Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Öne çıkan konu #10,821
Ellerinize sağlık, Sırf hava durumlarından dolayı 3 haftadan fazladır arabayı yıkamıyorum, Yıkasam yağan yağmur çamur gibi tüm emeklerimiz boşa gidiyor. :terlisırıtan:

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Ben meguiars all season dressingi lastik parlatma harici plastiklerde kullanmayı da çok seviyorum bir süre meg m40 denedim ama yağmurda akıntı izi oluşuyor favorim all season ve vonixx restaurax hem uzun süre kalıcılar aşırı parlaklık vermiyorlar hemde akma iz vs yapmıyorlar. m40 ise paspaslarda kapı eşiklerinde vs kullanıyorum.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

2025 Megane Touch aracıma 1 Hafta boyunca uğraşıp yalıtım + ses sistemi uygulaması gerçekleştirdim. Aslında 15 gün önce bitirdim ancak cenazemden dolayı anca paylaşma fırsatı buldum.

Bütün kapılara iç, dış + kapı pandizotuna STP Legend 2 vibrasyon engelleyici ve ısı yalıtımı malzemeyi uyguladım. En zorlayıcı kısmı buydu. Renault'ların çoğuna el girmiyor o yüzden çok zorladı.
Kapı sacıyla işim bittikten sonra pandizottaki legend 2'nin üstüne Noise Off Duo 5mm uyguladım. Yeni komponentler güçlü olduğu için hem kayıpsız müzik hem de dışarıdan gelen - giden sesi olabildiğince kesmek için uyguladım.

Kurduğum sistemin bileşenleri;
DSP & Amfi: Rainbow EL-PA 6.8 - 6 Kanal Amfi, 8 Kanal İşlemci, 6x150W Max Peek, 6x80W RMS
Ön Komponent: Alpine S2-S65C - 240W Max, 80W RMS
Arka Kapılar: Rainbow EL-X165S Koaxiel - 100W Max, 50W RMS
Subwoofer: Alpine SBG 1244BR - 800W Max, 250W RMS
Sistem bu şekilde 3 yol aktif olarak bağlandı. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz bilgim varsa cevaplayabilirim.

Okuyan herkese teşekkürler. Rabbim daha iyilerini size nasip etsin.

Son düzenleme:

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Köye yaptırdığımız evimizin ilk detayı babaya aldığımız yeni aracına kısmetmiş :) vonixx blend sprey wax ı ilk defa kullandım. Araçta herhangi bir kaplama olmadığı için sefa hocamdan almıştım ama uygulanışı kokusu ve yarattığı etki gerçekten güzelmiş. Havalar biraz daha müsade ettiğinde aklımda bir video oluşturmak var umarım başarabilirim :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
En son 26’ Kasım’da yıkamışım. 5.500 km sonra terapi bugüne nasip oldu.

ön yıkama AutoBrite Citrus Prewash (1/30) sonrasında da Magifoam ile yaptım.

Daha sonrasında Vonix V-flocc ile kova yıkamasına geçtim, en sonunda lastikler Retyre ile geçtim. Magifoam ile de fırçalamama rağmen Retyrede çıkan kir inanılmaz gerçekten.

uzun zaman sonra adbl Syntetich iyice zayıflamıştı artık. Önce K2 Klinet ile ipa geçip, sonrasında yeniden syntetich spray wax ile koruma altına aldım. Camlara ilk defa @Sefa46 üstattan aldığım meguiars Perfect Clarity cam temizleyiciyi kullandım. Kokusu hoş. En sonunda lastiklere darkside uygulayıp 2 Saat 15 dakikalık dış yıkama terapimizi sonlandırdık.

Haftaiçi salı günü içine komple Kc po&nanolex kombosuyla temizleyip k2 ile koruma altına almıştım. Finalde de Autobrite odour eliminator sıktım. Koku muhteşem bu arada, bugüne kadar kullandığım en hoş koku. Dayanımı orta seviye diyebilirim.

bana kapalı garajını açan akrabanın mekana baya stresli bir şekilde girdikten sonra arabayı 4-5 haftalık uykuya yatırdık. Haftasonu askerlik beni bekler :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
En son 26’ Kasım’da yıkamışım. 5.500 km sonra terapi bugüne nasip oldu.

