Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Le One4All nasıl bir ürün acaba kullandınız mı. Araç içi kısmını temizlemek için kullanabilirmiyim
5 lt almistik 2 litresini bitirdim.Araç icinde koltuk ve taban halisi temizliginde kullandik.
1/15 sulandirip kopuk yapici sise ile tüm plastiklerde kullandik kirleri felan güzel cozuyor koch gs ye benzerlik.gosteriyor.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Work stuff thunder ile davlumbaz temizliği yapılmaz. hem fırça baskıyla eğilip bükülür hemde fırçaları yumuşak iyi performans göstermez
Hocam henüz denemedim ama deneyince performansını buradan paylaşırım. İzlediğim videolarda özellikle bu tip fırçalarla temizlendiğini gördüğümden denemek istedim. Kirlere hafif temasta bulunması halinde bile basınçlı su ile temizlenmesi kolay olacaktır diye düşünüyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam henüz denemedim ama deneyince performansını buradan paylaşırım. İzlediğim videolarda özellikle bu tip fırçalarla temizlendiğini gördüğümden denemek istedim. Kirlere hafif temasta bulunması halinde bile basınçlı su ile temizlenmesi kolay olacaktır diye düşünüyorum.

Video Vermijl Car’dan sanırım. Avrupadaki araçlarla Türkiyedeki araçların temizliği malesef bir olmuyor. Ben davlumbazları yıkayıp koruyucusunu suruyorum maks. 1 gün temiz gezebiliyorum illaki bi sokakta biryer yıkanmış ıslak oluyor illakş şantiye yanından geçiyoruz ve bütün toz pislik davlumbaza yapışıyor kuruyor. Oradaki yolların temizliği ile buradaki yolların temizliği bir değil. Yazın vs belki kullanılabilir ama kışım imkanı yok o fırçanın iş yapmasının. Parlatanadamların davlumbaz fırçası ile zor çıkartıyorum kirleri illaki bazı yerleri kirli kalıyor cıkmıyor cunku

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Video Vermijl Car’dan sanırım. Avrupadaki araçlarla Türkiyedeki araçların temizliği malesef bir olmuyor. Ben davlumbazları yıkayıp koruyucusunu suruyorum maks. 1 gün temiz gezebiliyorum illaki bi sokakta biryer yıkanmış ıslak oluyor illakş şantiye yanından geçiyoruz ve bütün toz pislik davlumbaza yapışıyor kuruyor. Oradaki yolların temizliği ile buradaki yolların temizliği bir değil. Yazın vs belki kullanılabilir ama kışım imkanı yok o fırçanın iş yapmasının. Parlatanadamların davlumbaz fırçası ile zor çıkartıyorum kirleri illaki bazı yerleri kirli kalıyor cıkmıyor cunku
Evet hocam haklısınız ülkemizin yolları maalesef çamurlu ve yapışan bir yapıya sahip.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yurt dışından mı aldınız acaba, resmini koyduğumdan mı bahsediyorsunuz
Çin'den almıştım hocam. Orj ezdetail ile de kıyasladık, boyut falan çok benzer birbirine. Orj ez detail fırçaları daha yumuşaktı sanki. Ama ben sırf davlumbaz temizliği için almıştım ve aşırı rahat, memnunum. Fırçanın sapı çarptı sığmadı etmedi derdim yok

Son düzenleme:

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sizin öneriniz ne peki suv olmayan dar duvlumbaz boşluğu olan normal sedan ve HB araçlar için. Hakkaten tuvalet fırçası iş yapar mı acaba?. Genelde sert kıllı yapıda oluyorlar. Sanki olur gibi.

url oluşturucu

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sizin öneriniz ne peki suv olmayan dar duvlumbaz boşluğu olan normal sedan ve HB araçlar için. Hakkaten tuvalet fırçası iş yapar mı acaba?. Genelde sert kıllı yapıda oluyorlar. Sanki olur gibi.

url oluşturucu
Bu tarz fırça hiç kullanmadım. Tucsonda Parlatanadamlarıj davlumbaz fırçasını kullanıyorum A3 te lastik fırçası kullanıyorum lastik fırçası bile zar zor giriyor bu tarz fırçalar genelde göründüğünden büyük oluyor gireceğini sanmıyorum

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şimdi denemeden bilmek pek mümkün olmuyor. deneme yanılma da maddi külfet getiriyor. O zaman; derdi çekene sormak lazım.

