Hızlı Soru - Cevap

hilti57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #25,221
Araç içi plastik aksam taban döşeme koltuk temizliğinde koch chemie mzr kullanıyorum az kaldığı için yeniden alıcam forumda i2 gördüm kullanıp da memnun olduğunuz mzr tarzı önerdiğiniz ürün var mı yada ikisinide tecrube eden varsa mzrden devam mı edeyim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Araç içi plastik aksam taban döşeme koltuk temizliğinde koch chemie mzr kullanıyorum az kaldığı için yeniden alıcam forumda i2 gördüm kullanıp da memnun olduğunuz mzr tarzı önerdiğiniz ürün var mı yada ikisinide tecrube eden varsa mzrden devam mı edeyim
Merhaba, i2 yi bir yıldan fazladır kullanıyorum. Konsantre bir ürün, 1:10 oranında kullanıyorum. 4-5 haftada yaptığım temizlikte kullanırım. Hafta da bir kapı eşiklerini de aynı oran ile silerim. Sık sil tarzı kullanırım. Son iki yıkamadır adbl İnterior qd yi kullanıyorum. Hem temizlik hem koruma sağlıyor diye yazıyor üzerinde. Adbl de güzel. Kısa zaman diliminde adbl qd kullanmayı düşünüyorum. Detaya uzun zaman ayırmak istediğimde i2 kullanacağım. :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Selamlar, bu fırçayı kullanan var mı work stuff thunder ile arasında kaldım
Jo Moyner Premium Çizmez Hızlı Jant Temizleme Fırçası Büyük Boy
https://app.hb.biz/8oAO2O5Eo3DC
Fırçayı kullanıyorum kalitesi gayet güzel. Sıçratma çok fazla olmasa da maalesef yapıyor. Ben bir kaç ay önce aldım fiyatı uygundu şuan ki fiyatına bakılırsa thunder daha mantıklı gibi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İyi akşamlar herkese. 2020 model leon aracımda ön sağ farda resimdeki kılcal çizikler(veya lekeler) oluşmaya başladı.Bu çizikler farın içerisinde. Dışından kontrol ettiğimde ele, tırnağa gelen hiçbir şey yok. Araştırdığımda mk3 kasa leonlarda sık rastlanan bir olaymış. Bu çizikleri giderme yolu var mı?Bunu tecrübe eden oldu mu acaba?

Far temizliği yapan yerler var. Oralara götürüp veya kargoyıp farın sıkıntısını söylediğinizde far iç kasa temizliği, mercek temizliği, sararmış fara zımpara pasta veya kloroform ile müdahale, dış far canı kurtarılmayacak gibiyse sadece farın dış camını değiştiriyorlar. Yalnız işçiliği iyi biryere yaptırmakta fayda var eğer far camını kasadan ayırdıktan sonra eski silikonları güzel temizleyip tekrardan güzelce silikonlayıp yapıştırmazlarsa far içine toz alma, yağmur suyu alma, sıcak soguk hava geçişlerinde farda buharlanma gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Eğer sizi rahatsız etmiyorsa böyle kalmasında fayda var

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Far temizliği yapan yerler var. Oralara götürüp veya kargoyıp farın sıkıntısını söylediğinizde far iç kasa temizliği, mercek temizliği, sararmış fara zımpara pasta veya kloroform ile müdahale, dış far canı kurtarılmayacak gibiyse sadece farın dış camını değiştiriyorlar. Yalnız işçiliği iyi biryere yaptırmakta fayda var eğer far camını kasadan ayırdıktan sonra eski silikonları güzel temizleyip tekrardan güzelce silikonlayıp yapıştırmazlarsa far içine toz alma, yağmur suyu alma, sıcak soguk hava geçişlerinde farda buharlanma gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Eğer sizi rahatsız etmiyorsa böyle kalmasında fayda var
Dediğiniz gibi böyle kalsa daha iyi galiba. İlerde tüm farı kaplarsa direk yeni far alırım olmazsa.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İyi akşamlar herkese. 2020 model leon aracımda ön sağ farda resimdeki kılcal çizikler(veya lekeler) oluşmaya başladı.Bu çizikler farın içerisinde. Dışından kontrol ettiğimde ele, tırnağa gelen hiçbir şey yok. Araştırdığımda mk3 kasa leonlarda sık rastlanan bir olaymış. Bu çizikleri giderme yolu var mı?Bunu tecrübe eden oldu mu acaba?

