Hızlı Soru - Cevap

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #22,761
Si
aracıma wax (fusso coat) uygularken plastik aksama geldiği için beyaz lekeler yaptı sürtme izi gibi duruyor kaportaya uygularken taşırdığım bölgelerde var sadece bunları nasıl çıkarabilirim apc ve detay fırçası ile çıkar mı apc plastiğe zarar vermez diye düşünüyorum bilgisi tecrübesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Sihirli sünger varsa elinde o da çıkartır

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Auto finesse iron out kullanıyordum ancak güncel fiyatından sonra elim gitmedi. Koch chemie fb 5 litrelik almayı düşünüyorum. Bu ürünün boyada bir zararı olur mu jantta vs hemen kuruma yapar mı? Af'den çok memnundum ama litresi 1000 tl olmuş

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Auto finesse iron out kullanıyordum ancak güncel fiyatından sonra elim gitmedi. Koch chemie fb 5 litrelik almayı düşünüyorum. Bu ürünün boyada bir zararı olur mu jantta vs hemen kuruma yapar mı? Af'den çok memnundum ama litresi 1000 tl olmuş
K2 Roton işinizi fazlasıyla görücektir kıvamı jel gibidir jantta hemen kurumaz temizlemesi güzeldir fiyatıda makuldur isterseniz 1:3 e kadar sulandırabiliyorsunuz o şekilde fiyatı cok cok uyguna geliyor ben düzenli kullanımda 1:2 sulandırıp kullanıyorum.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
K2 Roton işinizi fazlasıyla görücektir kıvamı jel gibidir jantta hemen kurumaz temizlemesi güzeldir fiyatıda makuldur isterseniz 1:3 e kadar sulandırabiliyorsunuz o şekilde fiyatı cok cok uyguna geliyor ben düzenli kullanımda 1:2 sulandırıp kullanıyorum.
Roton daha kargo poşetinden çıkmadan bile kokuyordu hocam. O yönü beni çok rahatsız ediyor 1 litre kullandım onu da koku olayı sıkıntı benim için balkona koyuyordum ürünü o derece

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Roton daha kargo poşetinden çıkmadan bile kokuyordu hocam. O yönü beni çok rahatsız ediyor 1 litre kullandım onu da koku olayı sıkıntı benim için balkona koyuyordum ürünü o derece
Abi demir tozunda kokusu güzel olana hiç denk gelmedim hepsi acayip kötü kokuyor bende odada kolinin içine koyuyorum mecbur kullanırken dışarıda cok sıkıntı olmuyorda evde dediğin gibi aşırı rahatsız ediyor. Kokusuz demirtozu bulmanız cok zor kirazlısı vardı onun kokusu bi tık daha iyiydi eskisinde kirazlısı yoktu o daha rahatsız ediciydi

Onre

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç içi döşeme temizleyici tavsiyesi alabilir miyim ? K2 velor pro vardı elimde fakat soft bi ürün sanırım leke çıkarma konusunda hoşuma gitmedi. Sık sil şeklinde olması gerekiyor çektirme imkanı maalesef yok :) k2 tapis köpük temizleyici ilgimi çekti

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araç içi döşeme temizleyici tavsiyesi alabilir miyim ? K2 velor pro vardı elimde fakat soft bi ürün sanırım leke çıkarma konusunda hoşuma gitmedi. Sık sil şeklinde olması gerekiyor çektirme imkanı maalesef yok :) k2 tapis köpük temizleyici ilgimi çekti
Tapis deneyebilirsiniz güzel leke cıkartıyor

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün bir arkadaşımdan fusso coat aldım. Bölünmüş ürün biraz yumuşadı ezerek krem kutusuna koyarken bu geri bekleyince sertleşiyor mu bir zararı olur mu ?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bulabilirseniz roton un kiraz kokulu versiyonundan alın, bende ondan var. Kiraz kokusu bi nebze bastırıyor o kötü kokuyu

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün bir arkadaşımdan fusso coat aldım. Bölünmüş ürün biraz yumuşadı ezerek krem kutusuna koyarken bu geri bekleyince sertleşiyor mu bir zararı olur mu ?
Çok sıcak olmayan ılık bir suda bekletip dolaba koyarsanız formuna kavuşacaktır. Bu şekilde uygulasanızda bir sorun olmayacaktır.

mithatcann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Herkese iyi forumlar dilerim.

2018 yılında yine ustadların tavsiyesi ile FK1000p almıştım , üzerine Auto Glym SRP uygulayıp finalize etmiştim. Tabi öncesinde Demir Tozu temizliği ve Kil uygulaması yapmıştım.

6 yıl öncesine ait bir fotoğraf...

Yeni bir araç aldığım için bagajımı güncellemek istiyorum. Maalesef birşey kalmadı elimde.

Forumu okudum direkt olarak ezbere iş yapıp hazır bilgiye ulaşmak yerine bir çok konuyu inceledim. Ama bu konu özelinde ustadların tavsiyesini almak isterim.

Araç yüzeyine pasta makinem var ancak pasta uygulamayacağım. Daha pratik daha profesyonellik gerektirmeyen ürünler olsun istiyorum.

İhtiyacım olan şeyleri biraz da işlem sırasına göre yazmak istiyorum;

1. Demir Tozu Temizleyici + Jant Temizleyici
  2. Kil
  3. Yüzey Temizleyici (Eğer gerek varsa wax öncesi)
  4. Wax
@Sefa46 Sefa Bey'in yakın tarihli incelediği ve benim de dikkatimi çeken K2 Markasinin Proton ürünü var. Dayanıklılık açısından Soft99 var, parlaklık iyi olmasa da.
3M, Turtle Wax, Deturner, Meguiars, bir sürü markanın ürünü var. Açıkçası neyi seçmek gerekir ve doğru olur bilemiyorum. Geçmiş dönemde FK1000p alıp üzerine AG Srp uyguladığımda öçok memnun kalmıştım.
  1. Lastik Parlatıcı + Lastik Aplikatör (elleri kirletmeyen : )) ) 5'ten devam etmiyor araya yorum yazdığım için.
  2. İç Temizleyici (Koltuklar ve araç içi bej bazen bir iz oluyor birşey oluyor rahat rahat silmek ve lekeleri güzelce çıkarmak için bagajda olsa iyi olur.)

Kısacası ihtiyaçlarım bunlar.

Hala daha Zymöl deri koruyucu ve temizleyicilerim duruyor birşey olmamış.
Chemical Guys ve Meguiars Water Magnet bezlerim var.
Gyeon Yağmur Kaydırıcı var.
Valet Pro fırçalarım var.
GYEON Q² Leather Shield var.
Atas Idrolak Konsantre Hızlı Cila var. (Islak Kullanım)

Şimdiden herkese desteği için teşekkür ederim, yeni aracın heyecanıyla güzel ürünler almak istiyorum. Herkese çok çok selamlar.

İyi çalışmalar ve hayırlı işler.

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hızlı cila uygularken önce cila beziyle yayıp sonra baldwipe ile mi silmeliyim yoksa tam tersi mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi