Hızlı Soru - Cevap

utkuuzmez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #23,341
Tavan için konuşuyorum verniği söküp genelde siyah kaplarlar tavanı kaplama istemiyorsanız verniği komple alıp ppf kaplamanız en sağlıklısı olacaktır. İşi bilen bir ustaya sormanız gerekir bence.
Bu çok daha mantıklı geldi kaputta sorunum tavanım zaten cam tavan cam tavan olmasaydı kesinlikle güneş yanığı olurdu diye tahmin ediyorum. tavsiyeniz üzerine kendim verniği söküp bir uzmandan yardım alıp ppf kaplatabilirim

utkuuzmez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Tavan için konuşuyorum verniği söküp genelde siyah kaplarlar tavanı kaplama istemiyorsanız verniği komple alıp ppf kaplamanız en sağlıklısı olacaktır. İşi bilen bir ustaya sormanız gerekir bence.
Vernik söküldükten sonra herhangibi işlem yapmamı önerirmisiniz ppf kaplatmadan önce

boozeman

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, bagajda detay ürünlerini ve bezlerini tutmak için ne önerirsiniz? Çanta, kutu, kova vs. Ucuz markasız bir çanta almıştım ama çok memnun kalmadım.

lafons

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar merhaba, bagajda detay ürünlerini ve bezlerini tutmak için ne önerirsiniz? Çanta, kutu, kova vs. Ucuz markasız bir çanta almıştım ama çok memnun kalmadım.
Aracını kova ile yıkıyorsan at kovanın içine. Nemli şekilde kurutmadan koyacaksan ahtapot ile çamaşır serer gibi ser.

boozeman

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracını kova ile yıkıyorsan at kovanın içine. Nemli şekilde kurutmadan koyacaksan ahtapot ile çamaşır serer gibi ser.
Aslında hızlı cila, bug grime remover, glass cleaner gibi ürünler ve bunlarla kullanılacak bezleri tutmak için istiyorum, yani çok fazla ürün de olmayacak, bagaj küçük zaten.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar detail forum ailesi. Umarım herkes iyidir, sağlık yerinde ise gerisi kolay deyip , terapiye geçtik. Yaklaşık 2500 km lik yok sonrası araç baya tozlu ve kirli idi. Gece yolculuğu da olduğu için sinek böcek de vardı.

İlk olarak aracın içini manuel el süpürgesi ile süpürüp, sonra bir araya topladıklarimi nemli bir bez ile halı yüzeyden aldım.
( Araç için süpürge araştırmasi devam ediyor :) ).

İkinci olarak araç içindeki tüm plastik aksamı, torpido dahil 1:20 oranında sulandırılmış flowey İ2 ile temizledim. Sık sil şeklinde kullandım. Bez olarak uygun yollu alınan bir bezi kullandım.

Üçüncü olarak kumaş yüzeyleri ve koltukları yüzeysel olarak yine sık sil tarzı ile 1:25 oranında sulandırılmış lotar ile geçtim.

Koruma olarak torpido da koch chemi TS, diğer plastik aksamda meguiars suprema kullandım. Sonra her bir parçanın üzerinden mikrofiber bez ile geçtim.

Dördüncü olarak paspaslari ve bagaj havuzunu koch chemi gs ile temizleyip, bol su ile duruladim. Motor kısmında
gs kullandım. Lastikleri ve jantları flowey R1 ile temizledim. 1:15 oranında sulandırılmış kullandım. Lastik fırçası olarak cartainer'in fırçasını kullandım. Davlumbazlari da koch chemi gs ile temizledim. Jantları kesme fırçası ile fırçaladim.

Beşinci olarak ön yıkamaya geçtim. Önce sinek ve böcek temizliği için K2 anti insect ürünü sıkıp üzerine manuel el basınçlı alta pompa ile auto brite magifoam kullanıp kol kası yardımıyla aracı köpükledim. 1,5 litre alta ya 35 ml magifoam ekledim.

Altıncı olarak ise çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuani olarak sam's detailing shampoo kullandım. İki tane eldivenim var. Purestar polar white wash mite ile aracın kaporta yüzeyini ve camlarını yıkadım. Diğer eldiven ile dış plastik aksamı yıkadım. En son kovada kalan su ile jant-lastik- davlumbazlari tekrar yıkadım. Jant fırçası sgcb 45 olanı kullandım.

