Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #9,141
@tgykya Onur abiye katılıyorum, tabiki de r2 kullanılabilir ama sonrasında rutin yıkamalr da R1 daha iyi iş görücektir. Baktınız çok kirli jant, demir tozu temizleyicisi kullanırsınız olur biter.
Mesajı mı yanlış alıntıladın yoksa isim karışıklığı mı oldu :deli:

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bilberry için sulandırma oranını 1:3 de tutun. Yani 100 ml bilberry 300 ml su olacak şekilde. Cevizi de aynı sulandırabilirsiniz. Çok kirli bir yüzeyde çalışacaksanız 1:2 ideal.

Aslında ürünlerin adları üzerinde biri asidik biri alkali. Asidik olan ürünleri sevmeyiz aslında ama gerekli olduğunda bir kaç yerde kullanılır.

Jantlarım çok kirli asidik kullanmam lazım yaklaşımı yanlış. Güzel ekipmanlar ile jantlara giriştiğinizde gayet güzel temizlenirler. Önemli olan temaslı ve detaylı yıkama.
Hocam r1 ile r2 birer jant temizleyiciler, demirtozu temizleyici değiller ama demirtozu söküyorlar sanırım yanılıyormuyum, yada jant temizleyiceler söküyor mu?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar, yalıtım falan demişken, şuna baktım ama TR'de bulamadım nasıl aratmam gerektiği konusunda fikri olan var mı ? Hep Aliexpresste çıkıyor.

Bugün sabahtan servise gidip siparis ettigim parçaları aldım once. Gun icinde de Flowey siparişlerim geldi. R1 siparişim eksik kalmisti, 2. tur kargoyu da 4 gozle bekliyorum

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kapı içi yalıtım mı geliyor yoksa :)
Güncelleme:

Evet buldum arkadaşlar, arayan mevlasını da belasını da demişler :)

Dekopaj rulosu yada plastik & kauçuk merdane olarak aratmak gerekebiliyor. Farklı farklı isimlerle satışa sunuluyor.

Son düzenleme:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Shirb13, kırmızı olan iş görür
ctk roller sonradan geldi. aynı işi görür bence. aliexpress ten zor olur. 15 lira olsa 15 lira da kargo. 30 lira. n11 dekilerden alabilirsin. hepsi aynı işi görüyor gibi.
sanat evlerine de bakabilirsin. ressamlar vs. duvarkağıdı işi yapanlar.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Hacı bir ölçü kullanmadım, göz kararı döktüm kovaya, ama yaklaşık 300 ml falandır ellam, sonra üstüne hafif sıcak su ekledim. Bir kova doldu, bende eldiven çok biliyon:)
Sonra bir - iki gün bekletim. Çeşmede yıkadım kurumaya bıraktı.
Modum sirkenin çeşidi önemlimi? Elma vb;) bende kurulama havlusu ve cila bezlerimi yaptığınız gibi yıkamayı düşünüyorum hangi sirkeyi kullanacağımızı öğrenebilirsem

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@smail14, Ben hiç bekletme yapmadım. Kullandığım bez ve eldivenler kirlenmediği için her yıkamadan sonra 30 derecede 20dk 800-1000 devirde yıkarım. Yumuşatıcı gözüne beyaz sirke Koyar deterjan kısmınına perwoll koyarım ( altın rengi olan en pahalısından :) ))

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@smail14, Ben hiç bekletme yapmadım. Kullandığım bez ve eldivenler kirlenmediği için her yıkamadan sonra 30 derecede 20dk 800-1000 devirde yıkarım. Yumuşatıcı gözüne beyaz sirke Koyar deterjan kısmınına perwoll koyarım ( altın rengi olan en pahalısından :) ))
Ben 700 devirde yünlüler de yıkıyorum sizin dediğiniz gibi 20 dk da, 800 1000 devir fazla geliyor mu?

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Birde perwoll masrafımız çıktı desene :) onsuz olmuyor mu :D

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ben 700 devirde yünlüler de yıkıyorum sizin dediğiniz gibi 20 dk da, 800 1000 devir fazla geliyor mu?
o anki ruh Halime göre belki 600 de yaparım Ama 1000 devir birşey yapmaz bemce

ama havalar güzel 600-700 de olur .

Birde perwoll masrafımız çıktı desene :) onsuz olmuyor mu :D
Valla perwoll bana göre detailing işinde en uygun fiyatlı ürün 15-20 lira birşeydi. Ben ucuza almıştım . Onsuz olur ama daha pahalı olur . Diğer deterjanlar yapısını bozuyor deniliyor .