Detailing Günlüğüm

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Ellerine sağlık tam olmasa da iyi detay olmuş. Video muazzam renk tam detaycı işi. Kiwami iyidir 2-3 ay gider sen yıkarsan çok kirli tutmazsan. Sonra bi detay daha kil demirtozu blackhole üstüne sonax carnauba. 2 ay da o gider. Mayısa temizlik polisajı f5 ya da p2.02 ile duruma göre üstüne de authentic tamamdır. Renk öyle güzrl çeyizin o kdar geniş ki reçete yazdım 2 tane hemen tutamadım kendimi. Tekrar ellerine sağlık bol detaylar drone çekimleri bekliyoruz öyle bi gösterip kaybolma.
Teşekkür ederim abi , dediğin gibi çeyiz geniş giderekte genişliyor hatta senin başını ağrıtıyorum bu konuda sık sık :D . Mayısa kalmadan havaların iyi olduğu 2-3 gün denk getirirsem a'dan z'ye bir detay yapmayı planlıyorum.O zamana kadar elim biraz daha hızlanır çekim yapmayada vakit bulurum diye düşünüyorum.
Gri, beyaz araç sahiplerinin gözü yaşlı maşallah tekrardan :komik:
Teşekkür ederim , koyu renk uğraştığına değiyor ama yaşadığımız yerde en fazla 2 gün kalıyor bu görüntü . O yüzden temiz arabaya binmeyi seviyorsanız renk beyaz olacak 3 ay yıkama yine temiz :D
@ffsahin devamını bekliyoruz... Haber et yardıma geleyim kardeşim. :)
Sağolasın abi beraber bir detay günü yapalım, hem biraz işin inceliklerini öğreniriz senden. Özellikle seramik uygulama konusunda çekiniyorum , polisajda olduğu gibi bir yolu açarsan devamını yapabilirim diye düşünüyorum.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Maaşallah kardeşim
Ellerine sağlık :alkis:
Finallere bayıldım :saskin:
Bizim renkler hakikaten fotojenik :komik:

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Son yıkamamızın ve kiwami uygulamamızın üzerinden 1 ay geçti . Bu arada kar, yağmur, çamur arabanın rengini değiştirecek hale getirdi 2 bin km yoldan sonra.Bugünde araba yıkanacak bir hava yoktu hatta kar yağıyordu ama boş vaktim olunca dayanamadım ve elimle dokunmadan sadece prewash ve 2 tur yoğun köpüklü foam lance ile yıkama yaptım.Jantlarda vp dragons ile demir tozu temizliği yaptım. Korumayı desteklemek adına wet coat uyguladım. Detaylı bir yıkama yapmadığım için kurulama yapmadım . Biliyorum su lekesi olacak bazı yerler ama çizmektense su lekesini tercih ettim. Zaten iyi bir hava yakalayınca menzerna 3800 yada s40 ile polisaj yapacağım. Ekstra olarak aynalara soft99 no water drop quick clear uyguladım . Hava mualefeti sebebiyle çok fazla fotoğraf çekemedim.
IMG_5679.JPG IMG_5680.JPG

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Faik ellerine sağlık kirli bırakmaktan iyidir. Kiwami ne durumdaydı 1 ay sonra kış şartlarında ne gözlemledin? Bir de renk harika baharda coşarsın pek çizik yoktur araçta ama vw de menzerna 3800 ile gıdıklamaktan öteye gidemezsin aklında olsun. Kafanda bişiler çiz ama belirlemek için spot test yap farklı ped pasta ile ona göre devam ederisn şartlama kendini.

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
havalar malesef cogumuzu firenliyor ….. eline saglik , yinede parlamis
Teşekkür ederim , malesef öyle . Havalar güzelleşince acısını çıkaracağım :D
Faik ellerine sağlık kirli bırakmaktan iyidir. Kiwami ne durumdaydı 1 ay sonra kış şartlarında ne gözlemledin? Bir de renk harika baharda coşarsın pek çizik yoktur araçta ama vw de menzerna 3800 ile gıdıklamaktan öteye gidemezsin aklında olsun. Kafanda bişiler çiz ama belirlemek için spot test yap farklı ped pasta ile ona göre devam ederisn şartlama kendini.
Kiwaminin etkisi azalmıştı ama araba çok berbat haldeydi o yüzden birazcıkta bu yıkamada kullandığım ürünler ile etkisi azalmış olabilir. Birde tam bir yıkama yapmadığım için etkisini tam göstermemiş olabilir . Arabada lokal olarak çizikler mevcut ama çoğu yere 3800 yetecektir.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Son yıkamamızın ve kiwami uygulamamızın üzerinden 1 ay geçti . Bu arada kar, yağmur, çamur arabanın rengini değiştirecek hale getirdi 2 bin km yoldan sonra.Bugünde araba yıkanacak bir hava yoktu hatta kar yağıyordu ama boş vaktim olunca dayanamadım ve elimle dokunmadan sadece prewash ve 2 tur yoğun köpüklü foam lance ile yıkama yaptım.Jantlarda vp dragons ile demir tozu temizliği yaptım. Korumayı desteklemek adına wet coat uyguladım. Detaylı bir yıkama yapmadığım için kurulama yapmadım . Biliyorum su lekesi olacak bazı yerler ama çizmektense su lekesini tercih ettim. Zaten iyi bir hava yakalayınca menzerna 3800 yada s40 ile polisaj yapacağım. Ekstra olarak aynalara soft99 no water drop quick clear uyguladım . Hava mualefeti sebebiyle çok fazla fotoğraf çekemedim.
Ekli dosyayı görüntüle 4359
Ekli dosyayı görüntüle 4360
Eline sağlık, el değmemesine rağmen iyi temizlenmiş yinede. Prewash ve foam ne kullandın.
Renk çok iyi, yanar bu yanar:)

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Eline sağlık, el değmemesine rağmen iyi temizlenmiş yinede. Prewash ve foam ne kullandın.
Renk çok iyi, yanar bu yanar:)
Prewash olarak ceviz ve flowey b33 karıştırdım . Foamda honeydew kullandım. Honeydew i suyla karıştırmak için sıcak su kullandım başka türlü çözünmedi hava 1-2 derece olunca :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık.

Küçük bir hatırlatma yapma gereği duydum. Araç yüzeyi kirlerden tamamen arınmadan pw gibi hızlı koruma ürünleri atmamanızı tavsiye ederim.

Araç yüzeyinin üzerinde bulunan kir ile birleşince çamur gibi çıkması zor bir hal alıyorlar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ekli dosyayı görüntüle 4359 Ekli dosyayı görüntüle 4360
Ellerine sağlık detay aşkı kar çamur dinlemiyor

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Ellerine sağlık.

Küçük bir hatırlatma yapma gereği duydum. Araç yüzeyi kirlerden tamamen arınmadan pw gibi hızlı koruma ürünleri atmamanızı tavsiye ederim.

Araç yüzeyinin üzerinde bulunan kir ile birleşince çamur gibi çıkması zor bir hal alıyorlar.
Çok haklısınız bunu daha önce tecrübe ederek öğrenmiştim ama dayanamadım hidrofobiyi arttırmak için uyguladım :of:
Ellerine sağlık detay aşkı kar çamur dinlemiyor

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkürler abi detay olmadı pek ama en azından üzerindeki tuz kalıntılarından kurtulduk.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Faik ellerine sağlık, masallah yine parlamış kirlerden arınınca. Ama keşke cıft kova yapmayacaksan yıkamasaydın , kireç lekesi cekılmez şimdi :(

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Eline sağlık bu şartlarda iyi olmuş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler :)
Faik ellerine sağlık, masallah yine parlamış kirlerden arınınca. Ama keşke cıft kova yapmayacaksan yıkamasaydın , kireç lekesi cekılmez şimdi :(
Haklısın abi ama biliyosun sürekli tuzlanıyor yollar üzerinde kalsın istemedim. Arabada koruma vardı üzerinede wet coat atıp yola çıktım bu sayede pek su kalmadı çoğu yerinde. Kalanlarada katlanacağız artık napalım havayı güzel yakaladığımızda polisajla kurtuluruz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkürler :)

Haklısın abi ama biliyosun sürekli tuzlanıyor yollar üzerinde kalsın istemedim. Arabada koruma vardı üzerinede wet coat atıp yola çıktım bu sayede pek su kalmadı çoğu yerinde. Kalanlarada katlanacağız artık napalım havayı güzel yakaladığımızda polisajla kurtuluruz.
Doğru söylüyorsun. Yollara serpilen tuz hem araç boyası için hem de aracın taban yüzeyi için olumsuz etki yaratıyor.

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hızlı bir yıkama yaptım bugün. Secho ile ceviz , foam lance ile ansf çift kovada vp concentrated ile yıkamamı yaptım. Jantlarda cg wheel cleaner , davlumbazlarda ceviz ve forclean. Araç ıslakken wet coat uygulayıp klin ile kuruladım. Kurulamada havada kullandım özellikle dar yerlerde işimi kolaylaştırdı. En son lastiklere meg endrurance uygulayıp bitirdim.
IMG_5910.JPG
IMG_5912.JPG
IMG_5923.JPG
IMG_5930.JPG
IMG_5931.JPG

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Hızlı bir yıkama yaptım bugün. Secho ile ceviz , foam lance ile ansf çift kovada vp concentrated ile yıkamamı yaptım. Jantlarda cg wheel cleaner , davlumbazlarda ceviz ve forclean. Araç ıslakken wet coat uygulayıp klin ile kuruladım. Kurulamada havada kullandım özellikle dar yerlerde işimi kolaylaştırdı. En son lastiklere meg endrurance uygulayıp bitirdim.
Ekli dosyayı görüntüle 5014
Ekli dosyayı görüntüle 5015
Ekli dosyayı görüntüle 5016
Ekli dosyayı görüntüle 5017
Ekli dosyayı görüntüle 5018
Ellerine sağlık Faik, araba nerede? o_O

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 5014
Ekli dosyayı görüntüle 5015
Ekli dosyayı görüntüle 5016
Ekli dosyayı görüntüle 5017
Ekli dosyayı görüntüle 5018
Faik Son Foto da senin araç nerde?:komik: