Hızlı Soru - Cevap

omerfarukakc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #14,621
Cevap için teşekkürler. Benim yazdığım kwazar da çift atımmış. Demir tozu temizleyici r10 veya tuga yeşil alacağım. Yani bu 2 kwazar mercury iş görür diyorsunuz galiba. :)
Kwazar ın içine SAKIN demir tozu temizleyici ürün koymayın. Zamanında bu hatayı bende yaptım şişe komple kullanılamaz hale geldi malesef. Sebebi şişenin içindeki hortumun ucunda metal bir parça var 360 derece atımı sağlıyor o parça demir tozu temizleyici ile etkileşime girince aşırı korozyona sebep oluyor heralde ve simsiyah oluyor.

Testo

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar selamlar, yeni araba alırken yaptırmak istenilirse firmalar hangi marka seramik kaplama kullanıyor? Bilgisi olan var mı ? Yaptırmak için sormuyorum merakımdan soruyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar selamlar, yeni araba alırken yaptırmak istenilirse firmalar hangi marka seramik kaplama kullanıyor? Bilgisi olan var mı ? Yaptırmak için sormuyorum merakımdan soruyorum.
Ankara Doguş oto Grubu Porsche-Audi-VW grubu Wetproof Seramik Kaplama
Opel Reis Oto 3M Marka Seramik Kullaniyor.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kwazar ın içine SAKIN demir tozu temizleyici ürün koymayın. Zamanında bu hatayı bende yaptım şişe komple kullanılamaz hale geldi malesef. Sebebi şişenin içindeki hortumun ucunda metal bir parça var 360 derece atımı sağlıyor o parça demir tozu temizleyici ile etkileşime girince aşırı korozyona sebep oluyor heralde ve simsiyah oluyor.
Kimyasala dayanıklı olanı aldım hocam. Onda dediğiniz olay yok. Demir tozunu o şişede kullanacağım. Ama 360 derece atım yapan şişe de aldım. Onda dediğiniz metal parça var.(zaten 360 derece atım yapmasını o sağlıyor galiba ağırlık vererek) R1 jant temizleyicisini de bu şişede kullanırım artık :)

problem3333

Acemi Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Herkese iyi günler. bazılarınız basit ve komik gelecek ama :) koch chemie pol star apc midir? Sulandirma oranları nelerdir? Nereye kullanılmamasıni tavsiye edersiniz?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Herkese iyi günler. bazılarınız basit ve komik gelecek ama :) koch chemie pol star apc midir? Sulandirma oranları nelerdir? Nereye kullanılmamasıni tavsiye edersiniz?
Kendi web sitelerindeki bilgilere göre pH değeri 7'miş. Deri, alkantara ve tekstil temizliğinde kullanılıyormuş.
1:5 ile 1:20 arasında sulandırarak kullanılması gerekiyormuş.
İlgili dökümanlar aşağıdadır.
https://www.koch-chemie.com/pdf/datasheet/Pol_Star_en.pdf
https://media.koch-chemie.com/pdf/SDBL/Pol_Star_92999_2.0.0_GB_EN.pdf

problem3333

Acemi Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Kendi web sitelerindeki bilgilere göre pH değeri 7'miş. Deri, alkantara ve tekstil temizliğinde kullanılıyormuş.
1:5 ile 1:20 arasında sulandırarak kullanılması gerekiyormuş.
İlgili dökümanlar aşağıdadır.
https://www.koch-chemie.com/pdf/datasheet/Pol_Star_en.pdf
https://media.koch-chemie.com/pdf/SDBL/Pol_Star_92999_2.0.0_GB_EN.pdf
Peki plastik malzeme temizliğinde etkili olmaz mı? Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Peki plastik malzeme temizliğinde etkili olmaz mı? Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum
Plastik Aksamda 1:15-1:20 oraninda kullanabilirsiniz Araciniz yeniyse gerek bile yoktur.Rutin Temizlikte gerek bile yoktur.Kullanirkende kullanilan alanin kurumadan silinmesi gerekir beyaz leke yapabiliyor.Hafif Bir Temizlik icin İnterior Cleanerle gecmeniz daha iyi olur.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar Fra-ber gommalux lastik parlatıcı spreyi deneyen var mı? Ben arkadaşım vasıtası ile denedim. Yaklaşık 4 gün süre boyunca gözlemleme fırsatı buldum. İş yerinin tozlu bir kapalı garajı var. Normalde kullandığım endurance’de lastik bıyıkları mı desem adı her neyse hemen tozlanırken bu üründe dört günün sonunda neredeyse hiç toz yoktu. Ürün toz tutma, parlaklığı ve uygulama kolaylığı gibi yönlerinden dolayı benim gayet hoşuma gitti. Görseller 2. günün sonunda çekildi.

