Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
@Paian ellerine saglık parlaklık boncuklanma güzel görünüyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Dragstar' Alıntı:
@Paian ellerine saglık parlaklık boncuklanma güzel görünüyor.

Teşekkür ederim Süleyman abi. Senin uygulamaların yanında bu öyle bir tozunu almak gibi oldu. KC PW’nin boncuklarının hacmini vs. gayet iyi buldum ben. Parlaklık da gayet iyi. Artık sulandırır sulandırır kullanırım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@ahmett.01 ve @Paian ellerinize sağlık.

@Paian aracın rengi çok güzel maşallah. Senin arabayı görünce "silah gibi demek geliyor içimden :)

Protector wax ile ilgili yorumlar geliyor. Çoğu kişi aldı bu ürünü. Güzel incelemeler olacak bence.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@Paian eline sağlık, güzel olmuş. Dokunma hissi falan nasıl. Kaygan bir yüzey bırakıyor mu. Darısı bizim uygulamaya..

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
_CaN_' Alıntı:
@ahmett.01"  ve @"Paian"  ellerinize sağlık.

@"Paian"  aracın rengi çok güzel maşallah. Senin arabayı görünce "silah gibi demek geliyor içimden :)

Protector wax ile ilgili yorumlar geliyor. Çoğu kişi aldı bu ürünü. Güzel incelemeler olacak bence.
Teşekkür ederim. Tungsten Gri olarak geçiyor bu renk ve kum beji alcantara döşeme ile çok uyumlu olduğu için özellikle getirtmiştim. Zaten lansman rengiydi bu. Daha iyileri başınıza artık :)

Bu ara dosyalardan kafamı kaldıramadığım için ayrıntılı test yapamadım bir türlü. Şayet bir pazar günümü boşaltabilirsem gündüz gözüyle Wetcoat/Washcoat/PW testi yapıcam.

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
@Pro 2,5 saat uzun yol sonunda buğulandı cam. tüm camları AF cam temizleyicisiyle silip ondan sonra da ürünü uygulamıştım. Camların heryerine de eşit uyguladım. Bir daha uygulıycam bakalım, sonuç nasıl olacak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
onurçiko' Alıntı:
@Paian eline sağlık, güzel olmuş. Dokunma hissi falan nasıl. Kaygan bir yüzey bırakıyor mu. Darısı bizim uygulamaya..
Açıkçası benim de merak ettiğim konulardan biriydi bu. Yıkadıktan sonra şöyle bir elimi sürdüm sanki Gyeon Wetcoat'dan bir tık aşağı geldi. Ama hava soğuktu ve özellikle kuruladıktan sonra yüzeyde kalan az miktardaki su donuyor. Belki onunla da alakalıdır bilemiyorum.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Aracımız böyle leş bir haldeydi yıkamaya bayadır zaman bulamamıştım.

Sonra jantlara luxor jant temizleyici sıktım, durladım ama demir tozları kaldı

Arkasınada koch jant temizleyici ile geçip demir tozlarınıda ordadan kaldırdım.

Sonra araca Autobrite magifoam attım 60-70ml oranında mjjc ile.

Daha sonra çift kova için Autofinesse çilekli şampuan tercih ettim o alanları çekmeyi es geçmişim arkasına durulama ve ıslakken Koch pw attın foam ile

Daha sonra birz bekleyi durulama yaptım.

Finalleri sabah çektim tabi toz ve kirlenme oldu gidip gelene kadar

Lastiklere Luxor lastik parlatıcı sürdüm beğendim parlaklığını ömrüne bakıcam. Islak bir görünüm veriyor.

tekina

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Paian

Hocam elinize sağlık çok güzel görünüyor. 1:100 i pompayla sıktıktan sonra duruladınız mı yoksa direk kurulamaya mı geçtiniz?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
tekina' Alıntı:
@Paian

Hocam elinize sağlık çok güzel görünüyor. 1:100 i pompayla sıktıktan sonra duruladınız mı yoksa direk kurulamaya mı geçtiniz?

Teşekkür ederim. Evet tüm araca uyguladıktan sonra duruladım. Basınçlı su gelince aynı Gyeon Wetcoat ve Nanolex Washcoat gibi hafiften köpük yapıyor. Zaten bu ürünlerin hepsi aşağı yukarı aynı renkte büyük ihtimalle etken maddeler de benzerdir. Hatta Nanolex Washcoat ile kokuları da benziyor. O yüzden diğerlerini nasıl kullandıysam bunu da öyle kullandım.

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Paian hocam ben de öyle biliyorum ama sık sil şeklinde de uygulanabildiğini duydum doğru mudur? Bu şekilde denediniz mi? Fayda/zarar durumu ne olur acaba?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
emredkmn' Alıntı:
@Paian hocam ben de öyle biliyorum ama sık sil şeklinde de uygulanabildiğini duydum doğru mudur? Bu şekilde denediniz mi? Fayda/zarar durumu ne olur acaba?

