Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,781
Hocam kaputun altındaki ön panelde yazmıyormu kullanılması gereken yağ numarası. Yada aracın kataloğuna bakın yağ numarası için . Yanlış yağ uzun vadede kurum yapar motor içinde. Performansı etkiler sarsıntı titreme …

Watch this story by Bakimdayiz.com on Instagram before it disappears.

Kurum Temizlik = @formenmotors

Eleman yanlış yağ kullanımı sonucu oluşuyor diyordu bir gönderisinde. Aracınızın katoloğuna bakın yağ numarası için.

Renault’un da artık 0W-20 yağ kullanmaya başladığını birkaç yerde okudum. Benzer bir durumu ben de yaşadım. Ankara Doğuş Oto’da bakım yapılırken aracıma 5W-30 yağ konuldu. Katalogda ise 0W-20 yazıyor. Servisle konuştuğumda, iklim şartları, toz vb. nedenlerle yağ seçiminin bölgesel olarak değişebildiğini söylediler. Biraz araştırınca Audi ve Volkswagen bayilerinin çoğunda bu yağın kullanıldığını gördüm. Önceki bakımlarda da aynı yağ konduğu için mecburen kabullendim. :)

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Renault’un da artık 0W-20 yağ kullanmaya başladığını birkaç yerde okudum. Benzer bir durumu ben de yaşadım. Ankara Doğuş Oto’da bakım yapılırken aracıma 5W-30 yağ konuldu. Katalogda ise 0W-20 yazıyor. Servisle konuştuğumda, iklim şartları, toz vb. nedenlerle yağ seçiminin bölgesel olarak değişebildiğini söylediler. Biraz araştırınca Audi ve Volkswagen bayilerinin çoğunda bu yağın kullanıldığını gördüm. Önceki bakımlarda da aynı yağ konduğu için mecburen kabullendim. :)
Benim panelde yazıyordu hocam. Wag Tdi dizel 5w30 kodu. Motoru Üreten firma 5w30 diyorsa onu koymalı servis. Ama gelgörki garantiden çıkmasın diye mecbur götürüyoruz servise. Servisin herşeye bir açıklaması var zaten . Elinin altında ne varsa onu koyuyor. Üretici firmanın bakım klavuzunu iyi okumak lazım.

keremunlr

Acemi Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam araç 2024 ve üstüyse RN17 FE yağ mevcut 0w20 olarak muhtemelen ondan koymuşlardır ve doğrudur diye düşünüyorum. 2024 sonrası modellerde onu öneriyorlar. Ama önceki bakımda dediğiniz 5w40 yağı hiç anlamadım, o viskozitede sadece RN710 var diye biliyorum o yağ bu araca uygun değil. Muhtemelen ellerinde 5w40 var diye onu koymuşlardır önceki bakımda. 1.3 TCe motorlar RN17 istemesine rağmen çok uzun süre RN720 koymuşlardı yetkili servislerde, böyle şeylere şaşırmıyorum artık.

22 Bindeki aracımın şubatta olan bakımını kış kampanyası kapsamında daha uygun fiyat bulunca fırsatı kaçırmak istemedim
İlk bakımda yağ olarak 5w40 kullanılmıştı şimdi ise 0w20 kullanılmış bu fark garip geldi
Artı olarak ön fren balatasının bitmek üzere olduğu söylenmişti serviste 6500₺ fiyat söylediler ancak dışarda daha uyguna geleceği için yaptırmadım

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nemlendiği için yapıyordur k2 klima doktor kullanıp polen filtresini karbonlu olanla değiştirin ve klimayı soğuk modda kullandığınızda gideceğiniz yere varmadan bir kaç dkka önce sıcak konuma alıp sistemde nem olmasının önüne geçebilirsiniz veya stop etmeden öncede yapabilirsiniz.
Kesinlikle klima kullanımı sonrası, klimayı kapatmadan sıcakta bir iki dk çalıştırarak nem yapmasını ve sonrasında koku yapmasını engelleyebilirsin. Tecrübe ile sabittir. Birde elin yatkın ise ortalama 5 bin km de bir polen filtresini söküp hava tutarak temizlemeyi veya değişimi öneririm.
Hocam kaputun altındaki ön panelde yazmıyormu kullanılması gereken yağ numarası. Yada aracın kataloğuna bakın yağ numarası için . Yanlış yağ uzun vadede kurum yapar motor içinde. Performansı etkiler sarsıntı titreme …

Watch this story by Bakimdayiz.com on Instagram before it disappears.

