Hızlı Soru - Cevap

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #9,381
İyi geceler cümleten. Şöyle bir fırça buldum kullanan oldu mu daha önce fiyat olarak nasıldır? Kullanıp memnun kalanlar var, jantlarım 5 kol elim sığıyor rahatça daha kolaylık olur belki diye almayı düşünüyorum ama ilk kez alacağım için danışmak istedim.
Jant fırçası
Forumda neredeyse kullanmayan bi siz kalmışsınız, o derece çok kullanılan ve memnun kalınan bir ürün.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
İyi geceler cümleten. Şöyle bir fırça buldum kullanan oldu mu daha önce fiyat olarak nasıldır? Kullanıp memnun kalanlar var, jantlarım 5 kol elim sığıyor rahatça daha kolaylık olur belki diye almayı düşünüyorum ama ilk kez alacağım için danışmak istedim.
Jant fırçası
Kalbim mi temiz nedir tam da buna bakacaktım ki önüme çıktı :)
Arkadaşım bu soruyu sormak, (üzerine alınma) ben bu forumda hiç okumuyorum fotoğraflara bakıp kaydırıp geçiyorum demekle aynı şey :)

Forumda ki bir çok kişinin favori f/p jant fırçası benimde keza. Ha bazı araçlarda disk ile jant arasına girmediği oluyor orada da bimden aldığım 7 ₺ lik jant fırçasını kullanıyorum.

İkisininde hakkını yiyen sapını yesin.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Arkadaşım bu soruyu sormak, (üzerine alınma) ben bu forumda hiç okumuyorum fotoğraflara bakıp kaydırıp geçiyorum demekle aynı şey :)

Forumda ki bir çok kişinin favori f/p jant fırçası benimde keza. Ha bazı araçlarda disk ile jant arasına girmediği oluyor orada da bimden aldığım 7 ₺ lik jant fırçasını kullanıyorum.

Forumda çok konuyu okuyorum ama malum baştan sona kitap gibi de olamıyor ne yazık ki. Jant fırçası olarak arama yaptım ama konu içindeki kelimeleri bulunca pek ulaşamadım bir de indirim bitmeden alayım diye vakit kaybetmek istemedim, tayin nedeniyle ev taşıma vs derdiyle uğraşıyorum bir süredir derdim eksik malzemeleri temin edebilmek bu süre içinde. Artık daha fazla arama yaparım hocam

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Sonraki
Cevaplarınız için teşekkür ederim hepsini seçeneklerim arasına alıyorum.
Arkadaşlar,
Bu ürünlerden herhangi biri ile ön camımızı koruma altına aldığımız kabulü ile, benim sorum şu olacak.
Bu sıralar çok sık aralıklarla uzun yol yapıyorum. İş durumuna göre gece veya gündüz. Hali ile gündüz yapılan seyahatlerde ön c amda çok miktarda sinke veya böcek çarpması sonucu leke kalıyor.
Yukarıda listelenmiş bulunan ürünler ile yapılan ön cam temizliği bu böcel çarpmalarından doğan lekelenmeye engel olabilecek mi?
Yolculuğun devamı esnasında cam suyu ve silecek vasıtası ile ön camda güvenli sürüş yapabilecek temizlik sağlanabilir mi?
Silecek suyunun içine ilave edilecek ekstra bir temizleyici bu çözüme yardımcı olabilir mi?

Bu konu ile ilgili elinizde ve tecrübelerinizde bir reçete varsa paylaşmanızı rica ederim.

Teşekkürler,

Burak

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Sonraki

Arkadaşlar,
Bu ürünlerden herhangi biri ile ön camımızı koruma altına aldığımız kabulü ile, benim sorum şu olacak.
Bu sıralar çok sık aralıklarla uzun yol yapıyorum. İş durumuna göre gece veya gündüz. Hali ile gündüz yapılan seyahatlerde ön c amda çok miktarda sinke veya böcek çarpması sonucu leke kalıyor.
Yukarıda listelenmiş bulunan ürünler ile yapılan ön cam temizliği bu böcel çarpmalarından doğan lekelenmeye engel olabilecek mi?
Yolculuğun devamı esnasında cam suyu ve silecek vasıtası ile ön camda güvenli sürüş yapabilecek temizlik sağlanabilir mi?
Silecek suyunun içine ilave edilecek ekstra bir temizleyici bu çözüme yardımcı olabilir mi?

