Tam izah edemeyeceğim hocam ama wd40' ın içindeki yağ kalıcı ve uzun ömürlü bir yağ değildir. İki kasenin birine sıvı gresi birine de wd40' ı az miktarda sıkıp pencerenin önüne koyun, hangisi kaldı hangisi gitti gözlemleyebilirsiniz. Çok ince bir yağ olduğu için sıkışmış ya da pastan dolayı birbirine kaynamış somun ve civata bağlantılarını açmak için, eski yağı ortamdan uzaklaştırmak ve paslı bir yüzeyi temizlemek için ilk adımlardan biri olarak kullanılır sonra zaten yüzeyden uçar gider. Esas becerisi bunlar gibi uygulamalar içindir. Kapı kilitleri ve menteşelerini bununla temizleyebilirsiniz ancak yağlama maksadı ile kullanırsanız 1 haftaya kalmaz eski yağı da yüzeylerden uzaklaştıracağı için bu sefer de mekanizmalar tamamen yağsız kalacaktır. Yağlamanın tam ve uzun süre devam etmesi için temizleme sonrası sıvı gresi kullanabilirsiniz. Yetkili servisler bu işi yapmayı akıl ederlerse bile genellikle wd40 ya da benzeri ürünleri kullanıyor, sıvı gres kullanan çok az yer gördüm. Bu malzemelerdeki yağın kısa süreli bir yağlayıcı olduğunu, kalıcı olmadığını, uzun vadede bırakın yağlamayı aksine mekanizmanın yağsız kalmasına bile neden olduğunu izah etmeyi bıraktım.
Hammerite boyayı ben egzoz borusuna direkt uyguladım ancak sıcak ve titreşime bağlı olarak pul pul bazı bölgelerde dökülüp gitti. Zımpara yapsaydım muhtemelen kalıcı olurdu gibi geliyor bana. Kim egzoz borusunu zımparalamak için uğraşır hele ki araç üzerindeyken o da ayrı tabi. Esasında Hammerite iyi bir boyadır ama sabit duran parçalarda daha çok verim alırsınız. Araçlardaki, bahsettiğiniz o rahatsız edici görüntüyü ortadan kaldırmak için öncelikle oradan pası uzaklaştırmak şart kısaca. Motip' in çinko spreyini pası temizlemeden sıktı iseniz tutunamayıp dökülmesi maalesef kaçınılmaz.