Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu ön yüz için, tchibo jantın iç kısımları için. Farklı amaçlar.

Bu şart değil ama tchibo benzeri bir fırça şart. Bunun yapacağını herhangi bir eldiven de yapar.
Abi sanırım Tchibo fırça sıçratması azalsın diye fırçanın kıllarını kesmiştin dimi? Benim jantlar da çok kollu, ben de keseyim mi? performansında vs azalma oldu mu?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi sanırım Tchibo fırça sıçratması azalsın diye fırçanın kıllarını kesmiştin dimi? Benim jantlar da çok kollu, ben de keseyim mi? performansında vs azalma oldu mu?
Yok ben sıçratmasın diye değil de araya dereye daha rahat girsin diye kesmiştim. Ama aslında dolaylı yoldan sıçratmamasına da yardımcı oluyor tabi daha sürtünmesiz çekildiği için. Performansında tam aksine artış oldu, ama güvenliğinde azalma olmuş olabilir mi bilemedim.

Çok bariz olmasa da kılları kesince bilemiş oluyorsun, uçları daha sert oluyor yani. Bu sebeple agresifliği artıyor. Ama bu sadece teori, bence pratikte performans ya da güvenlik kaybı yaşamadı. Kullanımı kolaylaştı. Eğer jantlar genişse kesmene gerek yok kısacası ama daha rahat girsin aralara dersen kes, ben rastgele kestim...

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yok ben sıçratmasın diye değil de araya dereye daha rahat girsin diye kesmiştim. Ama aslında dolaylı yoldan sıçratmamasına da yardımcı oluyor tabi daha sürtünmesiz çekildiği için. Performansında tam aksine artış oldu, ama güvenliğinde azalma olmuş olabilir mi bilemedim.

Çok bariz olmasa da kılları kesince bilemiş oluyorsun, uçları daha sert oluyor yani. Bu sebeple agresifliği artıyor. Ama bu sadece teori, bence pratikte performans ya da güvenlik kaybı yaşamadı. Kullanımı kolaylaştı. Eğer jantlar genişse kesmene gerek yok kısacası ama daha rahat girsin aralara dersen kes, ben rastgele kestim...
Tamamdır abi teşekkür ederim, jantlar 10 kollu ve dar baya. Ben de aynı işlemi yapayım. Çünkü jantın içine girdirince bile hareket alanım dar oluyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Acaba bu fırça lastik temizlemek için çok mu yumuşak kalır?
Lastik fırçası için fazla yumuşak kalır, ben kendi tecrübelerimi paylaşırsam şöyle: Eğer aracın lastikleri görülür şeklinde kirlenmediyse, davlumbaz fırçası ile temizliyorum. Tabi bu benim kullanış şeklim belki doğru belki yanlış ancak lastik parlatıcısını sürdüğüm de süngere kir geçmiyordu.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Meguiars Endurance bölünmüş bulabilir miyim acaba ya da elinde olup paylaşmak isteyen var mıdır?

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Bulamadım bi türlü sonunda parlatanadamlar da son bir tane kalmış sağolsunlar eski fiyattan aldım bir tane:) :mutlu: Belki forumda elinde olan vardır diye düşünmüştüm teşekkür ederim :tesekkurr:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Waxlı araç tozlu olunca yağmur yağınca su damlacıklarının biraz düzensiz olması normal mi?
10 gün önce aracı demirtozu, kil temizliği de yaparak yıkayıp fusso uygulamıştım da. Bi sorayım dedim. Kuruyken boya yüzeyini elleyince kayganlık, yumuşaklık his vardı.