Merhabalar detail forum ailesi.
Hava 5-6 derece ve yarı kapalı olunca öğle saat 12.00 gibi terapiye başladım.
İç mekanı, el faraşı ile bölge bölge bir yere süpürüp sinbo çakmaklık girişli süpürge ile süpürdüm. Kapılardaki plastik aksamı, kapı eşiklerini, koltuk kenarında olan , koltuk altında olan ve torpido hariç ön taraftaki plastik aksamı adbl qd ile beze sıkıp kapı eşiklerinde fırça ile kullandım. Ardından kuru bir bez ile buraların üstünden geçtim. Torpidonun tozunu hafif nemli bez ile aldım. Kotuk minder kısımlarını ve kapılardaki kumaş yerleri K2 lotar ile geçtim. Ön camı içerden K2 nuta ile geçtim. Bagajda aynı şekilde temizlendi.
Paspaslari ve motor bölümünü koch chemi gs ve detay fırçası ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım. Lastik, davlumbazlari ve jantları koch chemi gs, flowey R1, meguiars wheelbrighter, polham şarjlıda 30 ml magifoam, cartenier lastik fırçası, detay fırçası, sgcb jant fırçası ve jant kolları arası ve davlumbazları mikrofiber bez ile temizledim.
Ön yıkama da polham şarjlıda kalan kısmı ve alta foama hazırladığım (30 ml) magifoamı kullandım. Aracı tıraş köpüğü kıvamında köpükledim

. Detay fırçası ile detay gerektiren yerleri geçtim.
Temaslı yıkamayı çift kova ile tamamladım. Kova şampuanı olarak fra-ber neve kullandım. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaput yüzeyini ve camları, diğer eldiven ile dış plastik aksamı, tampon altlarını temizledim. Kuruluma havlusu olarak virtues twisted duble plus, kapı aralarını başka bir bez ile kuruladım. Camları dıştan K2 nuta ile geçtim. Kaporta yüzeyinde meguiars x pres kullandım. Lastiklerde sonax ekstrem jel kullandım. Öndeki kromlarda K2 alluchrom kullandım. Cumartesiden koku olarak kahve almıştım 50 liralık

. 16.30 gibi terapi bitti.
Lastik temizlerken ve lastik parlatıcı sürerken zemine temas eden kısım istenildiği gibi olmuyor idi. YouTube da lastik matı kullanıyorlar, fiyat olarak da baya yüksek olunca ve yurtiçi satış da bulamadım ( bulsaydim o fiyata almazdım

) . İki adet kasis parçası bulup maket bıçağı ile ikiye ayırdım. Dört parçayı lastik altına yerleştirip aracı üzerine çıkardım. Tabiki lastik dış kısmında 3-4 cm lik boşluk bıraktım. Şimdilik bir sorun olmadı. Çözüm iyiydi.