Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,361
Arkadaşlar bugün beyaz renk bi chevrolet cruze aldım. Aracımsa boya yok ama boya durumu pek iyi değil. Kılcal çizikler var. Pasta ve cila için bırakabileceğim güvenilir bi yer de yok. Evim garajlı ve kendim zarar vermeyecek şekilde uygulama yapmak istiyorum. Bana malzeme ve uygulama şekli önerebilir misiniz. Derin çizik hiç yok. Sadece fırça, bez vb. çizikleri mevcut.
Hocam Eger Kendiniz Evinizde uygulama yapacaksanız Makinasız olarak Meguiars 3 ü 1 Arada ürünü önerebilirim içerisinden Ped de çıkıyor uygulaması basit sizi memnun edebilir diye düşünüyorum uygulamanın sol uygulamasız ve sag taraf uygulama yapılan yer

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam Eger Kendiniz Evinizde uygulama yapacaksanız Makinasız olarak Meguiars 3 ü 1 Arada ürünü önerebilirim içerisinden Ped de çıkıyor uygulaması basit sizi memnun edebilir diye düşünüyorum

Peki bu tarz ürünler de çizikleri doldurma özelliği var diye biliyorum, ilk yıkama da eski halini alıyor mu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Peki bu tarz ürünler de çizikleri doldurma özelliği var diye biliyorum, ilk yıkama da eski halini alıyor mu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum ?
İyi bir oto Şampuanı ile 20 Yıkamaya kadar dayanıyor Kostik asitli Benzinlik vs yerlerde kullanılan köpükle 4 5 yıkama da solma ve harelenmeler tekrar oluşuyor Makinasız yapılan Tüm Uygulamalar Geçicidir Hocam

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İyi bir oto Şampuanı ile 20 Yıkamaya kadar dayanıyor Kostik asitli Benzinlik vs yerlerde kullanılan köpükle 4 5 yıkama da solma ve harelenmeler tekrar oluşuyor Makinasız yapılan Tüm Uygulamalar Geçicidir Hocam
Cevapladığınız için teşekkürler, tam da tahmin ettiğim gibi sonuç veriyormuş. Aslında amatör bir detaycı için yeterliymiş.

Hi.anar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar merhaba.

Olayın oldukça acemisiyim. Ancak konu ile ilgili oldukça araştırma yapmış olmakla birlikte sizlere sormak istediğim sorular ve onayınıza ihtiyaç duyduğum mevzular var.

Öncelikle sizin tabirinizle çeyizimi yeni düzüyorum. polisaj olayına ilk etapta girmeden kendim ne yapabilirim, gerçekten bu işe gönül verebilir miyim test etmek isyorum. O nedenle ürünleri buna göre hazırlamaya çalışıyorum.

Aşağıdaki resimdeki ürünlere ek olarak(henüz sipariş vermedim)(Bunlara ek olarak kovalarım 3-4 2.sınıf mikrofiber havlum ve 2.sınıf yıkama eldivenim mevcut, jantlarda kullanmayı düşünüyorum bunları da) başka bir yerden Auto Finesse® Avalanche Snow Foam sipariş ettim.

Magic Mor-Gri Çift Taraflı Yumuşak Mikrofiber Havlu 1000 GSM - 40*40cmPRMG4040 49,68TL
Kwazar Venüs Foamer - Mavi Köpük Yapan Basınçlı Pompa 2lt.KWA006722 180,00TL
GOOD STUFF Clay Lube – Kil Kaydırıcı - 250mlGS140379 52,37TL
CarPro HydroFoam – Hidrofobik Nano Cilalı Şampuan – 50ml ( Ph Nötr )CP35HF 19,86TL
CarPro Iron X Snow Foam – Demir Tozu Söken Ph Nötr Araç Şampuanı – 50mlCP171 22,07TL
CarPro DHydrate Dry Towel - Kurulama Havlusu – 50cm x 55cmCPDH50 96,96TL
CarPro Hand Wash MF Mitt – Mikrofiber Yıkama EldiveniCPHW1 105,04TL
CarPro Clay Green – İnce Yeşil Kil - 100grCP2Green 70,62TL
CarPro Eraser – Kaplama Öncesi Yüzey Hazırlayıcı – 50 mlCP1799 35,31TL
Magic Iron Out - PH Nötr Demir Tozu Sökücü ve Jant Temizleme Parlatma - 400 ml 46,02TL
Valet Pro Glass Cleaner - Cam Temizleme 950 mlVP320338 70,00TL