Bende de Polo var ve aynı fırçadan var. Fırça çok güzel ve polonun davlumbaz lastik arası dar. Davlumbaz ile lastik arasında orta üst nokta ise geniş ve fırça orada giriyor. Fakat sonra da dağınıksa geliyor dibe kadar ulaşmak çok mümkün olmuyor. Bir de soğuk havada çıplak elle yıkama yapıyorsanız, eliniz davlumbazın köşelerine çarpıp sürekli acıyor.

Dediğim gibi fırça çok güzel ama Polo davlumbaz dar. Bu fırça çok işe yarıyor çok memnunum, kılları uzun be orta sert. Bir de burgulu biraz acayip bişey. paspas temizleme olsun lastik temizleme olsun müthiş etkisi var

şaka yollu tuvalet fırçası esprisi yaptım ama biraz da gerçek aslında. Dışarıdan görenler için hoş karşılanmayacak olsa da, tuvalet fırçası uzunluğunda ama bu fırça gibi kılları olan bir malzeme tam aradığımız etkiyi verecek çok memnun bırakacak bir malzeme olurdu. Tuvalet fırçasının kılları çok serttir; belki biraz yumuşağı denk gelebilir. İyisi de iyi para o yüzden belki de tuvalet fırçasına 300 lira vermektense 150 -200 liralık bir detailing ürünü daha işlevsel olabilir.

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba. K2'nin active foam diye bir ürünü var 5 litresi 600 tl 1 litresi 200 tl. K2 pro bela aldım kullandım ama attığım köpüğün kir çıkarmada pek işe yaradığını söyleyemem. Köpüğü attıktan sonra basınçlı su ile değil de normal hortum ile durulama yaptım. Bunun bir etkisi var mıdır? Bu ürünün k2 bela'dan farkı var mı, iş görür bir şeyse bundan alalım. Yarı yarıya fiyat farkı var. Ürün görseli aşağıdaki gibi. Teşekkürler.
K2 active foam = alkali , etkisi yüksek
k2 bela 4 mevsim hafif kirler için
k2 bora da agresif çamur ve kiri çözmek için daha etkili

EnesTalKop

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar, detailing hobime 1-2 sene ara verdim. Şimdi tekrar ürünler alayım dedim fakat eskisi gibi çok fazla bölünmüş ürün satan satıcı görmedim önerebileceğiniz yerler var mı ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar, detailing hobime 1-2 sene ara verdim. Şimdi tekrar ürünler alayım dedim fakat eskisi gibi çok fazla bölünmüş ürün satan satıcı görmedim önerebileceğiniz yerler var mı ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Çok fazla çesit yok ama ADBL den paylasabiliriz.:)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

url oluşturucu

direkt olarak bu tarz tuvalet fırçası değil ama bir benzerini denedim . aracımız suv olduğundan ekstra davlumbaz boşluğu var ve uzun zamandır bu kadar detaylı temizlemediğimdem şuan farklı güzel gözüküyor. Normalde farklı bir fırçam vardı fakat yakın zamanda 2-3 ürünü benzinlikte unutunca yeni fırça almak mecburiyetinde kaldım . Ucuz diye böyle bir fırça tercih ettim ( 50 tl ye almıştım yılbaşında) . Normal sedan araçlarda da işe yarayacağını düşünüyorum , sapı düz ve uzun olduğu için yandan bi hayli kolay kullanılıyor

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Merhaba, ADBL interior cleaner kullanan var mı acaba. Sadece araç içi plastik aksamda mı kullanılıyor. Ve performansı nasıl

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba, ADBL interior cleaner kullanan var mı acaba. Sadece araç içi plastik aksamda mı kullanılıyor. Ve performansı nasıl
İnterior QD versiyonunu gecen seneden beridir arabanin bagajinda eksik etmiyorum toz cekmesi çok az kokusu çok güzel görünüm mat parlak degil.