Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #26,781
Selamlar,

Basınçlı manuel el pompası tavsiye edebilir misiniz?

Polham(şarjlı, stokta yok) : performansını bilmiyorum
IK 2 pro foam ( internette hiç bir yerde bulamadım)

Foam yapmayan pompa ile şampuanlı suyu arabaya püskürtsem aynı işi görür mü?

Bu üstteki ürünlere muadil ürün var mıdır?

Teşekkürler
Ben ilk başladığımda ilaç pompası ile atıyordum ön yıkama şampuanıni ( magifoam i bile) . Sonra epoca yi kullandım biraz. Sonra alta foam ile baya devam ettim. Bu yıl başlarında şarjlı polhammobile aldım ve alta yi da modifiye edip şarjlı lastik pompa ile köpük atıyorum.

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben ilk başladığımda ilaç pompası ile atıyordum ön yıkama şampuanıni ( magifoam i bile) . Sonra epoca yi kullandım biraz. Sonra alta foam ile baya devam ettim. Bu yıl başlarında şarjlı polhammobile aldım ve alta yi da modifiye edip şarjlı lastik pompa ile köpük atıyorum.
İlaç pompası işinizi goruyormuydu tavsiye edermisiniz

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
İlaç pompası işinizi goruyormuydu tavsiye edermisiniz
Evet, baya kullandım. Hatta bir kışı bu ilaç pompası ile bitirdim sayılır. İlk zamanlar için tavsiye ederim. Sonra yetmediğini fark ediyorsun daha iyisi olsun diye :) . Foruma bakmam, YouTube da video izlemem dersen, ilaç pompası ilaç olur. İzledikçe, okudukça daha iyisi nasıl olur diye merak ediyorsun, sonra bir bakmışsın... Sonu olmayan bir mecra :) ,

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Arkadaşlar ön camın üstündeki döşeme bu hale geldi. Bunu ne ile yapıştırmak lazım?

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Bunların özel yapıştırıcıları var araç döşeme işi yapanlarda yardımcı olabilir ancak bi bakın eğer arka taraflarda da benzer durum varsa sadece oraya müdahale etmek geçici çözüm olacaktır.Birde sunroof varsa aracınızda giderlerini bi kontrol edin derim su alıyorsa sürekli çökme yaptırır tavan döşemesinde

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar,

Basınçlı manuel el pompası tavsiye edebilir misiniz?

Polham(şarjlı, stokta yok) : performansını bilmiyorum
IK 2 pro foam ( internette hiç bir yerde bulamadım)

Foam yapmayan pompa ile şampuanlı suyu arabaya püskürtsem aynı işi görür mü?

Bu üstteki ürünlere muadil ürün var mıdır?

Teşekkürler
Polham kullanıyorum, tr ye ilk geldiğinde almıştım. İncegaraj ın tavsiyesi üzerine ucundaki sünger yerine ince bulaşık teli koyuyorum atım açısı daha iyi oluyor. İnsignia aracın jant lastik hariç kaportasına tek seferde yetiyor.
Geçenlerde yine incegaraj ın söylediğine göre polhamın 2lt lik versiyonu mayıs sonu gelecekmiş, aceleniz yoksa bence bekleyin 2lt lik versiyonu çok çok işinizi görür.
İK veya daha muadil pompa aldığınızda elle pompalama yapmanız gerekiyor ve bi süre sonra yoruyor insanı, modifiye edip hava kompresörü bağlayabilirsiniz ancak bu seferde fiyatı çok yükseliyor.

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet, baya kullandım. Hatta bir kışı bu ilaç pompası ile bitirdim sayılır. İlk zamanlar için tavsiye ederim. Sonra yetmediğini fark ediyorsun daha iyisi olsun diye :) . Foruma bakmam, YouTube da video izlemem dersen, ilaç pompası ilaç olur. İzledikçe, okudukça daha iyisi nasıl olur diye merak ediyorsun, sonra bir bakmışsın... Sonu olmayan bir mecra :) ,
Evet hocam kesinlikle maaliyetli ama eğlenceli işler :) teşekkürler yorumunuz için :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Erkan hocam, aralarinda genis açılı ve bol köpüklü atmasi ile alta en iyisi sanirim? Ik foam pro ile arasinda kaldim aslinda ama modifiye kısmını nasil yapicam bilemiyorum