Kurum Temizlik = @formenmotors

Eleman yanlış yağ kullanımı sonucu oluşuyor diyordu bir gönderisinde. Aracınızın katoloğuna bakın yağ numarası için.
Benim panelde yazıyordu hocam. Wag Tdi dizel 5w30 kodu. Motoru Üreten firma 5w30 diyorsa onu koymalı servis. Ama gelgörki garantiden çıkmasın diye mecbur götürüyoruz servise. Servisin herşeye bir açıklaması var zaten . Elinin altında ne varsa onu koyuyor. Üretici firmanın bakım klavuzunu iyi okumak lazım.
Aslında kitapciktaki açıklamalari ve resmi marka onayını alan yağı servise götürüldüğünde kullanması gerekir fakat garantiden çıkar denilerek kullanmıyorlar.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam araç 2024 ve üstüyse RN17 FE yağ mevcut 0w20 olarak muhtemelen ondan koymuşlardır ve doğrudur diye düşünüyorum. 2024 sonrası modellerde onu öneriyorlar. Ama önceki bakımda dediğiniz 5w40 yağı hiç anlamadım, o viskozitede sadece RN710 var diye biliyorum o yağ bu araca uygun değil. Muhtemelen ellerinde 5w40 var diye onu koymuşlardır önceki bakımda. 1.3 TCe motorlar RN17 istemesine rağmen çok uzun süre RN720 koymuşlardı yetkili servislerde, böyle şeylere şaşırmıyorum artık.
diğer bayileri fiyat almak için aradığımda yağ olarak ne kullanıldığını da sormuştum direk castrol marka önerilen neyse o her sene değişiyor galina geçen sene 5w30 ile 5w40 kullanılıyordu bu sene demek ki 0w20 ler moda oldu :D

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç nerdeyse 1 aydır yıkanmıyordu ve haftalardır toz kir içindeydi bugün -3 derece Ankara ayazında bi an özgüven geldi. Su aracın üzerinde donacağını bilmeme rağmen hiç yoktan üzerinde tuz gitsin kafasıyla evime en yakın petrole gittim. Tamda tahmin ettiğim gibi oldu, aracın yarısı donduğu için kurulayamadım.
Hiç içime sinmese de en azından pisliği gitti :)

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Bıktım artık apartmandan atılan pisliklerden idarelik branda serdim yaza kadar götürsün yeter

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yağmur yağdıktan sonra bırandayı kaldır bezle aracı kurula hocam, yoksa boyayı yakarsın. Başına gelen bir sürü kişi var. Bırandanın altına 30 yıllık kilimleri sermiştim, yağmur kilimlerin boyasını çıkarmıştı. Yağmurdan sonra kurula malum kış ayındayız.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gyeon Can Coat Evo uyguladım geçen gün. Forumda 2 ay dayanıyor diye muhabbeti dönünce sırf merakımdan aldım. :)
Uygulama bezlerini atmadım incelemek için. Ertesi gün bezlerin durumu bu şekildeydi. 5-7 yıllık seramikler gibi kaskatı kesilmese de yeterince sertleşip bezin şekil almasını sağladı. Bu da dayanıklılığı hakkında biraz ön fikir oldu. Dayanıklılığı kış boyunca gözlemleyip, güncelleme atarım.

Can Coat testimize devam ediyoruz. Uygulama üzerinden 5 hafta geçti. Bu sürede 3 kez yıkandı. İlk 2 yıkama biraz soft oldu, onları paylaşmadım. Bu seferki baya kirli ve tuzluydu. Köpük olarak Fraber Neve, kova şampuanı olarak Carpro Reset kullandım. Neve’nin kir çözücülüğünden inanılmaz memnun kaldım. Kış ayları için yeni favorim oldu.

Can coat, ilk günkü gibi korumaya devam ediyor. En ufak bir zayıflama belirtisi yok. Bakalım ne kadar dayanacak.
Not: Can coat üzerine herhangi bir topper/koruma/destek atmıyorum.

Son düzenleme:

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Can Coat testimize devam ediyoruz. Uygulama üzerinden 5 hafta geçti. Bu sürede 3 kez yıkandı. İlk 2 yıkama biraz soft oldu, onları paylaşmadım. Bu seferki baya kirli ve tuzluydu. Köpük olarak Fraber Neve, kova şampuanı olarak Carpro Reset kullandım. Neve’nin kir çözücülüğünden inanılmaz memnun kaldım. Kış ayları için yeni favorim oldu.

Can coat, ilk günkü gibi korumaya devam ediyor. En ufak bir zayıflama belirtisi yok. Bakalım ne kadar dayanacak.

