Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,301
Nemlendiği için yapıyordur k2 klima doktor kullanıp polen filtresini karbonlu olanla değiştirin ve klimayı soğuk modda kullandığınızda gideceğiniz yere varmadan bir kaç dkka önce sıcak konuma alıp sistemde nem olmasının önüne geçebilirsiniz veya stop etmeden öncede yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim bir temizleyip kontrol edeyim

Ozbayhasan35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Araç çok uzun süre yıkanmadı ise (kışın 3 ay mesela) o zaman araç üstünde oluşan trafik filmini magifoam yek başına sökemeyebilir. Öncesinde bir köpük pompası ya da sprey ile özellikle kirlerin yoğun oolduğu bölgelere 1:10 citrus prewash kullanılır ve brz bekledikyen sonra üstüne magifoam köpük olatak uygulanabilir. Ya da isterseniz önce citrus pw u durularsnz sonra magifoam uygular sonra tenaslı yıkama yaparsınız. Ben genelde kışın magifoam yazın ise daha soft bir şampuan olan flowey ev13 kullanıyorum. Kova yıkaması için dediğiniz gibi ayrı şampuan kullanmanız gerekir
Evet üstat benim yıkama aralıkları işim dolayısıyla çok uzun olabiliyor kendimden başkasına da elletmek istemediğim için araç haddinden fazla kirlenebiliyor söylediğin gibi önden citrus üzerine de magifoam atarak bir uygulama yapayım teşekkür ederim.
Bulunduğun yer İzmir sanırım. Orada aracının çok kirlenecegini düşünmüyorum. Dolayısıyla on yıkamada magifoam, gs, b33 gibi agresif ürünler kullanman faydadan çok zarara dönüşebilir. Ph nötr veya nötr yakın ön yıkama şampuanları, kova da yine ph nötr ürünler iyi olur. Aracı şehir içi kısa mesafede kullanıyorsan, toz toprak, çamur oluyorsa, sanayi veya fabrika bölgesi değil ise nötr veya nötr e yakın ürünler iş görür diye düşünüyorum. Magifoam bende var, yılda iki üç kez kullanırım. O da kışın, özellikle uzun yolculuklar dönüşünde, karlı yollardan gitmiş isem kullanırım. Magifoam da serttir. GS yi davlumbazlarda, paspaslarda 1:20 oranında sulandırılmış halde kullanırım.
Öncesinde magifoam 5l almıştım hayli işimi görüyordu üstat ama daha sonra gördüm ki ön yıkamada tek başına bazen bütün kirleri sökemiyor çünkü benim yıkama aralıklarım işim dolayısıyla uzuyor ve araç hayli kirlenmiş oluyor bu sebeple citrus denemiştim 5l stokta olmayınca sizlere de bir danışmak istedim wax veya seramik uygulaması yapmaya bu ara hiç elim değmedi o yüzden sprey ürünler kullanıyordum bundan ötürü de sert şampuan kullanmanın çok bir yan etkisini hissetmedim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Evet üstat benim yıkama aralıkları işim dolayısıyla çok uzun olabiliyor kendimden başkasına da elletmek istemediğim için araç haddinden fazla kirlenebiliyor söylediğin gibi önden citrus üzerine de magifoam atarak bir uygulama yapayım teşekkür ederim.

Öncesinde magifoam 5l almıştım hayli işimi görüyordu üstat ama daha sonra gördüm ki ön yıkamada tek başına bazen bütün kirleri sökemiyor çünkü benim yıkama aralıklarım işim dolayısıyla uzuyor ve araç hayli kirlenmiş oluyor bu sebeple citrus denemiştim 5l stokta olmayınca sizlere de bir danışmak istedim wax veya seramik uygulaması yapmaya bu ara hiç elim değmedi o yüzden sprey ürünler kullanıyordum bundan ötürü de sert şampuan kullanmanın çok bir yan etkisini hissetmedim.
Tecrübelere açığız, :) .

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Selamlar,Togg aracımın iç koltukları bu şekilde gyeon mild deri temizleyici kullanıyorum ama gram çıkarmıyor kot pantolon renklerini v.s İçi deri değil vinil bildiğim kadarıyla önerebileceğiniz iyi bir temizleyici varmıdır ?