ön yıkama AutoBrite Citrus Prewash (1/30) sonrasında da Magifoam ile yaptım.

Daha sonrasında Vonix V-flocc ile kova yıkamasına geçtim, en sonunda lastikler Retyre ile geçtim. Magifoam ile de fırçalamama rağmen Retyrede çıkan kir inanılmaz gerçekten.

uzun zaman sonra adbl Syntetich iyice zayıflamıştı artık. Önce K2 Klinet ile ipa geçip, sonrasında yeniden syntetich spray wax ile koruma altına aldım. Camlara ilk defa @Sefa46 üstattan aldığım meguiars Perfect Clarity cam temizleyiciyi kullandım. Kokusu hoş. En sonunda lastiklere darkside uygulayıp 2 Saat 15 dakikalık dış yıkama terapimizi sonlandırdık.

Haftaiçi salı günü içine komple Kc po&nanolex kombosuyla temizleyip k2 ile koruma altına almıştım. Finalde de Autobrite odour eliminator sıktım. Koku muhteşem bu arada, bugüne kadar kullandığım en hoş koku. Dayanımı orta seviye diyebilirim.

bana kapalı garajını açan akrabanın mekana baya stresli bir şekilde girdikten sonra arabayı 4-5 haftalık uykuya yatırdık. Haftasonu askerlik beni bekler :)

Kardesim simdiden hayirli teskereler ve sabirlar dilerim :)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hafta sonu güneş açar açmaz soluğu yıkamada aldım : ) Kış boyunca sadece 1 defa aracı yıkamışım.

50 ml civarı bir magifoam ile ön yıkama yaptım.
Akabinde Jantlarda Flowey R1, Lastiklerde Carpro Retyre ve Cartainer ile ile girizgahı yaptık.

Ön yıkama sonrasında Vonixx V F-loc ile kova yıkaması gerçekleştirdim.
Twist havlum ile kuruladım ve otoparkın yolunu tuttum. Ev ile petrol arası yakın olduğundan kurulamayı yapıp evimin otoparkına geçip orada devam ediyorum.
kapı araları, jantlar vs. derken kurulamayı tamamladım.

Dış camlarda ADBL Hybrid Glass temizliğini yaptım.
İç camlarda ve sunroof camında Meguiars Glass cleaner kullandım.

Dış plastiklerde Meguiars Black plastik restorer kullandım. Verdiği sıfır görünümünü seviyorum. Öncesinde 3D Orange degreaser ile fırçaladım.

Lastiklerde Meguiars Endurance kullandım.

Dışında hafif bir sürtme izimiz vardı, bir aracın boyası kalmış. IPA ile kolayca çıktı, üzerine tüm panelleri IPA ile temizleyip Meguiars 3 in 1 wax ile geçtim. Boyamız tekrardan canlandı ve ipeksi hassasiyete ulaştı. Kış boyunca tuz yemekten halı gibi olmuştu.

Dış camlarda Autobrite ClearView kullandıktan sonra meguiars Glass cleaner ile temizledim.

En son içerisini Dyson ile süpürüp Autofinesse Spritz ile geçtikten sonra CG Vanilya kokusunu bırakarak işi bitirdim.

Toplamda 4 saat falan sürdü sanırım. Final emeklerin karşılığını verdi. Bayramda bir mani olmaz ise PH nötr yıkama yapıp geçeceğim.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, kışın yapamadığımız dış detayının acısını bugün çıkarmış bulunmaktayım. Araç çok kirli değildi bayram öncesi yoğunluğumdan dolayı yıkamaya bugün vakit bulabildim. Geçen günlerde forumda derin tartışmalara sebep olan iki ürüne de bugünkü detayımda yer verdim :)

Ön yıkamada sprey atımlı pompa ile K2 Bora (1:30) uyguladım, 2-3 dakka bekleyip indirdim. Vonixx V-Floc’ u hem IK Foam ile araca uyguladım hemde kovaya 1 kapak atarak temaslı yıkamaya geçtim. Köpürmesi ve kokusu beni benden alıyor.

Tabiki de detayları unutmuyoruz.

Kil temizliğini 1.5 ay önce gerçekleştirdiğim için bu detayımda yer vermedim. Durulamanın ardından soğuk kaportaya ADBL Vampire sıktım. O işlerken bi yandan da jant kapaklarını ve davlumbazları Koch GS (1:10) ile fırçaladım.

