Bugün sabah erkenden 08:00 gibi eve yakın bir noktada benzin istasyonunda arabayı yıkadım. Yan yana 15 tane yıkama yeri var ve oldukça rahat bir yıkama ortamı sunuyor. Diyonize su ile durulama imkanı ve gölge olması da güzel oluyor su lekesi bırakmıyor.
Önce Meguiar's Iron Decon ile jantlara ürünü sıktım biraz bekledikten sonra ilk kirlerin yumuşaması için aracı yıkadım. Ardından aracı köpükleyerek Auto Glym yıkama eldiveni ve evden getirdiğim 5 LT su + kova ile aracı köpükledim. Jantlar, lastikler ve davlumbazlar ayrı ayrı fırçalar ile fırçalandı ve su ile aracı duruladım.
Durulama sonrası Purestar Supreme Drying Towel ile aracı kuruladım, etekler ve kapı araları ise Uber Blue kurulama havlusu ile kurulandı.
Aracın önceki sahibinden kalan kapı aralarında boyalı yüzeyde, yan aynalarda ve camlarda rahatsız edici boyutta kireç lekeleri vardı. ADBL WSR sıkarak MF bez ile sildim, kireç lekeleri çok rahat bir şekilde boyalı yüzeyden ve ayna camından çıktı. Ancak camlarda inatçı lekeler onları bir dahaki sefere önce Auto Glym car Glass Polish ile bir deneme yapıp ardından tekrar WSR sıkıp deneyeceğim.
Camları iç - dış Meguiar's D120 ve Purestar Glasscloth ile temizledim. Çok memnun kaldım bu ikili camlarda kesinlikle iz bırakmıyor.
Dış trimleri Meguiar's Hyper Dressing geçtim.
İç trimleri Meguiar's M40 kullandım daha önce mat olacak şekilde sulandırılmış Hyper Dressing kullanmıştım ancak o bile bir tık parlak kalmıştı, 1:3 oranda sulandırılmış M40 tek kelime harika bir fabrikasyon görüntü oluşturdu diyebilirim, çok beğendim.
Araç ikinci el olduğu için direksiyonu da temizlemek istedim ve colourlock markasının deri temizleyici ve Superclean Scrup Pad ile direksiyonu temizledim. MF bez ile kabasını alaradak, ardından colourlock markasının deri koruyucu ile scrup pad in mf kısmı ile ürünü yedirip en son harici bir mf bez ile üzerinden geçerek çok güzel mat bir görünüm elde ettim. Aynı şekilde vites topuzu ve deri kolçak kısımlarında da aynı işlemi yaparak tamamladım.
Son olarak Fireball Extreme Show Car Tire Wax ve Temu'dan aldığım lastik aplikatörü ile lastikleri parlattım ama nedense Meguiar's Endurance kadar beni mutlu etmedi bir yıkama daha şans vereceğim olmadı Endurance alacağım
Ara uygulama fotoğraflarını hiç çekemedim hamlamışım

Bundan sonraki uygulamalarda ara fotoğraflar çekmeye çalışacağım.
Finish fotoğrafları yüklüyorum.