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba bu pompayı yeni aldım. İlk geldiğinde arabayı yeni yıkadığım için evde denemiştim gayet tatmin ediciydi köpüğü(1.5 litre su göz kararı 20-30ml magifoam koymuştum). Bugün arabayı yıkamaya gittiğimde 2.25 su 45 ml şampuan ekledim fakat evdeki performansı alamadım saçma şekilde sulu attı neredeyse şampuan yok gibi. Fazla salladım acaba kullanmadan ondan olabilir mi pompayı? Evde denediğimde çok sallamamıştım.Nozul ve içindeki renk evde denediğimle aynıydı sebebi nedir acaba daha yeni de pompa anlayamadım yardımcı olabilecek anlayan var mı? Bir de izlediğim videolarda magifoam arabalarda 10-15 dakika kalıyor ben 5-6 dakika bekleyince kurudu neredeyse arabada acaba fazla sulu atmasıyla alakalı olabilir mi?
Kullanan yok mu arkadaşlar

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Selamlar,Togg aracımın iç koltukları bu şekilde gyeon mild deri temizleyici kullanıyorum ama gram çıkarmıyor kot pantolon renklerini v.s İçi deri değil vinil bildiğim kadarıyla önerebileceğiniz iyi bir temizleyici varmıdır ?
Bir abimizin togg aracında deri koltugunda benzer kumaş lekeleri vardı Koch po 1:10 denemiştim cıkartmamıştı beze apc sıkıp lekenin üstüne hafif bastırmıştım yine çıkmamıştı. Sanırım kaldı o lekeler öyle. Neden sonuç alamadım bende bilmiyorum ama yaşadığım sorun sizinkiyle aynıydı.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir abimizin togg aracında deri koltugunda benzer kumaş lekeleri vardı Koch po 1:10 denemiştim cıkartmamıştı beze apc sıkıp lekenin üstüne hafif bastırmıştım yine çıkmamıştı. Sanırım kaldı o lekeler öyle. Neden sonuç alamadım bende bilmiyorum ama yaşadığım sorun sizinkiyle aynıydı.
Şirket aracımızdada aynı sorun var bende birkaç ürün denedim ama bence sert bi deri temizleyici ile denemekte fayda var colourlock strong leather cleaner ilk aklıma gelen.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şirket aracımızdada aynı sorun var bende birkaç ürün denedim ama bence sert bi deri temizleyici ile denemekte fayda var colourlock strong leather cleaner ilk aklıma gelen.
Ben apc ile cıkartmayı denedim başarısız oldum apc den daha sert deri temizleyici varsa denenebilir. Colorluck cok basarılı bi marka deri konusunda belki derinin malzemesine özel güçlü temizleyici cıkartır. Ama colorluck da sürekli tercih edilirmi bilmiyorum şuan fiyatları 1000-1500 tl arası :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben apc ile cıkartmayı denedim başarısız oldum apc den daha sert deri temizleyici varsa denenebilir. Colorluck cok basarılı bi marka deri konusunda belki derinin malzemesine özel güçlü temizleyici cıkartır. Ama colorluck da sürekli tercih edilirmi bilmiyorum şuan fiyatları 1000-1500 tl arası :)
Colourlock derinin zirvesi aracımda deri döşeme olsaydı başka ürün aramazdım.Dediğin gibi apc söker normalde kiri ama nanolex apc , k2 strong , koch chemie gs agresif olsalar bile denedim şirket aracında banamasın demedi lekeler. Bence boya transferinden dolayı oluyor kalitesiz demekki kullanılan deri malzeme.Bu saydığım ürünler kan davası temizler ama bunda işe yaramadı:saskin:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Colourlock derinin zirvesi aracımda deri döşeme olsaydı başka ürün aramazdım.Dediğin gibi apc söker normalde kiri ama nanolex apc , k2 strong , koch chemie gs agresif olsalar bile denedim şirket aracında banamasın demedi lekeler. Bence boya transferinden dolayı oluyor kalitesiz demekki kullanılan deri malzeme.Bu saydığım ürünler kan davası temizler ama bunda işe yaramadı:saskin:
hahaha :) dedigin gibi bu apcler normalde temizlerde deriden bi anormallik var sanırım

Zehir41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar bir konu hakkında fikir alışverişi yapmak istiyorum Karcher k6 special yıkamam makinem ve buna eşlik eden Dancingboard foam köpük yapıcım var lakin kesik atma sorunu var sanırım orifice çapını yükseltmem lazım 1.4mm gibi sizce buna değermi yoksa mjjc markalı foam ürününemi yönelmek daha mantıklı
hocam, bu ürünü çoğu arkadaşımız gibi bende bir videodan görüp almıştım. Aynı cihaz bende de vardı. 1.35 orifis ile sorunu çözdüm. Ama bir mjjc gibi köpük atımı için çok şampuan ve daha fazla sarfiyatı olan bir foamlancedir.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar merhaba,

Cupra formentor aracın yarı deri, yarı kumaş koltukları bildiğim kadarı deri kısımları suni deri olarak geçiyor.

