Hızlı Soru - Cevap

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Öne çıkan konu #11,281
Arkadaşlar detay dışı bir alışveriş için paypal kullanabilen birinden yardım rica ediyorum. 30$ lik ödeme yapmam gerekiyor. Var mı böyle biri

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Merhabalar kolay gelsin cümleten. Daha önce yaşadığım yeni ilde aşırı sıcakların olduğundan ve müzdarip olduğum birçok şeyden bahsetmiştim. Şimdi ise sorunlarım biraz daha büyüdü :(
Aracım sürekli güneş altında kalıyor ve öyle bir güneş ki arabayı elleyemiyorum bile sıcaktan, arkadaşım eliyle arabanın köşesini silmeye kalktı ve eli su topladı öyle bir sıcak diyeyim.
soruna gelecek olursak önceden leke olan kusurlar artık daha da belli olmaya ve sanırım daha kötü bir hal almaya başladı. Aracımda belli belirsiz leke olan kuş pisliği izleri artık resimler de ki hali alıyor. Fusso kullandım ama sıcakta çok dayanmıyor. Her yıkama sonrası BSD yapıyorum ama sanırım o da çözüm değil.
bu lekelere nasıl bir çözüm bulabilirim sizce ?

resim ekleme programı indir

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Merhabalar kolay gelsin cümleten. Daha önce yaşadığım yeni ilde aşırı sıcakların olduğundan ve müzdarip olduğum birçok şeyden bahsetmiştim. Şimdi ise sorunlarım biraz daha büyüdü :(
Aracım sürekli güneş altında kalıyor ve öyle bir güneş ki arabayı elleyemiyorum bile sıcaktan, arkadaşım eliyle arabanın köşesini silmeye kalktı ve eli su topladı öyle bir sıcak diyeyim.
soruna gelecek olursak önceden leke olan kusurlar artık daha da belli olmaya ve sanırım daha kötü bir hal almaya başladı. Aracımda belli belirsiz leke olan kuş pisliği izleri artık resimler de ki hali alıyor. Fusso kullandım ama sıcakta çok dayanmıyor. Her yıkama sonrası BSD yapıyorum ama sanırım o da çözüm değil.
bu lekelere nasıl bir çözüm bulabilirim sizce ?

resim ekleme programı indir
sanki boya yanmış gibi..

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Sizin boya yanmış kuş pisliğinden de olabilir bunlara artık bişi yapılmaz sık sık koruma ürünü kullanın. Aracın üstüne en kötü bir beyaz bez filan örtün bence

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Boyadan Başka çözüm olur mu acaba diye sordum ama doğru bir demek ki:( teşekkür ederim, örtü branda yapamam ama artık elden geldiği kadar dikkat edicez, koruma ürünü sürekli kullanıyorum :( satıp da beyaz bi araba alayım en iyisi kökten kurtulayım

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Aracıma yeni kiwami wax uyguladım resmlerini vs yükleyeceğim fırsat bulunca şimdi bunu desteklemek amaçlı hızlı cilalardan mı kullanmam gerekiyor AF finale Tw seramic sprey veya sealnt hidrofobic wax tarzı şeylerle destek vermem mi gerekiyor yoksa perdeler mi nasıl birşey kullanmam gerekiyor

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aracıma yeni kiwami wax uyguladım resmlerini vs yükleyeceğim fırsat bulunca şimdi bunu desteklemek amaçlı hızlı cilalardan mı kullanmam gerekiyor AF finale Tw seramic sprey veya sealnt hidrofobic wax tarzı şeylerle destek vermem mi gerekiyor yoksa perdeler mi nasıl birşey kullanmam gerekiyor
Sealant veya ıslak cilalar kullanabilirsiniz. Sprey wax da kullanabilirsiniz ama çoğunda temizleyici var dikkat edin.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar orjinal koltuk ısıtmalı koltuğu normal koltuk gibi halı yıkama makinesi ile temizlesem olur mu? Ya da ısıtmalı koltuk nasıl temizlenir?

