Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #10,621

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Emre9110 birisi daha iyi diğeri kötü demek yanlış olrr. Ev13 tam yazın kullanmalık bir ürün, hem 2 3 haftalık yazın oluşan kirleri çıkartıyor hem de korumaya hiç zarar vermiyor çünkü baya bir hafif. Ansf'de zarar vermiyor ancak Ev13 kadar soft değil, kışın Ev13'ün çıkaramadığı kirleri çıkartabiliyor. Bana kalırsa yazın ayrı şampuan kışın ayrı şampuan kullanılmalı.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Selamun Aleyküm hayırlı geceler öncelikle bu CG köpük şişesi gibi güzel köpük atan alternatif bir şişe varmidır bildiğiniz?
Bim'lerde satılan Ernet markalı Banyo&Mutfak var, gayet güzel köpük yapıyor. Ben lastikler için sanırsam Cif'in şişesini kullanıyorum, jantlar için janta 2-3 fıs fırçaya da 2-3 fıs sıkınca hemen köpürüyor.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Waxın kullanım ömrü nedir kiwami 200 ml ben tek araçta kullanacağım :) heralde 10 sene gider
Waxın vaad ettiği dayanıma göre değişir. Kiwami yaklaşık 3 ay dayanır desek, yılda 4 defa uygulamak gerekir. Uygulama başına, araç boyutuna bağlı olarak değişmekle birlikte, yaklaşık 10 gr (hesap kolay olsun) wax harcasanız, senede 40 gr, 5 senede 200 gr ancak biter.
Sizin aracınızı görüp, "kanka benim arabamı da parlatalım, komşu ne sürdün o arabaya öyle, kardeşim benim arabayı da yakalım.." gibi konu komşu isteklerine de 3-4 uygulama yaparsanız 4 senede bitirirsiniz. Bunlar olması gerekenlerdi. Gelelim olacak olanlara ;
4 sene detaya ilginiz bu seviyede devam ederse, takribi 5-6 tane daha bölünmüş veya tam kutu wax almış olur, ilk aldığınız kiwamiyi dolabın tozlu raflarında kaybeder, bir gün o raflardan çekip çıkarır, foruma "arkadaşlar 4 yıl önce almıştım bozulmuş mudur ? " diye sorar, en son da "neyse konu komşunun arabasına süreyim, kapı içlerine, jantlara falan süreyim de bitsin bari" der, noktayı koyarsınız.

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Waxın vaad ettiği dayanıma göre değişir. Kiwami yaklaşık 3 ay dayanır desek, yılda 4 defa uygulamak gerekir. Uygulama başına, araç boyutuna bağlı olarak değişmekle birlikte, yaklaşık 10 gr (hesap kolay olsun) wax harcasanız, senede 40 gr, 5 senede 200 gr ancak biter.
Sizin aracınızı görüp, "kanka benim arabamı da parlatalım, komşu ne sürdün o arabaya öyle, kardeşim benim arabayı da yakalım.." gibi konu komşu isteklerine de 3-4 uygulama yaparsanız 4 senede bitirirsiniz. Bunlar olması gerekenlerdi. Gelelim olacak olanlara ;
4 sene detaya ilginiz bu seviyede devam ederse, takribi 5-6 tane daha bölünmüş veya tam kutu wax almış olur, ilk aldığınız kiwamiyi dolabın tozlu raflarında kaybeder, bir gün o raflardan çekip çıkarır, foruma "arkadaşlar 4 yıl önce almıştım bozulmuş mudur ? " diye sorar, en son da "neyse konu komşunun arabasına süreyim, kapı içlerine, jantlara falan süreyim de bitsin bari" der, noktayı koyarsınız.
Abi bu detaylı yazın için sana çok teşekkür ederim :)

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araca pff ve seramik kaplama yapılacaktı, randevu zamanı yapacak arkadaş yoğun olduğunu 15-20 gün sonra yapabileceğini söyleyince kızıp vazgeçtim. O ara başka maddi meseleler çıkınca ön 4 parça pff olacak hafta sonu aracın gerisi kaldı.

Şimdi sorum şu; araç sıfır. Herhangi bir koruması falan yok. Neyle nasıl yıkayım? PH nötrle yıkar geçerim diyordum şimdi yalan oldu o iş.Hızlı cila falan mı alayım?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Araca pff ve seramik kaplama yapılacaktı, randevu zamanı yapacak arkadaş yoğun olduğunu 15-20 gün sonra yapabileceğini söyleyince kızıp vazgeçtim. O ara başka maddi meseleler çıkınca ön 4 parça pff olacak hafta sonu aracın gerisi kaldı.

Şimdi sorum şu; araç sıfır. Herhangi bir koruması falan yok. Neyle nasıl yıkayım? PH nötrle yıkar geçerim diyordum şimdi yalan oldu o iş.Hızlı cila falan mı alayım?
Eğer madfi yönden bir sıkıntınız yok ise işçilik olarak @CNR Detailing 'e gidip polisajıı yaptırmanız ardından arabayla uğraşmayı seviyorsanız wax ile korutsunuz. Eğer zamanınız yok ise seramik yaptırıp korursunuz, iki korumada da ph nötr koruma dostu şampuanlar tercih etmeniz gerekiyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Merhaba, koruması yoksa koruma yapmalısınız. Yumuşak ve incedir opel boyası bakımsızlığa gelmez. Sıfır da olsa hafif flu olur vernik ppften önce mutlaka polisaj işlemi yaptırın. Daha sonra wax uygular doğru ekipmanla yıkarsınız. Şuan yıkamak isterseniz flowey b33 ile ön yıkama, flowey ev12 ile kova yıkaması öneririm. Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
Detay Ürünleri Seçim Rehberi

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eğer madfi yönden bir sıkıntınız yok ise işçilik olarak @CNR Detailing 'e gidip polisajıı yaptırmanız ardından arabayla uğraşmayı seviyorsanız wax ile korutsunuz. Eğer zamanınız yok ise seramik yaptırıp korursunuz, iki korumada da ph nötr koruma dostu şampuanlar tercih etmeniz gerekiyor.
Sağolun, Çınar beyle görüştüm de bu ay bütçeyi pff ayırdığım için seramik yaptıramadık kendisinde. İlerleyen zamanlarda uğrayacağım kendisine ama o zamana kadar bir çözüm bulmam lazım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sağolun, Çınar beyle görüştüm de bu ay bütçeyi pff ayırdığım için seramik yaptıramadık kendisinde. İlerleyen zamanlarda uğrayacağım kendisine ama o zamana kadar bir çözüm bulmam lazım.
Bana kalırsa wax uygulamayan ama hızlı cila yada hızlı wax uygulayın. Hiç olmadı cilalı şampuan ve durularken hızlı cila sıkın.