Bu konu ile ilgili elinizde ve tecrübelerinizde bir reçete varsa paylaşmanızı rica ederim.

Teşekkürler,

Burak
Bu ürünler cam temizleme ürünleri. Eğer cam yüzeyini hazırlayıp nasiol yağmur kaydırıcı yada @onurçiko abi gibi ön cama sonax bsd uygularsanız cama yapışan sinekler yolda giderken dahi silecek kullanarak daha kolay temizlenir. Sileceginiz daha güzel siler. Silecek içine daha önceden apc koyanlar olmuştu silecek daha güzel silmesi adına. Ama karışmış oranı ne kadardır bilemiyorum. Diğer üstatlar sorunuzu görünce onlar daha açıklayıcı bir bilgi paylaşımında bulunurlar.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Bu ürünler cam temizleme ürünleri. Eğer cam yüzeyini hazırlayıp nasiol yağmur kaydırıcı yada @onurçiko abi gibi ön cama sonax bsd uygularsanız cama yapışan sinekler yolda giderken dahi silecek kullanarak daha kolay temizlenir. Sileceginiz daha güzel siler. Silecek içine daha önceden apc koyanlar olmuştu silecek daha güzel silmesi adına. Ama karışmış oranı ne kadardır bilemiyorum. Diğer üstatlar sorunuzu görünce onlar daha açıklayıcı bir bilgi paylaşımında bulunurlar.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yanıt için teşekkür ederim.
Benim için çözüm yol boyunca gece gündüz camı temiz halde tutabilmek. Bunun yolu da ancak cam suyu ve silecek ile temizlik. Bu aşamada derdime derman olabilecek uygulamalar ve ürünler için teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Sonraki

Arkadaşlar,

Teşekkürler,

Burak
Sizler gibi bende bu konudan epey şikayetçiydim cam suyu bence de önemli bir konu , camın zemininde dayanıklı bir koruyucu olması oncelik olarak sizi çok rahatlatır. Bunu yaptıktan sonra ben bı kaç denemeden sonra mobil 1 in screen wash gibi bı adı olan yazlık cam suyunu aldım 2 litrelik satılıyor sulandirilmiyor , köpük oranı yüksek cami tek seferde olmasa da 2 3 kez sıkınca nerdeyse tüm sineklerden arindiriyor korumaya etkisi var mi daha tecrübe etmedim ama işini güzel yapıyor. Tabi camda yağmur kaydırıcı olduğunu da belirteyim ara ara da kil yapıyorum onunda faydası oluyordur.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sonraki

Arkadaşlar,

Teşekkürler,

Burak
Cam temizleme urunleri ile bunlari temizleyebilirsiniz ancak sürüş esnasinda bir faydasi olmaz. Camda su itici bir urun olsa ufaktan bir kolay temizlik saglar.

Sizin aradiginiz mobilin bir urunu vardi sulandirilmadan satilan cam suyu yazlik. Bu tarz urunler ile silecek vasitasiyla yolda giderken de temiz bir cama sahip olabilirsiniz.

Rutin temizlikte guzel bir cam temizleuici ile trmizlik yapip koruma uygulayip uygun da bir cam suyu kullanmaniz. Bu üçlü ile tam cozune ulasabilirsiniz.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sonraki

Arkadaşlar,

Teşekkürler,

Burak
Be olursa olsun cama çarpan böcek ve sinekler leke yapacaktır. Ancak şöyle bir tecrübem olmuştu. Bir seferinde babamın aracına acele şekilde yağmur kaydırıcı uygulamıştım. Sadece şoför tarafına. Uzun yol sonunda babamla konuştuk ve şöyle dedi. Benim tarafa ne yaptıysan böcek vs izleri daha az oldu. Bundan sonra hep yap :)

Yani yağmur kaydırıcı olarak kullandığım Crystal Concept glass guardın sinek ve böcek lekelerine de faydası olmuştu. Fakat hiç olmuyor diye bir şey yok tabii ki.