Bu ekipmanların yanına tchibo'dan universal fırçayı da ekleyerek işin çok büyük bir kısmını halletmiş oluyorum. Ancak fiyat olarak hangi seviyedeyim emin değilim. Yani ürünler genel olarak pahalı ancak ben daha uyguna bu sürece başlayabilir miyim çözemiyorum (şuan 900TL civarında).

Bir diğer sorum ise bu ürünler ile beraber gerekli uygulamarı yaptıktan sonra Glaze üstüne Wax atmak istiyorum. El ile tabi.

Özellikle kırmızı ve benzeri renkteki araçlar için Prima Amigo ürünü tavsiye edilmiş Glaze olarak ancak Türkiye'de satışı yok. forumda sahip olan arkadaşlarda doğal olarak bu ürünü satmıyorlar. Bulmak isterim ancak bulamaz isem yerine Glaze olarak SAM'S DETAİLİNG GLAZE kullanılabilir mi?

Bu Glaze üstüne ise kullanmam gereken parlaklık ve derinlik odaklı en uygun WAX hangisidir. dayanım süresini ikinci etaba atabiliriz çünkü şuan bu işle ilgilenmek ve öğrenmek istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üstadların da tavsiyeleri ile listeyi güncelledim ve kısım kısım ayırdıktan sonra aşağıdaki şekle geldi.

Sıfırdan bu işe giriş yapan biri için liste uygun mudur, neleri ekleyip neleri çıkarabilirim, neyi unutmuş olabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Dış Yıkama

Baco Basınçlı Püskürtücü 2 lt 45,90TL

WORK STUFF - Storm - Yıkama Eldiveni - WASH MITT 141,05TL

Liquid Elements Black hole 1400GSM Kurulama Bezi ?

2li Oto Detay Temizleme Fırçası Hediyeli Ürün 69,00TL

Auto Finesse Avalanche Şampuan Kahve Şekerleme Kokulu 1 lt 99,00TL

Valet Pro Concentrated Car Wash - Konsantre Ph Nötr Yıkama 55,00TL

CarPro HydroFoam – Hidrofobik Nano Cilalı Şampuan – 50ml ( Ph Nötr ) 19,86TL

CarPro Iron X Snow Foam – Demir Tozu Söken Ph Nötr Araç Şampuanı – 50ml 22,07TL

J
Jant Temizliği

Tchibo Üniversal Temizlik Fırçası 35,00TL
Koch Chemie RWC Demir Tozu Jant Temizleme Ve Parlatıcı 129,00 TL

