Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #14,361

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
teşekkür ederim hocam sabırla tüm sorularımı cevapladığınız için :)

özetle alacağım ürünler şu şekilde:
Torpido ve kumaş yüzeyler için: koch multi interior cleaner

Motor için: Koch Mp

Jant için: flowey r1

lastik için: Meg All Season Dressing

Torpido koruyucu için: auto finesse spritz

deri yüzeyler için: koch polstar

hızlı cila için hala kafam karışık bi sonuca varamadım.

bu ürünleri sulandırmama gerek yok sanırım direkt kullanabilirim, atladığım bi ürün varsa eğer önerilere açığım :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
PPF kaplamalar konusunda Forumda pek bilgi bulamadım. Folyolar toz tutuyor ve su itici folyo pek yok piyasada. Hızlı cila kötü degil etkisi var yine baloncuk yapıyor ama ppf için seramik kaplama varmis gyeonda mesela. Varmı yaptiran etkisi ve korumasi olur mu?
Ppf dediğiniz zaman olay bitmiyor milyon tane marka var iyisi de kötüsü de mevcut. Toz tutma olayı konusunda ekstradan üstüne toz yapışmıyor türkiyede uygulanan ürünlerin (cliff desing, stek vb) PPF için Gyeon Carpro gibi başlıca markalarda ürünler var daha önceden mat folyo kaplamalı bir araca gyeon uygulanmış bir aracın yıkamasını yapmıştım su iticilik ortalamaydı...

Bu demirtozu temizleyiciler folyo kaplamaya gelse zarar verir mi?
Serin güneş görmeyen bir yerde yıkama yaparken Ph nötr bir temizleyici kullanırsanız zarar vermeyeceğini düşünüyorum

Detay harici ama aracina CTK tarzı sünger ve yapıskan icerikler ile kapı ve teker ve cevresi davlumbaza yalıtım uygulama yapan varmı
Detail35 uygulamaları adlı konumda 3 farklı araca yaptığım ses yalıtımı uygulamaları var oradan bakabilirsiniz :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
son sorumu da sorayım o zaman :D

Bez ve fırça için önerileriniz var mıdır?

İç detay ve jantlar için fırçaya kumaş yüzeyler için mikrofiber beze ihtiyacım var internette bir sürü ürün var, forumu tam çözemedim o yüzden ilgili başlığı bulamadım :)
Bezlere örnek olarak Bimde 5 li mikrofiber bez var 15 tl ye ,en kolay olarak ondan alabilirsin. Bir rengi cam bir rengi iç bir rengi motor vs diye ayırmak da kolay. Ha bezler ahım şahım değil ama hem uygun hemde şimdilik işini fazlasıyla görür

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Work Stuff Magneto kullanan var mı aramızda? Ayna altlarından sürekli akan suyu sabırla elimdeki bezle sileyim mi bu ürünü alayım mı kararsız kaldım arkadaşlar.
Tabiki sabırla silinebilir,bende öyle yapıyordum, geçen hafta alışveriş yaparken onuda eklemiştim..berkayında dediği gibi havlunun içinde mıknatıs var..ben bı hafta yıkamadan sonra ayna altlarına taktım ,sabırla silmekten kurtuldum. :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
teşekkür ederim hocam sabırla tüm sorularımı cevapladığınız için :)

özetle alacağım ürünler şu şekilde:
Torpido ve kumaş yüzeyler için: koch multi interior cleaner

Motor için: Koch Mp

Jant için: flowey r1

lastik için: Meg All Season Dressing

Torpido koruyucu için: auto finesse spritz

deri yüzeyler için: koch polstar

hızlı cila için hala kafam karışık bi sonuca varamadım.

bu ürünleri sulandırmama gerek yok sanırım direkt kullanabilirim, atladığım bi ürün varsa eğer önerilere açığım :)
hızlı cila için 2 üründen herhangi birisini tercih edebilirsiniz,