Maşallah kir durumuna göre koruma epey iyi görünüyor 3-4 ay civarı ve 10. yıkamada ne durumda olacak acaba? Bu durumu epey merak ediyorum doğrusu. Neveyi hangi oranlarda nasıl uyguladınız onu da iletebilir misiniz rica etsem ? Ben 2L 60ml olacak şekilde kullanmıştım ancak magifoam kadar tatmin etmemişti.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah kir durumuna göre koruma epey iyi görünüyor 3-4 ay civarı ve 10. yıkamada ne durumda olacak acaba? Bu durumu epey merak ediyorum doğrusu. Neveyi hangi oranlarda nasıl uyguladınız onu da iletebilir misiniz rica etsem ? Ben 2L 60ml olacak şekilde kullanmıştım ancak magifoam kadar tatmin etmemişti.
Ben tüm ürünleri göz kararı koyuyorum artık :) mjjc 3.0 foam lance kullanıyorum, tahminen 2 kapak kadar atmışımdır.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Elinize sağlık bende 10 gün kadar önce can coat evo uyguladım. Uygulaması basit bir ürün olarak sevdim.

Fiyatı ilk başta yüksek gibi gözüksede 200 ml ile 10 kez uygulama yapıldığı göz önüne alındığında normal gözüküyor.

Benimde merak ettiğim konu forumda daha önce dile getirdiğim üzere ayda 2 yıkama yapılan bir araca 5-6 ay gibi bir dayanımı olur ise benim için beklentimi karşılayan bir ürün olacak.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
0W-20 viskozite yağ üretici önerse bile çok masum bir yağ değildir, Artık üreticiler aracın motorunun sağlığından çok emisyonu düşünerekyağ viskozite tercihi yapıyorlar, Emisyonları azaltmak için sineğim yağını çıkarıyorlar bu şartlar altında yağ üreticilerine yağ ürettiriyorlar,

Artık devir değişti üreticinin önerdiği yağ 0W-20 ise buna mesafeli yaklaşmak gerekmektedir, bu yağların aşınmaya karşı koruması çok vasattır.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Uzun süredir kar buz olunca anca yıkama yapabildim. 30 lira olmuş su.

Kabaca tuzu gitsin diye. On yıkamada K2 active foam kullandım ilk defa denedim. 2 litrelik suya 100ml kadar koydum püskürtünce kiri guzel söktü köpük aparatim kayıp mecburen püskürttüm.

Ansf ile karşılaştırınca kiri çözmesi güzel beğendim kış için düşünulebilir.

Normal yıkmaya VP concentrated ile yapıp üzerine hızlı koruma olarak Fraber Nanotech kullandım. 750 ml suya 20 ml ekleyerek.

Soğukta uğraşmadım uyun bir zamanda fusso bizi bekliyor

srcn09

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
1 Ocak hazır resmi tatil iken İstanbul'dan Bolu'ya gittik. Çok fazla kar vardı ve yollarda tuzlama çalışmaları vs vardı. İstanbul'a döndüğümüzde arabanın durumu pek iyi değildi. Hazır fırsat varken pazar günü araca giriştim ancak yorgunluktan ara fotoğrafları çekemedim :) Final fotoğrafı sizinle paylaşıyorum :)

- İlk olarak jantlara demir tozu sökücü sıktım ( Adbl Mavi Sıvı)
- Jantları ADBL jant fırçası ile fırçaladım
- Ardından su ile aracı durulayarak kirini akıtırark demir tozundan jantları arındırdım.
- Aracın ön durulamasını yaptıktan sonra K2 Neorim ile jantları ve lastikleri güzelcene fırçaladım. Özellikle lastik yanaklarını çok güzel temizliyor diyebilirim.
- Liquid Elements kova şampuanı ile çift kova tekniği ile aracı güzelcene köpükledim. Şampuanın verdiği histen ve boya yüzeyinde eldivenin kayganlığını çok beğendim. Kokusu ayrı güzel :)
- Yıkama eldivenim Auto Glym Kırmızı Wash Mitt eldiveni çok memnunum. Forumda çok kullanan görmedim ama genel olarak çok memnunum.
- Aracı köpükledikten sonra durulamasını yaparak tüm kirden arındırdım.
- Purestar Supreme Drying Towel ile aracın kurulamasını yaptım. Bu kurulama havlusundan da çok memnunum.
- Aracın eteklerini kapı aralarını, bagaj aralarını vs detaylarını 15 yıldır kullandığım eski detailingcilerin bildiği Uber Blue kurulama havlusu ile kuruladım. Hala su emiciliği çok iyi diyebilirim özellikle camları çok güzel kuruluyor :)
- Kurulama sonrası ADBL QD ile boyaya derinlik kattık, bu üründen aşırı memnunum eşim arabanın boyasının rengi değiştiğini söylüyor o derece dikkat çekiyor :)
- QD bittikten sonra aracın içini her tarafını güzelcene süpürdüm. Eminönünden aldığım 20.000pa elektrik süpürge süper iş görüyor, hem emiş hem hava üflemesi ile gayet yeterli performansı sağlıyor.
-Süpürme sonrası kapı döşemelerini, iç ara detayları, iç plastikleri vs Meguiar's All Surface Interior Cleaner ile Certainer Detay Fırçası ve Superclean Scrup Pad ile detayları temizledim. Scrup pad özellikle döşeme yüzeylerinde oluşan toz, hafif kiri çok güzel temizliyor. Meg's İnterior Cleaner ile harika ikili diyebilirim çok verim aldım.
- Ara detayları temizledikten sonra camları Meguiar's D120 ve Superclean Karbon Cam Bezi ile camları temizledim.
- Son aşamaya doğru İç plastik aksamları Meguiar's M40 , dış plastik aksamları Meguiar's Hyper Dressing uyguladım.
- Son olarak jantlara ADBL QD ile su lekelerini temizleyerek derinlik sağladım ve son olarak lastiklere de Fireball Extreme Show Car Tire Wax
uygulayarak günü tamamladım :)