Cam Temizliği

Mikrofiber Cam Silme Bezi 40x50cm X2 15,95TL

Meguiar's Perfect Clarity Cam Temizleyici Sprey 75,00 TL

Wax & Glaze

Magic Mor-Gri Çift Taraflı Yumuşak Mikrofiber Havlu 1000 GSM - 40*40cm 49,68TL

Sam's Detailing Polishing Sponge - El İçin Cila Süngeri (WAX için) 94,99TL

CarPro Microfiber Applicator – (GLAZE için) 40,76TL

CarPro Clay Green – İnce Yeşil Kil - 100gr 70,62TL

CarPro Spotless – Su ve Kireç Lekesi Çıkarıcı - 50ml 31,17TL

CarPro Eraser – Kaplama Öncesi Yüzey Hazırlayıcı – 50 ml 35,31TL

Prima Amigo: Pre-Wax Cleanser & Gloss 200,00TL

Soft99 Authentic Premium Carnauba Wax 200 Gr 240,00TL

İç Temizlik

Avon makyaj fırçası 15,00TL

Sonax Xtreme Torpido Temizleyici Matt 300 ml. 90,00TL

GOOD STUFF APC Green Tea - Yeşil Çay Kokulu Çok Amaçlı Genel Temizlik - 500ml 53,00TL

-------------

Güncelleme
Tchibo Üniversal Temizlik Fırçası eklenmiştir.

Son düzenleme:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Üstadların da tavsiyeleri ile listeyi güncelledim ve kısım kısım ayırdıktan sonra aşağıdaki şekle geldi.

Sıfırdan bu işe giriş yapan biri için liste uygun mudur, neleri ekleyip neleri çıkarabilirim, neyi unutmuş olabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Dış Yıkama

Baco Basınçlı Püskürtücü 2 lt 45,90TL

WORK STUFF - Storm - Yıkama Eldiveni - WASH MITT 141,05TL

Liquid Elements Black hole 1400GSM Kurulama Bezi ?

2li Oto Detay Temizleme Fırçası Hediyeli Ürün 69,00TL

Auto Finesse Avalanche Şampuan Kahve Şekerleme Kokulu 1 lt 99,00TL

Valet Pro Concentrated Car Wash - Konsantre Ph Nötr Yıkama 55,00TL

CarPro HydroFoam – Hidrofobik Nano Cilalı Şampuan – 50ml ( Ph Nötr ) 19,86TL

CarPro Iron X Snow Foam – Demir Tozu Söken Ph Nötr Araç Şampuanı – 50ml 22,07TL

J
Jant Temizliği

Tchibo Üniversal Temizlik Fırçası 35,00TL
Koch Chemie RWC Demir Tozu Jant Temizleme Ve Parlatıcı 129,00 TL

Cam Temizliği

Mikrofiber Cam Silme Bezi 40x50cm X2 15,95TL

Meguiar's Perfect Clarity Cam Temizleyici Sprey 75,00 TL

Wax & Glaze

Magic Mor-Gri Çift Taraflı Yumuşak Mikrofiber Havlu 1000 GSM - 40*40cm 49,68TL

Sam's Detailing Polishing Sponge - El İçin Cila Süngeri (WAX için) 94,99TL

CarPro Microfiber Applicator – (GLAZE için) 40,76TL

CarPro Clay Green – İnce Yeşil Kil - 100gr 70,62TL

CarPro Spotless – Su ve Kireç Lekesi Çıkarıcı - 50ml 31,17TL

CarPro Eraser – Kaplama Öncesi Yüzey Hazırlayıcı – 50 ml 35,31TL

Prima Amigo: Pre-Wax Cleanser & Gloss 200,00TL

Soft99 Authentic Premium Carnauba Wax 200 Gr 240,00TL

İç Temizlik

Avon makyaj fırçası 15,00TL

Sonax Xtreme Torpido Temizleyici Matt 300 ml. 90,00TL

GOOD STUFF APC Green Tea - Yeşil Çay Kokulu Çok Amaçlı Genel Temizlik - 500ml 53,00TL

