçerek çok güzel mat bir görünüm elde ettim. Aynı şekilde vites topuzu ve deri kolçak kısımlarında da aynı işlemi yaparak tamamladım.

Son olarak Fireball Extreme Show Car Tire Wax ve Temu'dan aldığım lastik aplikatörü ile lastikleri parlattım ama nedense Meguiar's Endurance kadar beni mutlu etmedi bir yıkama daha şans vereceğim olmadı Endurance alacağım :)

Ara uygulama fotoğraflarını hiç çekemedim hamlamışım :) Bundan sonraki uygulamalarda ara fotoğraflar çekmeye çalışacağım.

Finish fotoğrafları yüklüyorum.

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yaklaşık 2 hafta boyunda sürekli köye gitti geldi vaziyet buydu :)
Normalde dün gece yıkamayacaktım babamlar uzun yola gidicek içi dışı cok pisti temizle diyince 2 saat içinde hızlı dış yıkama ve Adbl interior qd ile hızlı iş temizliğini yaptım :)
Araçta wax ve jantlarda jant waxı olduğu için temizliği çok kolay oldu.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracım 60 bin km geldiği için reset garaja gelerek motor yağı olarak shell 5w30, yağ filtresinde mann filter, dsg şanzıman yağında motul ve şanzıman yağ filtresi ise mann filter ile bakımı tamamladık.

Not: lastiklere dün meg endurance parlatıcıyı sürdüm.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Dün sabah 4 saatlik uygulama ile aracın dışını komple bakıma almış olduk.

Önce flowey w18 ile bütün böcek ölülerinden kurtulduk sonra jant -lastik - ön yıkama ,temaslı yıkama ve en son KOCH RS asidik ürünle yüzeydeki mineralleri aldım. Seramik olduğundan arada kullanıyorum , hem camlar tertemiz hem yüzey rahatlıyor gibi hissediyorum.

Bu kısımları pek foto çekememişim. hem öğlene kalmamak için acele ettim hemde sıcak artmasıyla yorulma katsayım arttı

foto ac

Yıkadığım gibi direkt kapalı garaja geldim. Burda Kaportaya Fireball GRACE , Lastiklere 3d magic dressing , Plastik trimlere Car pro PERL , Davlumbazlara Nevmix lastik parlatıcı uyguladım.

Akşama kadar kürleştikten sonra finaller :

Hali hazırda zaten parlaklık iyiydi , Grace parlaklığı bi üst katmana taşıdı. Yüzey hissiyatı vonix sio2 pro ile benzer. İkiside sio2 içerikli deniyor fakat vonix sio2 pro uygulaması daha kolay ama Gracenin yoğunluğu biraz daha yüksek. Dayanımını da göreceğiz.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün İstanbul Avrupa yakasından Söğütlüçeşme YHT istasyonuna gidecektim dün akşam acaba oralarda rahat yıkama yapılan bir yer var mıdır diye aklıma geldi forumda biraz dolaştım ve Göztepe’de Class petrol olduğu 15 perona sahip olduğunu gördüm hatta forumdan arkadaşlarda burada yıkama yapıyormuş tabi dibim düştü hemen malzemelerimi hazırladım :)

Öğlen saatleri olmasına rağmen en azından bi su tutarım yinede giderim deyip hanımla çocuğu trene bindirdikten sonra doğru Göztepe Class Petrole sürdüm aracı gölgeye çekip hem soğusun hemde gözlem yapayım diye biraz oyalandım peronların üstü kapalı saat 11de peron içine güneş düşmemiş bir vaziyetteydi bazı peronlar diğerlerine göre daha dar görünüyordu 4-5 araç vardı ama bomboş sayılırdı benim oturduğum yere yakın 3 perondan fazlasını hiç görmeyince ufo gören masum köylü gibi hemen arabamı içeri soktum :)

Önce jant lastik yıkaması yaptım jantları Sonax xtreme nano jant temizleyici ile lastikleri şampuanımla fırçaladım

