CNR Detailing | Premium Car Care | Do It Yourself | Uygulama Paylaşım Alanı.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
3 Ağu 2018
Mesajlar
3,056
Beğeniler
6,380
Herkese merhaba arkadaşlar , yoğun günler sonrası yaptığım uygulamarı nihayet yavaş yavaş paylaşacağım aralarından en sevdiğim ve cesaretine hayran kaldığım bir arkadaşımızın aracı ile başlayacağım. Onu adı Openair 307 rengi ve eklentileri ile muazzam bir araç fakat boyacısıda bir o kadar kasap sanırım bir kaç parça hariç araç boyanmış ve zımparası yapılmış sağolsun boyacımız boyayı toparlayamamış birde kapı kollarının boyasını polisaj da ham yapmış durum karşınızda :) Herkesin şimdiden gözlerine sağlık.

Ön yıkama : Ceviz, kil Valet pro turuncu ,Demirtozu yapmadım bir panelde denedim hiç bişey gelmeyince sanırım boyanın yeni olduğundan dolayı diye direk kil 'e geçtim.
Pasta : Rupes Coarse ,Koch F5
Pad : Ufs Domestic,Rupes Polish,Hex Polish
Koruma : Amigo glaze üstüne Pw














Kaputu spotu kapatıp yansımalarını kontrol ettim.


Farlardan da %70 kadar sonuç aldık içeriden biraz kirlenmemiş olsa sonuç oranı artabilirdi.




Polisaj bitti sabah erken saatlerde başlamamıza rağmen totalde 10 saati buldu sanırım sonradan boyanan çok parça olduğu için tek geçişte gitti çizikler.Yıkama sonrası parlaklık kontrolü

Geçelim finallere .Finaller farklı bir cihaz ile çekildi ayarını pek yapamadım filtreli gibi çıksada no filterdir.



Buda içeriden birkaç kare



Maşallah elinize sağlık 307’lere üfleyen adam olabilirmiş nickiniz :komik::komik:

Aracıda diğer forumlardan tanıyorum çılgın bir hareket olmuş tavan işi

Emeğinize sağlık :alkis::alkis:
 

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
Katılım
31 Eki 2017
Mesajlar
1,029
Beğeniler
3,250
İl
Ankara
Maaşallah kardeşim
Ölüyü diriltirsin sen
Eline koluna sağlık
Artık senin konuları açmadan ön hazırlık yapıyorum :cool:
Est abi teşekkür ederim elimden geldiğince yapıyorum bişeyler :)
Maşallah elinize sağlık 307’lere üfleyen adam olabilirmiş nickiniz :komik::komik:

Aracıda diğer forumlardan tanıyorum çılgın bir hareket olmuş tavan işi

Emeğinize sağlık :alkis::alkis:
Teşekkürler kardeşim Peugeot'a diye değiştirebiliriz :D Tavan müthiş ama yazın zevkli olur :)
 

akhisar

Usta Detaycı
Üye
Katılım
1 Kas 2017
Mesajlar
744
Beğeniler
1,279
İl
kocaeli
eline saglık zenc ibirtane daha pug sahibi sayende zevkten 4 köşe olmuş

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
7,870
Beğeniler
20,320
Yaş
45
İl
antalya
Vay kardeşim yine döktürmüşsün, renk harikaymış. Elinden bir uçan bir kaçan kurtuluyor.
 

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
Katılım
31 Eki 2017
Mesajlar
1,029
Beğeniler
3,250
İl
Ankara
Herkese merhaba bugün yaptığım mikron lokal boyamayı sizlerle paylaşmak istedim fabrikasyon 4 çamurluk uçlarında boya atmaları olan 308 e orijinal mikron değerlerinde lokal işlem uyguladık. Kordonu yukarısı 102 boyanan yer 105 ile istenilen hedefe ulaşabildik. Ülkemizde boyalı arabaya pert gözüyle bakıldığı için malesef riskli işlemdi. Servisin garanti kapsamında komple çamurluğu boyarız demesi üzerine bana geldi :) mevcut yer zımpara ile öldürülüp boyanıp yamaları zımpara ile eşitleyip polisaj ile sonlandırdık. Devamında güzel bir ortam yakalayınca telefonumla bir iki poz yakaladım.





