Benim golfün farıda aldığımda böyleydi, daha ileri seviyede, kendim zımpara ve klorofrom ile denedim baya düzeldi, wax yaparken farlarıda özellikle 2 kat waxlıyorum 5-6 ay oldu sorun yok.
sizede tavsiyem seramik, wax veya ppg uygulayabilirseniz uzun süre götürür diye düşünüyorum,ç

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim golfün farıda aldığımda böyleydi, daha ileri seviyede, kendim zımpara ve klorofrom ile denedim baya düzeldi, wax yaparken farlarıda özellikle 2 kat waxlıyorum 5-6 ay oldu sorun yok.
sizede tavsiyem seramik, wax veya ppg uygulayabilirseniz uzun süre götürür diye düşünüyorum,ç
Cevap için teşekkür ederim. Müdahele etmek için biraz daha bekleyeceğim. Aslında direk karşıdan bakınca belli olmuyor, üstten doğru bakınca daha belirgin duruyor. Farlara da koruma uyguluyorum aslında. Galiba wag grubu araçlarında sık rastlanan bir durummuş. Hatta garanti içinde bile bu durumla karşılaşan olmuş.

Alaattinglcn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Merhabalar.
Nilfisk 130 bar, bear force aldım, kullanmaya başlayacağım. Kostiksiz bir. Şampuan arıyorum. Hem köpük yapsın hem de yıkayabileyim. Hangi marka ne tavsiye edersiniz?

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu polham şarjlı pompayı alıp içine jant tenizleyici koysak devamlı içinde jant temizleyiciyle beklese dayanır mı acaba?

2.sorum ise polonun davlambaz arası cok dar ve şu fırçalarlar davlumbaza girmiyor,

davlumbaz için satılan fırçalar ise bunlardan daha kaba duruyor. Örneğin şu fırçayı alsam acaba girebilir mi tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim boşuna alıp iade ile uğraştırmayayım firmayı ve kendimi. Davlumbaz için başka önerisi olan var mı?

ParlatanAdamlar Davlumbaz , Jant ,Lastik Temizlik Fırçası ( 30 Derece Eğimli Sap Boyu: 47.5cm – Kıl Boyu:5.5cm )

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu polham şarjlı pompayı alıp içine jant tenizleyici koysak devamlı içinde jant temizleyiciyle beklese dayanır mı acaba?

2.sorum ise polonun davlambaz arası cok dar ve şu fırçalarlar davlumbaza girmiyor,

davlumbaz için satılan fırçalar ise bunlardan daha kaba duruyor. Örneğin şu fırçayı alsam acaba girebilir mi tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim boşuna alıp iade ile uğraştırmayayım firmayı ve kendimi. Davlumbaz için başka önerisi olan var mı?

ParlatanAdamlar Davlumbaz , Jant ,Lastik Temizlik Fırçası ( 30 Derece Eğimli Sap Boyu: 47.5cm – Kıl Boyu:5.5cm )
Esnek.yapida olan bu firca digerleri cikintili onlar.hiç olmaz.

Attiginiz en ince kavisli olan fircadir.

Ayni fircanin Jo moyner olani da vardir Hepsiburadan da bakabilirsiniz.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bu polham şarjlı pompayı alıp içine jant tenizleyici koysak devamlı içinde jant temizleyiciyle beklese

bu lastik fırçası sert yapıda oluyor. Davlumbaz için yapısal olarak uygun değil ilerilere gidemezsiniz bu fırça ile. Work Stuff Thunder tarzı jant fırçası öneririm. Yurtdışı detail videolarında hep o tip jant fırçaları ile müdahale ediliyor. Bende aldım ama henüz kullanmadım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
bu lastik fırçası sert yapıda oluyor. Davlumbaz için yapısal olarak uygun değil ilerilere gidemezsiniz bu fırça ile. Work Stuff Thunder tarzı jant fırçası öneririm. Yurtdışı detail videolarında hep o tip jant fırçaları ile müdahale ediliyor. Bende aldım ama henüz kullanmadım.
Work stuff thunder ile davlumbaz temizliği yapılmaz. hem fırça baskıyla eğilip bükülür hemde fırçaları yumuşak iyi performans göstermez

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara