Hızlı Soru - Cevap

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Merhabalar, sonunda ilk aracımı aldım yıllardır takip ediyorum teoride fakat detay konusunda pratiğim yok bugün aracımı bir detailing dükkanına emanet edicem son kat olarak menzerna power lock kullanıcaklar sorum bundan sonrası için.. açık garaj koyu renk araba benzinlikte yıkama mecburiyeti derken anlaşıldığı üzere hiç bir olumlu şarta sahip değilim... power lockdan sonrasında bu olumsuz şartlardan dolayı fusso coat uygulamayı düşünüyorum hem ekonomik hem uzun ömürlü hem de bu olumsuz şartlarda en iyi idare edecek ürün olduğunu düşündüğüm için.
Şampuan olarak çift kova grid guardla birlikte Auto Brite purple velvet düşündüm ekonomik olduğu için. yıkama eldiveni valet pro wash mit düşündüm lakin fiyatı gözümün önünde 2 kat arttı smartbee ler dikkatimi çekti bütçe dostu tavsiyelerinizi rica ediyorum, ön yıkama konusunda maalesef öyle bi şansım olmadığı için ilaçlama pompasında cilalı şampuan karışımı yapıp sıvı şeklinde sıkıp kirin yumuşamasını ummak durumundayım.. bu arada elimde birazcık eskiden kalma turtle waxın cilalı bir şampuanı var bu sistem içinde bütçe dostu bir kaç şampuan önerisi rica ederim. Kurulamak için havlum var birde fusso coatın üstüne parlaklığı artırmak için yine bir bütçe dostu hızlı cila önerisi olan varsa çok sevinirim.
Aracımı yeni aldım malum ekonomi ortada çok fazla harcama yaptığım için ürünlerin ilk alım maaliyetleri maalesef benim için çok önem kazandı en azından 1 2 ay beni kurtaracak ebatta ürünler olursa sonrasında umarım çeyiz dizmeye başlarız :) Bu arada aracımın rengi focus fırtına grisi

Son düzenleme:

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Merhabalar, sonunda ilk aracımı aldım yıllardır takip ediyorum teoride fakat detay konusunda pratiğim yok bugün aracımı bir detailing dükkanına emanet edicem son kat olarak menzerna power lock kullanıcaklar sorum bundan sonrası için.. açık garaj koyu renk araba benzinlikte yıkama mecburiyeti derken anlaşıldığı üzere hiç bir olumlu şarta sahip değilim... power lockdan sonrasında bu olumsuz şartlardan dolayı fusso coat uygulamayı düşünüyorum hem ekonomik hem uzun ömürlü hem de bu olumsuz şartlarda en iyi idare edecek ürün olduğunu düşündüğüm için.
Şampuan olarak çift kova grid guardla birlikte Auto Brite purple velvet düşündüm ekonomik olduğu için. yıkama eldiveni valet pro wash mit düşündüm lakin fiyatı gözümün önünde 2 kat arttı smartbee ler dikkatimi çekti bütçe dostu tavsiyelerinizi rica ediyorum, ön yıkama konusunda maalesef öyle bi şansım olmadığı için ilaçlama pompasında cilalı şampuan karışımı yapıp sıvı şeklinde sıkıp kirin yumuşamasını ummak durumundayım.. bu arada elimde birazcık eskiden kalma turtle waxın cilalı bir şampuanı var bu sistem içinde bütçe dostu bir kaç şampuan önerisi rica ederim. Kurulamak için havlum var birde fusso coatın üstüne parlaklığı artırmak için yine bir bütçe dostu hızlı cila önerisi olan varsa çok sevinirim.
Aracımı yeni aldım malum ekonomi ortada çok fazla harcama yaptığım için ürünlerin ilk alım maaliyetleri maalesef benim için çok önem kazandı en azından 1 2 ay beni kurtaracak ebatta ürünler olursa sonrasında umarım çeyiz dizmeye başlarız :) Bu arada aracımın rengi focus fırtına grisi
Yeni aracınız hayırlı olsun öncelikle. Detay işi maalesef can yakmaya başladı bu devirde.

Forumumuzda yapılan satışlar piyasaya göre genellikle daha uygun fiyatlıdır. Forumu iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Mesela yanlış hatırlamıyorsam lucullan yıkama eldiveni 60 lira, yine ön yıkama için spreyli pompada kullanmak üzere bölünmüş valet pro ürünleri 60-70 lira civarlarında(tercihim Ansf), hızlı cila olarak da çeşitli ürünler mevcut, bütçenize uygun bir seçim yapabilirsiniz.

Ürünleri zamana yayarak parça parça satın almak en iyisi, bence ilk önce yıkama ürünlerini alın şampuan, eldiven, havlu vs. daha sonra hızlı cila, katı cila gibi ürünleri alın.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Bende hepsini bir değil teker teker alma taraftarıyım. İlk ön yıkama şampuanı sanırım bölünmüş olarak f1 - ansf satan vardı.
yıkama eldiveni olarak birçok seçenek mevcut , fakat sırf fussonun üstüne parlaklık olsun diye cila atmayın. Zaten dükkana vericem demişsiniz, normal şartlarda zaten dükkandan çıkınca parlaması lazım. Tabi fussonun parlaklığı düşük kalıyor fakat sırf o iş için ürün almak yerine yıkama eldiveni veya mitt daha tercih edilesice.

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
@SKaplan @batikankodak önceliğim zaten şuan için şampuan ön yıkama için ilaçlama pompasına uygun bi ön yıkama şampuanı birde yıkama eldiveni , wax hızlı cila ilerleyen süreç için havlum kovam ve grid guardım hali hazırda mevcut. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :)

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yeni aracınız hayırlı olsun öncelikle. Detay işi maalesef can yakmaya başladı bu devirde.

Forumumuzda yapılan satışlar piyasaya göre genellikle daha uygun fiyatlıdır. Forumu iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Mesela yanlış hatırlamıyorsam lucullan yıkama eldiveni 60 lira, yine ön yıkama için spreyli pompada kullanmak üzere bölünmüş valet pro ürünleri 60-70 lira civarlarında(tercihim Ansf), hızlı cila olarak da çeşitli ürünler mevcut, bütçenize uygun bir seçim yapabilirsiniz.

Ürünleri zamana yayarak parça parça satın almak en iyisi, bence ilk önce yıkama ürünlerini alın şampuan, eldiven, havlu vs. daha sonra hızlı cila, katı cila gibi ürünleri alın.
Yeni aracınız hayırlı olsun iyi günlerde binin. Yıkama eldiveni olarak lucullan alabilirsiniz, yurt içinden alayım elime hızlı ulaşsın derseniz ufs kuzu postu tercih edilebilir. Fusso üzerine Sonax BSD'yi 1:1 sulandırıp uygulayabilirsiniz. Birim maliyeti olarak uygun fiyatlı olacaktır.

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Yeni aracınız hayırlı olsun iyi günlerde binin. Yıkama eldiveni olarak lucullan alabilirsiniz, yurt içinden alayım elime hızlı ulaşsın derseniz ufs kuzu postu tercih edilebilir. Fusso üzerine Sonax BSD'yi 1:1 sulandırıp uygulayabilirsiniz. Birim maliyeti olarak uygun fiyatlı olacaktır.
Çok teşekür ederim hem cevabınız hem de iyi dilekleriniz için :)

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba öncelikle
Bu gece başıma böyle bir talihsizlik geldi Allah beterinden korusun
Sizlerinde değerli fikirlerini almak istedim
Karanlıkta tam olarak görmediğim bir nesneye çarptım tamponda ufakta olsa bir yırtılma meydana geldi
En az göze batma ile nasıl yaptırabilirim ya da yapabilirim şimdiden teşekkürler
İyi geceler:)

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba öncelikle
Karanlıkta tam olarak görmediğim bir nesneye çarptım tamponda ufakta olsa bir yırtılma meydana geldi
En az göze batma ile nasıl yaptırabilirim ya da yapabilirim şimdiden teşekkürler
Geçmiş olsun, Tamir ve lokal boya kurtarır. Çok altta gibi zaten.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba öncelikle
Plastik kaynak yapıyorlar hocam. Güzel bir usta sıfır gibi yapar. Üstte dendiği gibi lokal hallolur iş. Canınızı sıkmayın.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba öncelikle
Hocam plastikçiler kaynatır hiç belli olmaz. Kendiniz yapacaksanız pürüzleri maket bıçağıyla temizleyip sonra güçlü bir yapıştırıcıyla yapıştırmak. Sonra ise zımpara yapıp fısfıs boya kutularına boya bastırıp boyayabilirsin. Ama uğraştırır biraz küçük de olsa.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Geçmiş olsun, Tamir ve lokal boya kurtarır. Çok altta gibi zaten.
Çok teşekkür ederim altta ama mide bulandırıyor :)
Plastik kaynak yapıyorlar hocam. Güzel bir usta sıfır gibi yapar. Üstte dendiği gibi lokal hallolur iş. Canınızı sıkmayın.
Yarın sanayide birkaç kaportacıya göstericem ufakta olsa bir parça kırılmış
Teşekkür ederim:)
Hocam plastikçiler kaynatır hiç belli olmaz. Kendiniz yapacaksanız pürüzleri maket bıçağıyla temizleyip sonra güçlü bir yapıştırıcıyla yapıştırmak. Sonra ise zımpara yapıp fısfıs boya kutularına boya bastırıp boyayabilirsin. Ama uğraştırır biraz küçük de olsa.
Aslında ilk öyle düşündüm ama yapıştırırsam çok ufakta olsa bir parça açık kalıcak ileride rüzgarla birlikte açılmasın diye sanayide plastik kaynak ve lokal boya ile hallettirmeye çalışıcam

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba öncelikle
Gecmis Olsun Kardesim Bu Tampon Tamiri yapan Fibercilere bir goster istersen

