Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #15,181
forumda cilalı şampuan kullananlara kötü gözle bakılıyordu bi anda herkes cilalı sampuana dönmüş :dusunx:
Cilali Sampuan candir 10 yildir Meguairs in sampuanlarini birakamadim :komik:

Cilali Sampuani Sevmeyen Arkadaslar birgun araclarini Meguiars Shampoo Plus ile veya Chemical Guys Extreme Body Wash&Wax Shampoo ile yikasinlar Gören Polisaj mi yaptiniz diye yaniniza sormaya gelir :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
forumda cilalı şampuan pek sevilmezdi ne olduysa velvet sonrası herkes cilalı şampuan sevdalısı oldu :) stoklar tükendi. velvet istiyorssanız biraz bekleyin elinde fazla olan illaki satışa koyar.Sizin yıkama tarzınıza göre şampuan seçmeniz daha doğru olur.Yıkama sonrası hızlı cila vs uğraşmayacaksanız cilalı şampuan, yok hızlıca pw veya türevi cila kullanacaksanız cilasız şampuan daha iyi olur perdeleme de yapmaz.Daha önceleri cilalı şampuan olarak koch chemie nms kullandım bayağı güzel parlaklık ve kokusu vardı.
Benim amacım koruma olan arabayı ph nötr bi şampuanla yıkamak ve korumayı perdelememek/ellememek. Vp concentrated ve ev12 forumun gözdesiydi. Ancak Velvetin de korumayı perdelemiyor olması ilgi çekmiş anlaşılan. Bende bu maceraya girsem mi diye düşünüyordum. Ondan sormak istedim ama deneyip görmeden bilemeyeceğiz anlaşılan :). Stokta yok zaten şimdilik vp devam ama stoğa gelirse sırf meraktan denicem. Ya da forumda deneyenler bilgi verirler

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Cilali Sampuan candir 10 yildir Meguairs in sampuanlarini birakamadim :komik:

Cilali Sampuani Sevmeyen Arkadaslar birgun araclarini Meguiars Shampoo Plus ile veya Chemical Guys Extreme Body Wash&Wax Shampoo ile yikasinlar Gören Polisaj mi yaptiniz diye yaniniza sormaya gelir :)
Cilalı şampuanlar 2 yıkama arası bir koruma sunuyorlar ve avantajları pratik olması. Ama ben şahsen arabayla sürekli uğraşmayı seviyorum. Sadece yıkamak beni tatmin etmiyor sürekli bişeyler eklemek istiyorum. O yüzden waxtan sonra cilasız şampuan artı hızlı cila en sevdiğim kombinasyon.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cam suyu için hangi ürünü tavsiye edersiniz? İzmir ve İstanbul'da yaşıyorum, dolayısıyla çok düşük sıcaklıklarda performans beklemiyorum. :)

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Teşekkür ederim.
Sürekli otoban-otoyol kullanmak zorunda kaldığım için camda çok fazla sinek, böcek vs. lekesi oluyor.
Sonax ve Wirth hangisi denk gelirse onu alıyordum ama biraz daha iyisi varsa onu arıyorum açıkçası.
Würth ‘ün ürünü daha iyi ama sürekli uzun yol yapıyorsanız yazlık cam suları uzun yolda sinek-böcek konusunda yetersiz kalıyorlar.
Çözümü: antifrizli cam suyu (yaz-kış) kullanmak., yazın daha fazla seyrelterek tasarruf etmenize imkan veriyor., adı sanı duyulmamış markalar alkol pahalı olduğundan onun yerine methanol kullanırlar., methanol zararlıdır., bilindik markalardan tercih etmekte yarar var., marka önereniyorum ben uzun zamandır (Hella onaylı) Sonax ‘ın antfrizli cam suyunu kullanıyordum ama son 2 senedir fiyatı aşırı pahalılandı 1 lt.sinin fiyatı 95 tl. olmuş :sicak:

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Würth ‘ün ürünü daha iyi ama sürekli uzun yol yapıyorsanız yazlık cam suları uzun yolda sinek-böcek konusunda yetersiz kalıyorlar.
Çözümü: antifrizli cam suyu (yaz-kış) kullanmak., yazın daha fazla seyrelterek tasarruf etmenize imkan veriyor., adı sanı duyulmamış markalar alkol pahalı olduğundan onun yerine methanol kullanırlar., methanol zararlıdır., bilindik markalardan tercih etmekte yarar var., marka önereniyorum ben uzun zamandır (Hella onaylı) Sonax ‘ın antfrizli cam suyunu kullanıyordum ama son 2 senedir fiyatı aşırı pahalılandı 1 lt.sinin fiyatı 95 tl. olmuş :sicak:
Koçtaş'da Sonax denk geldi, yine aldım. Kullan at olması avantaj. :)

Bu arada benim önemli bir sorunum var.
Bareforce Foam Lance kullanıyorum, Karcher K2 ile. Daha önce sorunsuz traş köpüğü kıvamı alabiliyor olmama rağmen, son 4-5 denemem hüsran oldu.