CarPro EliXir – Nano Hidrofobik Hızlı Cila – 500ml

Tac System - Shinee Wax 500ml

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Aracta eger agir kir yoksa camur yoksa her hafta yikanan tozlu bir araçta snowfoam yapmadan direk tazyikli su + çift kova yapsak. O sekilde yapan varmı, her yıkamada snow foam sart mi kuru araca?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Aracta eger agir kir yoksa camur yoksa her hafta yikanan tozlu bir araçta snowfoam yapmadan direk tazyikli su + çift kova yapsak. O sekilde yapan varmı, her yıkamada snow foam sart mi kuru araca?
Şart diye bişi söz konusu olacaksa çift kovanın altına dirt trap olabilir. Çoklu eldiven olabilir.
Foam zaten her kiri söküp çiçek gibi bir yüzey bırakmıyor bazı kirli durumlarda illaki temas gerekiyor.
Tazyikli sudan sonra çift kova pek tercih etmem, tavsiye etmem zor şartlarda yılda 1 2 yada polisaj öncesi belki.
Siz en kötü ihtimalle tazyikten önce bir prewash işlemi yapmalısınız. Marolex yada modifiyeli secho gibi pompalarla güvenli kir sökücüleri uyguladıktan sonra tazyik sonra çift kova yapılabilir

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Şart diye bişi söz konusu olacaksa çift kovanın altına dirt trap olabilir. Çoklu eldiven olabilir.
Foam zaten her kiri söküp çiçek gibi bir yüzey bırakmıyor bazı kirli durumlarda illaki temas gerekiyor.
Tazyikli sudan sonra çift kova pek tercih etmem, tavsiye etmem zor şartlarda yılda 1 2 yada polisaj öncesi belki.
Siz en kötü ihtimalle tazyikten önce bir prewash işlemi yapmalısınız. Marolex yada modifiyeli secho gibi pompalarla güvenli kir sökücüleri uyguladıktan sonra tazyik sonra çift kova yapılabilir

Ilposan maxi 5 litre köpük pompası almayı düşünüyorum. Snowfoam prewash sonuçta elimde Autoglym Polar Blast var hocam. Zaten aracın tavan hariç komple folyo kapli oldugunu soylemedim ama 3 sene sonra söktürcem. 3 sene sonra bi polisaj ve seramik düsünüyorum bakalım nolur artık o zamana

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
torpido ve kapılar için, bir de jant lastik ve davlumbaz için hocam
ParlatanAdamlar Davlumbaz - Jant - Lastik Temizlik Fırçası ( 30 Derece Eğimli Sap Boyu: 48cm – Kıl Boyu: 6cm ) davlumbaz için
Parlatan Adamlar Kısa Saplı Lastik ve Jant Temizleme Fırçası – 20cm*7.5cm – Kıl Boyu: 5.5cm lastikler için
SPTA - Detay Fırça Seti detay fırçaları
piano black kısımlar için fırça kullanmayın, mikrofiber bez ile bastırmadan temizlik yapın.
Üniversal Temizlik Fırçası jant temizliği için

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Teşekkür ederim hocam, ilk işim torpido ve plastik yüzeyleri temizlemek olacak önerilerinizi dikkate alıp yavaş yavaş edinirim :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ilposan maxi 5 litre köpük pompası almayı düşünüyorum. Snowfoam prewash sonuçta elimde Autoglym Polar Blast var hocam. Zaten aracın tavan hariç komple folyo kapli oldugunu soylemedim ama 3 sene sonra söktürcem. 3 sene sonra bi polisaj ve seramik düsünüyorum bakalım nolur artık o zamana
5 lt lik uygun olur. 2.5 lt lik ilaçlama pompası ile yapıyorum fakat işi fazlasıyla görüyor. Küçük bi modifiye ile köpük şeklinde atım yapıp ön yıkama niyetine aracın etrafını bi gezersiniz.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar malum İzmir çok sıcak, şu anda bile 32 derece. Yazın güneş altında 50 dereceye denk geldiği oluyor. Ön cama güneşlik olarak ne kullanabilirim, tavsiye edeceğiniz, aracın içini olabildiğince koruyacak bir ürün var mı? Daha önce 1-2 tane standart olanlardan aldım ama ya küçük geldi, ya da aynalarla vs. bile takılması çok zor oldu, korumadı. O yüzden yardımlarınızı rica ederim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar malum İzmir çok sıcak, şu anda bile 32 derece. Yazın güneş altında 50 dereceye denk geldiği oluyor. Ön cama güneşlik olarak ne kullanabilirim, tavsiye edeceğiniz, aracın içini olabildiğince koruyacak bir ürün var mı? Daha önce 1-2 tane standart olanlardan aldım ama ya küçük geldi, ya da aynalarla vs. bile takılması çok zor oldu, korumadı. O yüzden yardımlarınızı rica ederim.
güneşlik olarak 4 senedir şu tipte ürün kullanıyorum. son derece memnunum. camın tamamını kaplıyor ve görevini gayet iyi yapıyor. işi bitince de katlanıp direksiyon çapında bir boyuta kadar ufalabiliyor.

Oto güneşlik örnek link