Ardından Ab Magifoam ile ön yıkama ve ardından temaslı yıkama yaptım

Sıcaktan rahatsız olduğum için fazla uzatmadım hemen durulayıp
camlara @sefa46 hocamın verdiği Meguairs cam temizleyici,
lastiklere Sonax xtreme nano lastik parlatıcı uygulayıp bitirdim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Herkes iyidir inşallah.
En son ki terapi üzerinden 4 hafta geçmiş.
İlk olarak araç içini süpürdüm. Sonra iç mekandaki plastik aksamı ve torpidoyu flowey i2(1:10 oranında) ve mikrofiber bez ile temizledim. Sonra torpidoyu koch chemi TS ile korumaya, kapılardaki plastik aksamı, eşikleri, koltuk kenarlarındaki plastik aksamı, bagaj kapağının altındaki plastik aksamları meguiars supreme ile koruma altına aldım. Sonra paspaslari koch chemi gs (1:10 oranında) ve detay fırçası ve mikrofiber bez ile temizleyip, meguiars hyper dressing ile korumaya aldım.
Lastikleri, davlumbazlari ve jantlarda flowey R1 (1:10 oranında), koch chemi gs, meguiars whell brigthener, cartenier lastik fırçası, detay fırçası, mikrofiber bez, yumuşak jant fırçası vede polham şarjlı pompaya 30 ml deturner ön yıkama şampuanı ekleyip temizlik yaptım.
Araç önünde sinek böcek kalıntıları vardı , K2 anti insect ve polham şarjlıda kalan ön yıkama köpüğü ön tampona, yan aynalara, kaputa, ön cam ile tavanin birleştiği yere sıkıp buraları duruladim. Sonra modifiyeli alta foama 30 ml deturner ön yıkama şampuanı ekleyip tüm aracı dolanıp ön yıkama aşamasını da bitirdim.
Çift kova ile temaslı yıkama yaptım. Kova şampuanı olarak meguiars crystal car wash şampuanı kullandım. Kovaya 30 ml ekledim. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini diğer eldiven ile dış plastik aksamı yıkadım. Kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus havluyu kullandım. Kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını uygun fiyatlı aldığım araç kurulama havlusu (üç harfli marketlerden) ile kuruladim. Başka bir mikrofiber bez ilede jantları, davlumbazlari ve lastikleri kuruladim. Hızlı cila olarak meguiars X-pres, cila bezi nasioldan. Dış plastik aksamı koruma olarak meguiars 40 kullandım. Meguiars 40 i sünger ile sürüp, 4-5 dk sonra üzerinden bez ile geçiyorum. Temaslı yıkama sonrası camlar temiz olsa da camları K2 nuta ve cam bezi ile bir kere geçtim. Lastik parlatıcı olarak sonax ekstrem jel'i Nuri lef lef süngeri ile sürdüm( yaklaşık 1,5 yıldır bu sünger ile lastik parlatıcı sürerim). Koku olarak 50 liralık kahve çektirmeye vaktim kalmadı, artık yarın ilk işim kahve çektirip araç içinde üç dört gün bekletirim. Tüm bu işlemlere saat 16.00 gibi başlayıp 21.30 gibi bitirdim.

micromax image

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Aracım 60 bin km geldiği için reset garaja gelerek motor yağı olarak shell 5w30, yağ filtresinde mann filter, dsg şanzıman yağında motul ve şanzıman yağ filtresi ise mann filter ile bakımı tamamladık.

Not: lastiklere dün meg endurance parlatıcıyı sürdüm.

https://i.ibb.co/27kwzbnG/20250714-
171715.jpg
Fatih bey Reset garaja ne zamandan beri gidiyorsunuz,methini çok duydum ancak kendim hiç gitmedim.önerirmisiniz acaba?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fatih bey Reset garaja ne zamandan beri gidiyorsunuz,methini çok duydum ancak kendim hiç gitmedim.önerirmisiniz acaba?
Hocam ilk defa gittim. İlk başta amcam babama orayı tavsiye etti, bana resmini gösterdi baktım hemen tanıdım reset garajı diye oraya gittik. İşçilikte iyi beğendim. Tabi ki öneririm instagramda takip edenler bilir nam salmıştır. sadece vw bakmıyor audilere bakıyor hocam :)