-------------

Güncelleme
Tchibo Üniversal Temizlik Fırçası eklenmiştir.
Detay temizleme fırçası olarak neyi kastettiğinizi tam bilemiyorum ancak iç detay için 1 adet VP büyük boy genelde yeterli olur hele ki başlangıçta. Dış detay için de 1 adet edinirseniz işinizi görebilir. Şuan fiyatları ne durumda bilmiyorum. Jantlar için de kimyasala dayanıklı fırça alırsanız iyi olur. Avalanche yerine EV12, ANSF, Formula 1 gibi ürünler de alabilirsiniz. Cilalı şampuan ve demir tozu söken şampuana da ilk etapta ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Aracınıza koruma uygulamayı düşünüyorsanız bu şampuanlar maskeler ve korumanın hidrofobisini göremezsiniz.
Jant için de kaporta için de bölünmüş olarak Koch Chemie FB tedarik etmenizi tavsiye ederim. Litresini 40-50 liraya bulabilirsiniz. Periyodik yıkamalarda demir tozu temizleyici kullanmayın, genel olarak pek performans vermeselerde de Flowey R1 içlerinde en f/p olanlarındandır, işinizi görecektir. Tchibo fırçanın yanına da 1 tane wash mitt ekleyin. Ben çinli mf wash mitt kullanıyorum. O tarz ürünler yeterlidir.
Cam bezi ve camsil olarak genel olarak tek bir tercih yok. Ben VP'nin cam bezini ve camsilini kullanıyorum. 5L 100TL olarak aldığımdan memnunum. Flowey S3, Amway gibi ürünler de tutuluyor. Genel olarak benim kullanım amacımda iz bırakmaması yeterli. 10 liraya aldığım 3D Glass da CG camsil de beni pişman etmemişti.
Wax bezi olarak ilk etapta acil bir durum yok bence. Bim bezleri sizi idare edecektir. Yine alacaksanız da elinizde 2 çeşit bulundurmanızı tavsiye ederim. 1. olarak tüysüz tip, 2. olarak uzun tüylü olanlardan tercih edebilirisiniz. Cila süngeri kısmında AE'den bir kaç çeşit almıştım. O tarz hoşunuza giden ürünlerden 5li-10lu paketler halinde uygun fiyata temin edebilirsiniz. Ayrıca 1 tane de aplikatör temin etmenizi tavsiye ederim. Bazı ürünler yüzeye fazla tutunduğundan yüzeyde yaymak zor olabilir. Kil konusunda VP dışında ben deneyimleyemedim ancak markalı killerin çoğu memnun eder. Bilt Hamber killer de genel olarak sevilen ürünlerdir. Kireç izleri için 1 adet 3D eraser ve 1 adet cam pastası olursa genel kireç izlerinden kurtulabilirsiniz. Elinizin altında da quick detailer bulundurursanız taze kireç lekelerini kalıcı hale gelmeden alabilirsiniz. 3D Final Tocuh fiyatına göre sizi memnun edecektir. Kuş pisliği, taze kireç, cam, krom ve boyalı yüzeylerde kullanabilirsiniz. Wax olarak da Authenic kullanıcısı olarak ömrü çok kısa, Soft99 Kiwami veya BH Double Speed Wax daha uygun olabilir.
İç temizlikte döşeme için VP Carpet Cleaner, sarkma riski olan bölgeler için aeresol tip köpük ürünler tercih etmenizde fayda var. Plastikler için daha ağır kirler için KC GS, daha taze ve hafif kirler için de VP APC bulundurabilirsiniz. VP APC yerinde daha yüksek sulandırılmalı GS veya interior cleaner de deneyebilirsiniz. İnterior cleaner olarak da en uygun fiyatlı bildiğim kadarıyla Flowey i2'dir. Forumda aratırsanız çeşitli amaçlarla kullanabileceğinizi, aslında bir kaç ürün yerine de kullanabileceğinizi görürsünüz. Plastik koruyucu konusunda da AF Spritz işinizi görecektir. Periyodik temizlikte hafif tozlu yerlerde tek adımda mat finish bırakarak temizlik ve korumayı bir arada yapabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 Uzamnı bulmuşken hemen soru yapıştırıyım, aşağıda linkden sorumun kaynağına ulaşabilirsiniz.

