Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #14,661
arkadaşlar sıfır araca menzerna 3 in 1 uygulaması yapmak istiyorum. ne tür bir ped önerirsiniz. boya iyi durumda cok fazla agresif bişey olmasın. alternatif pasta tavsiyesi de alabilirim. teşekkürler
İnce Pasta sungeri yada Final Sungeri kullanabilirsiniz genelde

İnce Pasta olanlar Sari olur
Final olanlar Siyah olur

Almayi dusundugunuz ped i paylasirsaniz size yardimci oluruz.

bulut59

Çaylak Detaycı
Üye
İl
tekirdağ
İnce Pasta sungeri yada Final Sungeri kullanabilirsiniz genelde

İnce Pasta olanlar Sari olur
Final olanlar Siyah olur

Almayi dusundugunuz ped i paylasirsaniz size yardimci oluruz.
elimde befarın siyah pedi var aslında sıfır baya da yumuşak. resmini çekip atarım akşama bir bakarsınız o zaman.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar iyi günler dilerim herkese.

Bina yakininda insaat ve bina altinda da maalesef bir kebabci var küçük kül is ve binadan tozlar hep araç üzerine geliyor. Yıkama konusunda kararsiz kaldıgim kisimlar var.

Araç suan 5 günlük toz ile duruyor yogun camur yok. Ilposan maxi ile köpük yapıp ( Snow Foam olarak Autoglym Polar Blast kullanıyorum pek kullanan yok sanırım Forumda) ilk turda kuru araca köpük sonra yikama sonra 2. Kat köpük, wash mitt ile hafif temas ve finish yikamasi. Bunu düsünüyorum ama mesela benim bilmediğim tecrübe etmedigim ürünler var forumda. Ceviz adı verilen ön yikama ürünü galiba, birde trafik filmi demir tozu olayı var. Trafik film için snow foamlar yeterli kalır mi? Yoksa ekstra kwazarin küçük spreylerinden alıp bir prewash sprey daha uygulama yapıp sonra washmitt ile temasli mi yikasam?

Ayrıca araçta seffaf folyo kaplama var. Arada yıkama ve kurulama sonrası eeeen son islem küçük sabunlu su ile kil kullanıp gezsem faydası olur mu, bu killer yikanip 2 3 kez kullanılıyor mu yoksa kullan at mi?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Geçen gün satın aldım ama hava şartları nedeniyle uygulamayı erteledim. :( Sio2 ağırlıklı bir ürün. Diğerleri sio2 ve yağ karisikmis. Ha değer mi bilmiyorum ama çok pahalı o bir gerçek :(
500 ml lik bir ürün için aslında çok pahalı denemez.Günümüz şartlarında piyasada ki ürünlerin hemen hemen tamamı bu fiyat aralığına denk geliyor.Eğer kalıcılığı da etkili ise endurance için ciddi bir rakip olur diye düşünüyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
500 ml lik bir ürün için aslında çok pahalı denemez.Günümüz şartlarında piyasada ki ürünlerin hemen hemen tamamı bu fiyat aralığına denk geliyor.Eğer kalıcılığı da etkili ise endurance için ciddi bir rakip olur diye düşünüyorum.
O markadan birkaç ürün aldım ilk fırsatta deneme yapıp burada paylaşırım :)
(Şu gün yaparım dedigimde o gün mutlaka bir halt oluyor)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar iyi günler dilerim herkese.

Bina yakininda insaat ve bina altinda da maalesef bir kebabci var küçük kül is ve binadan tozlar hep araç üzerine geliyor. Yıkama konusunda kararsiz kaldıgim kisimlar var.

Araç suan 5 günlük toz ile duruyor yogun camur yok. Ilposan maxi ile köpük yapıp ( Snow Foam olarak Autoglym Polar Blast kullanıyorum pek kullanan yok sanırım Forumda) ilk turda kuru araca köpük sonra yikama sonra 2. Kat köpük, wash mitt ile hafif temas ve finish yikamasi. Bunu düsünüyorum ama mesela benim bilmediğim tecrübe etmedigim ürünler var forumda. Ceviz adı verilen ön yikama ürünü galiba, birde trafik filmi demir tozu olayı var. Trafik film için snow foamlar yeterli kalır mi? Yoksa ekstra kwazarin küçük spreylerinden alıp bir prewash sprey daha uygulama yapıp sonra washmitt ile temasli mi yikasam?