Yedinci bölüm kurulama aşaması. Havlu olarak virtues twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını bimden aldığım kurulama bezi ile kuruladim. Jantları, lastikleri ve davlumbazlari mikrofiber bez ile kuruladim. Bu yıkamada katı wax uyguladım. Fusso coat soft99 uyguladım. Kendi aplikatörü ile sürüp, süperclean cila bezi ile yaydim ve yedirdim. Sonra kuru mikrofiber bez ile tekrar üzerinden geçtim. Bu şekilde tüm yüzeye uyguladım. Fusso nun kapı kollarına ve plastik aksama degmemesi için çok uğraştım:) .
Camları 3d ile sildim. Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda meguiars 40 kullandım. Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance kullandım, nuri leflef süngeri ile. Akşam olduğu için direksiyon ve kolçak temizliği ve fitil koruma yarına kaldı . Direksiyon temizliği için flowey leather cleaner , koruma olarak flowey leather cream kullandım. Temu dan aldığım scrup ped in koyu yeri ile cleaner i sürüp, beyaz ile de cream i sürdüm . Arada geçişleri mikrofiber bez ile yaptım. Fitil koruma da tunap 107 kullandim. En son aldığım 30 liralık kahveyi de araç içinde bırakıp temizliği sonlandırdim. Tüm bu işlemlere 17.00 de başlayıp, 21.30 da gün bitti. Bir sonraki güne kalanlar da bir saatimi aldi. Herkese kazasız belasız sürüşler ve iyi detaylar diliyorum. Teşekkür ederim.

Erkan abi yine herzamanki gibi efsane bi temizlik olmuş eline emeğine sağlık. Bir yeri anlamadım fusso uygulayıp bezle yayıp yedirdim demişsin orayı anlamadım aplikatörle uygulayıp wax beziyle silmiyormusun?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Vernik söküldükten sonra herhangibi işlem yapmamı önerirmisiniz ppf kaplatmadan önce
Abi önce aracın verniğini söküp yüzeydeki verniği aldıktan sonra boyayı düzeltmek için son kat pasta atılıyor ama çok dikkatli olmak lazım baskı uygulamadan dikkatli bir şekilde çalış. Sonrasında ppf kaplamalısın.
Bazı yerler önce seramik uygulayıp sonrasında ppf kaplıyor seramiğin üstüne ppf nasıldır hiç bilmiyorum onuda araştırabilirsin.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben iç temizlikte kullandığım malzemeleri araçta tutuyorum onun için Meguiars’ın detay çantasını almıştım çakmalarına dikkat edin piyasada cok var. İçine ortalama 7-8 şişe attım hepsini alıyor yükseklik olarak K2 Polo Protectantı hafif eğersem alıyor tavsiye ederim Meguiarsın çantasını

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan abi yine herzamanki gibi efsane bi temizlik olmuş eline emeğine sağlık. Bir yeri anlamadım fusso uygulayıp bezle yayıp yedirdim demişsin orayı anlamadım aplikatörle uygulayıp wax beziyle silmiyormusun?
Emirhan çok teşekkür ederim, senden ve diğer ustalardan öğrendiğimi uygulamaya çalışıyorum. Aplikatör ile yayiyorum, sonra süperclean cila bezi ile tekrar yedirerek yaymaya çalışıyorum. Bezde bu arada bölgeden bölgeye geçerken kalan waxlar oluyor. Bunun için tekrar mikrofiber bez ile tekrar üzerinden geçiyorum. Daha parlak oluyor gibi geldi bana :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan çok teşekkür ederim, senden ve diğer ustalardan öğrendiğimi uygulamaya çalışıyorum. Aplikatör ile yayiyorum, sonra süperclean ile tekrar yedirerek yaymaya çalışıyorum. Bezde bu arada bölgeden bölgeye geçerken kalan waxlar oluyor. Bunun için tekrar mikrofiber bez ile tekrar üzerinden geçiyorum. Daha parlak oluyor gibi geldi bana :)
Abi estağfurullah bende forumdan, abilerimden öğrenip yapmaya çalışıyorum. Sanırım hızlı cila mantığıyla yapıyorsun ama katı waxta seni çok yorar hele bide fusso coat uygulamışsın o çok çok yoracaktır. Zaten katı waxta aplikatörle nereye sürüp sürmediğin belli oluyor o yüzden tekrardan yaymaya gerek yok. Wax beziyle sildikten sonra için rahat etmezse farklı temiz bezle tekrar üstünden geçersin olur biter. Fusso birtek kışın güzel oluyor abi onun dışında pek sevemiyorum çok daha güzel doygunluk, parlaklık veren katı waxlar var onlarıda denemelisin ben fussodan sonra baska katı wax denemiştim deneyiş o deneyiş yaklaşık 1-1.5 yıldır fussoya dokunmuyorum :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Abi estağfurullah bende forumdan, abilerimden öğrenip yapmaya çalışıyorum. Sanırım hızlı cila mantığıyla yapıyorsun ama katı waxta seni çok yorar hele bide fusso coat uygulamışsın o çok çok yoracaktır. Zaten katı waxta aplikatörle nereye sürüp sürmediğin belli oluyor o yüzden tekrardan yaymaya gerek yok. Wax beziyle sildikten sonra için rahat etmezse farklı temiz bezle tekrar üstünden geçersin olur biter. Fusso birtek kışın güzel oluyor abi onun dışında pek sevemiyorum çok daha güzel doygunluk, parlaklık veren katı waxlar var onlarıda denemelisin ben fussodan sonra baska katı wax denemiştim deneyiş o deneyiş yaklaşık 1-1.5 yıldır fussoya dokunmuyorum :)
Evet baya yorucu oluyor. Bitsin diye sürekli kullanmaya çalışıyorum :) . Hatta jantlara da sürüyorum. :). Daha iyisi için bitirmem lazım :) .