Purestar Duplex işimi çok çok kolaylaştırıyor. Son 1 aydır araç üzerinde hiçbir cila yok, ona rağmen parlaklığı tatmin ediyor.

Öğlen vakti gölge bulamadığımdan petrolun karşısındaki Avm’ nin otoparkına geçtim. Cam için şuanlık ipa kullanıyorum ilerleyen zamanlarda temizleyici temin etmeyi düşünüyorum. Aracı kuruladıktan sonra K2 Klinet ile yüzeyi waxa hazırlıyoruz. Herkesin kışa girerken kullandığı Fussoyu yeni temin ettiğim için ve hidrofobisini merak ettiğimden yaza girerken panel panel ince tabaka halinde uygulayarak ilerliyorum. Bir sonraki yıkamamda (fusso kürleştikten sonra) istediğim parlaklığı yakalamak adına üzerine Vonixx blend sprey uygulamayı planlıyorum.

Plastik aksamların üzerinden Vonixx Restaurax ile geçiyoruz. Yüzeyi gereğinden fazla parlatmadığı için tadında bir finish görüntüsü çıkartıyor.
Son olarak lastiklere Sonax Xtreme uyguladım. (Gelen zamlardan sonra meg endurance fiyatına dayandığı için f/p listemden çıktı desem yeridir.)

Yıkama sonu plansız bi işim çıktığı için final fotoğraflarını tam çekemedim. Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

alivasvialpp

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Uzuuun bir aradan sonra havaların da biraz müsade etmesiyle bayram şekerine hazırlık yaptık. Tekerleklerde koch chemie gs, carpro reyre ve auto brite purple rain ile giriştik. Ön yıkamada auto brite citrus, foam lance da carpro descale, kovada koch chemie gsf kullandım. Kurulama sonrasında araçta baya bi kireç lekesi vardı. Carpro spotless ile onları hallettik ardından vonixx blend sprey wax la bi güzel parlattık. En son lastiklere carpro darkside kullanarak 6 saatlık dış yıkamayı bitirdik güzel spor oldu :)

whatsapp resim linki

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Uzuuun bir aradan sonra havaların da biraz müsade etmesiyle bayram şekerine hazırlık yaptık. Tekerleklerde koch chemie gs, carpro reyre ve auto brite purple rain ile giriştik. Ön yıkamada auto brite citrus, foam lance da carpro descale, kovada koch chemie gsf kullandım. Kurulama sonrasında araçta baya bi kireç lekesi vardı. Carpro spotless ile onları hallettik ardından vonixx blend sprey wax la bi güzel parlattık. En son lastiklere carpro darkside kullanarak 6 saatlık dış yıkamayı bitirdik güzel spor oldu :)

whatsapp resim linki
Selamlar. Spotles uyguladıktan sonra , suyla duruluyormusun, yoksa bezle silip bırakıyormusun hocam.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Selamlar. Spotles uyguladıktan sonra , suyla duruluyormusun, yoksa bezle silip bırakıyormusun hocam.
Duruluyorum hocam baştan aracı güzelce yıkayıp kuruluyorsun. Sonra ürünü sıkıp beklemek gerekiyor diyolar ama ben yüzeye ped ile yaydırıp kurumasına müsade vermeden 1-2 dk bekleyip su ile durulamasını yaptım

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Duruluyorum hocam baştan aracı güzelce yıkayıp kuruluyorsun. Sonra ürünü sıkıp beklemek gerekiyor diyolar ama ben yüzeye ped ile yaydırıp kurumasına müsade vermeden 1-2 dk bekleyip su ile durulamasını yaptım
Teşekkürler hocam, Bendede var spotless. Aynı uygulamayı yaparım. .

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

2 Hafta önce wax atarken plastiklere leke yaparsa kolay olsun amacıyla KochChemie PSS uyguladım. Bugün yıkama fırsatı bulunca K2 Proton uygulamadım. İlk defa carnauba bazlı bir wax kullandım. Son 2 yıldır Soft99 Fusso Coat ile devam ediyordum. Bakalım dayanım nekadar olacak. Fusso coata göre uygulaması da silmeside baya kolay Protonun