Üzgünüm henüz bir kere uygulayabildim o da yukarıda belirttiğim şekilde. Yani bakıldığında bu ürünün asıl hedef tüketicisi büyük uygulama merkezleri yıkamacılar vs. o sebeple asıl kullanım şeklinin daha pratik olması bağlamında sık durula olacağını düşünüyorum. Ama Gyeon Wetcoatu daha önceden 1:1 sulandırarak sık sil şeklinde uygulamıştım. Fena sonuç almamıştım.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Paian' Alıntı:
İşten çıktıktan sonra 2-3 saat boş vaktim vardı bugün. Dedim madem aldırdık Koch Chemie Protector Waxı deneyeyim. Önce VP Citrus Prewash ile ön yıkama yaptım. O çalışırken jantlara Autobrite Non Acid Very Cherry ile giriştim. Bu ürünü gerçekten beğeniyorum 1:15 de gayet güzel sonuç veriyor. Tabi fırça ile kirleri dürtmek lazım. Neyse bir tur durulama yaptım ve bagaj kapağı hariç büyük oranda çamur indi. Daha sonra Zymöl Autowash ile çift kova ile asıl yıkamayı yaptım. Kovalarda dirttrap üstüne gritguard kullanıyorum :) Hemen hemen kir su yüzeyine çıkmıyor diyebilirim. Daha sonra tekrar duruladım ve 1:100 oranında sulandırdığım Koch Chemie PW ile jant ve tekerler dahil basınçlı el pompasıyla uygulama yaptım. Ne yazıkki benzinlik kabilesinin diğer üyelerinin baskısına maruz kaldığım için aşama aşama fotoğraflama yapamadım. Millet arkamda birer paket sigara bitirdi galiba. Bizim insanın iş makinesi izleme hastalığının bir benzeri burada da görülüyor :D Bugünkü uygulamanın asıl amacı olan KC PW yorumum ise gayet olumlu. Jantlarda dahil güzel bir su iticilik ve parlaklık aldım. Neyse final fotoları gelsin;
Hocam hayirli olsun araciniz, hangi bayiden aldiniz :) masallah tekerine tas değmesin.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
aLmera41' Alıntı:
Paian' Alıntı:
İşten çıktıktan sonra 2-3 saat boş vaktim vardı bugün. Dedim madem aldırdık Koch Chemie Protector Waxı deneyeyim. Önce VP Citrus Prewash ile ön yıkama yaptım. O çalışırken jantlara Autobrite Non Acid Very Cherry ile giriştim. Bu ürünü gerçekten beğeniyorum 1:15 de gayet güzel sonuç veriyor. Tabi fırça ile kirleri dürtmek lazım. Neyse bir tur durulama yaptım ve bagaj kapağı hariç büyük oranda çamur indi. Daha sonra Zymöl Autowash ile çift kova ile asıl yıkamayı yaptım. Kovalarda dirttrap üstüne gritguard kullanıyorum Hemen hemen kir su yüzeyine çıkmıyor diyebilirim. Daha sonra tekrar duruladım ve 1:100 oranında sulandırdığım Koch Chemie PW ile jant ve tekerler dahil basınçlı el pompasıyla uygulama yaptım. Ne yazıkki benzinlik kabilesinin diğer üyelerinin baskısına maruz kaldığım için aşama aşama fotoğraflama yapamadım. Millet arkamda birer paket sigara bitirdi galiba. Bizim insanın iş makinesi izleme hastalığının bir benzeri burada da görülüyor Bugünkü uygulamanın asıl amacı olan KC PW yorumum ise gayet olumlu. Jantlarda dahil güzel bir su iticilik ve parlaklık aldım. Neyse final fotoları gelsin;
Hocam hayirli olsun araciniz, hangi bayiden aldiniz masallah tekerine tas değmesin.

Teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun Gerçi VW sert vernik kullanmasına rağmen yavaştan çizik vs başladı. Eve bizim sokakta en son ben gelebildiğim için kediler genelde benim arabayı tercih ediyor. Hatta boş park yerinde beni beklediklerini bile gördüm Hiç istifini bozmadan çıktı kaputa.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
@Ozgur_gs_91 eline sağlık güzel bir temizlik olmuş, Koch demir tozunu sökerken ayni zamanda janti temizlemiyor mu? Bu bana önerdiğin sonax hem demir tozunu söküyor hemde maşallah janti da temizliyor. İki farklı ürün kullaninca sormak istedim, bazi arkadaslarda ayriyetten jant temizleyici falan kullaniyor. Yada her yikamada demir tozu kullanmayıp, jant temizleyici mi kullaniyorlar?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
aLmera41' Alıntı:
@Ozgur_gs_91 eline sağlık güzel bir temizlik olmuş, Koch demir tozunu sökerken ayni zamanda janti temizlemiyor mu? Bu bana önerdiğin sonax hem demir tozunu söküyor hemde maşallah janti da temizliyor. İki farklı ürün kullaninca sormak istedim, bazi arkadaslarda ayriyetten jant temizleyici falan kullaniyor. Yada her yikamada demir tozu kullanmayıp, jant temizleyici mi kullaniyorlar?
Temizliyorlar ancak baya kir olunca zayıf kalabiliyor, aslında demir tozunu kullamıyıcaktım ancak, fazla demir tozu vardı jantta o yüzden jant temizleyicinin üzerine kullandım, tek başınada koch kullanılabilir, ama kiri trk seferde sökemeyebilirdi.