Suni deride kullanabileceğim bir koruma ürününe ihtiyacım var. Üründen en büyük beklentim deri olan yüzeye su temas ettiğinde veya nemli el ile değildiğinde yüzeyde leke oluşmaması.

Gyeon Leather Coat düşünüyorum daha önce gerçek deri üzerinde kullandım üründen memnundum ve suni deri ile uyumlu diye biliyorum.

Ancak sizlerinde suni deride daha iyi dediğiniz bir ürün var ise fikirlerinizi almak isterim.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Haftasonu yeni aldığım Vonixx Blend Sprey Waxı aracıma uyguladım.

Ancak uygulama sonra yüzeyden zor silinen bir ürün olduğu için daha önce kullandığım cila silme bezlerim pek iş yapmadı.

Bu tür yüzeyden zor silinen cilalar için iyi bir cila silme bezi olarak tavsiye alabilirim.

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Apc bile çıkartmadıysa artık çıkmaz herhalde :)

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Sulandırılabilen ürünlerin sulandırıldıktan sonra raf ömrünü hiç araştıran oldu mu, su ile etkileşime girdikten sonra muhakak etkisinin zamanla azalacağını düşünüyorum.
Misal olarak koch gs'i sulandırdıktan sonra ne kadar süre kullanabiliriz acaba

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haftasonu yeni aldığım Vonixx Blend Sprey Waxı aracıma uyguladım.

Ancak uygulama sonra yüzeyden zor silinen bir ürün olduğu için daha önce kullandığım cila silme bezlerim pek iş yapmadı.

Bu tür yüzeyden zor silinen cilalar için iyi bir cila silme bezi olarak tavsiye alabilirim.
Hocam vonixx blend spray wax bana göre uygulaması en kolay hızlı cilalardan birisi. Uygulama yönteminiz veya miktarınız farklı olabilir. D segment aracın kaputuna 3-4 fıs sıkıp cila bezinin bir yüzüyle kaporta yüzeyine yayıyordum, hemen ardından diğer yüzeyiyle siliyordum. Sıktıktan sonra kaporta yüzeyinde bekletmemeniz gerekir. Zaten yüzeye yaydıktan sonra tekrar silme işleminde bez yüzeyde durmuyor bile kayıyor, ipeksi bi yüzey oluşuyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sulandırılabilen ürünlerin sulandırıldıktan sonra raf ömrünü hiç araştıran oldu mu, su ile etkileşime girdikten sonra muhakak etkisinin zamanla azalacağını düşünüyorum.
Misal olarak koch gs'i sulandırdıktan sonra ne kadar süre kullanabiliriz acaba
Her zaman kullanicaginiz kadar sulandirin hocam bence Maks. 1 ay durdurun mesela apc yi 500 ml siseye sulandirdiginizda 2 yikamada kullanip bitirin.Degreaser Grubu zaten beklemeye gelmez Sişeyi deliyor dün ADBL Green Gine şiseyi delmiş.

Sarfiyati az olan ürünleri kullanacaginiz kadar sulandirin.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam vonixx blend spray wax bana göre uygulaması en kolay hızlı cilalardan birisi. Uygulama yönteminiz veya miktarınız farklı olabilir. D segment aracın kaputuna 3-4 fıs sıkıp cila bezinin bir yüzüyle kaporta yüzeyine yayıyordum, hemen ardından diğer yüzeyiyle siliyordum. Sıktıktan sonra kaporta yüzeyinde bekletmemeniz gerekir. Zaten yüzeye yaydıktan sonra tekrar silme işleminde bez yüzeyde durmuyor bile kayıyor, ipeksi bi yüzey oluşuyor.
Belki ürünü fazla kullandım. Bir dahakine daha az kullanayım teşekkürler.