Arkadaşlar Bosch easyaquatak 110 makine aldım ve çinden BearForce prinç başlıklı olan Foam Lance aldım. Şampuan olarak ise Flowey ev13 satın aldım. İlk yıkamada deneme amaçlı 600ml su + 100ml şampuan kullanmıştım ve köpük sulu olmuştu (foam lance üst ayardan - ye getirdim.) Dün tekrar yıkama yaptım ve bu defa 400ml su + 100ml şampuan koydum ama yine de köpük kıvamını alamıyorum. Sebep olarak tek aklıma gelen suyu kovadan çektiği için basınç az kalıyor bu olabilir mi? Nozzle olarak ise en küçük olan 1.1mm olan ucu kullanıyorum. Ben bu köpüğü nasıl yoğunlaştırabilirim ve sizce sorun tahmin ettiğim gibi basınçtan mı kaynaklı?
Kullanılan derişimler çok düşük. Belli bir oranı geçince zaten düşünüldüğü gibi köpük daha da kıvamlı olmuyor. 1;12 1:8 ideali
Vana zaten bozuk gelmiş olabilir vanayı komple söküp oradaki çukuru oyun hamuru gibi birşeyle tıkayıp üstünden bantlayıp test etmek gerekir hala kıvam aynıysa;
İçindeki örgü 2.2 gr olabilir 3.2 gr olanla değiştirilmelidir yahut örgüden sonra çıkış yerine konik şekilde sıkıştırılmış bulaşık fiberi denenebilir.
Her yerini dikkatlice söküp oringleri hafif vazelin,gres, yağlayıp bağlantı yerlerine teflon çekip hiç hava kaçıramayacak şekilde tekrar montajlanabilir.
!!! Dikkat elinizdeki ürün gerçekten pirinç olmayabilir alüminyum üzerine boya olabiliyor. Söküp takarken nazik olmalı ve diş kaptırmamaya ayrıca özen gösterilmeli
Bunlardan sonra hala bir değişiklik yoksa başka Foamlance ile test yapılıp makineden yada değil kararına varılmalı.