Mustafa abi Meg White wax uygulamıştı ve dayanımından hiç memnun kalmamıştı, bu ürünün dayanımı mı çok az? Yoksa bir terslik mi var?

mustafacagri - Amatör Uygulamalarım
Hocam Ürün ün
@Sefa46 Uzamnı bulmuşken hemen soru yapıştırıyım, aşağıda linkden sorumun kaynağına ulaşabilirsiniz.

Mustafa abi Meg White wax uygulamıştı ve dayanımından hiç memnun kalmamıştı, bu ürünün dayanımı mı çok az? Yoksa bir terslik mi var?

Hocam Benim Bahsettigim ürün değil galiba Chemical Guys White Wax tan bahsedilmiş benim Bahsettigim Meguiars White Wax Ürün Tüp Şeklinde Kendi Uygulama Ped i ile geliyor Ürünü biz Uygulama yapmadan önce Araç Yıkanıp Kurulandıktan sonra M 34 Yüzey Temizleme ve Kil le Temizleme yapıyorız daha Sonra Ürün ü Örnek verecek olursak Motor Kaputunun Tamamına 2 Fasulye Tanesi kadar ürünü ped e yedirip uyguluyoruz (Ürünü Ped e Fazla sürüldüğünde Araç üzerinde gölgelenme yapmaktadır) 1 Saat kadar bekledikten sonra Mikrofiber bezle siliyoruz.
Özelliği Derin ve pürüzsüz bir parlaklık sağlıyor.Su Tutma Özelliği pek yoktur fazla boncuklanma yapmamaktadır.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

@Sefa46 kendisi de yazmış,yine ekleyeyim bendeki cg white Waxtı kardeşim. Geçenlerde ankarada olan toprak fırtınası üstüne bir de yağmur yağınca araba berbat haldeydi. Araba yeterince kirli diyerek su tuttum ve geçen seferki yıkamadan eser kalmadan boncuklanmalı su iten yüzey ile karşılaştım :) son yıkamada yaşadığım şoku bu sefer tam tersi sevinçle yaşadım :D sanırım çift kovaya koyduğum soft99 beni yanılttı ve konuya attığım fotodaki durum oluştu. Haftaya bir yıkama düşünüyorum Vp concentrated ile. O zaman ortaya tamamiyle çıkacak durum :D herhangi bir kimyasal kullanmadan sadece benzinlik suyu tutarak oluşan durum umutlandırdı baya :)

Meguiarsınkini de çok merak ediyorum. Su itişi vs içeren uygulama paylaşırsabilir misiniz rica etsem @Sefa46 ?biz de fikir edinmiş oluruz :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam Ürün ün

Hocam Benim Bahsettigim ürün değil galiba Chemical Guys White Wax tan bahsedilmiş benim Bahsettigim Meguiars White Wax Ürün Tüp Şeklinde Kendi Uygulama Ped i ile geliyor Ürünü biz Uygulama yapmadan önce Araç Yıkanıp Kurulandıktan sonra M 34 Yüzey Temizleme ve Kil le Temizleme yapıyorız daha Sonra Ürün ü Örnek verecek olursak Motor Kaputunun Tamamına 2 Fasulye Tanesi kadar ürünü ped e yedirip uyguluyoruz (Ürünü Ped e Fazla sürüldüğünde Araç üzerinde gölgelenme yapmaktadır) 1 Saat kadar bekledikten sonra Mikrofiber bezle siliyoruz.
Özelliği Derin ve pürüzsüz bir parlaklık sağlıyor.Su Tutma Özelliği pek yoktur fazla boncuklanma yapmamaktadır.
Doğru hocam isimler aynı markalar değişikmiş. :D Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, aslında pahalı olmasa CG ürünleri de güzel. Jant temizleyicilerinin hepsini kullandım hala kötü jant temizleyicisine rastlamadım. (CG Diablo-CG Sticky-CG Signature)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 kendisi de yazmış,yine ekleyeyim bendeki cg white Waxtı kardeşim. Geçenlerde ankarada olan toprak fırtınası üstüne bir de yağmur yağınca araba berbat haldeydi. Araba yeterince kirli diyerek su tuttum ve geçen seferki yıkamadan eser kalmadan boncuklanmalı su iten yüzey ile karşılaştım :) son yıkamada yaşadığım şoku bu sefer tam tersi sevinçle yaşadım :D sanırım çift kovaya koyduğum soft99 beni yanılttı ve konuya attığım fotodaki durum oluştu. Haftaya bir yıkama düşünüyorum Vp concentrated ile. O zaman ortaya tamamiyle çıkacak durum :D herhangi bir kimyasal kullanmadan sadece benzinlik suyu tutarak oluşan durum umutlandırdı baya :)