VP Foamula'dan 250ml koyuyorum, kalanı da hafif ılık su ile 1 litreye tamamlıyorum ama sonuç hüsran.
Su ayarını ne yaptıysam katı köpük alamıyorum, akıp gidiyor. Ne yapmam lazım acaba?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Koçtaş'da Sonax denk geldi, yine aldım. Kullan at olması avantaj. :)

Bu arada benim önemli bir sorunum var.
Bareforce Foam Lance kullanıyorum, Karcher K2 ile. Daha önce sorunsuz traş köpüğü kıvamı alabiliyor olmama rağmen, son 4-5 denemem hüsran oldu.

VP Foamula'dan 250ml koyuyorum, kalanı da hafif ılık su ile 1 litreye tamamlıyorum ama sonuç hüsran.
Su ayarını ne yaptıysam katı köpük alamıyorum, akıp gidiyor. Ne yapmam lazım acaba?
250 ml. oran zaten çok yüksek bir oran 250 ml. vp foamula 1 ile köpük şov olması lazımdı., yapmanız gereken makinanızın basıncı düşük olduğu için kutunun içinden 1,1 mm meme çıkar ve foam lance ‘te 1,25 mm meme hazır takılı olarak gelir., 1,1 mm meme ile değiştirin., düşük basınçlı makinelerde köpük performansını artırmak için 1,1 mm meme kullanmalısınız ve foam lance ‘in tepesindeki musluğu (en az su / max. şampuan) vermesi için musluğu bu konuma ayarlayın., yani musluğu sonuna kadar sıkıyorsunuz sizin foam lance ‘te bu ayar sağa doğru sıkınca mı oluyor yoksa sola doğru sıkınca mı oluyor onu bilmiyorum bunu deneme yaparak anlarsınız.,

Diğer konu suyunuz çok kireçli olabilir., kireç zamanla metal filtrenin performansını düşürüyor, bunun için foam lance ‘in içindeki metal filtreyi ve diğer ilgili parçaları (kostik soda ve beyaz sirke) ile temizlemeniz gerekir., Aşşağıya eklediğim video ‘da montaj/demontaj ve temizliği nasıl yapıcağını ., *** temizlikte kullanıcağınız kimyasallar contalara zarar vereceği için onları sıvıya sokmayın sökmeniz yararınıza olur.

Diğer konu malesef Bear Force ‘un fiyatı uygun olduğu için tercih ediliyor ama malesef köpük performansı iyi olan bir ürün değil., MJJC ‘nin çook gerisinde kalan bir ürün., MJJC ‘nin en ucuz modeli olan (Classic modeli) bile bear force dan çok daha iyi köpük yapıyor.

Ayrıca her kullanımdan sonra foam lance ‘in şişesine bir miktar su koyup su ile çalıştırarak tesisatın içini şampuan kalıntılarından temizleyip durulama yaptırmanız lazım.

Son düzenleme:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Teşekkür ederim.
Sürekli otoban-otoyol kullanmak zorunda kaldığım için camda çok fazla sinek, böcek vs. lekesi oluyor.
Sonax ve Wirth hangisi denk gelirse onu alıyordum ama biraz daha iyisi varsa onu arıyorum açıkçası.
Ben son 2 ay içinde 3 kez İstanbul - Kayseri - İstanbul rotasını izledim ve bir arkadaşımın tavsiyesi ile özellikle sinek lekeleri için Mobil ScreenWash aldım. Daha öncesinde küçük konsantre satılan Würth kullanıyordum. Bana sanki Mobil'in ürünü daha etkili gibi geldi sinek lekelerine karşı ama fiyat farkına değecek kadar da bir fark gözlemlemedim.

https://www.hepsiburada.com/mobil-screenwash-2-lt-sinek-temizleyici-cam-suyu-p-OTMBL1512261?magaza=ALİ KARAÇAL OTOMOTİV

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Başlangıç için önerdiğiniz eldiven, lastik parlatıcı, koltuk leke giderici/temizleyici ürünleri var mı? Ayrıca daha uygun fiyatlı olarak ürünleri nasıl temin edebiliriz?

