1 Ocak hazır resmi tatil iken İstanbul'dan Bolu'ya gittik. Çok fazla kar vardı ve yollarda tuzlama çalışmaları vs vardı. İstanbul'a döndüğümüzde arabanın durumu pek iyi değildi. Hazır fırsat varken pazar günü araca giriştim ancak yorgunluktan ara fotoğrafları çekemedim

Final fotoğrafı sizinle paylaşıyorum
- İlk olarak jantlara demir tozu sökücü sıktım (
Adbl Mavi Sıvı)
- Jantları
ADBL jant fırçası ile fırçaladım
- Ardından su ile aracı durulayarak kirini akıtırark demir tozundan jantları arındırdım.
- Aracın ön durulamasını yaptıktan sonra
K2 Neorim ile jantları ve lastikleri güzelcene fırçaladım. Özellikle lastik yanaklarını çok güzel temizliyor diyebilirim.
-
Liquid Elements kova şampuanı ile çift kova tekniği ile aracı güzelcene köpükledim. Şampuanın verdiği histen ve boya yüzeyinde eldivenin kayganlığını çok beğendim. Kokusu ayrı güzel

- Yıkama eldivenim
Auto Glym Kırmızı Wash Mitt eldiveni çok memnunum. Forumda çok kullanan görmedim ama genel olarak çok memnunum.
- Aracı köpükledikten sonra durulamasını yaparak tüm kirden arındırdım.
-
Purestar Supreme Drying Towel ile aracın kurulamasını yaptım. Bu kurulama havlusundan da çok memnunum.
- Aracın eteklerini kapı aralarını, bagaj aralarını vs detaylarını 15 yıldır kullandığım eski detailingcilerin bildiği
Uber Blue kurulama havlusu ile kuruladım. Hala su emiciliği çok iyi diyebilirim özellikle camları çok güzel kuruluyor

- Kurulama sonrası
ADBL QD ile boyaya derinlik kattık, bu üründen aşırı memnunum eşim arabanın boyasının rengi değiştiğini söylüyor o derece dikkat çekiyor

- QD bittikten sonra aracın içini her tarafını güzelcene süpürdüm. Eminönünden aldığım
20.000pa elektrik süpürge süper iş görüyor, hem emiş hem hava üflemesi ile gayet yeterli performansı sağlıyor.
-Süpürme sonrası kapı döşemelerini, iç ara detayları, iç plastikleri vs
Meguiar's All Surface Interior Cleaner ile Certainer Detay Fırçası ve Superclean Scrup Pad ile detayları temizledim. Scrup pad özellikle döşeme yüzeylerinde oluşan toz, hafif kiri çok güzel temizliyor. Meg's İnterior Cleaner ile harika ikili diyebilirim çok verim aldım.
- Ara detayları temizledikten sonra camları Meguiar's D120 ve Superclean Karbon Cam Bezi ile camları temizledim.
- Son aşamaya doğru İç plastik aksamları Meguiar's M40 , dış plastik aksamları Meguiar's Hyper Dressing uyguladım.
- Son olarak jantlara ADBL QD ile su lekelerini temizleyerek derinlik sağladım ve son olarak lastiklere de Fireball Extreme Show Car Tire Wax uygulayarak günü tamamladım
Kauçuk paspasları
Meguiar's All Surface Interior Cleaner ile silip yerine yerleştirip 3D New Scant Car parfum sıkıp günü kapattık
Toplam 2.5-3 saatin sonunda eve dönebildim
Alınan zevk ve haz paha biçilemez
Bir sonraki sefere detaylı fotoğraf çekmeye çalışacağım.