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet baya yorucu oluyor. Bitsin diye sürekli kullanmaya çalışıyorum :) . Hatta jantlara da sürüyorum. :). Daha iyisi için bitirmem lazım :) .
Geçen haftalarda ben de fusso uyguladım hatta sıfır kutuyu açtım. beyaz araçta daha da zor oluyor nereye uygulandığı zor belli oluyor. Tam kış için yaza spreylerle devam

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Emirhan çok teşekkür ederim, senden ve diğer ustalardan öğrendiğimi uygulamaya çalışıyorum. Aplikatör ile yayiyorum, sonra süperclean cila bezi ile tekrar yedirerek yaymaya çalışıyorum. Bezde bu arada bölgeden bölgeye geçerken kalan waxlar oluyor. Bunun için tekrar mikrofiber bez ile tekrar üzerinden geçiyorum. Daha parlak oluyor gibi geldi bana :)
Hocam ped ile katı wax uyguladıktan sonra üzerinden yaymaya çalışmak bence yarardan çok zarar verir.. Başta belli olmasa da bir kaç kez daha yapılırsa boya çizilir hocam.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hocam ped ile katı wax uyguladıktan sonra üzerinden yaymaya çalışmak bence yarardan çok zarar verir.. Başta belli olmasa da bir kaç kez daha yapılırsa boya çizilir hocam.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Escaba_tr merhaba, onu hiç düşünmedim. Bir daha ki sefere dikkat edeceğim. Yardımın için teşekkür ederim :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Abi ortalama boyuttaki bi araçta sıfır açılmış fusso yaklaşık 15-20 kez kullanılır öyle bi ürün ki azıcık sürmen gerekiyor yoksa silmesi cok zor. Ben 4-5 defa kullandım hala ilk aldığımdan pek bi farkı yok. 3 ayda bir uygulasan fussoyu yaklaşık 45-60 ay yapar :) İşin çok zor inşallah tez zamanda bitirirsin :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Abi ortalama boyuttaki bi araçta sıfır açılmış fusso yaklaşık 15-20 kez kullanılır öyle bi ürün ki azıcık sürmen gerekiyor yoksa silmesi cok zor. Ben 4-5 defa kullandım hala ilk aldığımdan pek bi farkı yok. 3 ayda bir uygulasan fussoyu yaklaşık 45-60 ay yapar :) İşin çok zor inşallah tez zamanda bitirirsin :)
Sanırım dediğin gibi olacak, bu arabayı satincaya kadar kullanırım gibi geliyor :) . Teşekkür ederim :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sanırım dediğin gibi olacak, bu arabayı satincaya kadar kullanırım gibi geliyor :) . Teşekkür ederim :)
Az önce kontrol ettim, 2022 ağustosta forum üzerinden bir arkadastan fusso almıştım neredeyse yarım kutu vardı, yılda iki defa kendi aracima uyguladım arada eşe dosta da kullandım hala bitmedi. Avrupa versiyonu babamlarda kalmış buraya gelince mecbur diğer tenekeyi açtım. Çok bereketli :terlisırıtan::sırıtan1: