Hızlı Soru - Cevap

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #9,421
Arkadaslar 2.kattan asagi hortum uzatarak bahce aparatiyla yikama yapma niyetim var. Yanliz musluk surekli acik kalmali ve aparattin tetigiyle su acilmali. Mumkun mudur? Stantart hortumla bu yapilir mi yoksa basinca dayanikli hortum mu gerekir?

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba, basınca dayanıklı hortum gerekir. Ben aynı sistemi 3. kattan uzatarak yaptım ama verimli olmadı, daha sonra apartman su saatlerinin olduğu yerden kendi saatime vana ve özel musluk kafası taktım, hortumu takıp oradan su aldım harika oldu.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaslar 2.kattan asagi hortum uzatarak bahce aparatiyla yikama yapma niyetim var. Yanliz musluk surekli acik kalmali ve aparattin tetigiyle su acilmali. Mumkun mudur? Stantart hortumla bu yapilir mi yoksa basinca dayanikli hortum mu gerekir?

Bütçeniz varsa karcher hortum almanız daha iyi olur

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Beyler spark wax pasta bezi ve mikrotex cam bezi aldım. Bezlerle gelen kağıtta su dısında birşey kullanmayın diyor yıkarken. Nasıl yıkamalı bu bezleri?

Bir de yıkama ve polisaj işlemlerini yapanlar toplam kaç adet pasta cila bezi ihtiyacınız oluyor?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Forumda konusu var. Genel olarak. Sarı pervol ve yumuşatıcı olarak beyaz sirke kullanıyor makine de tıkıyoruz

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Forumda konusu var. Genel olarak. Sarı pervol ve yumuşatıcı olarak beyaz sirke kullanıyor makine de tıkıyoruz
Bende aynısını uygulayacaktım aldım perwollü hatta da. Simdi kağıtta sadece su kullanın diyince zarar vrir mi dedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms beyin resmini attığı sisteme benzer bir sistemi hırdavatçıdan aldım aynı şekilde. Bende hortum kesilme yaptı. Yanlış anlaşılmak istemem muhtemelen benim hortum kalitesiz. Tetiğe basmadığınız zaman çok fazla şişiyorsa illa bir yerden atacak demektir. Benim bu şekilde şişip sonrasında kesilme yapıp su basmıştı.
Merhaba, basınca dayanıklı hortum gerekir. Ben aynı sistemi 3. kattan uzatarak yaptım ama verimli olmadı, daha sonra apartman su saatlerinin olduğu yerden kendi saatime vana ve özel musluk kafası taktım, hortumu takıp oradan su aldım harika oldu.
40 metre hortum ile bu sistemi uzun süre kullandım, hortum da başlangıç seviye basit bir hortumdu, bauhaus'da satılan en ucuz 20 metrelik 2 hortumu birleştirerek yaptım hatta.

Üzerine bir de makinenin su girişine Y şekline bir aparat ile bir hortum daha bağladım, onda da aynı sistem vardı.

Hiçbir sorun yaşamadım. Tabii ki bu demek değildir ki siz de yaşamazsınız, belki bu sorunu yaşayanların çeşme suyu debileri çok yüksekti, ya da hortumları çok yıpranmıştı.

Dediğim gibi @eryayli 20 metrelik 2 hortumu birleştirerek toplamda 40 metre hortumla bu sistemi uzun süre sorunsuz kullandım. Hortum da aparatlar da öyle üst seviye değildi, ama en dandiklerden de değildi.

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Üstadlar 3D eraser i hangi uygulama bezi, pedi vs. ürünlerle uyguluyorsunuz. Ben ayakkabı leflefi ile uygulamaya çalıştım. Çok etkili bir ürün sanırım, leflefin yapısını bozdu. Sarı pedleri veya mikrofiber uygulama süngerlerinin de yapısını bozar mı merak ediyorum? hangi ürünü tavsiye edersiniz uygulama için?