Ayrıca araçta seffaf folyo kaplama var. Arada yıkama ve kurulama sonrası eeeen son islem küçük sabunlu su ile kil kullanıp gezsem faydası olur mu, bu killer yikanip 2 3 kez kullanılıyor mu yoksa kullan at mi?
Aracın dışında herhangi bir köpükle ilk kaba kiri atın, hatta siz iki kere köpükleyip sonra çift kova yıkama yapın yapamıyorsanız yüzeye köpüğü sıkıp daha sonra başka bir kovada wash miti temizleyin sık sık. Temassız olarak trafik filmi sökmek zor olur prewash ihtiyaç olmaz köpükle p işi halledebilirsiniz.
kil konusuna gelecek olursak hamur şeklindeki killer aracınızı çizer şeffaf filmi daha çabuk çizer, kil eldiveni yada kil bezi alıp uzun süreli kullanabilirsiniz. Kil hamurlarını tek sefer kullanıp atarsınız.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Aha, bu da simoni racing gibi çıktı. Ben çok beğendim :)
Abi bu ürünün 750 ml şişede olan versiyonunu buldum. alıp deneyeceğim. Onda detaylı test yaparım. Fakat bu tüpte olan üründen çok memnun kaldım, jel ürünlere kıyasla çok zahmetsiz ve en güzel yanı toz toplamıyor. Eğer bu fısfısta aynı sonucu verirse stoğunu çökertiriz satıcının :sırıtan1:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi bu ürünün 750 ml şişede olan versiyonunu buldum. alıp deneyeceğim. Onda detaylı test yaparım. Fakat bu tüpte olan üründen çok memnun kaldım, jel ürünlere kıyasla çok zahmetsiz ve en güzel yanı toz toplamıyor. Eğer bu fısfısta aynı sonucu verirse stoğunu çökertiriz satıcının :sırıtan1:
:D :D :D yakında totoma giyecek düzgün pantalon bulamayacağım ama her yanım ürün olacak :D :D

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Aracın dışında herhangi bir köpükle ilk kaba kiri atın, hatta siz iki kere köpükleyip sonra çift kova yıkama yapın yapamıyorsanız yüzeye köpüğü sıkıp daha sonra başka bir kovada wash miti temizleyin sık sık. Temassız olarak trafik filmi sökmek zor olur prewash ihtiyaç olmaz köpükle p işi halledebilirsiniz.
kil konusuna gelecek olursak hamur şeklindeki killer aracınızı çizer şeffaf filmi daha çabuk çizer, kil eldiveni yada kil bezi alıp uzun süreli kullanabilirsiniz. Kil hamurlarını tek sefer kullanıp atarsınız.

Forumda birisi grid +kova satıyor 160 tl. Mesela grid daha çok kirli bezi temizlemek için geçerli. Bütçe açısından ilk asamada sadece kirli kovasi gridli olsa uygun olur degil mi?

Temiz köpük kovasinin dibine o kadar kir dusmez sanirim?

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Forumda birisi grid +kova satıyor 160 tl. Mesela grid daha çok kirli bezi temizlemek için geçerli. Bütçe açısından ilk asamada sadece kirli kovasi gridli olsa uygun olur degil mi?

Temiz köpük kovasinin dibine o kadar kir dusmez sanirim?
Tek kova çok eldiven yöntemine geçerseniz daha güvenli bir yıkama yapabilirsiniz şahsi görüşüm.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Yani gridli 2 tane kovaya 400 tl vermektense 50-100 liraya 3 veya 4 eldiven alsak daha iyi?
2 tane kovaya 400₺ vermenize gerek yok. Forumda ortak alım olmuştu çok uygun fiyatlara en son çözüm olarak ucuz maliyetli sıradan su kovaları bile işinizi görecektir tabiki içine grid guard almanız gerekli.