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Gecmis Olsun Kardesim Bu Tampon Tamiri yapan Fibercilere bir goster istersen
Teşekkür ederim üstad yarın bir kaç yere göstericem
Plastik kaynak , zımpara , plastik macunu ,zımpara , lokal boya seklinde bir uygulama planı tarzında yapıyorlarmış bittikten sonrada paylasırım
Örnek teşkil etsin
Yollarımızda sıkça karşılaşıyoruz malesef :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhaba öncelikle
Geçmiş olsun, geçenlerde benimde gündüz gözüyle başıma iş geldi. Boyasız göçük düzeltme ile halledeceğim, kalan kısmı da rötüşlayacağım. Bana maliyet 1000 TL :( (Her şeyin fiyatı uçmuş :( ) En kötüsü, en beteri bu olsun. Ya o parçayı komple kesip çıkarıp tekrar yerine takma ihtimalin var. Biraz gözü tırmalayacak ama en azından yapıştırdıktan sonra kalan kısımları rötüşlarsın ve gözüne daha az batar.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Geçmiş olsun, geçenlerde benimde gündüz gözüyle başıma iş geldi. Boyasız göçük düzeltme ile halledeceğim, kalan kısmı da rötüşlayacağım. Bana maliyet 1000 TL :( (Her şeyin fiyatı uçmuş :( ) En kötüsü, en beteri bu olsun. Ya o parçayı komple kesip çıkarıp tekrar yerine takma ihtimalin var. Biraz gözü tırmalayacak ama en azından yapıştırdıktan sonra kalan kısımları rötüşlarsın ve gözüne daha az batar.
Sana da geçmiş olsun hakan hocam Allah beterinden korusun
Yaklaşık 1 tl boyutunda birsey ama benim içime sinmez :)
Kesip tekrar kaynatma yapacaklarını düşünmüyorum daha teferruatlı olur diye parçayı plastik yapıştırıcısı ile yapıştırıp pürüzleri zımpara ile temizleyip üstüne plastik macun ya da astar çekip tekrar zımpara ve boya yaparlarsa daha güzel olur diye düsünüyorum
Yarın bir kaç yere gösterip en göze batmıcak biçimde nasıl olur fikir alıcağım
Fiyat konusuna gelirsek malesef ki herşey uçtu
Allah yardımcımız olsun:)

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim altta ama mide bulandırıyor :)

Yarın sanayide birkaç kaportacıya göstericem ufakta olsa bir parça kırılmış

Aslında ilk öyle düşündüm ama yapıştırırsam çok ufakta olsa bir parça açık kalıcak ileride rüzgarla birlikte açılmasın diye sanayide plastik kaynak ve lokal boya ile hallettirmeye çalışıcam
Onunda kolayı var. Açık kalan yeri macunla doldur üzerini de rötüşle

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sana da geçmiş olsun hakan hocam Allah beterinden korusun
Yaklaşık 1 tl boyutunda birsey ama benim içime sinmez :)
Kesip tekrar kaynatma yapacaklarını düşünmüyorum daha teferruatlı olur diye parçayı plastik yapıştırıcısı ile yapıştırıp pürüzleri zımpara ile temizleyip üstüne plastik macun ya da astar çekip tekrar zımpara ve boya yaparlarsa daha güzel olur diye düsünüyorum
Yarın bir kaç yere gösterip en göze batmıcak biçimde nasıl olur fikir alıcağım
Fiyat konusuna gelirsek malesef ki herşey uçtu
Allah yardımcımız olsun:)
Sağol Mertcan,
İğne deliğinden geçebilirken, Konya ovası gibi yerden geçerken sağ arka taraftan bam sesi çıktı. Muhtemelen bir cisim çarptı ya da hıyarın biri tam ben geçerken kapı ...vs açtı . Önce ben kendim bir halt ettim sandım ama geçtiğim alan ve açıya göre imkansız olduğu ortaya çıktı. Bir tane eğreti duran kargo minibüsü vardı muhtemelen kapı açtı ve bende sallamayınca ses çıkarmadan kayboldu gitti.
Neyse ya, olacağı varmış. Bu ara zaten sağlığa epey para gidiyor, 2 tane ufak göçük için Roma'yı yakamayacağım. Yaşım genç olsa yakalar hırpalardım da artık kimseye bulaşmak da istemiyorum.

Senin iş biraz teferruatlı ama en az maliyet ve en az göze batacak şekildeki uygulamayı ben kendim yapsam, önce pürüzlü yüzüyleri inceden zımpara, sonra yapıştırma, boşlukları uygun kimyasal ile doldurma ve tekrar zımpara ve en son sırıtan yerleri rötüşlamak. Hap kadar yer için koca tamponu sökecekler. Otomobil günlerce yatacak. Parçayı oraya kaynatacak, zımpara, macun, boya...vs
Herkes en iyi şekilde tamir olmasını ister elbet ama ben şu ara mecburen her gün otomobil tepesindeyim, ben olsam hiç servis,sanayi...vs uğraşmazdım. Küfür ede ede kendim yapardım :)

Şu göçük düzeltme işini de ölmez sağ kalırsam yazın öğrenmeyi planlıyorum. Sonra da paraya kıyıp gerekli malzemeleri alır , kendi söküğümü kendim hallederim :)