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstadlar 3D eraser i hangi uygulama bezi, pedi vs. ürünlerle uyguluyorsunuz. Ben ayakkabı leflefi ile uygulamaya çalıştım. Çok etkili bir ürün sanırım, leflefin yapısını bozdu. Sarı pedleri veya mikrofiber uygulama süngerlerinin de yapısını bozar mı merak ediyorum? hangi ürünü tavsiye edersiniz uygulama için?
Ben wax padimi kullandım sorun yaşamadım. Sarı pad iş görecektir.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Ben wax padimi kullandım sorun yaşamadım. Sarı pad iş görecektir.
Ben mikrofiber beze surup cama ovalayarak uyguluyorum. Bir zarari olmadi.

hasanaco

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba bi konu hakkinda yardima ihtiyacim var.aracimda kaput filmi var stek dyso ustune cok ciddi derecede kirec lekesi var.elimde 3d eraser var bunu sursem bir zarari olurmu.sunrooftada var bir de oraya sursem zarari olurmu.saygilar.

RMX1921 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç üzerinde komple kireç lekeleri mevcut özellikle camda, IPA, beyaz sirke ve KC fse denedim ise de çözüm olmadı, 3d Eraser' inde zarar verebileceği söyleniyor, poisaj harici başka ne yapabilirim.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Araç üzerinde komple kireç lekeleri mevcut özellikle camda, IPA, beyaz sirke ve KC fse denedim ise de çözüm olmadı, 3d Eraser' inde zarar verebileceği söyleniyor, poisaj harici başka ne yapabilirim.

Eraser'i dogru kullanirsaniz sorun yasamazsiniz. Ama koch chemie fse'nin daha guvenli bir alternatif oldugu soyleniyor. Kullanmadim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhaba bi konu hakkinda yardima ihtiyacim var.aracimda kaput filmi var stek dyso ustune cok ciddi derecede kirec lekesi var.elimde 3d eraser var bunu sursem bir zarari olurmu.sunrooftada var bir de oraya sursem zarari olurmu.saygilar.

Eraser yapısını bozabilir belki fse,kil,olmazsa masum bir finish pastasıyla lokal deneyebilirsiniz yüzeyi ısıtmadan ellede olabilir veya ppfler için gyeonun pastası var onu deneyebilirsiniz hocam. Agresif temizleyicileri test etmeden uygulamayın derim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Crystal Concept Desqale
Nanolex Glass Polish
Gtechniq Glass Polish
Autofinesse Vision Polish.

Hepsini denedim hepside uzun süre hiç el değmemiş kireç lekelerini çıkarabilmişti. Makyaj pedine bir nohut tanesi kadar damlatın ve lekeler çıkana kadar camda çalışın :)
Aha benden de bir video

hasanaco

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eraser yapısını bozabilir belki fse,kil,olmazsa masum bir finish pastasıyla lokal deneyebilirsiniz yüzeyi ısıtmadan ellede olabilir veya ppfler için gyeonun pastası var onu deneyebilirsiniz hocam. Agresif temizleyicileri test etmeden uygulamayın derim.
Tamam deneyecegim.tesekkurler.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Crystal Concept Desqale
Nanolex Glass Polish
Gtechniq Glass Polish
Autofinesse Vision Polish.

Hepsini denedim hepside uzun süre hiç el değmemiş kireç lekelerini çıkarabilmişti. Makyaj pedine bir nohut tanesi kadar damlatın ve lekeler çıkana kadar camda çalışın :)
Aha benden de bir video
Araç benden önce filo da kullanılmış ve lekeler eski, video daki ürün fayda etmeyecek sanırım, diğerlerini araştıracağım, tşk

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Eraser'i cam da kullanabilirsiniz. Kim diyor ya da neye istinaden zarar verebilir diye ? Ben kendi ön camıma 2 kat geçtim fabrika çıkış gibi oldu çok memnun kaldım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Kim söylüyor acaba 3d eraser zarar veriyor diye çok merak ettim. Bu bilgi deryasının membağı neresi acaba.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Kim söylüyor acaba 3d eraser zarar veriyor diye çok merak ettim. Bu bilgi deryasının membağı neresi acaba.
Markanın kendi uygulama videosunda boyalı yüzeyde uzun süre bekletilmemesi gerektiğini belirtiyorlar sanırım abi süre tutuyorlar filan. Buna istinaden mi söylüyorlar anlamadım.