Hızlı Soru - Cevap

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba, ADBL sentetik spray wax'ın ortalama kullanımı araç başına ne kadar ve ne kadar sıklık ile kullanıyorsunuz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba, ADBL sentetik spray wax'ın ortalama kullanımı araç başına ne kadar ve ne kadar sıklık ile kullanıyorsunuz?
Merhaba genelde 3/4 yikama rahat dayanim sagliyor.B veya C segment bir arac icin ortalama Maks.50 Ml.yeterlidir.Fazlasini kullanmak.ekstra bir koruma ve dayanim saglamaz.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba genelde 3/4 yikama rahat dayanim sagliyor.B veya C segment bir arac icin ortalama Maks.50 Ml.yeterlidir.Fazlasini kullanmak.ekstra bir koruma ve dayanim saglamaz.
1Lt aldığımızda 1 senelik olarak alıyoruz hocam o zaman ne güzel..

Bu arada kendinizi alışveriş yapmaktan nasıl alıkoyuyorsunuz. Ben evde ürün olsa dahi, inceleme görünce o ürünü alıp deneyesim geliyor:)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
1Lt aldığımızda 1 senelik olarak alıyoruz hocam o zaman ne güzel..

Bu arada kendinizi alışveriş yapmaktan nasıl alıkoyuyorsunuz. Ben evde ürün olsa dahi, inceleme görünce o ürünü alıp deneyesim geliyor:)
Ben kendimi serbest biraktim ne görürsem veya indirimli ne alabilirsek aliyorum zaten forumdaki arkadaslarin cogunliguyla paylasiyoruz.:)

Moctr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar merhaba limitim aslını 500.000 maksimum 550.000’e kadar hangi araç alınabilir ilk aracım olacak ve alırken neye özellikle dikkat etmeliyim yakıt türü LPG ve benzin olarak düşünüyorum sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim bu arada Forum‘da yeniyim yani bu akşam üye oldum buradan bilgi almak için sık sık buraya ziyaret edeceğim herkese merhaba bu arada

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Arkadaşlar bir gazla 5lt Adbl syntetic sprey wax aldım. Ama bugün bir göz atınca gözüme çok fazla geldi bir miktarını paylaşırsam yeni ürünler alabilirim diye düşünüyorum. Litresi 335 tl ye denk gelmişti ben aldığımda. İsteyen olursa kargo alıcıya ait olacak şekilde gönderebilirim. Kargoyu zebramo üzerinden yaklaşık 100 liraya gönderebilirim. İsteyen arkadaş olursa özelden yazabilir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar bir gazla 5lt Adbl syntetic sprey wax aldım. Ama bugün bir göz atınca gözüme çok fazla geldi bir miktarını paylaşırsam yeni ürünler alabilirim diye düşünüyorum. Litresi 335 tl ye denk gelmişti ben aldığımda. İsteyen olursa kargo alıcıya ait olacak şekilde gönderebilirim. Kargoyu zebramo üzerinden yaklaşık 100 liraya gönderebilirim. İsteyen arkadaş olursa özelden yazabilir.
Bireysel kullanıcı tek arabaya her 2 haftada bir uygulasan 3-4 seneye bitirirsin abi :) Bölünmüş almak en mantıklısı bireysel kullanıcılar için yeni konu açarsan illaki alan olacaktır malzeme güzel sonuçta herkes severek kullanıyor

onr02

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adıyaman

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ya bişey sorcam. Tama interior cleaner. Araç içi temizlik için birebir. Kiminin parfümü elmalı kimisi ne bileyim ananas kokulu, çilekli tavuklu neyse ne. parlak veya mat yüzeylerde uygulama dışında bir fark var mı ki? neyse ne işte hepsi aynı işi yapıyor sonuçta. Çok mu basite indirgedim bilmiyorum ama f/p ürünü alıp fazla da kafayı takmamak lazım değil mi?
Değil belki bilmiyorum, bilmediğimden soruyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sonax'ın iç mekan temizleyicilerini kullanabilirsiniz. Hatta sonax sitesinde kampanya var. 499 tl'ye 5'li detay fırçası ile birlikte 750 ml xtreme interior detailer satılıyor. Linkini bırakıyorum: Sonax Hediye Araç İçi Temizlik Seti
O 5’li fırçalar iç mekan için hiç sağlıklı değil hatta bana göre dış mekan içinde saglıklı değil. Fırça yapısı cok garip iç mekanı kesinlikle çizecektir dış mekan içinde saglıklı bulmuyorum. Adbl den interior cleaner ve cartainerından iç detay fırçası iş çözecektir. Hatta aynı paralara denk gelir. Bence adbl sonaxın amatör grubu ürünlerinden iyidir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ya bişey sorcam. Tama interior cleaner. Araç içi temizlik için birebir. Kiminin parfümü elmalı kimisi ne bileyim ananas kokulu, çilekli tavuklu neyse ne. parlak veya mat yüzeylerde uygulama dışında bir fark var mı ki? neyse ne işte hepsi aynı işi yapıyor sonuçta. Çok mu basite indirgedim bilmiyorum ama f/p ürünü alıp fazla da kafayı takmamak lazım değil mi?
Simdi şöyle düz mantik evet hepsi ayni işi yapiyor,yaptigi iş temizlik :)

1 Herkezin koku hassasiyeti farklidir.Kimisi Cilek sevmez kimisi Ananas.
2 Herkez in zevki farklidir,Kimisi Mat sever kimisi parlak sever.
3 Bazi.ürünleri her arabada kullanamazsin yeni nesi çogu araclarin iç kisimlari deri ve yumusak mat plastik,Metal Trim Parçalari,Piano Black veya alcantra kapli kullanilacak ürün bu kriterlere mutlaka uymali.
4 Genel de biz ilk defa detay isine girecek.olan arkadaşlarimiza F/P ürünleri veya Kampanyadan uyguna temin edebildigimiz ürünleri öneriyoruz ki Kullanici deneyimledikce kendisine farkli ürünler almaya başliyor.

Detay isi gercekten zordur,araba yikamak kolay iş degildir,Bircogumuz Aracina deger verip elinden geldigince temiz tutup deger kayip etmesini engellemek ilkgün ki gibi kalmasini sağlamak temiz boyali ve de ici de temiz araba her zaman albenisi olandir.

Detay ürünler gercekten pahali günümüz şartlarinda bunun bir alternatif yolu malesef yok.

Saygilar.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, foruma gelinceye kadar en uygun hangi ürün ile aracı temiz tutardım diye araştırma yapar, üç harfli marketlerde satılan camsil, arap sabunu alıp sulandırma yapardım kafama göre, iç dış temizlik yapardım, koltukları sabunlu su ile siler sonra duru su ile üstünden geçerdim. Benzinlikte dışına su tutup sonra benzinlik köpüğü sıkar, sünger ile yıkardim, ... Git zaman gel zaman bu detay şekli (!) yetmemeye başladı, sonra jant, lastik, motor kısmını temizlerdim, ... Sonra forum ile tanışınca her şeye sil baştan başladım :) :) , ekstra maliyetli, pahalli bir hobi (alım gücümüz atarsa, bu ihtimal etkisini kaybeder) , ... Yoğun iş temposu dışında araç ile 4-5 saat uğraşmak baya terapi oluyor, yer ve zaman olunca daha keyifli oluyor,...