Cam suyu olarak da şunu tavsiye ederim.

hasanaco

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba bi konu hakkinda yardima ihtiyacim var.aracimda kaput filmi var stek dyso ustune cok ciddi derecede kirec lekesi var.elimde 3d eraser var bunu sursem bir zarari olurmu.sunrooftada var bir de oraya sursem zarari olurmu.saygilar.

RMX1921 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Be olursa olsun cama çarpan böcek ve sinekler leke yapacaktır. Ancak şöyle bir tecrübem olmuştu. Bir seferinde babamın aracına acele şekilde yağmur kaydırıcı uygulamıştım. Sadece şoför tarafına. Uzun yol sonunda babamla konuştuk ve şöyle dedi. Benim tarafa ne yaptıysan böcek vs izleri daha az oldu. Bundan sonra hep yap :)

Yani yağmur kaydırıcı olarak kullandığım Crystal Concept glass guardın sinek ve böcek lekelerine de faydası olmuştu. Fakat hiç olmuyor diye bir şey yok tabii ki.

Cam suyu olarak da şunu tavsiye ederim.

Bir saatlik sürüş sonrası Ankara Cankurtaran arası ön cam rezalet durumda. Yolda durmayı sevmememe rağmen durup temizlik yapmam şart oldu. Önerileri deneyeceğim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Forumda çok konuyu okuyorum ama malum baştan sona kitap gibi de olamıyor ne yazık ki. Jant fırçası olarak arama yaptım ama konu içindeki kelimeleri bulunca pek ulaşamadım bir de indirim bitmeden alayım diye vakit kaybetmek istemedim, tayin nedeniyle ev taşıma vs derdiyle uğraşıyorum bir süredir derdim eksik malzemeleri temin edebilmek bu süre içinde. Artık daha fazla arama yaparım hocam
Hocam maksadım iğneleme yapmak falan değildi yanlış anlaşılmasın, mesajlarınızdan yaptığınız okuma ve araştırmalar belli oluyor; En azından her soru için konu açmıyorsunuz :)

Siz tabii ki yanıt bulamadığınız şeyleri gönül rahatlığıyla sorun, bunda herhangi bir aksilik bulunmuyor.

Ben naçizane zülfi yâre dokunmak istedim, taşınma sürecinizde allah yardımcınız olsun. Kolay gelsin.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Nasiol'un cam su kaydırıcı ürünü sileceklerde atlama sorununa yol açıyor mu :) @omrslhmms @eryayli sizler kullanıyorsunuz sanırım :)
Atlama yasaniyor ama bende glacoda da yasandi benim camin durumundandir veya silecektendir diye dusundum. Ben nasiole sormustum eger uygulamayi unuttugunuz bir nokta varsa ondan atlayabilir bir kat dsha uygulayabilirsiniz demislerdi.

Hafif yagmurda bunlar saniyorum ki tum urunlerde yasanan sorunlar. Zaten hizli giderken ya da yogum yagmurda bu sorunlar yasanmiyor

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Yedeğimde 3 tane var :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Atlama yasaniyor ama bende glacoda da yasandi benim camin durumundandir veya silecektendir diye dusundum. Ben nasiole sormustum eger uygulamayi unuttugunuz bir nokta varsa ondan atlayabilir bir kat dsha uygulayabilirsiniz demislerdi.

Hafif yagmurda bunlar saniyorum ki tum urunlerde yasanan sorunlar. Zaten hizli giderken ya da yogum yagmurda bu sorunlar yasanmiyor
Gyeon view 3 farklı marka araçta kullandım, hiç atlama,pus gibi sorunlar yaşamadım çekinceleri olan alternatif olarak değerlendirebilir 20-30 ml lik şişesi yanıltması el hassasiyetine göre kullanılacak araç sayısı artabilir :)

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ağabeylerim müsadenizle bir sorum olacaktı spark havluyu bugun bir deneme sansım oldu ama elimde perwol sarı yok beyaz sirkem var bu havlunun temizligini nasil yapmaliyim suan