 
Son düzenleme:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
5,158
Beğeniler
10,668
Yaş
47
İl
Denizli
Muammer elinden her iş geliyor mükemmel olmuş.


Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
 

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
3 Ağu 2018
Mesajlar
3,056
Beğeniler
6,380
Elinize,emeğinize sağlık, fransızlardan peugeot gillerin sizin tarafınızdan bu kadar sevildiğinin haberi var mı acaba?

Çok kıymetli bir iş yapmışsınız yine :alkis:
 

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
5,799
Beğeniler
8,499
Yaş
36
İl
Bilecik
@CNR Detailing eline sağlık. Bundan sonra böyle ufak tefek boya işlerinde yanına geleceğiz anlaşılan :D
 
Son düzenleme:

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
Katılım
31 Eki 2017
Mesajlar
1,029
Beğeniler
3,250
İl
Ankara
Mükemmel iş çıkarmışsın yine kardeşim.
Teşekkürler Abi :)
Muammer elinden her iş geliyor mükemmel olmuş.


Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkürler abi ülkenin yurtdışı kalitesine erişmesi için elimden geleni yapıyorum her ne kadar ekipmanlarımız onların ki kadar iyi olmasa da elimizden geleni yapıyoruz :)

Elinize,emeğinize sağlık, fransızlardan peugeot gillerin sizin tarafınızdan bu kadar sevildiğinin haberi var mı acaba?

Çok kıymetli bir iş yapmışsınız yine :alkis:
Teşekkür ederim. Esasen sürekli peugeot paylaşmamın kaynağı yöneticisi olmam sanırım sürekli ortamım Peugeot da haliyle sürekli işler pug üzerine oluyor. Aslında yüksek mevkide bir çok peugeot yöneticisi ile irtibat halindeyiz. Bsi ve diagbox la ilgili şemalardan anlamayan servis personellerinin takıldığı noktada yardıma gidiyorum. Beyaz 308 de servisin gözdesidir :D
@CNR Detailing harika bir çalışma olmuş. Bir daha böyle bir işte çağır da seyretmeye geleyim :)
Her zaman abi yeter ki iste :) Teşekkürler

@CNR Detailing eline sağlık. Bundan sonra böyle ufak tefek boya işlerinde yanına geleceğiz anlaşılan :D
Her zaman beklerim Can hocam her konuda rahatsız edebilirsiniz :) Teşekkürler

zenci eline saglık boyacıları ekmeksiz bırakacan

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Recep abi aslında bu ülkede işini hakkı ile yapan kimse aç kalmaz. Bizim kısa yoldan para kazanmayı amaçlayan milletimiz bu tür riskli ve uğraştırıcı işlerde ya yapmıyor yada fahiş fiyatlar istiyorlar. Aslında benim açımdan iyi çünki kaliteyi artık insanlara aşılıyorum :)
 

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
Katılım
31 Eki 2017
Mesajlar
1,029
Beğeniler
3,250
İl
Ankara
Herkese selamlar arkadaşlar. Asker öncesi son yaptığım projeyi sizlerle paylaşmak istedim. Şimdiden uyarayım tam bir kota düşmanı olacak.