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam geçmiş olsun öncelikle. Bunların özel yapıştırıcıları var araç döşeme işi yapanlarda yardımcı olabilir ancak bi bakın eğer arka taraflarda da benzer durum varsa sadece oraya müdahale etmek geçici çözüm olacaktır.Birde sunroof varsa aracınızda giderlerini bi kontrol edin derim su alıyorsa sürekli çökme yaptırır tavan döşemesinde
Çok sağolun sunroof yok cam tavan var. Arkalarda sorun yok sadece ön tarafta var kamera kablosunu geçirmiştim ondan oldu sanırım.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Ben polhamı kullanıyorum amazonda var diye hatırlıyorum bi bak istersen polham elektrikli olmasoıyla güzel ancak 1.5 litre haznesi biraz küçük gelebilir ben f30 aracıma biraz zor yetirsemde poloya gayet yetiyo

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Veta 2 LT popanın haznesi ufak bi işlemle polhama uyuyor. Üstten 1-2 sıra diş kesmek gerekiyor.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Elimde K2 neuteal apc var. İç detayı daha önce 1:5 oran ile bir kaç kez temizledim. Artık kir kaldığını düşünmüyorum. Rutin temizlik için yeni bi ürün almaktansa (yaklaşık 3Lt apc var) neutral apcyi 1:20 gibi bir oranla kullansam uygun olur mu?

Ignorius

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Polham kullanıyorum, tr ye ilk geldiğinde almıştım. İncegaraj ın tavsiyesi üzerine ucundaki sünger yerine ince bulaşık teli koyuyorum atım açısı daha iyi oluyor. İnsignia aracın jant lastik hariç kaportasına tek seferde yetiyor.
Geçenlerde yine incegaraj ın söylediğine göre polhamın 2lt lik versiyonu mayıs sonu gelecekmiş, aceleniz yoksa bence bekleyin 2lt lik versiyonu çok çok işinizi görür.
İK veya daha muadil pompa aldığınızda elle pompalama yapmanız gerekiyor ve bi süre sonra yoruyor insanı, modifiye edip hava kompresörü bağlayabilirsiniz ancak bu seferde fiyatı çok yükseliyor.
Merhaba hocam, polham'ı youtubedan biraz inceledim ama elektronik aksam pil ve pompa kısmı bana güven vermedi. Manuel pompa alıp ihtiyaca göre elle ya da şarjlı pompa ile kullanmak daha mantıklı geldi. Teşekkürler.

Merhaba hocam Yarım saat önce Alta 2000 siparişi vermiş bulundum 1050tl ye :) Siparişi iptal etem mi diye Youtubeda karşılaştırmalarına baktım ama çok bir fark yok gibi geldi. 300tl lik farka değer mi sizce ? Teşekkürler.

senturk35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir

Yaz aylarında ön yıkama şampuanı konusunda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Tercihimi ADBL Yeti olarak kullandım.

Bir dip not vereyim İyzico ilk alışverişte 1000 tl üzerine 500 tl geri iade ediyor. 1350 tl olan şampuanı 850 tl ye almış oldum. İyzico ile daha önce alışveriş yapmayan arkadaşlara belki faydası olur.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam, aralarinda genis açılı ve bol köpüklü atmasi ile alta en iyisi sanirim? Ik foam pro ile arasinda kaldim aslinda ama modifiye kısmını nasil yapicam bilemiyorum
Hocam YouTube da atım açısı konusunda karşılaştırma yapan var, hatta modifiye konusunda da video var. Çelik sibob alıp, matkap ile bu is on dakika. İlk önce 5 lik uç ile başladım, en son 8 lik veya 10 luk uç ile tam oldu. Başlangıçta küçük delik açmak büyük delik açmaktan iyidir.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba hocam, polham'ı youtubedan biraz inceledim ama elektronik aksam pil ve pompa kısmı bana güven vermedi. Manuel pompa alıp ihtiyaca göre elle ya da şarjlı pompa ile kullanmak daha mantıklı geldi. Teşekkürler.

Merhaba hocam Yarım saat önce Alta 2000 siparişi vermiş bulundum 1050tl ye :) Siparişi iptal etem mi diye Youtubeda karşılaştırmalarına baktım ama çok bir fark yok gibi geldi. 300tl lik farka değer mi sizce ? Teşekkürler.
Ben her kullanım sonrası su ile devirdaim yapıp duruluyorum. Bayadır kullanıyorum, birkaç defa da elimde düşürdüğüm oldu ancak en ufak arıza sorun vs. yaşamadım. Tercih sizin tabiki

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Alta nin köpük atimi hepsinden güzel.ama sadece atım suresi az İK ile 3 Panel yapiliyorsa Alta ile 2 Panel yapilir aradaki fark bu