Bu markayı kullandınız mı yoksa genel olarak bu şekildeki 5'li fırçalar mı sıkıntılı size göre? Benim de dikkatimi çekti, farklı marka adları altında satılan 5'li fırçalar şekil ve renk olarak çok benzer. Fiyatlar ise 50 tlden başlıyor 500 600 tl'ye kadar gidiyor. Bu farklı fiyatlama sadece marka algısından mı yoksa pahalı ile ucuzu arasında gerçekten kalite farkı var mı? Mesela sonax'ın sitesinde pahalıya satılan fırça seti ile başka yerlerde markasız olarak 50 tl'ye satılan fırça seti aynı diyebilir miyiz?
bu sapı siyah , ucu kırmızı halka olan fırçaların genel şekli birbirine benzer. Sapı aynı olsa da , kılların kalite farkları var. Mesela kendim , çinden aldığım çok ucuz fırçaları , özellikle pedal,davlumbaz gibi sıkıntı olmayacak yerlerde kullanıyorum fakat benzer bi tanıdığım spta aynı tarz fırçaları aldıktan sonra hissiyat farkını anladım . Ha o fırçalarda boya yüzeyini çizer ama bi tık daha yumuşak kılları.
Eğer yoğunlukla içinde kullanacaksanız , domuz yada at kılı tabiri edilen naylon olmayan kıllı fırçalar daha iyidir. Dışta kullanacağım derseniz , sentetik kıllı fırçalar uygun olabilir. Jant-motor-pedal gibi önemsiz yerlerde kullanacağım derseniz bu ucuz , siyah-kırmızı fırçalar iş görür