Cümleten saygılar. Uzun süredir severek sıkı bir forum takipçisiyken bir süredir iş durumları nedeniyle çok nadiren foruma girebiliyorum. Haliyle eskisi gibi de konu okuyamıyorum bu yüzden sorduğum bazı sorular konu olarak muhakkak mevcuttur ama vaktim olmadığı için araştıramıyorum bu yüzden kusura bakmayın.
Şu an yaşadığım şehirden önce yaşadığım yerde garajım ve vaktim vardı doya doya aracımla uğraşıyor elimden geldiğince de konu açıyordum. Ama işim nedeniyle tayin ile geldiğim şehirde ne garajım ne de kuyudan çıkmayan bir su kaynağı var. Bu yüzden Audi a3 (profilde ve eski konularımda bahsettiğim) aracımı satman zorunda kalıp mecburen koyu füme bir fluence aldım. Fakat eskisi gibi detay işi yapamıyorum ne yazık ki, bunun için ne imkan, ne fırsat, ne yer ne de mekan var

aracımı yıkayıp silmeden üstünde hemen kapkalın bir toz tabakası oluşuyor. Benim sorunum asıl olarak şu şekilde;
Bulunduğum yerde ortalama sıcaklık 40-45 derece, aracın güneşte apaçık kaldığını düşünerek araç üstünde 50 dereceyi geçiyordur rahatlıkla. Ben 1 ay önce kadar fusso 12 aylık wax uyguladım aracıma sadece çünki başka bir şey yapmaya imkanım olmadı. Birde içine detaylı giriştim sadece. Benim aracımı gölgede bile saklama şansım yok. Fusso bi nebze belki korur dedim ama bu sıcakta sanmıyorum koruyacağını. Sizlerin aracımın güneş yanığı olmamasını sağlayacak fikir ve tavsiyeler istiyorum. Çünki 1 ayda tavanda sadece kuş pisliği olan iz şu an baya baya güneş yanığı gibi çatlamalı bir hal alıp rengi bir hayli açıldı. Muhtemelen böyle giderse tüm reçine ve kuş pisliği izleri de bu hale gelecek. Hava şartlarını önceden bildiğim için pasta atmadım aracıma ama önceden bir kasap atmış muhtemelen az bi hologram gözüme çarpıyor bazen.
Güneş yanığına mani olmak adına ne yapabilirim?
bir soruyu bile konu gibi yazmışım artık forumu nasıl özlediysem