Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,421
bende kararsız kaldım ped yıkama kovası vs mı alsam yoksa elle temizleyebilir miyim diye. kimisi diş fırçası ile makinayı döndürerek temizliyorum falan yazmış. hangisi daha iyi olur bilemedim
Hocam dün akşam dan Keçe ve Ped ler Ç.Makina da yıkandı tertemiz oldu

Keçe yi ve Ped i test ettim herhangi bir sıkıntı olmadı Sadece bilgi amaçlı paylaştım İllaki Makina da yıkansın demiyorum.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Açıkçası parlaklik beklentim var beyaz renkli Aracım. Bölünmüş olması tabi ki ekonomik ama kiwami iyi derler genelde hiç bölünmüş bulamadim goremedim.

Wax daha iyi olur benim için dostum sağol yinede :)
Hobiotom mu ne vardı ben ordan almıştım kiwamiyi bi bak istersen

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Aliexpress’den aldığınız önerebileceğiniz detay ürünleri nelerdir ? Birde özellikle ısı tabancası, boya ölçüm cihazı ve zımpara makinesi alan ve önerebilecek olan var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Aliexpress’den aldığınız önerebileceğiniz detay ürünleri nelerdir ? Birde özellikle ısı tabancası, boya ölçüm cihazı ve zımpara makinesi alan ve önerebilecek olan var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ürün tavsiyesinden ziyade aliexpress şu an her ürüne fahiş kargo fiyatı istiyor bedava kargo neredeyse bitti hocam. Arkadaşlar tavsiyelerini versinler ama siz 1 2 hafta bekleyin ne olacak görelim.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar dostlar çeyize yeni yıkama eldivenler alicam, memnun kaldığınız fiyat performans yıkama eldiveni veya pedi onerilerinizi bekliyorum :)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, petrolde aracı yıkarken ön yıkama olarak petrollerde ki köpük uygun olurmu ?
Wax koruma vs sökmek istiyorsan tercih edilebilir fakat standart yikamalarinda surekli şekilde kullanırsan zamanla boyan matlasır parlaklığı gider ve çeşitli sıkıntılar yasayabilirsin ve ekstra olarak plastik yerlerinde arabanın soldurma yapıyor ve daha yazmadığım nice şey :) kısacası sürekli on yıkamada kullanmak iyi değil. Aklında bulunsun koruma yoksa aracında ve aşırı kirliyse kostik oranı fazla olduğu için köpüğün ozamanlarda da kullabilirsin kir sökme için

serkan06

Amatör Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Wax koruma vs sökmek istiyorsan tercih edilebilir fakat standart yikamalarinda surekli şekilde kullanırsan zamanda boyan matlasır parlaklığı gider ve çeşitli sıkıntılar yasabilirsin ve ekstra olarak plastik yerlerinde arabanın soldurma yapıyor ve daha yazmadığım nice şey :) kısacası sürekli on yıkamada kullanmak iyi değil. Aklında bulunsun koruma yoksa aracında ve aşırı kirliyse kostik oranı fazla olduğu için köpüğün ozamanlarda da kullabilirsin kir sökme için
Wax koruma vs ürünleri daha kullanmak nasip olmadı :) yıkadıktan sonra araç ıslakken hızlı cilayla beraber kuruluyorum, mevsim gereği heralde öyle aşrıda kirlenmiyor aracım. O zaman bu işlemi yapmama gerek yok anlaşılan.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Wax koruma vs ürünleri daha kullanmak nasip olmadı :) yıkadıktan sonra araç ıslakken hızlı cilayla beraber kuruluyorum, mevsim gereği heralde öyle aşrıda kirlenmiyor aracım. O zaman bu işlemi yapmama gerek yok anlaşılan.
Ön yıkama önemli, mutlaka yapın fakat benzinlik köpüğü ile değilde koruma varsa ph nötr yoksa herhangi bi bir ön yikama şampuanı elde edinin sonrasında pompa yardımıyla püskürtme yaparak on yıkama yapabilirsin pompa tamamen bütçe meselesi tabi manuel de olur kwazar tarzida olur veya forumda çokça yapılan secho pompayı modifiye edip kullanabilirsiniz :)

serkan06

Amatör Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Ön yıkama önemli, mutlaka yapın fakat benzinlik köpüğü ile değilde koruma varsa ph nötr yoksa herhangi bi bir ön yikama şampuanı elde edinin sonrasında pompa yardımıyla püskürtme yaparak on yıkama yapabilirsin pompa tamamen bütçe meselesi tabi manuel de olur kwazar tarzida olur veya forumda çokça yapılan secho pompayı modifiye edip kullanabilirsiniz :)
Hanımı zor ikna ettim normal bi şampuana, şimdi birde ön yıkama şampuanı dersem tip tip bakar bana bilenler bilir o bakışı :) Açıkcası benim uygulayacağım yöntem tam olarak şu bilmem doğrumu;
Petrolde basınçlı suyla önce aracı ıslatıp kuş pisliklerini yok etmek, sonrasında tek kova ile eldivenle aracı yıkamak ve durulamak ardından araç ıslakken hızlı cila ve kurulama. Yaptığım işlem bilmem ne kadar doğru.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hanımı zor ikna ettim normal bi şampuana, şimdi birde ön yıkama şampuanı dersem tip tip bakar bana bilenler bilir o bakışı :) Açıkcası benim uygulayacağım yöntem tam olarak şu bilmem doğrumu;
Petrolde basınçlı suyla önce aracı ıslatıp kuş pisliklerini yok etmek, sonrasında tek kova ile eldivenle aracı yıkamak ve durulamak ardından araç ıslakken hızlı cila ve kurulama. Yaptığım işlem bilmem ne kadar doğru.
Forumda araç nasıl yıkanır gibi çok fazla konu var, okuyarak bilgi edinip sizde uygulayabilirsiniz. Yaptığın işlem biz gibi detaycılar için çok yanlış, şahsen ben benzinlik köpüğünü yılda maksimum 3 4 kere kullanıyorumdur. Fazlası da Keremin dediği gibi verniği plastiği herşeyi soldurup zarar verir.

serkan06

Amatör Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Forumda araç nasıl yıkanır gibi çok fazla konu var, okuyarak bilgi edinip sizde uygulayabilirsiniz. Yaptığın işlem biz gibi detaycılar için çok yanlış, şahsen ben benzinlik köpüğünü yılda maksimum 3 4 kere kullanıyorumdur. Fazlası da Keremin dediği gibi verniği plastiği herşeyi soldurup zarar verir.
Cevaplar için teşekkür ederim Kerem ile konuştuktan sonra bi köpük yapıcı ile VALET PRO PH NEUTRAL SNOW FOAM 1LT köpüğünü almaya karar verdim, madem yapıyoruz doğru yapalım bari.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir