Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #22,741
Merhabalar iyi günler, Aracıma LED far taktırdım ancak dönüşlerde vs fark ediyorum iki farın arasında ufak bir boşluk siyahlık mevcut bu normal midir yoksa ayarı mi bozulmuş?
Birde mercekten dolayı ledin tam olarak nasıl durduğunu göremiyorum bu bir sorun teşkil eder mi?
Hocam aracınızda mercek varsa led taktığınızda karanlık bölge ister istemez oluşuyor. Çünkü önceden takılı olan halojen ampül 360 derece açıyla aydınlatma yaparken led sadece sağa ve sola aydınlatma yapıyor. Haliyle mercek içinde karanlık bi bölge kalıyor. Zaten farlar açıkken merceğe karşıdan bakın, merceğin far camına yansıyan ışığında orta kısımda bi boşluk görürsünüz.
360 derece aynı halojen gibi olan ledler var piyasa ancak kaliteli değil, karanlık bölge zaten aracın tampona yakın kısmında yerde oluyor, sürüş esnasında zararı olmaz.
2. Sorunuz içinde ledin mercek içinde dik durmasına dikkat edin, yani ampülde bulunan iki led in sağ ve sola bakacak pozisyonda olması lazım

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hocam aracınızda mercek varsa led taktığınızda karanlık bölge ister istemez oluşuyor. Çünkü önceden takılı olan halojen ampül 360 derece açıyla aydınlatma yaparken led sadece sağa ve sola aydınlatma yapıyor. Haliyle mercek içinde karanlık bi bölge kalıyor. Zaten farlar açıkken merceğe karşıdan bakın, merceğin far camına yansıyan ışığında orta kısımda bi boşluk görürsünüz.
360 derece aynı halojen gibi olan ledler var piyasa ancak kaliteli değil, karanlık bölge zaten aracın tampona yakın kısmında yerde oluyor, sürüş esnasında zararı olmaz.
2. Sorunuz içinde ledin mercek içinde dik durmasına dikkat edin, yani ampülde bulunan iki led in sağ ve sola bakacak pozisyonda olması lazım
Çok tesekkurleer

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar konu açmaya gerek olmayan sorularınız için lütfen bu başlığı kullanalım. Soru sorarken aracınızın modeli yılı rengi, geçmişte neler yapıldığı ve detaylı resimlerini atarak sorarsanız cevap verebiliriz. Her seferinde soruları görüp es geçmek durumunda kalıyoruz. Keyifli forumlar.

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Lastik parlatıcıları sürdüğünüz süngerleri özelliklerini kaybettirmeden nasıl temizliyorsunuz arkadaşlar. Çünkü birkaç kullanımda lastiğin kiri de süngere işliyor illa ki

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Lastik parlatıcıları sürdüğünüz süngerleri özelliklerini kaybettirmeden nasıl temizliyorsunuz arkadaşlar. Çünkü birkaç kullanımda lastiğin kiri de süngere işliyor illa ki
Ben parlatıcıyı küçük ütü gibi şekli olan aplikatör fırçayla sürüyorum, 2 kullanım sonrası bildiğimiz fairy veya x markanın bulaşık deterjanı ile temizliyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, lastik parlatıcıyi Nuri leflef ( ayakkabı boyacısı süngeri) süngeri ile sürüyorum. Sonraki yikamaya kadar öyle duruyor. Sonra ki yıkama sonrası tekrar aynı sünger ile sürüyorum. :)

samet.kandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
trabzon
Arkadaşlar merhaba. Yeni araç aldım, bayiden çıktığı gibi (yıkatmadan) lacuna marka ppf kaplattım. Yarın aracı teslim alacağım. ppf in korumasını ve parlaklığını artırmak için wax arayışı içerisindeyim. Ppf üzerine wax tutunması zor oluyor diye okudum. Araştırmalarım sonucu vonixx, gyeon wet coat, deturner wet coat kullanıcı yorumları iyi gibi. Aracımın rengi beyaz. Dayanımdan ziyade parlaklık için ppf üzerine uygun wax ne önerirsiniz ? Ayrıca maalesef çift kova ile yıkama yapma durumum yok. Temu dan şarjlı pompa aldım. Arabayı önce su ile kirlerini alıp sonrasında pompa ile şampuanlamayı düşünüyorum. Köpük yapması kolay kullanışlı şampuan öneriniz ne olur ? Şimdiden teşekkürler☺️

