Motor temizliği için elimde malzeme ve çok bilgim olmadığı için susuz temizleme ürünlerini kullanıyorum. Fiyat performans açısından selsil markasının ürününü deneyebilirsin. Tazyiği biraz zayıf ama fiyatına göre ben memnun kaldım ve diğer markalara o paraları vermeyi düşünmüyorum açıkçası bu üründen sonra.
Apc,motor temizleyici vb ürünler uzun vadede hortum,kauçuk aksama zarar verebilir. Tabi bu benim görüşüm. Özellikle kalitesiz ürünler asperoxla vs bu işe girişenler var. Zamanla bu plastik kısımlarda çatlama vs yapabilir.
Fren kaliperleri bakımında vs kauçuga zarar vermesin diye normal gres yerine silikon gres kullanıyorlar.Apc,motor temizleyici vb ürünler uzun vadede hortum,kauçuk aksama zarar verebilir. Tabi bu benim görüşüm. Özellikle kalitesiz ürünler asperoxla vs bu işe girişenler var. Aynı şekilde balata spreyi de aslında kauçuk aksama zararlı.
Bu apclerde yag çözme özelligi oldugundan bazı ürünlerin el ile temasında bile cildinizi kurutuyor. Aynı mantık bazı plastik aksamlarda da oluyor.
Yanlış hatırlamıyorsam araç kitapçıgında kaporta için 3 yada 6 aymı neydi cila kullanmayı öneriyordu dış etkilerden boyayı korumak için. İç plastik aksam için ise sadece nemli bez ile silin yazıyordu.
Gerekmedikçe kimyasal kullanmamak en iyisi aslında.