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Orjinalse sıkıntı olmaz. Ben normal koltuk temizler gibi temizledim herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Çok aklınızı takan biriyseniz aşırı ıslatmadan yapın kafanız rahat olsun.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
3D Eraser tüm sitelerden satıştan kalktı ve 2 haftadır bulunamıyor. Nedenini bilen var mı acaba ?

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
murat plastik'in şu başlıktan olan iki şişesi bozuldu; birinde selülozik tiner vardı, bir ay falan olmuştur koyalı. diğerinde de 833 ml etil alkol, 42 ml o2'li su ve 15 ml gliserin'le hazırladığım -dünya sağlık örgütü'nün tarifi- dezenfektan vardı, bunu sürekli kullanıyordum, tinerin kullanımı seyrekti.

cannon başlık mı almak lazım acaba? aynı şeyleri yıllardır kullandığım sprey başlıkları var, bi şey olmuyor ama bunlar gitti hemen.

utkugokce34

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ön cam filmi yaptıran var mı? Yolda denk geliyorum ön camı filmli araçlar çoğaldı. Bildiğim kadarıyla muayenede ağır kusur olarak kalıyor ama millet nasıl yaptırıyor anlamadım. Benzinlikte denk gelip sorduğum bir arkadaş ön camında 1 numara film olduğunu ve muayeneden hafif kusurla geçtiğini söyledi. Yakında ben de yaptıracağım film öne de yaptırsam mı kararsız kaldım var mı bilgisi olan

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Selamlar detay sever dostlarım ph nötr güneşte leke bırakmayan şampuan önerileriniz nelerdir?!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Konu Dışı, Ön fren diski ve balata değişim vaktimiz geldi. Serviste takım olarak hepsi 3.5k işçilik hariç fiyat aldım. Dışarıda blueprint disk + balata 750 TL gibi bi rakama halloluyor. Daha önce bu markayı kullanan var mı disk veya balata olarak ? Tavsiyeleriniz varsa başka marka için onlarada bakabilirim.
çok araştırdım size Öner’im piyasadaki en kaliteli sorunsuz fren sistemi markaları textar - ate - brembo- trw - zimmerman bu markaların içinde en uygun olanı tercih edin sorunsuz ve uzun ömürlü ürünler üretiyorlar hepsi ünlü marka araçların fabrika çıkışlı orjinal ekipman üreticileridir...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Ön cam filmi yaptıran var mı? Yolda denk geliyorum ön camı filmli araçlar çoğaldı. Bildiğim kadarıyla muayenede ağır kusur olarak kalıyor ama millet nasıl yaptırıyor anlamadım. Benzinlikte denk gelip sorduğum bir arkadaş ön camında 1 numara film olduğunu ve muayeneden hafif kusurla geçtiğini söyledi. Yakında ben de yaptıracağım film öne de yaptırsam mı kararsız kaldım var mı bilgisi olan
Ben son 2 aracımda da 0.5 numara, en açık ton yaptırdım. Muayene göremeden sattığım için orada nasıl geçiyor bilemiyorum ama duyduklarım hep hafif kusur.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Hocam ön cama film yaptırcaksam 0.5 yaptırıyorum. 1 numara ve üstü hem çok karanlık hissettiğimden hemde polisle sıkıntı yaşamamak için tercihim o yönde oluyordu.Hafif kusur diye biliyorum 0.5 numara

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam benim aracımda 1 numaradan hafif koyu bir cam filmi var muayeneden hafif kusurla geçtim ama polislere garanti veremem ceza yediğim oldu :)

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
muayenede sorun yok da polis affetmeyebilir. izmir'de çok karışmıyorlar yakıcı sıcak olduğu için ama zindan paket bir araç yakalarlarsa söktürüp cezayı kitliyorlar.

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selamlar aracım kırmızı ve iki ay önce seramik kaplama yaptırdım 2 lt lik kwazar köpük pompası aldım bendeki sonaxın çift kova şampuanı köpürtme yapmadı Su gibi püskürttü her başlıkta. Kwazar da köpürebilecek aynı zamanda da ph nötr olan seramiğe zarar vermeyen ürün önerebilirmisiniz f/p açısından bereketli bir ürün.(valet pro foamula düşünüyorum ben sizin kullanıp deneyimledikleriniz varmı bu şekilde )