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Her yıkamada lastiği de yıkayıp kirini alırsanız kullandığınız aplikatör de kirlenmez.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar merhaba. Yeni araç aldım, bayiden çıktığı gibi (yıkatmadan) lacuna marka ppf kaplattım. Yarın aracı teslim alacağım. ppf in korumasını ve parlaklığını artırmak için wax arayışı içerisindeyim. Ppf üzerine wax tutunması zor oluyor diye okudum. Araştırmalarım sonucu vonixx, gyeon wet coat, deturner wet coat kullanıcı yorumları iyi gibi. Aracımın rengi beyaz. Dayanımdan ziyade parlaklık için ppf üzerine uygun wax ne önerirsiniz ? Ayrıca maalesef çift kova ile yıkama yapma durumum yok. Temu dan şarjlı pompa aldım. Arabayı önce su ile kirlerini alıp sonrasında pompa ile şampuanlamayı düşünüyorum. Köpük yapması kolay kullanışlı şampuan öneriniz ne olur ? Şimdiden teşekkürler☺️
köpük pompası olarak soft yazın kullanılabilecek k2 pro bela adbl yeti flowey ev13 deturner neatural activefoam kış için flowey ev17 magifoam k2 activefoam bilthammer auto foam

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
ppf üzerine wax bana saçma geliyor ama vonix blend serisi katı waxta görmüştüm ppf’ede uygulanabildiğini güzel waxtır onu deneyebilirsiniz.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
aracıma wax (fusso coat) uygularken plastik aksama geldiği için beyaz lekeler yaptı sürtme izi gibi duruyor kaportaya uygularken taşırdığım bölgelerde var sadece bunları nasıl çıkarabilirim apc ve detay fırçası ile çıkar mı apc plastiğe zarar vermez diye düşünüyorum bilgisi tecrübesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
aracıma wax (fusso coat) uygularken plastik aksama geldiği için beyaz lekeler yaptı sürtme izi gibi duruyor kaportaya uygularken taşırdığım bölgelerde var sadece bunları nasıl çıkarabilirim apc ve detay fırçası ile çıkar mı apc plastiğe zarar vermez diye düşünüyorum bilgisi tecrübesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Berke apc çıkartmıyor onları kırtasiyeden mavi faber castel silgi al onunla sil çıkartır

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Si
Sihirli sünger varsa elinde o da çıkartır

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Auto finesse iron out kullanıyordum ancak güncel fiyatından sonra elim gitmedi. Koch chemie fb 5 litrelik almayı düşünüyorum. Bu ürünün boyada bir zararı olur mu jantta vs hemen kuruma yapar mı? Af'den çok memnundum ama litresi 1000 tl olmuş

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Auto finesse iron out kullanıyordum ancak güncel fiyatından sonra elim gitmedi. Koch chemie fb 5 litrelik almayı düşünüyorum. Bu ürünün boyada bir zararı olur mu jantta vs hemen kuruma yapar mı? Af'den çok memnundum ama litresi 1000 tl olmuş
K2 Roton işinizi fazlasıyla görücektir kıvamı jel gibidir jantta hemen kurumaz temizlemesi güzeldir fiyatıda makuldur isterseniz 1:3 e kadar sulandırabiliyorsunuz o şekilde fiyatı cok cok uyguna geliyor ben düzenli kullanımda 1:2 sulandırıp kullanıyorum.

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
K2 Roton işinizi fazlasıyla görücektir kıvamı jel gibidir jantta hemen kurumaz temizlemesi güzeldir fiyatıda makuldur isterseniz 1:3 e kadar sulandırabiliyorsunuz o şekilde fiyatı cok cok uyguna geliyor ben düzenli kullanımda 1:2 sulandırıp kullanıyorum.
Roton daha kargo poşetinden çıkmadan bile kokuyordu hocam. O yönü beni çok rahatsız ediyor 1 litre kullandım onu da koku olayı sıkıntı benim için balkona koyuyordum ürünü o derece

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Roton daha kargo poşetinden çıkmadan bile kokuyordu hocam. O yönü beni çok rahatsız ediyor 1 litre kullandım onu da koku olayı sıkıntı benim için balkona koyuyordum ürünü o derece
Abi demir tozunda kokusu güzel olana hiç denk gelmedim hepsi acayip kötü kokuyor bende odada kolinin içine koyuyorum mecbur kullanırken dışarıda cok sıkıntı olmuyorda evde dediğin gibi aşırı rahatsız ediyor. Kokusuz demirtozu bulmanız cok zor kirazlısı vardı onun kokusu bi tık daha iyiydi eskisinde kirazlısı yoktu o daha rahatsız ediciydi