Dün iş çıkışı eve gelirken şiddetli yağmura yakalandım. Birazdan otoparka inip yağmur dayanıklılığına bakacağım. Ürünü sizlere danışmak istedim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar Fra-ber gommalux lastik parlatıcı spreyi deneyen var mı? Ben arkadaşım vasıtası ile denedim. Yaklaşık 4 gün süre boyunca gözlemleme fırsatı buldum. İş yerinin tozlu bir kapalı garajı var. Normalde kullandığım endurance’de lastik bıyıkları mı desem adı her neyse hemen tozlanırken bu üründe dört günün sonunda neredeyse hiç toz yoktu. Ürün toz tutma, parlaklığı ve uygulama kolaylığı gibi yönlerinden dolayı benim gayet hoşuma gitti. Görseller 2. günün sonunda çekildi.

Dün iş çıkışı eve gelirken şiddetli yağmura yakalandım. Birazdan otoparka inip yağmur dayanıklılığına bakacağım. Ürünü sizlere danışmak istedim.

Ben sonax jel kullanıyorum onda da toz tutma sorunu çok oluyor gerçekten. Ancak gördüğüm kadarı ile sizin de bahsettiğiniz gibi toz yapışmamış gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

problem3333

Acemi Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Plastik Aksamda 1:15-1:20 oraninda kullanabilirsiniz Araciniz yeniyse gerek bile yoktur.Rutin Temizlikte gerek bile yoktur.Kullanirkende kullanilan alanin kurumadan silinmesi gerekir beyaz leke yapabiliyor.Hafif Bir Temizlik icin İnterior Cleanerle gecmeniz daha iyi olur.
Teşekkür ederim cevabınız için. Af İnterior Cleaner kullanıyorum onun geciremedigi lekelerde elimde po oldugu için kullanmayı düşünüyorum.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Detailing ürünleri hakkında hiçbir bilgim yok. Aracımın plastik kısımlarında şekildeki gibi lekeler var. Hangi ürünle nasıl temizlememi önerirsiniz?

Lekeler yağ ve toz gibi duruyor apc ile silip nemli bez ile üzerinden geçin
Ürün olarak auto finesse verso iç mekan apc si olarak iyi iş görüyor ilk başta(1:9) sulandırın
Mümkünse bir detay fırçası ile köpürterek uygulayıp Nemli bez ile ile üzerinden geçin
Onun dışında nanolex int cleaner autoglym int shampoo da kullanabilirsiniz

Furkan Bektaş

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Lekeler yağ ve toz gibi duruyor apc ile silip nemli bez ile üzerinden geçin
Ürün olarak auto finesse verso iç mekan apc si olarak iyi iş görüyor ilk başta(1:9) sulandırın
Mümkünse bir detay fırçası ile köpürterek uygulayıp Nemli bez ile ile üzerinden geçin
Onun dışında nanolex int cleaner autoglym int shampoo da kullanabilirsiniz
Cevaplarınız için teşekkürler. Kullanacağım ürünlerin tuşların arasına sızması elektronik olarak bir sıkıntı yaşatır mı acaba?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

Benim stoklarımda sürekli olan bir ürün severek kullanıyorum daha önce de grupta tavsiye etmiştim
Final parlaklığı harika görünüyor
Kullanımı jellerden kolay
Stokta olması gereken ürünlerden özellikle benzinlik te yıkayan
Cevaplarınız için teşekkürler. Kullanacağım ürünlerin tuşların arasına sızması elektronik olarak bir sıkıntı yaşatır mı acaba?
@Dr HCD hocamın affına sığınarak
Beze sıkıp siler iseniz hiçbir sorun olmaz direk fısfıs yapmayin

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Bir sorum daha olacak. Auto Finesse Spritz ve Verso ürünlerinin farkları nedir acaba? Verso sanırım APC olarak geçiyor fakat kafam karıştı biraz.
Ben bildiğim kadarı ile şöyle açıklamaya çalışayım; verso temizlik yapacağınız yere göre değişken oranla sulandırma yapabileceğiniz bir apc’ dir. Spritz ise hem temizlik, hem de koruma yapabilen pratik bir üründür. Genelde çok kirli olmayan, hafif toz kiri ve parmak izleri gibi ufak tefek şeylerin halledilmesi ve yüzeyin koruma altına alınması için rutin temizliklerde tercih edilebilecek pratik ve performanslı bir üründür. Spritz’ den verso da olduğu gibi güçlü bir temizlik beklememek gerekir zira doğru da olmaz zaten. Umarım yeterince bilgi sağlayabilmişimdir. :) sağlıklı günler dilerim:)

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Arkadaşlar merhaba. Detailing ürünleri hakkında hiçbir bilgim yok. Aracımın plastik kısımlarında şekildeki gibi lekeler var. Hangi ürünle nasıl temizlememi önerirsiniz?

İnterior cleaner tarzı bir ürün çok rahat işinizi görür Flowey İ2 tavsiye ederim. 1/20 sulandırma oranı ile. Apc de iş görür fakat ağır gelme durumu olabilir.