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Başlangıç için önerdiğiniz eldiven, lastik parlatıcı, koltuk leke giderici/temizleyici ürünleri var mı? Ayrıca daha uygun fiyatlı olarak ürünleri nasıl temin edebiliriz?
Forumda alış veriş kısmında bölünmüş, yada orijinal şişesinde satış yapan pek çok arkadaş mevcut, oradan uygun fiyatlı olarak alabilirsiniz
lucullan marka eldiven (mümkünse 2 adet)
meguiars endurance (lastik parlatıcı)
vale pro classic carpet cleaner (döşeme ve kumaş temizliği)
Şampuan sormamışsınız gerçi ama unun içinde flowey ürünlerini tavsiye edebilirim

Son düzenleme:

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Forumda alış veriş kısmında bölünmüş, yada orijinal şişesinde satış yapan pek çok arkadaş mevcut, oradan uygun fiyatlı olarak alabilirsiniz
lucculan marka eldiven (mümkünse 2 adet)
meguiars endurance (lastik parlatıcı)
vale pro classic carpet cleaner (döşeme ve kumaş temizliği)
Şampuan sormamışsınız gerçi ama unun içinde flowey ürünlerini tavsiye edebilirim
Cevaplarınız için teşekkürler... Bahsettiğiniz eldiveni inceleyeceğim...

Koltuklar ve tüm iç aksamda bahsettiğiniz "Vale Pro Classic Carpet Cleaner" ürününü kullanabilir miyim?

Son düzenleme:

ASİ35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
merhabalar
kendi beğenip sorunsuz alışveriş yaptığım sayfada var bu aradığınız markalar ve 24 ssaat için indirimde detailforum isterseniz bir bakın

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Cevaplarınız için teşekkürler... Bahsettiğiniz eldiveni inceleyeceğim...

Koltuklar ve tüm iç aksamda bahsettiğiniz "Vale Pro Classic Carpet Cleaner" ürününü kullanabilir miyim?
Rica ederim,
yer döşemesi ve koltuklar için kullanabilirsiniz, tavan için tavsiye etmiyorum sarkma yapabilir,
onun için köpük formunda ürünler var onlardan kullanmanızı öneririm.
örnek
Würth Araç Içi Döşeme Ve Koltuk Temizleme Spreyi 500 Ml Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

testworker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
TR
Rica ederim,
yer döşemesi ve koltuklar için kullanabilirsiniz, tavan için tavsiye etmiyorum sarkma yapabilir,
örnek
Würth Araç Içi Döşeme Ve Koltuk Temizleme Spreyi 500 Ml Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Teşekkürler tekrardan.

VP Carpet'ı kapı eşiklerinde kullanabilir miyiz, bir mahsuru olur mu?

Bu arada 2 farklı kurulama bezi kullanıyorum. Biri 340 diğeri ise 440 gsm. Bezlerin bir tarafı kurulama bir tarafı da cila için kullanılabiliyormuş (satış sayfasında yazıyor). Bezin bir tarafı oldukça yumuşak doku diğer tarafı ise biraz daha sert. Acaba hangi tarafı cila için bilginiz var mı?

Ekstra olarak, Flowey 2.6 Koruyuculu Cilalı Şampuan kullanan, kullanmış olup bilgisini paylaşabilecek biri var mı?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Rica ederim,
örnek
Ben de kesinlikle tavanda sıvı formlu ürünler kullanmanızı tavsiye etmem. Geçen sene oldukça dikkatli bir şekilde ve neredeyse ıslak değil de hafif nemli sayılabilecek bir bez ile tavan temizliği yaptım ve sonuç maalesef sarkma ile sonuçlandı. Aracın yaşı da riski artıran etmenlerden ama köpük formlu ürünler en garanti yol gibi.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Teşekkürler tekrardan.

VP Carpet'ı kapı eşiklerinde kullanabilir miyiz, bir mahsuru olur mu?

Bu arada 2 farklı kurulama bezi kullanıyorum. Biri 340 diğeri ise 440 gsm. Bezlerin bir tarafı kurulama bir tarafı da cila için kullanılabiliyormuş (satış sayfasında yazıyor). Bezin bir tarafı oldukça yumuşak doku diğer tarafı ise biraz daha sert. Acaba hangi tarafı cila için bilginiz var mı?

Ekstra olarak, Flowey 2.6 Koruyuculu Cilalı Şampuan kullanan, kullanmış olup bilgisini paylaşabilecek biri var mı?
kapı eşiği derken kumaş yüzeydeyse elbette, ama plastik alanda hiç kullanmadım açıkçası uzun vadede plastiğin rengini bozabilir, kesin bir şey diyemiyorum

açıkçası o tarz bir bez hiç kullanmadım ama, yumuşak taraf kurulama içindir diye tahmin ediyorum, bu arada imkanınız varsa twisted pile diye tabir edilen dokuma türünde kurulama bezi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim, hem verniği çizmenizi önleyecek hem de çok hızlı şekilde aracı kurulamanıza imkan verecektir,
ilk aklıma gelenler, forumda @Brindabella ve @Tonyukuk07 'un sattığı bezler kesinlikle bu işin olmazsa olmazı, ilanlarından inceleye bilirsiniz.

yıkama konusunda, önce ön yıkama sonrada temaslı yıkama yapmanız aracınızın boyasının çok daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

şu konuyu okumanızı şiddetle tavsiye ederim
Araç Nasıl Yıkanır-REHBER-