Meguiarsınkini de çok merak ediyorum. Su itişi vs içeren uygulama paylaşırsabilir misiniz rica etsem @Sefa46 ?biz de fikir edinmiş oluruz :)
Hocam Pazartesi Uygulama yapıp resmini paylaşırım

Wax ın etkisi Maksimum 1 aydır (Hafta da 2 defa Araç yıkaması baz alınarak)
Ürün Metalik boya lı araçlarda kendisini daha çok göstermektedir.

Eser

Acemi Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Valet pro bilberry aldım, bölünmüş olarak 1 litre suya 150 ml ürün koydum, jantlara sıktım, fırçaladım, bekledim ama hiç köpürmedi ve kirleri de çıkarmadı, saf haliyle mi kullanılmalı

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Valet pro bilberry aldım, bölünmüş olarak 1 litre suya 150 ml ürün koydum, jantlara sıktım, fırçaladım, bekledim ama hiç köpürmedi ve kirleri de çıkarmadı, saf haliyle mi kullanılmalı
ben bilberryi saf kullanıyorum ama bölünmüş ürün değil.direk sprey şişe.jant temizleyicisi için flowey R1 tavsiye ederim 1:10-1:15 sulandırılarak kullanılıyor hem daha uygun fiyatlı hemde performanslı.bilberry köşede duruyor r1 den sonra.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Antalyadan istanbul küçükçekmeceye geldim fakat buralarda aracımı yıkayabileceğim bir benzin istasyonu bulamadım. Her türlü öneriye açığım. Belki bilmediğim bir yerde olabilir

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Antalyadan istanbul küçükçekmeceye geldim fakat buralarda aracımı yıkayabileceğim bir benzin istasyonu bulamadım. Her türlü öneriye açığım. Belki bilmediğim bir yerde olabilir
Armoni park alış veriş merkezine gelmeden shell var,ben eskiden orda yıkıyordum.birde yine armoni parkın en alt katında yıkamacı var eğer oraya gidip abdullah abiyi bulursan arabanı kendi malzemelerinle yıkamana izin verirler çok yoğun değillerse,ben uzun zamandır orda yıkıyorum ama cuma akşamı yapıyorum bu işi hafta sonu yoğun oluyorlar,armoni parka gidersen beyaz golfü olan celal abi tavsiye etti dersen yardımcı olurlar tabi yoğun değiller ise

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Armoni park alış veriş merkezine gelmeden shell var,ben eskiden orda yıkıyordum.birde yine armoni parkın en alt katında yıkamacı var eğer oraya gidip abdullah abiyi bulursan arabanı kendi malzemelerinle yıkamana izin verirler çok yoğun değillerse,ben uzun zamandır orda yıkıyorum ama cuma akşamı yapıyorum bu işi hafta sonu yoğun oluyorlar,armoni parka gidersen beyaz golfü olan celal abi tavsiye etti dersen yardımcı olurlar tabi yoğun değiller ise
Teşekkür ederim :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
polisajda keçe ve pedleri her parçadan sonra temizliyor musunuz? yoksa en son araç bitince mi temizliyorsunuz? ve ne şekilde temizliyorsunuz?