Öncelikle aracın hikayesi ile başlamak istiyorum. Araç 2014 Model t9 308 Allure . Araç şuan 100 binde evvelde 60 binde krank kırıyor. Çorluda bir usta krank değiştirip aracın kontollerini yapmadan gönderiyor. Orijinalde 6 bakla olması gereken krank 8 bakla focus krankı takılıyor. Aslında takarken yağ pompasının kontrolünü yapması gerekirken yapmayıp aracı teslim ediyor. Malesef aracın yağ pompası yeterli basıncı basmadığı için tam anlamı ile çalışmıyor. Beraberinde 2 piston kolunda hasar olduğu halde araç teslim ediliyor. Araç bana proje için geleceği vakit yolda yatak sarıyor. Müşterim olayları anlattıktan sonra legolar bir bir yerine oturuyo. Üst kapağı açığımızda aracın yatak sardığını 1 ve 2 piston kolu gömleğe vurduğu ,2 piston kolunun çatlak olduğunu ve krank ağır olduğu için tekrar kırıldığını görüyoruz. Halbuki 1 krank değişimi için arkadaşın 6 bin lirasını alan ve yatak sarmasını sağlayan ustaya selamımı iletiyoruz. Geçelim motor resimlerine.

Motor rektefiyeden geldi





Baskı ve volanı oturtuyoruz


Pistonlar Nural koyuldu orijinalde çıkan ile aynı fabrikadan çıkıyor ama fiyat yarıyarıya demekki pug kutusunda olunca değerli oluyor. Devam ediyoruz.





Aracın şase numarası ile servis box'a girip saplama tork değerlerinin listesini alıp derecesine göre sıkıyoruz. Mümkün olduğunca fabrika mühendisliğini yakalamaya çalıştık.



260 derece ile 3 tur sıkıldı saplamalar

Olaya sebebiyet veren yağ pompası sıfır olarak değişti

Isıtma bujileride gereken derecele ile sıkıldı. Eğer saplama ve ısıtma bujileri değerinde sıkılmazsa ilede dozör ve ara borularda şişme sıkıntıları görülebiliyor bu önemli bir konu. Benim elim derece gibidir diyen ustalara giderken tekrar düşünülmeli .




Aracın sahibi shell de muhasebeci olması ve hep ordan yakıt almasına rağmen çok kurum vardı emme de . İşte shell diye tutturmamak gerekiyor, istasyonun önemini burda anlıyoruz. Marka değil istasyonun önemi.





Euro 5 lerde ileriki kmler de sorun yapacak ara C hortumu hazır motor yerde iken değişti keza sökülmesi çok zordur.


Böylelikle motoru topladık ertesi gün Araca yerleştirdik gereken testleri yapıldı 4 saat rolantide çalıştırıldı ve rodaj işlemine başlamış bulunduk.





Motor kısmı bittiğine göre boya kısmına geçebiliriz. Aracın sağ tarafı komple boydan boya çizilmişti sanırım rolling yapılırken yandaki araca dokunmuş. ön 2 parçanın durumu kötüydü fakat arkaları kurtarabiliriz diyerek başladık. Ön 2 parça mikron olarak Glasürit ile boyandı .Göcükler düzeltildi. Haddinden fazla foto olduğu için çok detaya girmedim.



Ton farkı kontrolünü yaptık ve ölçümde mikronu yakaladık geçelim Extalara .




Ön tampondan aldığı tarbe hem ayarları hemde sis ve sinyal parçalarını içeriye sokmuş silikonlamışlar onlar söküldü tamir edildi ve ayarları yapıldı.





Ayna kapakları Sulu transfer ile carbon kaplandı. Fransadan getirdiğimiz Blacksapphire jantlar ve sotto lastikler takıldı. Coiloverlar takıldı ve ayarları yapıldı. Coil de sekme ve sert olma sebebiyeti veren 308 takozları golf takozları ve cc tablası ile değişti.



Coil ve jant takıldı .Davlumba ayarları yapıldı.






Amerikan park modülü uyguladık olabildiğince orijinal görüntüsü için yerini ayarladık.


Ön turuncuya kaçan kaplama gti tonu ile yenilendi ve ayna alt şeritleri uygulandı.



Egsoz başlıklarının için çalışıyor izlenimi vermek için boyandı.