Kauçuk paspasları Meguiar's All Surface Interior Cleaner ile silip yerine yerleştirip 3D New Scant Car parfum sıkıp günü kapattık :)

Toplam 2.5-3 saatin sonunda eve dönebildim :) Alınan zevk ve haz paha biçilemez

Bir sonraki sefere detaylı fotoğraf çekmeye çalışacağım.

Son düzenleme:

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Uzun süredir kar buz olunca anca yıkama yapabildim. 30 lira olmuş su.

Kabaca tuzu gitsin diye. On yıkamada K2 active foam kullandım ilk defa denedim. 2 litrelik suya 100ml kadar koydum püskürtünce kiri guzel söktü köpük aparatim kayıp mecburen püskürttüm.

Ansf ile karşılaştırınca kiri çözmesi güzel beğendim kış için düşünulebilir.

Normal yıkmaya VP concentrated ile yapıp üzerine hızlı koruma olarak Fraber Nanotech kullandım. 750 ml suya 20 ml ekleyerek.

Soğukta uğraşmadım uyun bir zamanda fusso bizi bekliyor
Elinize emeğinize sağlık hocam. Ben de kış aylarında ön yıkama için K2 Active Foam edindim. Püskürttüğünüz belirtmişsiniz, köpük ile kıyaslandığında hangisi daha verimli? Henüz köpük yapıcı alamadım bir türlü, sprey ile de iş görüyor mu diye merak ettim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize emeğinize sağlık hocam. Ben de kış aylarında ön yıkama için K2 Active Foam edindim. Püskürttüğünüz belirtmişsiniz, köpük ile kıyaslandığında hangisi daha verimli? Henüz köpük yapıcı alamadım bir türlü, sprey ile de iş görüyor mu diye merak ettim.
karşılaştırma imkanım olmadı malesef. sprey ile püskürttüğümde kirleri çözdü fakat köpük kadar etkili olduğunu sanmıyorum çünkü köpüğün yüzeye tutunması ve işleme devam etme süresinin daha uzun.

benim de akbel köpük pompası vardı köpük yapma ucunu bir türlü bulamadım yenisini de almadım bu gidişle polham a bulaşıcam galiba neyse.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, yakın dostumun yeni aldığı hatasız boyasız aracında Opel grubunda kronik olan kaputta ve tavanda güneş yanıkları mevcuttu. Araç kaporta olarak temiz olduğu için boyatmak ve değerini düşürmek istemedik. Verniği söktürüp, ppf kaplatmayı tercih ettik. Ppf hakkında pek bir tecrübemiz yok, içerde kalan su balonlarına mudahele için 20 gün sonra kontrole çağırdılar. Ne kadar tereddüt etsekte sonuç gayet tatmin etti. Öncesi ve sonrası fotoğrafları bırakıyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Pazar günü arabayı yıkamıştım kirli halinden birkaç görsel bırakayım.
En son yıkamayı 11 aralıkta yapmıştım ve vonix blend sprey uygulamıştım. Bu kadar kirlenmesine rağmen petrol köpüğü ve 2 basınçlı su sonrası temaslı yıkamayı yaptığımızda hidrofobi ve parlaklık gayet yerindeydi. Önümüz kış diye tekrardan uyguladım :) Parlaklığı, toz tutmaması, hidrofobisi ve dayanımı çok çok iyi bir ürün. kış şartlarında en az 2-3 yıkama gidecektir.

Yıkama sonrası görüntüler

Yıkama sonrası köpek balığı sırtı anteni yapıştırdım bence güzel oldu :)