Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #25,281
Arkadaşlar deri ayakkabı temizliğinde koch po veya deri koltuk temizleyici (k2 letan foam) gibi ürünler kullanılsa sorun olurmu?
Islak mendil tarzı ürünler deri ayakkabının renginde soldurma,açma yapıyor. Deri ayakkabı temizleyici alayım derken aklıma bi anda bunlar geldi :) Araç koltuğunda kullanılıyorsa ayakkabıda da sorun olmaz diye düşündüm ama sizlerinde fikrini almak isterim

onr02

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adıyaman
O 5’li fırçalar iç mekan için hiç sağlıklı değil hatta bana göre dış mekan içinde saglıklı değil. Fırça yapısı cok garip iç mekanı kesinlikle çizecektir dış mekan içinde saglıklı bulmuyorum. Adbl den interior cleaner ve cartainerından iç detay fırçası iş çözecektir. Hatta aynı paralara denk gelir. Bence adbl sonaxın amatör grubu ürünlerinden iyidir
Bu markayı kullandınız mı yoksa genel olarak bu şekildeki 5'li fırçalar mı sıkıntılı size göre? Benim de dikkatimi çekti, farklı marka adları altında satılan 5'li fırçalar şekil ve renk olarak çok benzer. Fiyatlar ise 50 tlden başlıyor 500 600 tl'ye kadar gidiyor. Bu farklı fiyatlama sadece marka algısından mı yoksa pahalı ile ucuzu arasında gerçekten kalite farkı var mı? Mesela sonax'ın sitesinde pahalıya satılan fırça seti ile başka yerlerde markasız olarak 50 tl'ye satılan fırça seti aynı diyebilir miyiz?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
fırçalar kalite kalite değişiyor.. en temel kalite kıl kalitesi var. bazısı domuz kılı at kılı sentetik vs . ucuz olanlar genelde sentetik..
kullanımda şu şekilde fark ediyor. bazı ürün kimyasal ile tepkimede daha az form değiştirirken . bazısı hemen dağılıyor. aynı zamanda kılları bir arada tutan tutkalda kullanım ömrünü belirler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu markayı kullandınız mı yoksa genel olarak bu şekildeki 5'li fırçalar mı sıkıntılı size göre? Benim de dikkatimi çekti, farklı marka adları altında satılan 5'li fırçalar şekil ve renk olarak çok benzer. Fiyatlar ise 50 tlden başlıyor 500 600 tl'ye kadar gidiyor. Bu farklı fiyatlama sadece marka algısından mı yoksa pahalı ile ucuzu arasında gerçekten kalite farkı var mı? Mesela sonax'ın sitesinde pahalıya satılan fırça seti ile başka yerlerde markasız olarak 50 tl'ye satılan fırça seti aynı diyebilir miyiz?
Bu fırçalar genel olarak aynı üstüne marka logosunu basıyorlar detaya ilk basladıgımda 80 tlye almıştım şekli hemen bozulur serttir ben tavsiye etmem sanırım sentetik fırça diye geçiyor internettekiler ile cogu aynı cartainer markası 150-200 tlye 2li fırçalar getiriyorken bunlara para vermek saçma

sadık behçet yılmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Herkeze merhabalar bi konuda fikrinizi almak istiyorum aracım komple ppf kaplı hangi tarz şampuanlar kullanmalıyım içeriği ne olmalı görüş ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekküler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkeze merhabalar bi konuda fikrinizi almak istiyorum aracım komple ppf kaplı hangi tarz şampuanlar kullanmalıyım içeriği ne olmalı görüş ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekküler
Premium markalarda PPF özel şampuanlar var onlardan kullanabilirsiniz. 3-4 ayda birde PPF bakım ürününü uygularsınız kaliteli ise uzun yıllar size eşlik eder

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
bu sapı siyah , ucu kırmızı halka olan fırçaların genel şekli birbirine benzer. Sapı aynı olsa da , kılların kalite farkları var. Mesela kendim , çinden aldığım çok ucuz fırçaları , özellikle pedal,davlumbaz gibi sıkıntı olmayacak yerlerde kullanıyorum fakat benzer bi tanıdığım spta aynı tarz fırçaları aldıktan sonra hissiyat farkını anladım . Ha o fırçalarda boya yüzeyini çizer ama bi tık daha yumuşak kılları.

Eğer yoğunlukla içinde kullanacaksanız , domuz yada at kılı tabiri edilen naylon olmayan kıllı fırçalar daha iyidir. Dışta kullanacağım derseniz , sentetik kıllı fırçalar uygun olabilir. Jant-motor-pedal gibi önemsiz yerlerde kullanacağım derseniz bu ucuz , siyah-kırmızı fırçalar iş görür

Ercan585

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar bir gazla 5lt Adbl syntetic sprey wax aldım. Ama bugün bir göz atınca gözüme çok fazla geldi bir miktarını paylaşırsam yeni ürünler alabilirim diye düşünüyorum. Litresi 335 tl ye denk gelmişti ben aldığımda. İsteyen olursa kargo alıcıya ait olacak şekilde gönderebilirim. Kargoyu zebramo üzerinden yaklaşık 100 liraya gönderebilirim. İsteyen arkadaş olursa özelden yazabilir.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bende biri fotoğraflı ve hissiyat olarak inceler mi acaba derken şansa siz almışsınız. Bu işi yapsa yapsa siz yaparsınız diye düşünüyorum. Hissiyat, üürün kalitesi olarak yorumun nedir ağabey ?
Henüz poşeti açıp bakmadım işten evimin kömüre girip hemen foto çekip eve çıktım. Yarın açıp bakacağım buradan yazarım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Maalesef bitecek gibi durmuyor :)
Bireysel kullanim icin Şampuan ve Jant Temizleyici haricinde Bireysel Detaycilar 5Lt ürün almamasi daha iyi olur uzun süre bekletiliyor kullanamiyor,yeni marka detay ürünleride gelince almak istiyor.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Bireysel kullanim icin Şampuan ve Jant Temizleyici haricinde Bireysel Detaycilar 5Lt ürün almamasi daha iyi olur uzun süre bekletiliyor kullanamiyor,yeni marka detay ürünleride gelince almak istiyor.
Hocam bunlarda da bitmiyor ki. Evde farklı farklı deniyeyim diye 500 ml'lik 2 3 tane şampuan aldım. hepsi yarım kalıyor=) Birde dediğiniz gibi her yeni görünen ürünü almak istiyor insan. Sonra evde açılmış ama bitmemiş bir sürü şişe oluyor.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Taş izleri için amatörce yapılabilecek bir şey var mıdır araştırdığım kadarıyla oldukça zahmetli ve iyi bir usta bulmak gerek