Hızlı Soru - Cevap

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Öne çıkan konu #8,661
@Sercan20 hocam, sizce elbise fırçası ile koltukları makina ile şampuanlı su ile ıslatıp hafifçe bastırmadan silmek bir sorun yaratır mı yaratmaz mı? Elbise fırçası iş görür mü ? :rolleyes:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
3x2 metrelik halıyı yani 6mt2'lik halıya 1:10 sulandırılmış VP Carpet kullandım, yaklaşık 400ml ürün gitti. Tabi ilk başta halıyı balkonda ıslattım ardından sprey şeklinde sıktım, sonra fırça ile fırçaladıkdan sonra duruladım. Sıkım işlemini ise dikdörtgen prizma şeklinde olan tahta yardımıyla yaptım. Belki biraz bol kullanmış olabilirim, makina ile sarfiyat nasıl olur bilemiyorum.
İyi miktarda gitmiş. Fiyata göre karar veririm artık.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@thelordof ortak alım konusunu fazla meşgul ettik sorunuz olursa burda etiketleyip sormak daha mantıklı. Soruya gelirsek, ben veta ilaçlama pompasın da atım yapıyorum duruma göre 1:3 - 1:10 arasında sulandırma oranı ile sprey şeklinde. (Yani köpüksüz bir şekilde.)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20 hocam, sizce elbise fırçası ile koltukları makina ile şampuanlı su ile ıslatıp hafifçe bastırmadan silmek bir sorun yaratır mı yaratmaz mı? Elbise fırçası iş görür mü ? :rolleyes:
Elbise fırçası gayet güzel iş görüyor, tabi koltuk da. Halılar da ise illa ki matkap ucu şart veya evde annelerimizin kullandığı plastik halı fırçaları ile kıllar gibi pislikleri önceden almak gerekiyor.
İyi miktarda gitmiş. Fiyata göre karar veririm artık.
Dediğim gibi ben biraz fazla hor kullandım normal de 200ml civarında gider diye düşünüyorum.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Elbise fırçası gayet güzel iş görüyor, tabi koltuk da. Halılar da ise illa ki matkap ucu şart veya evde annelerimizin kullandığı plastik halı fırçaları ile kıllar gibi pislikleri önceden almak gerekiyor.

Dediğim gibi ben biraz fazla hor kullandım normal de 200ml civarında gider diye düşünüyorum.
Eyvallah hocam. Yıllardır bomboş duruyordu o fırça. Değerlenmiş olur. :) Halılar için makinanın kendisinin bir parçası var mı bir bakayım. Teşekkürler.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Buradaki vana isini yapan yumusak plastik kisimdan aliyor olarabilir mi? Orada aciklik varsa belki olabilir.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olabilir, ben buradan su girip pistondaki conta yukarı gitmesini engeller diye düşünmüştüm ama sanırım buradan hiç su girmemesi gerekiyor. Yapacak bir şey var mı burası için?

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul

Bu video size yardımcı olacaktır.
hocam benimkinde 2 in 1 yazmıyor. elimdeki üründe silicon free protection sealant yazıyor 2 in 1 de high gloss finish and wax yazıyor. ayrıca bunu lake country siyah pedle mi uygulamalıyım makinede yoksa elimdeki meguiars sarı el cila pedi ile mi uygulamalıyım?

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Olabilir, ben buradan su girip pistondaki conta yukarı gitmesini engeller diye düşünmüştüm ama sanırım buradan hiç su girmemesi gerekiyor. Yapacak bir şey var mı burası için?
Yeni alındıysa iade edin derim. Diğer türlü tamir edilebilir bişey mi bilemiyorum, bendekini inceledim ama pek tamirlik durmuyor.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar interior cleaner torpido ya uygularken, detay fırçasiyla uyguluyorum ürünü uyguladıktan sonra hemen silmek mi doğru olur yoksa bekleyip silmek mi doğru olur

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Selamlar interior cleaner torpido ya uygularken, detay fırçasiyla uyguluyorum ürünü uyguladıktan sonra hemen silmek mi doğru olur yoksa bekleyip silmek mi doğru olur
Fırçaladıktan sonra silin ve ardından nemli bir bez ile tekrar geçin kalıntı kalmaması açısından.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Orbital 150mm polisaj makinasına ped seçimi yaparken kaç mm'lik pedler seçmemiz gerekiyor acaba?
Şimdiden teşekkürler.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Orbital 150mm polisaj makinasına ped seçimi yaparken kaç mm'lik pedler seçmemiz gerekiyor acaba?
Şimdiden teşekkürler.
Üreticiye göre değişmekle beraber 163-65mm uygundur. Zaten cırtın yapıştığı yer birebir uyar tabanla (150mm). Boyada çalışacak yer bir miktar daha büyük oluyor güvenlik açısından, tabla boyaya değmesin diye. Örneğin kapı tutamakları.

Mesela Alclear padlere bakabilirsiniz. Bahsettiğim ön arka ebat farkını daha iyi anlarsınız, V form diye geçiyor yanılmıyorsam.

Player66

Çaylak Detaycı
Üye
Gyeon esnek yapisi ile cam fitili vb yumusak alanlara bile guzel tutunuyor.

Ayni uygulamayi C4 ile yaptiginizda yumusak kisimlarda cok cabuk deforme oluyor.

iki urunu de kullanmis birisi olarak Gyeon derim..
Trim için olup deforme olması ilginç geldi ama söylediklerinizi dikkate alacağım. Ayrıca aynı ml düşünürsek fiyatı da daha uyguna geliyor. Sizde ne kadar kalıcılık göstermişti acaba ?